Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Ποιος το λέει αυτό; Ο Καργάκος ή ο Γεωργιάδης; Από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί καμία επιγραφή πριν τον 5ο αιώνα πΧ που να μην είναι στην αττική διάλεκτο ο καθείς μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Βέβαια μετά από αυτά που έκαναν οι Μακεδόνες στους Θηβαίαους, ε δεν τους λες και φιλέλληνες. Τέτοιες ωμότητες συναντά κανείς στον ελλαδικό χώρο τον καιρό του Βασίλειου του Β'

Ποια αττική διάλεκτο; Σε Δωρική εννοείς. Υπάρχουν δύο αν δεν κάνω λάθος. Ο κατάδεσμος της Πέλλας και ο Πάπυρος του Δερβενίου. Και τα δύο αποκλείεται να φύτρωσαν έτσι απλά, για να σε προλάβω για τις ημερομηνίες.

Εγώ νομίζω ότι στην πραγματικότητα οι Αρχαίοι μακεδόνες μιλούσαν Αυστραλιανοκαναδική διάλεκτο. Έτσι για να ξέρουμε και ποιοι "γηγενείς" μάχονται για τους Σκοπιανούς.

Πιο εύκολη αποδόμηση στην προπαγάνδα των σκοπίων δεν μπορεί να γίνει. Σταματώ εδώ γιατί το θέμα θα πάει στο ανέκδοτο της ημέρας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος το λέει αυτό; Ο Καργάκος ή ο Γεωργιάδης; Από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί καμία επιγραφή πριν τον 5ο αιώνα πΧ που να μην είναι στην αττική διάλεκτο ο καθείς μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Βέβαια μετά από αυτά που έκαναν οι Μακεδόνες στους Θηβαίαους, ε δεν τους λες και φιλέλληνες. Τέτοιες ωμότητες συναντά κανείς στον ελλαδικό χώρο τον καιρό του Βασίλειου του Β'

Επαναλαμβάνω το απλούστατο και αποστομωτικοτερο των επιχειρημάτων. Τι σημαίνει Αλέξανδρος? Τι Φίλιππος? Τι Αμύντας? Τι Αρχέλαος? Όταν μπορέσει να απαντήσεις, ξαναμιλάμε.

ο καθείς μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει.

Φυσικά και δεν μπορεί ο καθένας να ισχυρίζεται ό,τι θέλει όταν η σχετική του ιστορία είναι προφανής, σωστά; Όταν γνωρίζουμε τι έγινε με τον Βουλγαρικό εθνικισμό στα τέλη του 19ου αιώνα/αρχές 20ου, είναι αστείο να ισχυριζόμαστε κάτι διαφορετικό.

Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Επαναλαμβάνω το απλούστατο και αποστομωτικοτερο των επιχειρημάτων. Τι σημαίνει Αλέξανδρος? Τι Φίλιππος? Τι Αμύντας? Τι Αρχέλαος? Όταν μπορέσει να απαντήσεις, ξαναμιλάμε.

Αυτα ειναι εξελληνισμενα ονοματα τα μακεδονικα ειναι αλλιως...:damnyou:

Αυτα ειναι εξελληνισμενα ονοματα τα μακεδονικα ειναι αλλιως...

Πλάκα κάνεις έτσι;

Edit: Τώρα είδα τη φατσούλα.

Ναι φυσικά αφού το dar στο Aleksandar σημαίνει δώρο. :firstprize::flipout:

http://www.behindthename.com/name/alexander/tree

15-11-14-605x357.jpeg

Ποια αττική διάλεκτο; Σε Δωρική εννοείς. Υπάρχουν δύο αν δεν κάνω λάθος. Ο κατάδεσμος της Πέλλας και ο Πάπυρος του Δερβενίου. Και τα δύο αποκλείεται να φύτρωσαν έτσι απλά, για να σε προλάβω για τις ημερομηνίες.

