Ο Θάνατος των Video Club

Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Χαίρομαι που η συζήτηση κυμαίνεται σε υψηλό βαθμό ποιότητας γιατί είναι σοβαρό θέμα και δεν επιδέχεται χλευασμό…

Αλήθεια γιατί δεν τα παρατάμε να πάμε στα σπίτια μας να τελειώνει το πανηγύρι?
Θα προτείνουμε στους μέτοχους της Audio Visual και της Odeon να μην κυκλοφορούν πλέον ταινίες στην ελληνική αγορά. Από ότι βλέπω όλοι σχεδόν αγοράζετε ταινίες από το εξωτερικό. Αλλά και τα δικά μας σκουπίδια όπως απεκάλεσαν μερικοί δεν είναι αναγκαία οπότε και αυτά να πάνε από εκεί που ήρθαν . Εφόσον κάποια στιγμή όλα θα τελειώσουν και το internet θα έχει «καταπιεί» τα πάντα γιατί συνεχίζουμε?
Μήπως είναι περιττό που ζούμε και αναπνέουμε?. Μήπως πρέπει να τραβήξουμε για την Ιαπωνία στο ‛Δάσος των αυτοκτονιών’?

Όταν σας μιλούν για την αθλιότητα των εκδόσεων ξένων ταινιών από ελληνικές εταιρίες διανομης, το παραπάνω, ως απάντηση, ειναι χλευασμός. Αν θεωρείτε τη συζήτηση σοβαρή καλύτερα να ανταποκριθείτε κι όχι να επικροτείτε απόψεις κατ' επιλογήν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Όταν σας μιλούν για την αθλιότητα των εκδόσεων ξένων ταινιών από ελληνικές εταιρίες διανομης, το παραπάνω, ως απάντηση, ειναι χλευασμός. Αν θεωρείτε τη συζήτηση σοβαρή καλύτερα να ανταποκριθείτε κι όχι να επικροτείτε απόψεις κατ' επιλογήν.

Με πρόλαβες και με κάλυψες σε όλα..:operator:

Re: Ο θάνατος των Video Club

Επι του θέματος, όποτε εχω ζητήσει λιγότερο γνωστή ταινία από video club, αν δεν την γνωρίζει ο υπάλληλος δεν μπορεί να ψαξει...! Οχι σε ένα, αλλά σε πολλά καταστηματα που μάλιστα ανήκουν σε γνωστες αλυσίδες. Αναρωτιέμαι πόσο άχρηστα μπορεί να ειναι τα προγραμματα διαχείρισης videoclub την εποχή που το ψάξιμο έχει γινει επιστήμη(βλ. Google)...ή μήπως αυτοι που τα χειρίζονται;

Η πτώση στην ποιότητα των υπηρεσιών, η συμπεριφορά τυπου supermarket δεν αφορά μονο τα καινούρια καταστήματα που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια, αλλα και παλιότερα που αποφάσισαν ν'ακολουθήσουν τον "εύκολο δρόμο". Αν τα video club αποφάσισαν οτι ασχολούνται μονο με τα blockbusters(απόφαση που υποτιμά το θεάμον κοινό μια και μιλάμε για "διανομή τέχνης", όπως γράφτηκε), τοτε πρέπει να σταθούν απέναντι στους ανταγωνιστές τους: τους torrent trackers, το eMule, τους μαύρους που πωλούν αντιγραμμένα DVD, τις εφημερίδες. Ετσι λειτουργούν τα supermarkets: όποιος πουλά φθηνότερα έχει τους περισσότερους πελάτες.

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Πολλοί από εσάς μου επιτίθεστε γιατί είμαι απλά μέλος μιας εταιρείας διανομής.
Easy target σου λέει οπότε βαράτε. στο ψαχνό. Αν και δεν πάω στο γήπεδο από αυτά που ακούω μου το θυμίζουν λίγο.
Κάποιοι άλλη βγάζουν το μένος τους ότι πρέπει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής. Κάποιοι τους ενοχλούν τα πάντα ακόμη και ότι τόλμησα να θίξω το θέμα αυτό.

Λίγο αυθαίρετα δεν είναι τα συμπεράσματά σας ?
Και αρκετά μελοδραματικά θα έλεγα.

Ποιός σας επιτέθηκε βάσει της ιδιότητάς σας ?
Ποιός σας χαρακτήρισε εύκολο στόχο και βάρεσε εσάς στο ψαχνό ?
Για την πραγματικότητα μιλάμε
Για την ανύπαρκτη πολλάκις εξυπηρέτηση/ενημέρωση των video clubs απ τη μιά και για την ανευθυνότητα και αρπαχτή των εταιρειών μεγάλης διανομής και παραγωγής στην Ελλάδα απ την αλλη.

Αα..και το να μας χαρακτηρίζετε ως "γήπεδο" δεν σας τιμά ιδιαίτερα..

Χαίρομαι που η συζήτηση κυμαίνεται σε υψηλό βαθμό ποιότητας γιατί είναι σοβαρό θέμα και δεν επιδέχεται χλευασμό…

Είστε υπέρμαχοι του «τζάμπα να είναι και ότι να ναι».?

Χλευαστικές και υποτιμητικές είναι οι υποτιθέμενες ερωτήσεις που θέσατε…
Διοτι δεν είναι δυνατόν να απευθύνεστε σε καταναλωτικό κοινο και μάλιστα εκ των οπαδών του χώρου ( όπως είναι ολοι όσοι παρακολουθούν συγκεκριμένες κατηγορίες) υπονοώντας πως πρόκειται για τσαμπατζήδες και "φιλοι του ότι ναναι"…
Είναι ερώτηση αυτή προς σοβαρή συζήτηση;;
Παραπάνω σας απάντησα με τον ιδιο τροπο που θέσατε την υποτιμητικής σας ερώτηση θεωρώντας πως ισως ετσι καταλαβαίνατε ποσο λαθος ηταν η τοποθέτηση σας …
Θα έπρεπε να αναλογιστείτε γιατι ο έλληνας καταναλωτής εχει απηυδήσει με τους έλληνες διανομείς και γιατι εχει στραφεί αλλου και όχι να ψάχνετε για εχθρους που σας στερούν την βιωσιμότητα σας ως εταιρεία…

Και εν τέλει κανεις δεν σας επιτίθεται απλως είναι τραγελαφικό να ζητατε συναίνεση ως άλλος πρωθυπουργός που ζητα κατανόηση για περαιτέρω εκμετάλλευση…
Δεν έφτασαν τόσα χρόνια;;

Από ότι βλέπω όλοι σχεδόν αγοράζετε ταινίες από το εξωτερικό. Αλλά και τα δικά μας σκουπίδια όπως απεκάλεσαν μερικοί δεν είναι αναγκαία οπότε και αυτά να πάνε από εκεί που ήρθαν .

Το γεγονός ότι υπήρξε τόση ανταπόκριση στο νήμα δείχνει ότι δεν αγοράζουν όλοι ταινίες από το εξωτερικό, άρα τους αφορά το γεγονός ότι τα βιντεοκλαμπ πεθαίνουν-αν πεθαίνουν. Προσωπικά, και νομίζω μιλάω εξ ονόματος πολλών μέσα στο φόρουμ, αγοράζω ταινίες από το εξωτερικό μόνο αν δεν μπορώ να τις βρω στο βιντεοκλάμπ και μου είναι πραγματικά απαραίτητες-μιλάμε για δυο τρία δισκάκια ετησίως. για μένα σημαντικό είναι να δω την ταινία, όχι να την έχω στην κατοχή μου σε κάποιο υλικό μέσο. δυστυχώς οι ιδιοκτήτες βιντεοκλάμπ κάνουν ότι μπορούν για να αποθαρρύνουν αυτούς που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη πελατεία τους, τους σινεφίλ και η ποιότητα κάποιων, πολλών, ελληνικών DVD δεν βοηθάει.

Last edited by a moderator:

Εγω θα πω πως προσωπικα θα προτιμουσα BLUE RAY σε καλη τιμη και με Ελληνικους υποτιτλους παρα το ατελειωτο κατερβασμα απο το ιντερνετ τυπου ματροσκα !

και αντε βρες και υποτιτλους κτλ,............

Οι τιτλοι ταινιων ακομα και εδω που τα βιντεοκλαμπ εχουν αρκετους ειναι παραταυτα για κλωτσιες !

προχτες ημουν στο MEDIA MARKT διπλα μας και απο 60 περιπου τιτλους οι 4 αξιζαν πραγματικα οι 3 ετσι και ετσι.....

οι υπολοιποι ουτε τζαμπα δεν τους επαιρνα ........

απορω που βρισκονται ολα αυτα τα BLUE RAY που προερχονται οι ματροσκες ;;

απο Αγγλια ; Αμερικη ;;

αν ναι ... τοτε παλι δεν περνας απο βιντεοκλαμπ !!

αν δεν αν ανεωσουν το υλικο με τα καινουργια φορμα δεν βλεπω να τσουλαει η ροδα ......

εδω παντως βλεπω οτι οι πιο πολλοι ξερουν για τα καινουργια φορμα και υπαρχει η κινηση !

στην Ελλαδα εχουν μεινει με τα μινι ηχοσυστηματακια οι πιο πολλοι και ποσως ενδιαφερονται για χαιντεφινισια !!!

Οταν κατεβηκα τον Αυγουστο ρωταγα τους κολητους για τα καινουργια φορμα και οι περισοτεροι λεγαν :

ααα... ναι αυτα που παιζουν σε Πλαυσταιισιον ;;

καμια ενδειξη οτι τα γουσταρουν κιολας .....

Προσωπικά δεν θα χλεύαζα κανένα και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη κοπέλα που θα μπορούσε να είναι κόρη μου ή νύφη μου και θα αγωνιζότανε να εδραιώσει τη θέση της στην εργασία, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Σε τέτοια όμως περίπτωση δεν θα της έκανα κριτική, αλλά θα την συμβούλευα τονίζοντάς της ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι διδάσκουν σε σχολές και σεμινάρια περί μάνατζμεντ και διοίκησης επιχειρήσεων.

Στην Αγγλία που έκανε ο γιος μου το διδακτορικό του, κυκλοφορούσε στο εκεί πανεπιστήμιο το εξής σλόγκαν:

Όποιος δεν μπορεί να δουλέψει... διδάσκει.
Όποιος δεν μπορεί ούτε να δουλέψει μα ούτε και να διδάξει...
...γίνεται μάνατζερ!!!

Προσωπικά δεν θα χλεύαζα κανένα και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη κοπέλα που θα μπορούσε να είναι κόρη μου ή νύφη μου και θα αγωνιζότανε να εδραιώσει τη θέση της στην εργασία, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Σε τέτοια όμως περίπτωση δεν θα της έκανα κριτική, αλλά θα την συμβούλευα τονίζοντάς της ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι διδάσκουν σε σχολές και σεμινάρια περί μάνατζμεντ και διοίκησης επιχειρήσεων.

Στην Αγγλία που έκανε ο γιος μου το διδακτορικό του, κυκλοφορούσε στο εκεί πανεπιστήμιο το εξής σλόγκαν:

Όποιος δεν μπορεί να δουλέψει... διδάσκει.
Όποιος δεν μπορεί ούτε να δουλέψει μα ούτε και να διδάξει...
...γίνεται μάνατζερ!!!

Οτι και να λέμε για τους Αγγλους πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν λεπτό χιούμορ και κυρίως ξέρουν την τέχνη του αυτοσαρκασμού που εμείς αγνοούμε στην πλειοψηφία μας!
Κι εγω θεωρώ πάντως ότι ειπαμε ο καθένας μας την γνώμη του στο ενδιαφέρον ερώτημα που τέθηκε. Επίσης πρεπει να πω ότι οπωσδήποτε έχει δίκιο η κοπέλλα όταν λεει για ανισότητες ΦΠΑ μεταξύ εφημερίδων με 4.5% και πωλούμενων ντιβιντί με 19%. Φυσικά αυτη δεν ειναι η μόνη παρόμοια ανισότητα, στο κρατος που ζούμε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες (πχ ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα στα Δωδεκάνησα πουλάει σε όλη την Ελλάδα με ΦΠΑ 13% ενω αν η έδρα ειναι αλλού ο ΦΠΑ για το ίδιο προιόν ειναι 19%! Μπορει οι Δωδεκανήσιοι αυτό να το λένε κατάκτηση ή κεκτημένο, αλλά δεν παύει να ειναι ανισότητα και σίγουρα υπάρχουν πολύ φτωχότεροι νομοί στην χώρα που θα δικαιούνταν αναλογες "ανισότητες"). Μπορω να πω για δεκάδες αλλες ανισότητες του κρατους απέναντι στους πολίτες του, το θέμα μας όμως είναι αλλο και θα ξαναπώ ότι τα βιντεοκλάμπ δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στην ανάπτυξη, την οικονομία ή την εισαγωγή συναλλάγματος ώστε να τα βοηθήσει το κράτος (με το χψζ τρόπο) να επιβιώσουν και να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας. Αν το πάμε σε "θέσεις εργασίας", ακόμη και στα Ζωνιανά μπορούν να διαμαρτυρηθούν ότι απο την επέμβαση της αστυνομίας χάθηκαν μερικές θέσεις εργασίας. Σε τελική ανάλυση απο στατιστικές που γνωρίζω ο μέσος δυτικοευρωπαίος αλλάζει πλέον...τεσσερις δουλειές στην διάρκεια του εργασιακού του βίου, έτσι και τα βιντεοκλάμπ μπορούν πιθανόν να μετεξελιχτούν σε κατι άλλο, όπως άλλωστε έκαναν παλαιότερα και οι μανάβηδες και πιο παλιά οι πεταλωτές κλπ κλπ

Μετά από όλα αυτά εσείς τι λέτε? Είστε υπέρ στο να κλείσουν τα video club η όχι?
Είστε υπέρ να υπάρχουν τα site για ελεύθερο downloading η όχι ?
Είστε υπέρμαχοι του «τζάμπα να είναι και ότι να ναι».?
Ότι και να θέλετε η γνώμη σας μετράει και θα ήθελα πολύ να την ακούσω.

Ελπίζω να μην σας κούρασα
Ευχαριστώ

Εγώ απλά θα απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσε η Ελένη.

*Μετά από όλα αυτά εσείς τι λέτε? Είστε υπέρ στο να κλείσουν τα video club η όχι?

Προσωπικά μιλώντας, δεν με απασχολεί, ή καλύτερα με απασχολεί μόνο στο βαθμό που με απασχολεί ένα petshop, ή ένα κατάστημα κηπουρικής, τη στιγμή που ούτε σκύλο έχω ούτε κήπο. Δεν θέλω να κλείσει σαν επιχείρηση και να χάσουν τη δουλειά τους όσοι δουλεύουν εκεί, αλλά δεν θα αλλάξω τις συνήθειές μου για να τους σώσω κιόλας. Έχω να πάω σε dvd club χρόνια τώρα.

*Είστε υπέρ να υπάρχουν τα site για ελεύθερο downloading η όχι ?

Σαφώς και είμαι υπέρ. Αλλά μια διευκρίνηση. Τίποτα δεν είναι "ελεύθερο". Το πληρώνεις αυτό που κατεβάζεις. Το πληρώνεις στον πάροχο, το πληρώνεις στον ΟΤΕ για την τηλεφωνική γραμμή που σου φέρνει την DSL, και το πληρώνεις στη ΔΕΗ για το ρεύμα που καις. Αν δεν μπορούσα να κάνω download μου αρκούσε και το internet της δουλειάς για όλα τα άλλα (email, ενημέρωση και fora). Επίσης σε κάθε αποθηκευτικό μέσο που αγοράζεις για Η/Υ στο ποσό που πληρώνεις υπάρχει ποσοστό υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων κάτι που αναγράφεται ξεκάθαρα στις αποδείξεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ΟΥΤΕ το downloading είναι τόσο παράνομο όσο προσπαθούν να μας πείσουν μερικοί. Γιατί πως αλλιώς εξηγείται τέτοιο χαράτσι; Που το κάνω εγώ download το υλικό μου; Στον αέρα;

*Είστε υπέρμαχοι του «τζάμπα να είναι και ότι να ναι».?

Σίγουρα όχι οπαδός του "ότι να ναι". Μόνο που το "ότι να ναι" περισσότερο ισχύει στα video club παρά αλλού. Αν βέβαια η σύγκριση γίνεται με εφημερίδες, τότε και πάλι έχω το δικαίωμα της επιλογής. Πόσο μου στοιχίζει ένα dvd από εφημερίδα και πόσο η ενοικίαση του από το dvd club? Και φυσικά παίζει ρόλο και ο παράγοντας διαθεσιμότητα. Θα βρω αυτήν την ταινία σε dvd club? Ειδικά για παλιές ταινίες και λιγότερο εμπορικές, η άποψη που έχω για τα dvd club είναι η χειρότερη. Μην μιλήσω για παραγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο πλην Αμερικής και Αγγλίας, όπου σε κοιτάζουν σαν χαζό στα video club όταν τους ρωτήσεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω βέβαια πόσο άλλαξαν τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Αν όμως έγιναν καλύτερα από αυτό που θυμάμαι, τότε δεν θα κάναμε αυτήν την κυβέντα τώρα. Άρα αγαπητή Ελένη, καλά θα ήταν να διευκρινίσετε με τη σειρά σας τι εννοείτε με τη φράση "ότι να 'ναι". Για το τζάμπα απάντησα παραπάνω.

Last edited:

:rifle:Συγχαίρω και προσυπογράφω απόψεις σαν αυτή του ioannis00.
Πραγματικά για μένα είναι η ποιο τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα..

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βεβαίως
Πολλοί από εσάς μου επιτίθεστε γιατί είμαι απλά μέλος μιας εταιρείας διανομής.
Easy target σου λέει οπότε βαράτε. στο ψαχνό. Αν και δεν πάω στο γήπεδο από αυτά που ακούω μου το θυμίζουν λίγο.
Κάποιοι άλλη βγάζουν το μένος τους ότι πρέπει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής. Κάποιοι τους ενοχλούν τα πάντα ακόμη και ότι τόλμησα να θίξω το θέμα αυτό.
Λέτε να φταίει η ανικανότητα όπως υπονοείτε μερικοί? Δεν νομίζω…

Αλήθεια γιατί δεν τα παρατάμε να πάμε στα σπίτια μας να τελειώνει το πανηγύρι?
Θα προτείνουμε στους μέτοχους της Audio Visual και της Odeon να μην κυκλοφορούν πλέον ταινίες στην ελληνική αγορά. Από ότι βλέπω όλοι σχεδόν αγοράζετε ταινίες από το εξωτερικό. Αλλά και τα δικά μας σκουπίδια όπως απεκάλεσαν μερικοί δεν είναι αναγκαία οπότε και αυτά να πάνε από εκεί που ήρθαν . Εφόσον κάποια στιγμή όλα θα τελειώσουν και το internet θα έχει «καταπιεί» τα πάντα γιατί συνεχίζουμε?
Μήπως είναι περιττό που ζούμε και αναπνέουμε?. Μήπως πρέπει να τραβήξουμε για την Ιαπωνία στο ‛Δάσος των αυτοκτονιών’?

προσωπικα δεν δινω δεκαρα εαν κλεισει η audio visual και η odeon.οταν το dark night στην ιδια εκδοση ειχε τα χριστουγεννα 25 ευρω στην ελλαδα και 12 λιρες στη αγγλια (με την ισοτιμια σχεδον ισοσκελισμενη).εχουν κονομησει τα κερατα τους βιντεο κλαμπς και εταιριες ολα αυτα τα χρονια στου κασιδι το κεφαλι.και να με συγχωρειτε αλλα για μενα οι παρεχομενες υπηρεσιες ειναι πολυ σημαντικες οπως πολυ σωστα τονιστηκε απο τους περισσοτερους.γιατι ποιος ο λογος υπαρξης των συγκεκριμενων καταστηματων εαν δεν προσφερουν σωστες υπηρεσιες.δεν τους πληρωνουμε 2 και 2,5 ευρω την ταινια για να τους ρωταμε και να μην ξερουν να απαντησουν.αλλα οι περισσοτεροι την ειδαν τη δουλεια για αρπαχτη και ευκολα και ξεκουραστα λεφτα και γι'αυτο και θα κλεισουν.
στο εμποριο δεν επιπλεουν για πολυ οι φελοι...

