Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Όλα αυτά τα "επιστημονικά " με τον Άνθρακα 14 και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι καλά για να εντυπωσιάζουν τους τηλεθεατές του National Geograph. Στην πραγματική ζωή μιά εξέταση της τεχνοτροπίας των ευρυμάτων είναι πιό εφικτή ( γιατί δεν κοστίζει), και έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο Άνθρακας 14 έχει μιά ακρίβεια 50 ετών, βάσει τεχνοτροπίας μπορούμε να.χρονολογήσουμε ένα άγαλμα με ακρίβεια δεκαετίας και ένα ερυθρόμορφο αττικό αγγείο με ακρίβεια διετίας. Χωρίς εργαστήρια . Μυαλό και μάτια θέλει μόνο.

Ο Σερ Αλεξ δεν πεθανε ακομα..:Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όλα αυτά τα "επιστημονικά " με τον Άνθρακα 14 και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι καλά για να εντυπωσιάζουν τους τηλεθεατές του National Geograph. Στην πραγματική ζωή μιά εξέταση της τεχνοτροπίας των ευρυμάτων είναι πιό εφικτή ( γιατί δεν κοστίζει), και έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο Άνθρακας 14 έχει μιά ακρίβεια 50 ετών, βάσει τεχνοτροπίας μπορούμε να.χρονολογήσουμε ένα άγαλμα με ακρίβεια δεκαετίας και ένα ερυθρόμορφο αττικό αγγείο με ακρίβεια διετίας. Χωρίς εργαστήρια . Μυαλό και μάτια θέλει μόνο.
Κωστα η Περιστερη δινει 25ετια πανω κατω,πως την εκανε την εκτιμιση?Η Παλαγγια που εχει ειδικοτητα την γλυπτικη δινει αρχαιστικες τις Καρυατιδες,δηλαδη μιμουνται αρχαικες μορφες και τις υπολογιζει δυο αιωνες αργοτερα..τι γινεται?

Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

κι απο μενα αλλο ενα ζευγαρι ψειρες,μια θηλυκη και μια αρσενικη,σε ωριμη ηλικια για αναπαραγωγη.

ε αφου αναφερω οτι ειναι σε αναπαραγωγικη ηλικια,ετοιμες να χαρισουν απογονους.

Τι ψειρες ειναι φιλε?

Του εφηβαιου ? Ποτε τις αγορασες (και απο που). Αποδειξη υπαρχει?

αποδειξη δεν υπαρχει,ειναι απο κληρονομια,εχω και τη διαθηκη για οποιον ενδιαφερεται.

Υ.Γ δεν ξερω ποιος ειναι αυτος ο Εφηβαιος.

Βαλτα μου σε ενα κουτι να τα στειλω στον Λαρρυ

Υγ Ενας ψηλος μελαχροινός με τριμαρισμενο μουσι

Ο Σερ Αλεξ δεν πεθανε ακομα..:Banane0:

Κωστα η Περιστερη δινει 25ετια πανω κατω,πως την εκανε την εκτιμιση?Η Παλαγγια που εχει ειδικοτητα την γλυπτικη δινει αρχαιστικες τις Καρυατιδες,δηλαδη μιμουνται αρχαικες μορφες και τις υπολογιζει δυο αιωνες αργοτερα..τι γινεται?
Είπα ότι η χρονολόγηση είναι εφικτή . Δεν Είπα ότι είναι εύκολη, ούτε ότι μπορεί να κάνει χρονολόγηση ο καθένας. Ούτε είπα ότι συμφωνούν όλοι οι αρχαιολόγοι μεταξύ τους.

Εφόσον το μνημείο αυτό έχει μία περίμετρο 500 μέτρων και ακτίνα 70 μέτρων , αν δεν είναι ημιτελές , το λογικό και αναμενόμενο είναι ο ταφικός θάλαμος να είναι στο κέντρο του.
Με την μέχρι σήμερα εκσκαφή των 23 μέτρων το υπολειπόμενο κομμάτι εκτός από πελώριο είναι και πολύ δυσκολότερο..
Και αυτό εφόσον η αρχιτεκτονική του δεν είναι τεθλασμένη , χωρίς να αποκλείεται να είναι και κυριολεκτικά λαβύρινθος , με τμήματα του να καταβυθίζονται ή να ανέρχονται κλπ.

Με βάση αυτά η εκσκαφή μπορεί να διαρκέσει από μήνες μέχρι και χρόνο ή χρόνια. Αρα χρειάζεται πελώρια υπομονή.

Αν τελικά είναι τόσο πελώριο όσο η περίμετρος του και βρεθεί ένας νεκρός είναι απίθανο να μην εξαιρετικής σημασίας πρόσωπο και χωρις να αποκλείεται ο Αλέξανδρος .

Μέχρι στιγμής νομίζω ότι η πλέον βαρύνουσα γνώμη είναι της Περιστερη . Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Παλαγγια είναι κατι σαν τον μόνιμο αμφισβητία των παντων και αμφισβητεί ότι στην Βεργίνα είναι ο Φίλιππος ο Β , ακόμη και ότι η Βεργίνα είναι οι Αιγές

Σε κάθε περιπτωση είμαι υπερ. της δημοσιότητας και καλως υπάρχει. Τωρα αν αυτή πρέπει να γίνει περσσότερο εγγυρη και η κοινη γνώμη περσσότερο ώριμη είναι άλλη ιστορία.

