Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

Προσωπικά το θεωρώ ως την χειρότερη εκδοχή ´σοβαροφανούς εντέχνου´απ´αυτά που πουλάνε στον κόσμο φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

μπα υπαρχουν κι αλλα του ιδιου καλλιτεχνικου επιπεδου που προσφερονται για τρελο γελιο...

Ασπρα κορακια,μαυρα κορακια...

"Μπορείς απόψε να βγείς, μ όλες τις τσούλες της γής !
Βγες μπροστά,δυνατά για νέους έρωτες
Να βρείς κορίτσια σωστά για να αγαπήσει η μαμά
Στην πυρά,στην πυρά με τις ξενέρωτες."

Παρ όλη την ειρωνική ,ειλικρινή και δηκτική διάθεση της στιχουργού (και δυστυχώς της αοιδού) ,δεν παύει να είναι ένας γελοίος και φτηνός στίχος ..

Re: Απάντηση: Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

εγω παντως γελαω τρελα και με το ακριβο μου διθεσιο...

Την Πρωτοψάλτη την λάτρευε μια συμμαθήτριά μου στο Λύκειο...λίγα χρόνια αργότερα μαθαίνω πως παντρεύτηκε κάποιον που είχε βενζινάδικο...:Banane0::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

Την Πρωτοψάλτη την λάτρευε μια συμμαθήτριά μου στο Λύκειο...λίγα χρόνια αργότερα μαθαίνω πως παντρεύτηκε κάποιον που είχε βενζινάδικο...:Banane0::flipout:

Μπα και νόμιζα πως η Άλκηστης είναι εκ Λέσβου :D

Για να πω και την σκεψη μου,,αναλογα με το τι κάνει ο καθένας....αν μιλήσουμε γενικά και φέρουμε σαν παράδειγμα στους Public Enemy o Terminator X ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του πάνω στα ντεκς αλλά εάν δεν υπήρχε ο Chuck με τους "χειμάρρους" ,,σε καμία περίπτωση δεν θα είχαν την ίδια δυναμική...

Ο Zappa απ την άλλη δεν είχε καμιά ανάγκη τον στίχο (προσωπική γνώμη),,,απλά χρησιμοποιούσε τις χορδές του σαν ένα επιπλέον όργανο εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τις είδη φορτωμένες ενορχηστρώσεις του....

Αν μιλήσουμε ειδικά για Ελληνική μουσική νομίζω πως θα ακούσετε περισσότερους να τραγουδούν τον στίχο,,από αυτούς που προσπαθούν να μιμηθούν τις νότες του μπουζουκιού (σε αντιστοίχιση με την κιθάρα)

Απάντηση: Re: Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

...

Ο Zappa απ την άλλη δεν είχε καμιά ανάγκη τον στίχο (προσωπική γνώμη),,,απλά χρησιμοποιούσε τις χορδές του σαν ένα επιπλέον όργανο εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τις είδη φορτωμένες ενορχηστρώσεις του....

Σπύρο μου, το οτι δεν τον είχε ανάγκη συμφωνώ, έλα όμως που ο μπαγάσας και εδώ του έδωσε και κατάλαβε, τουτέστιν δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο και άνθρωπο ν' αγιάσει :jester:

ΥΓ Δεν σε έχω ξεχάσει... :ears:

Re: Απάντηση: Re: Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

Σπύρο μου, το οτι δεν τον είχε ανάγκη συμφωνώ, έλα όμως που ο μπαγάσας και εδώ του έδωσε και κατάλαβε, τουτέστιν δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο και άνθρωπο ν' αγιάσει :jester:

ΥΓ Δεν σε έχω ξεχάσει... :ears:

Ναι γιατί "έπαιζε" σε άλλο επίπεδο...είχε μεταμορφώσει πρωτίστως την μουσική σε δούρειο ίππο,,,, εάν ήταν μέτριος μουσικός και αν ειδικότερα είχε μέτρια μέτρια αντίληψη της μουσικής,ότι και να έλεγε θα πήγαινε στον βρόντο

ΥΓ...To ξερω

Το "Γιουσουρούμ" του Ν. Άσημου εμένα μ´αρέσει.
Κι ας λέει "σου στέλνω μήνυμα μ´ένα ταμ-ταμ να μεγειρεύεις με βιτάμ".

Μπάμπη, το παραπάνω ξέρεις όμως με τι στύλ το έλεγε.
Όχι βέβαια με τη σοβαροφάνεια που έχουν κάποια αντίστοιχα, έχει διαφορά. :smile:

Re: Απάντηση: Ο συνθέτης ή ο στιχουργός;

Όταν ακούς το "Σταυρό του Νότου" (και ΕΧΕΙΣ ήδη διαβάσει τα ποιήματα του Καββαδία), το πρώτο πράγμα που λες είναι "βρε τον ***** το Μικρούτσικο, με τί μουσική απίστευτη τα έντυσε !"

Και με το που μπαίνει η φωνή του Κούτρα "ανέμισες για μια στιγμή το μπολερό", σε πιάνει ένα ρίγος, ο κόσμος γύρω σου παύει να υφίσταται και ταξιδεύεις με το νού σε άλλα μέρη μαγικά ...

Τάπες όλα:worshippy::ernaehrung004: