Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club
Τώρα για την ουσία του θέματος
Λυπάμαι πραγματικά που ακούγονται τόσο απαξιωτικές απόψεις όπως «δεν με νοιάζει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής κτλ»
Εντάξει λοιπόν ε τότε να κλείσουν όλα τα καταστήματα που για εμάς δεν μας επιβαρύνουν άμεσα την προσωπική η την οικογενειακή μας οικονομική κατάσταση. Εμένα προσωπικά δεν θα μου έκαιγε καρφί αν έκλειναν τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα. Μα είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις και να τις παίρνεις και σοβαρά?
Μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό μόνο σαν σημείο των καιρών. Η αποχαύνωση που μας προκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρέφουν τελικά ο ένας εναντίον του άλλου. Επειδή μπαίνουμε σε κοινωνιολογικά θέματα και είμαστε off topic σταματάω εδώ.
Κατά τα άλλα βλέπω εντελώς αντιφατικές απόψεις από τους ίδιους ανθρώπους . Αλήθεια αν αυτή τη στιγμή τα βιντεοκλάμπ παρείχαν εξολοκλήρου ποιοτικές υπηρεσίες αυτό θα απέτρεπε το πειρατικό κατέβασμα των ταινιών όταν αυτές που κατεβαίνουν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα ήχο κλπ?
Το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρείες τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις και να τις ενσωματώσουν στα υπάρχοντα δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και 3D τεχνολογία αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Μπορεί σε κάθε δρομάκι να υπάρχει και ένα βιντεοκλάμπ πράγμα ανήκουστο βέβαια, αλλά κατά την γνώμη μου τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή σε ένα φιλικό και γνώριμο περιβάλλον .Μερικοί ανέφεραν κατά πόσο είναι ενημερωμένα τα βιντεοκλάμπ πράγμα που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο. Τώρα το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό αλλά και το τι προτιμάει να προμηθεύεται ο καταστηματάρχης είναι θέμα εμπορικό αλλά και ανταγωνιστικό…
Προσφορά και ζήτηση. Δυστυχώς η κουλτούρα δεν περνάει και πολύ στις μέρες μας και ορισμένες χαμηλού κόστους και ποιοτικές ταινίες τυγχάνουν μηδαμινής ζήτησης και τις καθιστούν ως ζημιογόνες σε μία περίοδο κρίσης.
Μένω στην Καλαμαριά, δηλ. σε μια περιοχή με κατοίκους που έχουν εισόδημα αρκετά πάνω από το μέσο όρο, με μικρό μέσο όρο ηλικίας, κα με πνευματικές και πολιτιστικές ανησυχίες.
προσωπικά αρνούμαι -ακόμα- να μπω στη διαδικασία του παράνομου downloading, αλλά όλα (χωρίς εξαίρεση) τα βίντεο κλαμπς της καλαμαριάς (και τα 8) δεν με βοηθούν καθόλου.
Έχουμε και λέμε:
1. Γιατί υπάρχουν παράνομα αντιγραμμένα DVDs στα ράφια; Σε τί διαφέρει αυτό από το παράνομο downloading?