Εγώ νομίζω ότι στην πραγματικότητα οι Αρχαίοι μακεδόνες μιλούσαν Αυστραλιανοκαναδική διάλεκτο. Έτσι για να ξέρουμε και ποιοι "γηγενείς" μάχονται για τους Σκοπιανούς.

Πιο εύκολη αποδόμηση στην προπαγάνδα των σκοπίων δεν μπορεί να γίνει. Σταματώ εδώ γιατί το θέμα θα πάει στο ανέκδοτο της ημέρας.

Τι εννοείς "γηγενείς"; Και σε ποια ομάδα με βάζεις; Οποιος έχει τη μυγα μυγιάζεται. Και ποια προπαγάνδα των Σκοπίων; Από το μυαλό σου τα βγάζεις. Απλά κοίταξε, το να πιστεύεις εσύ ότι είσαι απογονος του Αλέξανδρου ή οποιουδήποτε άλλου Μακεδόνα στρατηγού είναι θεμιτό. Επέτρεψε μου εμένα βάσει ιστορικών στοιχείων να σου εμφυσησω πως αυτό δεν ισχύει. Αν στενοχωριέσαι δε φταίω εγώ.

Πάντως και μόνος του είπες. Πριν τον 5ο αιώνα πΧ (πριν δηλαδή υπάρξουν επαφές με τους Αθηναίους) δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία.

Είναι επιχείρημα για 10χρονα. Και για να σε προλάβω. Στις πλάκες και στον Όμηρο δε συναντάμε ονόματα σε -ιδης, -αδης. Στην κλασσική εποχή φυτρώνουν παντού. Σου έφερα και νωρίτερα το παράδειγμα πως οι Μινωίτες άλλαζαν τα ονόματα τους. Αν έχεις καταγωγή από Μικρασία, Πόλη θα δεις πως πολλά ονόματα έχουν τούρκικη ρίζα. Από τη στιγμή που δυο πολιτισμοί, ο αρχαιοελληνικός και ο μακεδονικός πολιτισμός έρχονται σε επαφή είναι λογικό ο λιγότερο αναπτυγμένος να δανείζεται αρκετά στοιχεία από τον ανώτερο πνευματικά.

Τι εννοείς "γηγενείς"; Και σε ποια ομάδα με βάζεις; Οποιος έχει τη μυγα μυγιάζεται. Και ποια προπαγάνδα των Σκοπίων; Από το μυαλό σου τα βγάζεις. Απλά κοίταξε, το να πιστεύεις εσύ ότι είσαι απογονος του Αλέξανδρου ή οποιουδήποτε άλλου Μακεδόνα στρατηγού είναι θεμιτό. Επέτρεψε μου εμένα βάσει ιστορικών στοιχείων να σου εμφυσησω πως αυτό δεν ισχύει. Αν στενοχωριέσαι δε φταίω εγώ.

Πάντως και μόνος του είπες. Πριν τον 5ο αιώνα πΧ (πριν δηλαδή υπάρξουν επαφές με τους Αθηναίους) δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία.

Είναι επιχείρημα για 10χρονα. Και για να σε προλάβω. Στις πλάκες και στον Όμηρο δε συναντάμε ονόματα σε -ιδης, -αδης. Στην κλασσική εποχή φυτρώνουν παντού. Σου έφερα και νωρίτερα το παράδειγμα πως οι Μινωίτες άλλαζαν τα ονόματα τους. Αν έχεις καταγωγή από Μικρασία, Πόλη θα δεις πως πολλά ονόματα έχουν τούρκικη ρίζα. Από τη στιγμή που δυο πολιτισμοί, ο αρχαιοελληνικός και ο μακεδονικός πολιτισμός έρχονται σε επαφή είναι λογικό ο λιγότερο αναπτυγμένος να δανείζεται αρκετά στοιχεία από τον ανώτερο πνευματικά.
Απλά να επισημάνω ότι τα ονόματα Αλέξανδρος, Φίλιππος, Αμύντας, Σέλευκος, Πτολεμαίος δεν απαντώνται αλλού από τη Μακεδονία, τουλάχιστον όχι πριν τον 4ο αιώνα. Είναι καθαρά ελληνικά στην ετυμολογία τους, αλλά χαρακτηριστικά της Μακεδονίας. Το να θεωρείς ότι η Μακεδονία είχε ξεχωριστό πολιτισμό, μη ελληνικό είναι χαρακτηριστικό της σκοπιανής προπαγάνδας. Δε θα σου πω ποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες γιατί πολύ απλά είναι ΟΛΟΙ, τουλάχιστον όσοι έχω διαβάσει εγώ, και σπούδασα Κλασσική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία σε γερμανικό πανεπιστήμιο (οπότε οι καθηγητές μου δεν υπέφεραν από "εθνικιστική υστερία"). Εσύ ξέρεις κάποιον που να το υποστηρίζει; Μπορείς να τον αναφέρεις ονομαστικά; Και τα επιχειρήματά του;

