Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Επειδή βγήκε ένα ρεπορταζ να κανει εντύπωση, τα τσουβαλιάζετε όλα; Είναι του τύπου όλοι οι γιατροί είναι κλέφτες, όλοι οι ταξιτζήδες είναι κλέφτες;
τα γεγονότα δείχνουν οτι οι περισσότεροι τάφοι της περιοχής εχουν ανοιχτεί . Αν δεν υπήρχε συμμετοχή ντόπιων νομίζω πως θα είχαμε μάθει νωρίτερα για τους τάφους . Απλά κάποιοι τρώγανε .Το περίεργο για εμένα θα ήταν να μην είχαν ανοιχτεί οι τάφοι απο ντόπιους που γνώριζαν την περιοχή και είχαν την ευχέρεια να σκάβουν στη γη τους...

foto-4.jpg

Τεχνικές εργασίες θωράκισης του ταφικού μνημείου..

http://www.protothema.gr/culture/article/406808/amfipoli-me-erga-upostirixis-prohoroun-oi-ergasies/
&
http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58273

Εντυπωσιακή η είσοδος στον τάφο, τώρα που καθαρίστηκε καλά!
Καλή δουλειά κάνουν!

Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Επειδή βγήκε ένα ρεπορταζ να κανει εντύπωση, τα τσουβαλιάζετε όλα; Είναι του τύπου όλοι οι γιατροί είναι κλέφτες, όλοι οι ταξιτζήδες είναι κλέφτες;

ολοι οι κλεφτες,ειναι κλεφτες,τσουβαλιαζω;

Βέβαιος ο Σ. Καργάκος: Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113339242

Άμα βρεθεί εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος, να σου κάνουμε και εσένα άγαλμα! :p

Διαδικασία ένταξης της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113339233

Καλή κίνηση!

«Παραβιάζεται κάθε επιστημονική δεοντολογία στην Αμφίπολη»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) τονίζει πως η ανασκαφή στην Αμφίπολη πραγματοποιείται σε «συνθήκες τηλεπαραθύρου», τη στιγμή που σε βάρος της επιστημονικής έρευνας πολιτικοί και ΜΜΕ τοποθετούνται με περισσή σπουδή για τον τάφο.

Νατανε η ζηλεια ψωρα....

Εκτος των πολιτικων εκμεταλευσεων καποιος να τους πληροφορησει οτι ειμαστε στον 21ο αιωνα. Κανονικα επρεπε να εχουμε συνεχως live camera απο τον ταφο.

Μιας και όλοι γίνανε αρχαιολόγοι ας ακούσουμε τη γνώμη μιας πραγματικής αρχαιολόγου.

http://stokokkino.gr/article/11171/Parabiazoun-kathe-epistimoniki-deontologia-entassontas-tin-anaskafi-tis-Amfipolis-sto-success-story-tis-kubernisis

Χμμμμ… Περισσότερο πολιτική την βρίσκω την δήλωση πάρα επιστημονική
Όχι δεν είμαι αρχαιολόγος αλλά έτσι όπως το είπες περίμενα κάποια ανάλυση στοιχείων ή κάτι
Όσο αστείοι είναι πολιτικοί να το παίζουν αρχαιολόγοι άλλο τόσο θεωρώ αστείο αρχαιολόγοι να το παίζουν πολιτικοί
Γενικά επιφυλάσσομαι να διαβάσω και τίποτε άλλο από τα γραφόμενα της – δεν είναι ότι έχω δηλαδή και αποψη για την αχαιολογο
Για τους πολιτικούς έχουμε άποψη και εμείς που δεν είμαστε αρχαιολόγοι :D

Μιας και όλοι γίνανε αρχαιολόγοι ας ακούσουμε τη γνώμη μιας πραγματικής αρχαιολόγου.

http://stokokkino.gr/article/11171/Parabiazoun-kathe-epistimoniki-deontologia-entassontas-tin-anaskafi-tis-Amfipolis-sto-success-story-tis-kubernisis

Συγνώμη τώρα, θεωρείς ότι μιλάει με την ιδιότητα της αρχαιολόγου ή ως στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Πρώτον η πηγή και δεύτερον το ύφος δημοσιογράφου και Κουτσούμπα παραθέτουν εμφανώς στο δεύτερο. Και όταν λες 'πραγματικής', ποιες είναι οι επιτυχίες της στον χώρο; Είναι πραγματική επειδή έχει ένα πτυχίο;

