Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Επειγοντως τον Φιλιππο στο poll.
Εκτος και αν ειναι ο Νεαρχος.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ!
.. μπορεί να είχε και αυτός μούσι! :cool:

(Έχω ψηφίσει και Νέαρχο..)
Μπορεί να είναι ένα κομβικό σημείο της ανασκαφής αυτό..

Last edited:
Επειγοντως τον Φιλιππο στο poll.

Ας περιμένουμε να αποκαλυφθεί ολόκληρο το ψηφιδωτό..
Μην ξεχνάμε πως στην Βεργίνα υπάρχει ιδίου θέματος φρέσκο με την αρπαγή της Περσεφόνης...

View attachment 107663

Επίσης διακρίνεται ένα χέρι( το δείχνει το βελάκι) που ανατομικά δεν ανήκει στον επιβαίνοντα του άρματος
οπότε το πιθανότερο είναι να υπάρχει και δεύτερος αναβάτης....

View attachment 107664

Βλεπετε τι γινετε προσφατως μεταξυ των αρχαιολογων. Χαμος.
Εκει τωρα, βρηκαν καποια απομειναρια υλικων και εκτιμησαν οτι πιθανως ειναι απο τη νεκρικη μασκα.

Last edited:
Επειδη βλεπω οτι πολλοι αρχισαν να λοξοπιστευουν οτι στην Αμφιπολη ειναι ο ταφος του Φιλιππου διαβαστε την τελευταια προοδο που εκαναν για την νεκρικη μασκα του Φιλιππου Β´και τα απομειναρια του.

Ναι διάβασα και για αυτό..

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113364987

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

- Διαβάστε και αυτό το ενδιαφέρον άρθρο!

Ο τάφος της Περσεφόνης αποκαλύπτει τους νεκρούς του

"Τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να εξετάσουν τα οστά του τάφου της Περσεφόνης. Ομως επί 3 χρόνια δεν μπορούσαν να βρουν τα κιβώτια στα οποία είχαν τοποθετηθεί.
Τελικά, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκαν εντελώς τυχαία τα 3 κιβώτια με τα οστά του τάφου της Περσεφόνης, σε μία αποθήκη με χιλιάδες άλλα ευρήματα."

- Αυτό μου θυμίζει την τελευταία σκηνή από το "Oι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού!" :p

.........

"Ηταν σχεδόν αδύνατο με μια τέτοια τοιχογραφία στον τάφο (την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Αδη) να πρόκειται για τάφο που ανήκει σε άντρα»."

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes--politismos&id=451429

Αν υποθεσουμε οτι η εισοδος απεχει σε ακτινα 80 μετρα απο το κεντρο του κυκλου και οτι σκαβουνε σε ευθεια γραμμη αν ο νεκρος ειναι στο κεντρο τοτε δεν εχουνε φτασει ουτε στα μισα της διαδρομης...
Εκπληκτικο το ψηφιδωτο...
Μην ανακατευεται χρυσες αυγες και ναζι γιατι προσβαλλουμε τους αρχαιους...

Επίσης διακρίνεται ένα χέρι( το δείχνει το βελάκι) που ανατομικά δεν ανήκει στον επιβαίνοντα του άρματος
οπότε το πιθανότερο είναι να υπάρχει και δεύτερος αναβάτης....

View attachment 107664
Είναι κατεστραμμένο το ψηφιδωτό στη δεξιά πλευρά του ή είναι ακόμα σκεπασμένο;

Εγω πάντως (ακόμη) δεν μπορώ να δω κανένα χέρι. Υπάρχει φωτο με καλύτερη ανάλυση ?

Είναι σκεπασμένο ακόμη ..

-----------------------------

Προσέξτε τον επίλογο στο άρθρο που έβαλα πιο πάνω..

"Ομως η ομάδα Ανθρωπολογικών Ερευνών της ανασκαφής της Βεργίνας δεν σταματά εδώ.
Αναζητά κι άλλη τρανταχτή απόδειξη κατάρριψης αυτής της λάθος ερμηνείας και επαλήθευσης ότι ο Τάφος του Πρίγκιπα ανήκει όντως στον Αλέξανδρο Δ', γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης.
«Περιμένουμε από το ΚΑΣ να μας δώσει την άδεια να πάρουμε δείγμα αρχαίο-DNA από τον Αλέξανδρο Δ'.
Θα το συγκρίνουμε με το DNA του Φίλιππου Β', ώστε να επαληθεύσουμε ότι όντως πρόκειται για παππού και εγγονό», λέει ο κ. Αντίκας.
Και υπάρχει και σειρά άλλων εξετάσεων που μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τους αρχαίους προγόνους μας."

- Θα μπορούσε να είχε απαντηθεί και αυτό το ζήτημα!

- Και εγώ δεν βλέπω σίγουρα κάποιο χέρι..

Last edited:
Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

Εγω πάντως (ακόμη) δεν μπορώ να δω κανένα χέρι. Υπάρχει φωτο με καλύτερη ανάλυση ?

psifidoto2.jpg

Φαινεται ενα μικρο χερι με υψωμενη γροθια, αυτη ειναι μια δικη μου εκτιμηση...

εγω βλεπω οτι ειναι το αριστερο χερι του ιδιου.. το αλλο χερι που ειναι παρατεταμενο ειναι το δεξι του

http://prntscr.com/4vfyu8

εκανα με εντονη γραμμη μαυρη , το σχεδιο του αριστερου χεριου του...

αν παρατηρησετε το δεξι χερι του ερμη και το δεξι χερι του εφιππου εχουν την ιδια τεχνοτροπια το πως το χερι ξεκιναει απο το σωμα τους..

Ψηφίδα λερωμένη είναι... Αν δεν καθαριστεί καλά να επανέλθει το αρχικό χρώμα, το μυαλό μας βλέπει ότι σχέδια θέλει...
Το καθαρό χέρι που φαίνεται, θα έλεγα οτι είναι το αριστερό του.
Και η σκούρα κόκκινη γραμμή τονίζει την ραχοκοκκαλιά του.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

Φαινεται ενα μικρο χερι με υψωμενη γροθια, αυτη ειναι μια δικη μου εκτιμηση...
Δεν θα έλεγα "υψωμένη". Μοιάζει με το δεξί χέρι του Ερμή.

εγω βλεπω οτι ειναι το αριστερο χερι του ιδιου.. το αλλο χερι που ειναι παρατεταμενο ειναι το δεξι του

http://prntscr.com/4vfyu8

εκανα με εντονη γραμμη μαυρη , το σχεδιο του αριστερου χεριου του...

Δεν ταιριάζει καθόλου με το υπόλοιπο σώμα. Νομίζω οτι βλέπουμε την πλάτη και το αριστερό (!) χέρι προτεταμένο.

Last edited:
Ψηφίδα λερωμένη είναι... Αν δεν καθαριστεί καλά να επανέλθει το αρχικό χρώμα, το μυαλό μας βλέπει ότι σχέδια θέλει...
Το καθαρό χέρι που φαίνεται, θα έλεγα οτι είναι το αριστερό του.
Και η σκούρα κόκκινη γραμμή τονίζει την ραχοκοκκαλιά του.

Kάπως έτσι δηλαδή...

chariot.jpg