Μα μέχρις σιχάσεως!
Επίσης σφίγγα με γυρισμένο το κεφάλι (λαιμό δηλαδή) δεν έχω ξαναδεί να υπάρχει!
Άσε που το σώμα είναι άγριο και το πρόσωπο ...γούτσου γούτσου!
Πάντως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμεύει αυτό που έχει στο κεφάλι της (αν ήταν καρυάτιδα και στήριζε κάποια οροφή, θα ήταν κατανοητό, εκεί που βρίσκονται οι σφίγγες δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει).
Θα μπορούσε η άμμος να είχε παρασυρθεί από το πλημμυρισμένο ποτάμι;
---------------
Αμφίπολη: Στον τάφο είναι θαμμένος μεγάλος Βασιλιάς –
Το εύρημα που δείχνει Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο..
http://www.newsit.gr/ellada/amfipolh-ston-tafo-einai-thammenos-basilias
Δεν αποκλείεται ο τάφος να προοριζόταν για κάποιο μεγάλο πρόσωπο..
Πιστεύω οτι συμφωνα με κάποιες δηλωσεις ...ειδικών... Στον τάφο κρύβεται καποια...πολυ μεγάλη προσωπικότητα!
Ε βάλε και κανένα spoiler, μη χαλάς την έκπληξη! :Banane0:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσο θα βοήθησει τις γνώσεις μας για την αρχαία Μακεδονία η ανακάλυψη του προσωπου στον οποίο ανήκει ο τάφος.
Στην πραγματικότητα το ενδιαφέρον του κόσμου για την Αρχαιολογία και την Ιστορία είναι μηδενικό. Για παράδειγμα, έχει βρεθεί και ανασκαφεί η Πέλλα που ήταν η πρωτεύουσα των Μακεδόνων και έχει άπειρο υλικό, και από επισκέπτες έχει μηδέν! Η Αμφίπολη είναι ένα σόου των ΜΜΕ, τίποτα άλλο.
Δεν υπάρχει τουριστική-ιστορική παιδεία στην Ελλάδα. Έχουμε του κόσμου τους θησαυρούς και δεν υπάρχουμε στο χάρτη.
.....................
Οι ξένοι και ειδικά οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για την ιστορία. Είναι μέρος της κουλτούρας τους. Θέλουν να ξέρουν το παρελθόν τους και είναι περήφανοι γι' αυτό. Δείτε τι γίνεται και πόσο τιμούν τους βετεράνους τους. Και πολλοί Αμερικανοί μας θαυμάζουν διότι μας αναγνωρίζουν τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας σε σχέση με τα 500 χρόνια της Αμερικής. Από αυτούς μπορούμε να βγάλουμε χοντρό χρήμα.
.....................
Από αυτούς εκείνη τη μέρα μπορούσαν να βγάλουν χιλιάδες . Μέχρι και τα σώβρακα θα τους έπαιρναν.
Για να βοηθήσω η μεγάλη προσωπικότητα θα ειναι είτε αρσενικού είτε θηλυκου γένους, χωρις να αποκλείεται και ....μικτός ταφος ! Αυτα συμφωνα με τις τελευταίες διαρροές απο πρόσωπο διπλα απο τον αξιότιμο πρωθυπουργό μας!
Μιλάς για παιδεία και απο κάτω περιγράφεις ευκαιρίες για να τους "πάρουμε τα σώβρακα". Συγνώμη, αυτό δεν είναι παιδεία, είναι εμπόριο και κουτοπονηριά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.