Λοιπόν
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράματα

Δεν είμαι εδώ εκπροσωπώντας τις εταιρείες διανομής και τα video club.Μου μιλάτε λες και είμαι εγώ αυτή που φταίω για όλη την κατάσταση. Για κάποιους μπορεί να φταίω και για την παγκόσμια οικονομική χρήση.
Όχι δεν χλευάζω αλλά με αυτά που διαβάζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος απάντησης.
Για κάποιον μάλιστα είμαι απλά μια manager χωρίς μυαλό.
Τώρα τι να απαντήσεις σε αυτό. Λυπάμαι γιατί ο συγκεκριμένος είναι και κάποιας ηλικίας. αλλά και οι συντονιστές της κατηγόριας το αφήνουν έτσι απλά να περάσει . Αν και γυναίκα εάν θέλετε να παίξουμε με τις λέξεις βρίζοντας ο ένας τον άλλο πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα..
Όντας μέλος μιας εταιρείας διανομής τυχαίνει απλά να γνωρίζω κάποια πράματα περισσότερο μόνο για το καθαρά εμπορικό κομμάτι. Τι να κάνω για αυτό? Έτσι τα έφερε η ζωή.
Εμπάσι περιπτώσει συμμετέχοντας σε μια συζήτηση σαν αυτή μπορώ να μεταφέρω τους δικούς σας προβληματισμούς .Τόσο απλά.

Τώρα για την ουσία του θέματος

Λυπάμαι πραγματικά που ακούγονται τόσο απαξιωτικές απόψεις όπως «δεν με νοιάζει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής κτλ»

Εντάξει λοιπόν ε τότε να κλείσουν όλα τα καταστήματα που για εμάς δεν μας επιβαρύνουν άμεσα την προσωπική η την οικογενειακή μας οικονομική κατάσταση. Εμένα προσωπικά δεν θα μου έκαιγε καρφί αν έκλειναν τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα. Μα είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις και να τις παίρνεις και σοβαρά?
Μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό μόνο σαν σημείο των καιρών. Η αποχαύνωση που μας προκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρέφουν τελικά ο ένας εναντίον του άλλου. Επειδή μπαίνουμε σε κοινωνιολογικά θέματα και είμαστε off topic σταματάω εδώ.
Κατά τα άλλα βλέπω εντελώς αντιφατικές απόψεις από τους ίδιους ανθρώπους . Αλήθεια αν αυτή τη στιγμή τα βιντεοκλάμπ παρείχαν εξολοκλήρου ποιοτικές υπηρεσίες αυτό θα απέτρεπε το πειρατικό κατέβασμα των ταινιών όταν αυτές που κατεβαίνουν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα ήχο κλπ?
Το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρείες τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις και να τις ενσωματώσουν στα υπάρχοντα δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και 3D τεχνολογία αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Μπορεί σε κάθε δρομάκι να υπάρχει και ένα βιντεοκλάμπ πράγμα ανήκουστο βέβαια, αλλά κατά την γνώμη μου τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή σε ένα φιλικό και γνώριμο περιβάλλον .Μερικοί ανέφεραν κατά πόσο είναι ενημερωμένα τα βιντεοκλάμπ πράγμα που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο. Τώρα το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό αλλά και το τι προτιμάει να προμηθεύεται ο καταστηματάρχης είναι θέμα εμπορικό αλλά και ανταγωνιστικό…
Προσφορά και ζήτηση. Δυστυχώς η κουλτούρα δεν περνάει και πολύ στις μέρες μας και ορισμένες χαμηλού κόστους και ποιοτικές ταινίες τυγχάνουν μηδαμινής ζήτησης και τις καθιστούν ως ζημιογόνες σε μία περίοδο κρίσης.

Λίγο αυθαίρετα δεν είναι τα συμπεράσματά σας ?
Και αρκετά μελοδραματικά θα έλεγα.

Ποιός σας επιτέθηκε βάσει της ιδιότητάς σας ?
Ποιός σας χαρακτήρισε εύκολο στόχο και βάρεσε εσάς στο ψαχνό ?
Για την πραγματικότητα μιλάμε
Για την ανύπαρκτη πολλάκις εξυπηρέτηση/ενημέρωση των video clubs απ τη μιά και για την ανευθυνότητα και αρπαχτή των εταιρειών μεγάλης διανομής και παραγωγής στην Ελλάδα απ την αλλη.

Αα..και το να μας χαρακτηρίζετε ως "γήπεδο" δεν σας τιμά ιδιαίτερα..

.....θα τα έλεγα εγώ, Μήτσε :grinning-smiley-043με πρόλαβες.
Αλήθεια, έχουμε τίποτε νεώτερο σχετικά με το τελικά θέλει να προωθεί το Hollywood, οι εταιρίες διανομής, ή οι κριτικοί ?

Αγαπητή Ελένη ίσως παρανόησες κάποια απο τα ποστ και τα πήρες επι του προσωπικού ενώ δεν νομίζω οτι ήταν.

Αυτού που όλοι λένε εδώ είναι οτι κανένας δεν αξίζει να σωθεί αποκλειστικά και μόνο λόγω της ιδιότητάς του. Αλλά κανείς δεν θα κλάψει για τον αφανισμό αυτού που δεν προσφέρει αυτό για το οποίο χρεώνει.
Το VideoClub που έχει μόνο τους 20-30 "εμπορικούς" τίτλους και πλήρη άγνοια για το αντικείμενο, ας κλείσει. Όπως να κλείσει και το κρεωπολείο που βαφτίζει ελληνικά και ελευθέρας βοσκής κρέατα απο κτηνοτροφεία της Βραζιλίας, και το μανάβικο που πουλάει σάπιες και άνοστες ντομάτες.
Αυτή είναι η λογίκη και αν την είχαμε όλοι ίσως η χώρα (κόσμος) να ήταν λίγο καλύτερη...

