Ο Σιδεράς - Mεταλλικές κατασκευές

Για να κολλήσεις ,πάρε μια μάσκα της 3M με τα αντίστοιχα φιλτρα για ηλεκτροκολληση ( χαμηλού προφίλ για μπορεί να φορεθεί κάτω από την μάσκα της ηλεκτροκόλλησης) . Εάν τα τρίβεις για να φύγει το γαλβάνι, μια απλή σκονης αρκεί.
Προσωπικά σε μη απαιτητικές δουλειές κάνω το πρώτο.

• Like
Reactions: mare96
Για να κολλήσεις ,πάρε μια μάσκα της 3M με τα αντίστοιχα φιλτρα για ηλεκτροκολληση ( χαμηλού προφίλ για μπορεί να φορεθεί κάτω από την μάσκα της ηλεκτροκόλλησης) . Εάν τα τρίβεις για να φύγει το γαλβάνι, μια απλή σκονης αρκεί.
Προσωπικά σε μη απαιτητικές δουλειές κάνω το πρώτο.
Η μάσκα που λες είναι η κλασσική 7502 ; Χωράει κάτω από ηλεκτρονική μάσκα ηλεκτροκόλλησης ;

• Like
Reactions: dk31
Όχι, δεν ξέρω για την 7500, έχω μια miller που ειναι compact , αλλα υπάρχουν εδώ κάποιες πληροφορίες.
Ευχαριστώ. Έχω ήδη την 7502 .

Από το λινκ που έβαλες:
"We suggest the flat particle filter 2138 in combination with the 6500 or 7500 series half mask are considered for typical welding applications".
Το συγκεκριμένο φίλτρο το βρίσκω γύρω στα 15€.

Τα φίλτρα, εκτός από τον τύπο (αερίων, ατμών, σωματιδίων...) έχουν και ημερ/νία λήξης. Επίσης σημαντικό είναι η τιμή.
Τα αέρια από την συγκόλληση γαλβανισμένων μετάλλων είναι κάτι παραπάνω από τοξικά λόγω ψευδάργυρου. Αν το εργαστήριο δεν είναι εξοπλισμένο με ειδικό εξαερισμό και ανεμιστήρες, μόνο έξω με μάσκα.
Τα αέρια δεν επηρεάζουν μόνο τους πνέυμονες, αλλά και τα μάτια. Χωρίς να φτάνουμε σε υπερβολές, προσέχουμε για να έχουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κολλάμε από μακριά και οι επιπτώσεις δεν είναι άμεσες, αλλά στην καλύτερη περίπτωση μετά από κάποιες ώρες και στην χειρότερη μακροπρόθεσμες.

• Like
Reactions: nikfor and dk31
@newbie
Στέλιο, συνεχίζω την κουβέντα στο νήμα για την ηλεκτροκόλληση που ταιριάζει καλύτερα.

• Like
Reactions: newbie