Δημήτρης Ιωάννου
AVClub Fanatic
Ναι αλλά μπορεί ένα ωραίο τραγούδι να το καταστρέψει πανεύκολα ένα "ανεύθυνος"(για να μην πώ ηλίθιος) στίχος.
Ειδικά στην γλώσσα μας.
Ειδικά στην γλώσσα μας.
Ναι αλλά μπορεί ένα ωραίο τραγούδι να το καταστρέψει πανεύκολα ένα "ανεύθυνος"(για να μην πώ ηλίθιος) στίχος.
Ειδικά στην γλώσσα μας.
"αγάπη μου επικίνδυνη
φοβάμαι και τη σκιά σου
ερείπιο με κατάντησες
με τον άπιστο τον έρωτα σου"
λιτότης , σαφήνεια , οικονομία , συμμετρία ....
Μού θύμισες εκείνο το αμίμητο τής Μελίνας Κανά ´Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει
στα εργοστάσια μπροστά και στα σκουπίδια πλάι
Να μπερδευτώ με τους εργάτες, να πω τον πόνο μου στις γάτες
και στη φουφού του καστανά στάχτη να γίνεις σατανά':Banane0::Banane0:
Και παρομοίως:'Πάω ν’ αδειάσω το τασάκι κι αυτό το σκούρο σου σακάκι
Θα το πετάξω απ’ το μπαλκόνι, να βρει κανένα που κρυώνει'...Eυτυχώς πού δέν τον βρήκε το τασάκι τον απο κάτω και τον βρήκε το σακάκι....:ADFADF1::ADFADF1:
Και ειχε γινει και hit..
Οποτε ακούω αυτους τούς στίχους νά τραγουδιούνται μέ την γνωστή ´σοβαρότητα´τού ´έντεχνου´πέφτω κάτω απο τά γέλια.
Αν κρινουμε με τον ιδιο τροπο για παραδειγμα τους στιχους του Καβαδια θα μας φανουν αστειοι αλλα νομιζω οτι ολοι συμφωνουν οτι δεν ειναι ετσι...
Δεν ειμαι και ουτε κανω τον ειδικο αλλα δεν με βρισκει συμφωνο μια τοσο επιφανειακη κριτικη στον στιχο.
Κατα την γνωμη μου δεν μπορεις να κανεις μια τετοια αναλυση (αναφερομαι κυριως στο "Να βαλω τα μεταξωτα") εκτος αν κανουμε χιουμορ...
Αν κρινουμε με τον ιδιο τροπο για παραδειγμα τους στιχους του Καβαδια θα μας φανουν αστειοι αλλα νομιζω οτι ολοι συμφωνουν οτι δεν ειναι ετσι...
Ίσα κι όμοια ο καστανάς με τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί.
Με χιονόνερο και κρύο
πέρασα από μια πλατεία
και μου φωνάζει ένας μικρός:
"Πάρτε κύριε λαχεία".
Εγώ δεν έχω τύχη
πικραμένο μου αγόρι
δωσ μου όμως δυο λαχεία
και άντε σπίτι μην κρυώσεις
στη βροχή στο ξεροβόρι.
"Άραγε ποιά αμαρτία να πληρώνει ο μικρός;"
Τό λεγα και περπατούσα μες στο κρύο βιαστικός.
Εξαναπέρασα μια μέρα μα το αγόρι δεν το είδα
γιατί αρρώστησε βαριά από την κακοκαιρία.
Το φτωχό το σπιτικό του το έμαθα και αμέσως πήγα
και ω συμφορά μου! Τί με βρήκε! Μου φωνάζει μια γυναίκα:
"Το παιδί σου ξεπληρώνει τη δική σου αμαρτία! "
Ρεαλισμός των καιρικών φαινομένων, αναφορά στον Άντερσεν, κοινωνική ευαισθησία, τραγική κορύφωση, και σεναριακή ανατροπή στο φινάλε
Δεν ειμαι και ουτε κανω τον ειδικο αλλα δεν με βρισκει συμφωνο μια τοσο επιφανειακη κριτικη στον στιχο.
Κατα την γνωμη μου δεν μπορεις να κανεις μια τετοια αναλυση (αναφερομαι κυριως στο "Να βαλω τα μεταξωτα") εκτος αν κανουμε χιουμορ...
"αγάπη μου επικίνδυνη
φοβάμαι και τη σκιά σου
ερείπιο με κατάντησες
με τον άπιστο τον έρωτα σου"
λιτότης , σαφήνεια , οικονομία , συμμετρία ....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.