Το ξαναείπα και πρίν. Άποψη μου είναι οτι όσο περνάει ο καιρός, τα περισσότερα videoClub θα κλείσουν και θα μείνουν μόνο αυτά που πραγματικά αξίζουν. Ο κόσμος που επισκέπτεται πλέον αυτά τα μαγαζιά τακτικά, δεν ενδιαφέρεται να δεί την ταινία που είδε πρίν απο 3 μήνες στο Σινεμά. Και αν δεν την είδε εξαρχής δεν θα τον ένοιαζε και πολύ. Όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν την επιβίωση τους σε αυτό το κομάτι της αγοράς κάνουν μία κακή επιχειρηματική κίνηση που θα την πληρώσουν οι ίδιοι.
Αυτοί που καταλαβαίνουν τις πραγματικές ανάγκες του ειδικού αυτού κοινού θα επιβιώσουν. Το VideoClub θα εξελιχθεί σε μία niche αγορά.
Αν θέλουν να σώσουν την δουλειά τους, ας το καταλάβουν και ας πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Αν δεν θέλουν να σώσουν τους εαυτούς τους, γιατί να λυπηθώ για την εξέλιξή τους?

Ελένη(ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό μια και είμαστε ιδια ηλικία), κανείς δεν σου επιτίθεται. Σοβαρή συζήτηση κάνουμε αλλά με κάθε ειλικρίνεια. Μπορεί να υπάρχει λίγη ένταση, αυτή ομως οφείλεται στο πάθος και το μεράκι των συμμετεχόντων για το καλό σινεμά. Και νομίζω οτι το feedback τετοιων ανθρώπων στα θέματα που θέτεις ειναι πολύτιμο.

Μιλησες αρχικα για τα πολλά videoclubs χαρακτηρίζοντάς τα "Κουτσές Μαρίες", είπαμε κι εμεις τα δικα μας παράπονα, τωρα λες οτι "τιποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή σ'ενα φιλικό περιβάλλον". Δε λέω, καλή η επαφή, στο τέλος-τελος ομως μ' ενδιαφέρει να βρω την ταινια που ψάχνω κι όχι το socializing. Ας αλλάξει η ποιότητα στις υπηρεσίες των videoclubs λοιπόν και θα δουμε πόσοι θα συνεχίσουν να κατεβάζουν/αγοράζουν παράνομα ταινίες.

Εγιναν παράπονα για τις ελληνικές εκδόσεις από τις εταιρείες διανομής κι απαντας

Το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρείες τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις και να τις ενσωματώσουν στα υπάρχοντα δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και 3D τεχνολογία αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

το οποίο ειναι κλασσική αοριστολογία του sales/marketing department σε πελάτες :flipout: Δεν το λεω με κακή διαθεση, αλλα αυτό δεν είναι απάντηση δυστυχως. Είναι δυνατόν να χρειάζονται τοσο υψηλες προδιαγραφές και 3D τεχνολογια για να διατηρήσει κανείς το αυθεντικό κάδρο μιας ταινίας;

Τέλος, το οτι δουλεύεις σε εταιρεία διανομής και το οτι εισαι γυναίκα σε καμια περίπτωση δεν σε στοχοποιεί. Μοιραία ομως όταν βλέπεις τα πράγματα "απο μέσα", όπως λες, θα κληθείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τον χώρο σου ή ν' ακούσεις και παραπονα. Πιστεύω οτι αυτό μπορεί να αποβεί σε καλό και για τον χώρο σου και για εμάς εαν γινει εποικοδομητική συζήτηση και οι απόψεις που εκφράστηκαν εδω μεταφερθούν.

Τώρα για την ουσία του θέματος

Λυπάμαι πραγματικά που ακούγονται τόσο απαξιωτικές απόψεις όπως «δεν με νοιάζει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής κτλ»

Εντάξει λοιπόν ε τότε να κλείσουν όλα τα καταστήματα που για εμάς δεν μας επιβαρύνουν άμεσα την προσωπική η την οικογενειακή μας οικονομική κατάσταση. Εμένα προσωπικά δεν θα μου έκαιγε καρφί αν έκλειναν τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα. Μα είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις και να τις παίρνεις και σοβαρά?
Μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό μόνο σαν σημείο των καιρών. Η αποχαύνωση που μας προκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρέφουν τελικά ο ένας εναντίον του άλλου. Επειδή μπαίνουμε σε κοινωνιολογικά θέματα και είμαστε off topic σταματάω εδώ.
Κατά τα άλλα βλέπω εντελώς αντιφατικές απόψεις από τους ίδιους ανθρώπους . Αλήθεια αν αυτή τη στιγμή τα βιντεοκλάμπ παρείχαν εξολοκλήρου ποιοτικές υπηρεσίες αυτό θα απέτρεπε το πειρατικό κατέβασμα των ταινιών όταν αυτές που κατεβαίνουν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα ήχο κλπ?
Το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρείες τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις και να τις ενσωματώσουν στα υπάρχοντα δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και 3D τεχνολογία αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Μπορεί σε κάθε δρομάκι να υπάρχει και ένα βιντεοκλάμπ πράγμα ανήκουστο βέβαια, αλλά κατά την γνώμη μου τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή σε ένα φιλικό και γνώριμο περιβάλλον .Μερικοί ανέφεραν κατά πόσο είναι ενημερωμένα τα βιντεοκλάμπ πράγμα που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο. Τώρα το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό αλλά και το τι προτιμάει να προμηθεύεται ο καταστηματάρχης είναι θέμα εμπορικό αλλά και ανταγωνιστικό…
Προσφορά και ζήτηση. Δυστυχώς η κουλτούρα δεν περνάει και πολύ στις μέρες μας και ορισμένες χαμηλού κόστους και ποιοτικές ταινίες τυγχάνουν μηδαμινής ζήτησης και τις καθιστούν ως ζημιογόνες σε μία περίοδο κρίσης.