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειναι γιγαντιος παντως ο λοφος......και το βαρος που ειναι πανω απο τον ταφο.

Αν δε ειναι στο κεντρο.....του λοφου και κατω απο την θεση που ηταν ο Λεοντας (στην κορυφη) εχουμε οντως πολυ δρομο μπροστα μας.

Ίσως να είναι ένα τούνελ. Δηλ να υπήρχε ο λόφος και να φτιάχτηκε μέσα του ο τάφος.
Και για να είναι εμφανής η θέση να τοποθετήθηκε στη κορυφή του ο Λέων.

Αν δεν είναι έτσι, που τοποθέτησαν το Λιοντάρι, αν όχι πάνω στο χώμα?

Έτσι εξηγείται πιο εύκολα και η επικάλυψη του περίβολου απο χώμα.
Το χώμα λόγω της βαρύτητας απλώνεται, δεν συσσωρεύεται ώστε να φτιάχνει λόφους.

Προφανώς ο Λόφος έχει / είχε καλή θέα και αυτό ήταν το σημαντικό στην επιλογή του.
Αν ισχύει αυτό, ο νεκρός θα ήταν απο την περιοχή ή θα είχε κάνει κάτι σημαντικό στην περιοχή (αλλιώς θα τον έθαβαν σε κάποιο άλλο μέρος με καλύτερη ίσως θέα).

Last edited:

Προφανώς ο Λόφος έχει / είχε καλή θέα και αυτό ήταν το σημαντικό στην επιλογή του.
Αν ισχύει αυτό, ο νεκρός θα ήταν απο την περιοχή ή θα είχε κάνει κάτι σημαντικό στην περιοχή.

Καραμανλής;

Ίσως να είναι ένα τούνελ. Δηλ να υπήρχε ο λόφος και να φτιάχτηκε μέσα του ο τάφος.
Και για να είναι εμφανής η θέση να τοποθετήθηκε στη κορυφή του ο Λέων.

Ετσι δειχνει να ειναι .

Και καλο θαταν οταν ολοκληρωθει η ανασκαφη και διαμορφωση του χωρου (για τον οποιο θα απορροφησουμε αρκετα κονδυλια ΕΣΠΑ σιγουρα, καπως ετσι ξεκινησε και η ανασκαφη εκ νεου..) να ξανατοποθετηθει ο περιφημος Λεοντας στην θεση του.

Ωραίο το βιντεάκι στα 1080!
Για να δούμε τι κρύβει όλος αυτός ο λόφος..
Όπως φαίνεται θα πάρει χρόνο! :cool:

Άμα βρουν τον Αλεξ θα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία!!! :cool:

Μετά θα αρχίσουν να βγάζουν νέες ταινίες για τον Μέγα Αλεξ.!!

Αμφίπολη: Απόρθητος 2.300 χρόνια ο τρίτος θάλαμος

Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα ούτε με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και απο σήμερα δοκιμάζουν ένα νέο τρόπο
- Αναμονή για την πλήρη αποκάλυψη του σώματος των Καρυάτιδων

http://www.protothema.gr/culture/ar...ito-tafiko-thalamo-anazita-i-omada-anaskafis/

Επιμένει η Περιστέρη..
Φαντάσου να βρουν τα κόκκαλα του αρχαικάπηλου που έλεγε! :p

Last edited:
Άμα βρουν τον Άλεξ εκεί μέσα εγώ χαρίζω πικαπ Lenco L-75 modified by Jean Nantais,με βραχίονα Sumiko MMT και δύο κεφαλές Benz, μια Glider και μιά ACE. Θα ανοίξει ειδικό νήμα επί τούτου, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή. Μετά από μιά εβδομάδα θα επακολουθήσει κλήρωση και ο νικητής θα το παραλάβει σπίτι του, όπου και αν είναι αυτό. Για μπόνους θα στείλω και σκισμένο πτυχίο Κλασσικής Αρχαιολογίας.

Ποτε μην λες ποτε μαστορα,η Περιστερη απο την Παλαγγια απεχουν τρεις ολακερους αιωνες καποια απο τις δυο κανει θεοχοντρο λαθος,ενας αρχαιολογος εγραψε στο διαδικτυο την ρυση που ακουσε απο τον μεντορα του ..οτι στην αρχαιολογια οτι ειναι λογικο δεν ειναι και πραγματικο...Δηλωνω συμμετοχη:aetsch:
Με τον Αλεξ ολοι ανοιχτοχερηδες ειστε ρε μπαγασες...:flipout:

Περα απο την πλακα αν μπορεις γραφε περισσοτερο στον νημα εμενα ως αδαη με κανες να ξεδιαλυνω καποιες αποριες μου...

Last edited:
Μου θυμίζει Ρομπαξ και "θα φάω το καπέλο μου" κατάσταση!

:flipout:

Ο περιτειχισμός του λόφου μου φαίνεται το πιο περίεργο όλων, πάντως.