Και επαναλαμβάνω κανεις δεν μπορει να πει με βεβαιότητα αν εχει μπει ανθρώπινο χέρι ή οχι οταν μεσολαβουν τόσοι αιώνες και οταν εχει γίνει τόσο εκτεταμένη επίχωση οπως αυτη.
Και αν πούμε οτι βέβηλος έσπασε την μια καρυάτιδα την αλλη γιατι την άφησε? λυπήθηκε? αν σκοπός ειναι η βεβήλωση τις σπας και τις 2! 2 ηταν οχι 22 για να μην προλάβει να το κανει!
nikosGX Για εμενα ουτε ο Παρθενωνας εχει κατι το ιδιαιτερο προσωπικα. Απορω γιατι κανουμε τοσο ντορο να φερουμε πισω μερικες πετρες. (ελπιζω να πιανεις το σκεπτικο μου). Ενας ταφος που κρυφτηκε για να προστατευτει και ηταν χαμμενος για χιλιαδες χρονια πως θα μπορουσε να ειναι ιστορικο μνημειο πριν την ανακαλυψη του; Οσο ηταν ορατος για τους κατοικους της εποχης ειχε τοση ιστορικη σημασια οσο εχει για εμενα το κτιριο του ΟΤΕ σημερα.
Απορω γιατι κανουμε τοσο ντορο να φερουμε πισω μερικες πετρες.
Αναμφισβητητα ο ταφος ειναι ενα πολυ επιβλητικο αρχαιολογικο ευρημα.
(ασχετως με τον Μεγα Αλεξανδρο)
Θα επρεπε να δινανε πολυ καλυτερο και λεπτομερες φωτογραφικο υλικο
και περισσοτερες πληροφοριες ακομα και για πιθανες τυμβωρυχιες.
Γιατι ακομα και οι τυμβωρυχιες ειναι μερος της ιστοριας.
Για να καταλάβω... μας ενοχλεί το ότι διαφημίζεται η Αμφίπολη ώς σημαντικό εύρημα? Τι ακριβώς μας ενοχλεί? Το ότι άρχισε πάλι η Ελλάδα να ακούγεται για κάτι εκτός από κρίση, χρεοκοπία και τεμπελιά?
Μερικές πέτρες? Αυτή η λογική μας έφαγε τόσα χρόνια και έχουμε ένα κάρο μνημεία που σαπίζουν αντί να τα έχουμε όλα προσεγμένα και να τα διαφημίζουμε για νά ρχονται οι ξένοι να μας ακουμπάνε παραδάκι. Ακόμα και να μη μας ενδιαφέρει το θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ή της εύρεσης νέων ιστορικών στοιχείων για μια τόσο σημαντική ιστορικά περίοδο...
Εγω γιατί νομίζω πως ο φίλος πιο πίσω που αποκάλεσε τον Παρθενώνα "πέτρες" το έγραψε με πικρή ειρωνεία και όχι κυριολεκτώντας;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.