Μένω στην Καλαμαριά, δηλ. σε μια περιοχή με κατοίκους που έχουν εισόδημα αρκετά πάνω από το μέσο όρο, με μικρό μέσο όρο ηλικίας, κα με πνευματικές και πολιτιστικές ανησυχίες.

προσωπικά αρνούμαι -ακόμα- να μπω στη διαδικασία του παράνομου downloading, αλλά όλα (χωρίς εξαίρεση) τα βίντεο κλαμπς της καλαμαριάς (και τα 8) δεν με βοηθούν καθόλου.

Έχουμε και λέμε:

1. Γιατί υπάρχουν παράνομα αντιγραμμένα DVDs στα ράφια; Σε τί διαφέρει αυτό από το παράνομο downloading?
2. Ποιότητα των δισκακίων: Θεωρείτε (και αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά) υπηρεσίες ποιότητας το γεγονός ότι σταθερά το 1 στα 4 δισκάκια (DVDs) που νοικιάζω δεν παίζει σε κανένα από τα 3 DVD players Που έχω στα σπίτι και μάλιστα διαφορετικού κατασκευαστή;
3. Ποικιλία θεμάτων: Έχω τέσσερα παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Πώς είναι δυνατόν το τελευταίο 6μηνο να μην υπάρχει καμιά καινούρια ταινία να δουν εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της DISNEY και τις κόπιες των παιδικών σειρών στην τηλεόραση; Δεν υπάρχουν άλλα θέματα; Πότε θα υπάρξουν; Γιατί όταν ρώτησα τον υπάλληλο (σε όλα τα βίντεο κλαμπς) δεν πήρα απάντηση; Γιατί όταν ζήτησα να μου απαντήσει μια εβδομάδα μετά ο υπεύθυνος, δεν πήρα καμιά απάντηση πέρα από το πάρε αυτό που βλέπεις; Προγραμματισμός δεν υπάρχει; Και ποιό είναι το customer support σε αυτή την περίπτωση;
4. Customer support γενικότερα. Υφίσταται; Μπορώ να ζητήσω μια ταινία (έστω με πλήρη στοιχεία) και να γίνει αναζήτηση; Αν δεν υπάρχει στο κατάστημα, έχω το δικαίωμα να ξέρω πότε θα έλθει; Όταν κάποια κόπια είναι χαλασμένη, δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω το κατάστημα να φέρει μια άλλη; Και μιλώ για τα πιο βασικά: Π.χ. πριν 4 χρόνια δεν υπήρχαν σε 3 βίντεο κλαμπς στην Καλαμαριά κόπιες του Home alone που να παίζουν. Γνώριζα ότι τουλάχιστον 10 οικογένειες ζητούσαν το συγκεκριμένο έργο. Το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε. Πόσοι έπρεπε να το ζητήσουμε για να έλθει μια κόπια (μια κόπια μόνο) και να τη δούμε εμείς και τα παιδιά μας; Γιατί έπρεπε να πάω στηνΤούμπα για να βρω την ταινία; Γιατί έπρεπε να πάρω μι αοποιαδήποτε άλλη που πρότεινε ο καταστηματάρχης (για να μην τον ζαλίζω συνέχεια όπως μου είπε στο τέλος;)
5. Παράνομες χρεώσεις: Εγώ την έφαγα μια φορά και μου στοίχισε μόνο 18 ευρώ για ταινία που δεν ήλθε ποτέ στο σπίτι. Όμως όπου κι αν κάνει κάποιος μια σχετική κουβέντα, πάντα υπάρχει κάποιος παθών. Άρα το πρόβλημα υφίσταται.
6. Μη αμερικανικές ταινίες. Αλήθεια υπάρχουν εκτός από αυτές που διακινούν οι τρεις μεγάλες εταιρίες διανομής; Κι αν δεν είναι εμπορικές, ποιό είναι το νούμερο για να παραγγείλει ένα βίντεο κλαμπ μια σειρά τέτοιων ταινιών; Διότι το 2007 ζητήσαμε (38 άτομα και 10 σχολεία) από 5 βίντεοκλαμπς στην καλαμαριά να φέρουν 40 ταινίες που έχουν διανομή στην Ελλάδα από διάφορες χώρες. Κι όχι στο μιλητό, αλλά με κατάσταση και ονοματεπώνυμα κι υπογραφές. Δεν είχαμε καν απάντηση. Είναι ποιότητα υπηρεσιών αυτή; Είανι συμπεριφορά προς τον πελάτη; Δεν έχει δικαίωμα ο πελάτης να ζητήσει (ενυπόγραφα παρακαλώ) μια σειρά ταινιών που θα την πληρώσει; Και πόσοι παραπάνω από 50 πελάτες πρέπει να υπάρχουν για να έλθει μια σειρά ταινιών σε ένα βίντεοκλαμπ;

Σταματώ εδώ για να μου δώσετε τις απαντήσεις, πριν υποβάλλω τα επόμενα ερωτήματα.