Μακεδόνες, εκείνοι οι αρχαίοι το απέγιναν?
Παιδιά δεν έκαναν, τα παιδιά τους παιδιά δεν έκαναν εκείνα?
Τελικά τι απέγιναν? εξαφανιστήκαν? μετοικίσαν σε άγνωστες χώρες? τους πήραν όλους μαζί οι εξωγήινοι?
Για πες τα ιστορικά στοιχεία που αποκλείουν στον Λεωνίδα ή οποιονδήποτε άλλον να είναι τελικά απόγονός τους.
Ιστορικά στοιχεία όμως όχι γνώμη.

Μόνο που εγώ και ιστορικά στοιχεία επικαλέστηκα για την αρχαιότητα και για την νεότερη ιστορία. Εσύ είσαι εκείνος που δεν επικαλείται τίποτε. Πες μου λοιπόν, είναι ή δεν είναι βούλγαροι κομιτατζήδες οι βόρειοι γείτονές μας;
Και πες μου με ποιο τρόπο εξηγείς τα δύο αρχαιολογικά ευρήματα.

Γιατί είναι πολύ εύκολο να αμφισβητείς κάτι χωρίς να φέρνεις στοιχεία περί του αντιθέτου. Έχεις υπ' όψη βέβαια ότι οι μακεδόνες και ως Έλληνες αυτοπροσδιορίστηκαν και ελληνικά μνημεία άφησαν όπου πήγαν. Αυτά όοοοοολα είναι ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.

Σύμφωνα με αυτά που λες, τότε κι εγώ λόγω καταγωγής θα έπρεπε να είμαι αλβανός αυτόχθονας. Γελάνε και τα τσιμέντα και θα τρίζουν τα κόκαλα του Πύρρου.

Καλά όοοοτι αφορά τους αρχαίους Έλληνες δεν υπάρχει πλέον στην επιφάνεια του πλανήτη!
Είναι γνωστό ότι κάποια στιγμή ήρθαν οι ΕΛ, τους φόρτωσαν στα διαστημόπλοια και την κάνανε για άλλο γαλαξία!
Ρουθούνι δεν έμεινε! :flipout:

Βλακείες του τύπου "η επιμιξία με τους Τούρκους" κ.λπ.
Και τα λένε άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι ο τουρκικός πληθυσμός στην Ελλάδα ποτέ δεν ξεπέρασε το 10% του συνόλου ή ότι το 85% του πληθυσμού ανέβηκε στα βουνά και ζήτημα αν έβλεπαν Τούρκο ποτέ.
Αν μη τι άλλο ας διαβάσουνε τι λένε οι Τούρκοι!