Μισό ρε παίδες. Εφόσον μιλάει για την πολιτική εκμετάλευση του γεγονότος και μάλιστα με αρκετά επιχειρήματα τι δήλωση περιμένετε να κάνει? Κακά τα ψέμματα το ζήτημα έτσι όπως καλύπτεται από τα μέσα και έτσι όπως διαχειρίστηκε από την κυβέρνηση νομίζω εξελίχθηκε σε σόου που κυρίως ευτέλισε την αρχαιολογική του αξία. Μάλιστα το γεγονός ότι κάποιοι επικεντρώνονται στο να αποδείξουμε ότι την έχουμε μεγαλύτερη από τους Σκοπιανούς δεν υποβαθμίζει τη σημαντικότητα του ευρύματος? Μπορεί όχι στα δικά μου ή στα δικά σας μάτια, αλλά οπωσδήποτε στα μάτια μεγάλης μερίδας του κόσμου που το βλέπει όιπως το Ωνάσειο σόου (όπως επιτυχημένα σύγκρινε κάποιος).

Επίσης νομίζω αυτά που είπε περί ποίου έχει μέσα ο τάφος, της εκτίμησης της αξίας του ευρύματος καθώς και της σύγκρισης με άλλα ευρύματα, είναι αμιγώς απόψεις αρχαιολόγου στα δικά μου τα αυτιά.

Τώρα πόσα πτυχία έχει (φαντάζομαι τουλάχιστον ένα για να ανήκει στον ΣΕΑ) και αν είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε με ενδιαφέρει. Ούτε το μέσο που έκανε τη δήλωση. Και στο κάτω κάτω εκφράζει υποτίθεται τον ΣΕΑ. Όχι μόνο τον εαυτό της. Αν την αντιμετωπίζουμε σαν μια ζηλόφθονη σκύλα που τα κάνει αυτά επειδή δε συμμετέχει στις ανασκαφές, λυπάμαι αλλά κάνουμε κουβέντα τύπου "ζήλεψε η τατιάνα που της έφαγε την εκπομπή η λαμπίρη" οπότε μάλλον συμμετέχουμε στο σόου που γίνεται.

Να σκισουν τα πτυχια τους οσοι δεν εχουν επιτυχιες,μονο η Lara Croft ειναι αρχαιολογος...

Ολοι εξελισσονται ακομα και οι επιστημες.

Δεν ειναι αναγκαιο να πηγαινουμε με την πατροπαραδοτη μεθοδο επειδη ετσι εμαθαν καποιοι.

Για την πολιτικη εκμεταλευση το λεμε ολοι απο την αρχη οτι κακως γινεται αλλα σαμπως μονο η Αρχαιολογια υποφερει απο αυτην την ασθενεια ?

Το να βγαινει ομως και ο καθε πικραμενος να αναμοχλευει το θεμα αυτο μονο θλιψη φερνει σε οσους απλα ενδιαφερονται για το επιστημονικο επιπεδο του γεγονοτος.

οποτε κακως γινεται αλλα αν διαμαρτυρηθουμε γινομαστε πικραμενοι γιατι ετσι συμβαινει στην ζωη,δεν περνουμε μια πετρα να πεσουμε στο ποταμι καλυτερα..

μα για την κυρια του αρθρου λεω και γω...εγω δεν διαμαρτυρηθηκα πουθενα...κακως εβαλα πρωτο προσωπο

Ολοι εξελισσονται ακομα και οι επιστημες.

Δεν ειναι αναγκαιο να πηγαινουμε με την πατροπαραδοτη μεθοδο επειδη ετσι εμαθαν καποιοι.

Το να βγαινει ομως και ο καθε πικραμενος να αναμοχλευει το θεμα αυτο μονο θλιψη φερνει σε οσους απλα ενδιαφερονται για το επιστημονικο επιπεδο του γεγονοτος.

Το θέμα είναι,πώς εξελισσόμαστε,και πώς διαχειριζόμαστε τέτοια θέματα. Γιατί κάποια ελληνικά μέσα,δεν το σεβάστηκαν όπως έπρεπε,και το μόνο που τους νοιάζει,είναι να μεταδώσουν πρώτοι τις σημαντικές εικόνες.

Και όσοι αισθάνονται έτσι,δεν είναι πικραμένοι....Για αγανακτισμένους πρόκειται.!!!

Α γεια σου. Αν απο αγανακτισμένη τη μετατρέψουμε σε πικραμένη που της πήραν την ανασκαφή τότε παίζουμε το παιχνίδι των μέσων, ενώ η ίδια απλά το στηλιτεύει.