και σας επισημαίνω ότι δεν έχω κανένα πειρατικό αντίγραφο, ούτε σε cd, ούτε σε dvd, ούτε σε στον ΗΥ. Ούτε καν προγράμματα του ΗΥ, ούτε παιχνίδια για τον ΗΥ. Όλα είναι νόμιμα αγορασμένα διότι πιστεύω πραγματικά στην κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

παρακαλώ τις απαντήσεις σας....

Μια ακόμη περίπτωση.

Για να δω τον Ζορμπά, αναγκάστηκα να φθάσω στο Πανόραμα. Δεν υπήρχε σε κανένα βίντεοκλαμπ στην Καλαμαριά, ούτε στην Πυλαία. Φυσικά ξόδεψα σε χρόνο και βενζίνη τόσο έκανε η αγορά της ταινίας.

Και ο Ζορμπάς δεν είναι μια ταινία περιθωριακού σκηνοθέτη....

Ας πω κ εγώ την άποψή μου επί του θέματος...

Καταρχήν, μένω στο κέντρο του Πειραιά, με τα πόδια από το Δημοτικό Θέατρο στα 10 λεπτά.

Υπάρχουν 2-3 video club, όπου με εξαίρεση ένα, τα άλλα απλά δεν διαθέτουν ούτε το πλήθος των επιλογών αυτού, αλλά από την άλλη έχουν στην πλειοψηφία τους αντίγραφα dvd δισκάκια, κάτι φυσικά παράνομο, ενώ κ ποιοτικά είναι υποδεέστερα κ από το μέτρια προς κακά σε ποιότητα επίσημα δισκάκια των ελληνικών εταιρειών διανομής, αφού έχουν συμπιεσθεί στα 4.7gb από τα περίπου 9gb των double-layer δίσκων.

Από εκεί κ πέρα, ενώ είμαι υπέρ του φυσικού μέσου, δεν βρίσκω πάντα αυτό που ψάχνω, όχι για να το νοικιάσω, αλλά γιατί ποιοτικά στην εικόνα αλλά κ στον ήχο, είμαστε πολύ πίσωωω...λυπάμαι πραγματικά που το λέω, αλλά έτσι είναι...μάλιστα, υπάρχουν φορές που τα δισκάκια έχουν μόνο μια μπάντα dolby digital, όταν σε άλλες χώρες η ίδια ταινία έχει κ dts, την εποχή που έχουμε πια δισκάκια bluray κ ήχο αψεγάδιαστο κ ασυμπίεστο !

Φυσικά να μην πω για την έλλειψη δίσκων bluray, που είμαστε ακόμα σε προνηπιακό στάδιο...αυτό κ αν προκαλεί γέλιο...βρίσκουμε δισκάκια με ελληνικούς υπότιτλους σε διαδικτυακούς τόπους από την Αυστραλία, αλλά τα ελληνικά video club δεν τους έχουν !!

Από τα παραπάνω λοιπόν κ με τις ταχύτητες του διαδικτύου να είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά κ με την διαθεσιμότητα πια των τίτλων σε διάφορα μέρη, παράνομα φυσικά, κάτι όμως που ισχύει κ στα παράνομα αντίγραφα δισκάκια dvd που νοικιάζουν σε πελάτες κάποια video club μαγαζιά, δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν τελικά αρχίσουν τα φυσικά μέσα χάσουν την μάχη κ μάλιστα οι ελληνικές εταιρείες διανομής κ τα video club αρχίσουν να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Νομίζω ότι σε ποδοσφαιρικούς όρους, είναι αυτογκόλ ! Δεν δίνεις ποιότητα εφάμιλη στους πελάτες σου, δεν δίνεις πληθώρα δίσκων, χρεώνεις υψηλά, υπάρχει διαθεσιμότητα εκτός Ελλάδος, βρίσκεις καλύτερη ποιότητα, μπορείς να αγοράσεις με ασφάλεια πια από το διαδίκτυο, άρα ;;;;

Φυσικά να μην πω για την έλλειψη δίσκων bluray, που είμαστε ακόμα σε προνηπιακό στάδιο...αυτό κ αν προκαλεί γέλιο...βρίσκουμε δισκάκια με ελληνικούς υπότιτλους σε διαδικτυακούς τόπους από την Αυστραλία, αλλά τα ελληνικά video club δεν τους έχουν !!
Άλλο τραγελαφικό…
Η ιστορια επαναλαμβάνεται..
Αναγκάστηκα πριν από χρόνια να δωσω 70 χιλιάρικα για να κανω το player μου region free ώστε να μπορώ να αγοράζω από την Αυστραλία , dvd υψηλής ποιότητας που συνοδεύονται από συλλεκτική αξίας συσκευασίες …( και φυσικά με ελληνικούς υπότιτλους)
Ένα ακομα δειγμα της προχειρότητας και της αρπαχτης των διανομών μας…

Τωρα γιατι το παραπανω θεωρείται επίθεση σε καποιον που εργάζεται σε μια εταιρεία διανομής είναι απορίας αξιο…