Last edited:
Καλά όοοοτι αφορά τους αρχαίους Έλληνες δεν υπάρχει πλέον στην επιφάνεια του πλανήτη!
Είναι γνωστό ότι κάποια στιγμή ήρθαν οι ΑΕΛ, τους φόρτωσαν στα διαστημόπλοια και την κάνανε για άλλο γαλαξία!
Ρουθούνι δεν έμεινε! :flipout:

Η ΑΕΛ μια φορά ήρθε και πήρε πρωτάθλημα. :flipout:

:flipout:

Μου τα κάνει η αυτόματη διόρθωση του imac
To Μαρακαϊμπο αν δεν προσέξω το διορθώνει αυτόματα σε Μαυρόκαμπο! :flipout:

Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλουν ή όχι να είναι και οι σκοπιανοί μακεδόνες. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν την κληρονομία αυτή να την αλλάξουν. Εάν θέλουν να είναι μακεδόνες, τότε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ πολιτισμός τους περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες.
Αλλά το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι οι αρχαίοι μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες είναι για γέλια πραγματικά. Βούλγαροι κομιτατζήδες δεν ήταν σίγουρα πάντως.

Μη το λες Λεωνίδα...
Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν "μανούλες" στις ξένες γλώσσες.
Έτσι με εντατικά φροντιστήρια (μετά και άνευ διδασκάλου) είπαν ξαφνικά: ρε σεις δε μαθαίνουμε όλοι μαζί ελληνικά για μπούγιο? είναι και πολύ σικ.
Μετά από κάποιους αιώνες πάλι είπανε: ουφ! αρκετά με τα Ελληνικά δεν μαθαίνουμε κάτι καινούριο? Τι φοριέται αυτή την εποχή? Βουλγάρικα είπε κάποιος και έτσι με μιας το γυρίσανε όλοι μαζί στα Βουλγάρικα...
Πάλι καλά να λες που δεν αποφασίσανε να μάθουν Ιαπωνικά!
Θα είχαν κάνει τους ιστορικούς και τους γλωσσολόγους μαλλιά κουβάρια!

Μη το λες Λεωνίδα...
Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν "μανούλες" στις ξένες γλώσσες.
Έτσι με εντατικά φροντιστήρια (μετά και άνευ διδασκάλου) είπαν ξαφνικά: ρε σεις δε μαθαίνουμε όλοι μαζί ελληνικά για μπούγιο? είναι και πολύ σικ.
Μετά από κάποιους αιώνες πάλι είπανε: ουφ! αρκετά με τα Ελληνικά δεν μαθαίνουμε κάτι καινούριο? Τι φοριέται αυτή την εποχή? Βουλγάρικα είπε κάποιος και έτσι με μιας το γυρίσανε όλοι μαζί στα Βουλγάρικα...
Πάλι καλά να λες που δεν αποφασίσανε να μάθουν Ιαπωνικά!
Θα είχαν κάνει τους ιστορικούς και τους γλωσσολόγους μαλλιά κουβάρια!

Κι όμως σύμφωνα με την κοσμοθεωρία τους ο Μ. Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ιαπωνία. Επίσης ο Θεός δημιούργησε τρεις φυλές ανθρώπινες. Τα μακεδονοειδή, τα μογγολοειδή και τα Αιθιοπιειδή. Οι νεοέλληνες είναι Αιθίοπες σύμφωνα με αυτούς. :flipout:

Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε όλο αυτό που βασίζεται. Κλασική εθνικοναζιστική θεώρηση πασπαλισμένη με αρκετά θρησκοληπτικά στοιχεία. Μόνο που στην περίπτωση των σκοπιανών, τα πιστεύουν κι όλας!
Είναι βέβαια γνωστό πως η μακεδονία θα κατέληγε κι αυτή στα χέρια των βουλγάρων αν δεν γινόταν ο μακεδονικός αγώνας. Όπως κατέληξε η Ρωμυλία. Και καλά αγώνας για ανεξάρτητη χώρα, αλλά φέρ' τη στη Βουλγαρία. Το ίδιο ακριβώς θα γινόταν και με τη Μακεδονία.
Όμως... ξύδι! :flipout:

Το κακό είναι ότι αυτούς τους απίστευτα φανατικούς εθνικιστές πολλοί δικοί μας όχι μόνο καταδέχονται να τους κάνουν "συνομιλητές" αλλά τους παίρνουν και στα σοβαρά από πάνω...