2. Ποιότητα των δισκακίων: Θεωρείτε (και αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά) υπηρεσίες ποιότητας το γεγονός ότι σταθερά το 1 στα 4 δισκάκια (DVDs) που νοικιάζω δεν παίζει σε κανένα από τα 3 DVD players Που έχω στα σπίτι και μάλιστα διαφορετικού κατασκευαστή;
3. Ποικιλία θεμάτων: Έχω τέσσερα παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Πώς είναι δυνατόν το τελευταίο 6μηνο να μην υπάρχει καμιά καινούρια ταινία να δουν εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της DISNEY και τις κόπιες των παιδικών σειρών στην τηλεόραση; Δεν υπάρχουν άλλα θέματα; Πότε θα υπάρξουν; Γιατί όταν ρώτησα τον υπάλληλο (σε όλα τα βίντεο κλαμπς) δεν πήρα απάντηση; Γιατί όταν ζήτησα να μου απαντήσει μια εβδομάδα μετά ο υπεύθυνος, δεν πήρα καμιά απάντηση πέρα από το πάρε αυτό που βλέπεις; Προγραμματισμός δεν υπάρχει; Και ποιό είναι το customer support σε αυτή την περίπτωση;
4. Customer support γενικότερα. Υφίσταται; Μπορώ να ζητήσω μια ταινία (έστω με πλήρη στοιχεία) και να γίνει αναζήτηση; Αν δεν υπάρχει στο κατάστημα, έχω το δικαίωμα να ξέρω πότε θα έλθει; Όταν κάποια κόπια είναι χαλασμένη, δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω το κατάστημα να φέρει μια άλλη; Και μιλώ για τα πιο βασικά: Π.χ. πριν 4 χρόνια δεν υπήρχαν σε 3 βίντεο κλαμπς στην Καλαμαριά κόπιες του Home alone που να παίζουν. Γνώριζα ότι τουλάχιστον 10 οικογένειες ζητούσαν το συγκεκριμένο έργο. Το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε. Πόσοι έπρεπε να το ζητήσουμε για να έλθει μια κόπια (μια κόπια μόνο) και να τη δούμε εμείς και τα παιδιά μας; Γιατί έπρεπε να πάω στηνΤούμπα για να βρω την ταινία; Γιατί έπρεπε να πάρω μι αοποιαδήποτε άλλη που πρότεινε ο καταστηματάρχης (για να μην τον ζαλίζω συνέχεια όπως μου είπε στο τέλος
5. Παράνομες χρεώσεις: Εγώ την έφαγα μια φορά και μου στοίχισε μόνο 18 ευρώ για ταινία που δεν ήλθε ποτέ στο σπίτι. Όμως όπου κι αν κάνει κάποιος μια σχετική κουβέντα, πάντα υπάρχει κάποιος παθών. Άρα το πρόβλημα υφίσταται.
6. Μη αμερικανικές ταινίες. Αλήθεια υπάρχουν εκτός από αυτές που διακινούν οι τρεις μεγάλες εταιρίες διανομής; Κι αν δεν είναι εμπορικές, ποιό είναι το νούμερο για να παραγγείλει ένα βίντεο κλαμπ μια σειρά τέτοιων ταινιών; Διότι το 2007 ζητήσαμε (38 άτομα και 10 σχολεία) από 5 βίντεοκλαμπς στην καλαμαριά να φέρουν 40 ταινίες που έχουν διανομή στην Ελλάδα από διάφορες χώρες. Κι όχι στο μιλητό, αλλά με κατάσταση και ονοματεπώνυμα κι υπογραφές. Δεν είχαμε καν απάντηση. Είναι ποιότητα υπηρεσιών αυτή; Είανι συμπεριφορά προς τον πελάτη; Δεν έχει δικαίωμα ο πελάτης να ζητήσει (ενυπόγραφα παρακαλώ) μια σειρά ταινιών που θα την πληρώσει; Και πόσοι παραπάνω από 50 πελάτες πρέπει να υπάρχουν για να έλθει μια σειρά ταινιών σε ένα βίντεοκλαμπ;
Σταματώ εδώ για να μου δώσετε τις απαντήσεις, πριν υποβάλλω τα επόμενα ερωτήματα.
και σας επισημαίνω ότι δεν έχω κανένα πειρατικό αντίγραφο, ούτε σε cd, ούτε σε dvd, ούτε σε στον ΗΥ. Ούτε καν προγράμματα του ΗΥ, ούτε παιχνίδια για τον ΗΥ. Όλα είναι νόμιμα αγορασμένα διότι πιστεύω πραγματικά στην κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
παρακαλώ τις απαντήσεις σας....