Ο Θάνατος των Video Club

Re: Ο θάνατος των Video Club

και για να επιστρεψω στο θεμα δεν ειναι θανατος των βιντεοκλαμπ ακριβως κατα την γνωμη μου ειναι ξεκαθαρισμα..
ξερω βιντεοκλαμπς που κανουν τζιρο 50 ευρω την μερα ξερω και αλλα που κανουν 400

Αυτο που μου λείπει απο τα video/dvd club σήμερα είναι το ενημερωμένο προσωπικό. Πρίν απο λίγα χρόνια, ένας υπάλληλος μπορούσε να σου πει δυο λόγια για μια ταινία, να σου προτείνει ίσως κάτι αν ήσουν πελάτης και ήξερε κάπως τα γούστα σου....Τώρα πια η πλειοψηφία είναι απλώς διεκπεραιωτές και αν τους ρωτήσεις για μια ταινία, συνήθως κάνουν το ψάρι (μούγγα):flipout:. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και στα περισσότερα βιβλιοπωλεία - super markets με εξαίρεση μερικά στην Ασκληπιού/Ιπποκράτους/Μπενάκη/Γραβιάς.

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

καλα εμενα τα videoclub μου φαινονται ανεκδοτο..........

μονο για παιχνιδια πσ3 μεχρι να "ανοιξει" και αυτο

θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξουν διαδικτυακα video club οπου θα κατεβαζαμε την ματροσκα αναφορας σε μικρο χρονο και η χρεωση να ειναι 1 ευρω η ταινια .

(ονειρευομαι, αυτο θα γινει σε 100 χρονια)

παντως σε γνωστη αλυσιδα στα γιαννενα δεν εχει πολλα μπλου αλλα και να ειχε μονο για το dts ma θα τα νοικιαζα.

τους βλεπω ολους του βιντεοκλαμπαδες μεσα σε λιγα χρονια .

και οι γιαγιαδες κατεβαζουν ματροσκες πλεον
και οπως ολοι ξερουμε μια ματροσκα αναφορας hd ειναι 10 φορες καλητερη απο το dvd(που τις πιο πολλες φορες ειναι νοικιασμενο)

καλα αυτοι που εχουν dsl 24 δε βλεπω κανενα λογο να πατησουν το ποδι τους στα βιντεοκλαμπ

μακαρι βεβαια να μην ηταν ετσι τα πραγματα για τους βιντεοκλαμπαδες.

Εγω απο οτι καταλαβαινω, οι ιδιοκτητες βιντεο κλαμπ αγονται και φερονται αναλογως τα κεφια των εταιρειων, κοινως ειναι ο τελευταιος τροχος και προσπαθουν και αυτοι να κερδισουν οτι μπορουν (εις βαρος του καταναλωτη φυσικα).

Αν ειχαν καποια δυναμη, θα διαπραγματευοταν τις τιμες αγορας, τις τιμες πακετων κτλ. ωστε και περισσοτερα να βγαζουν και καλυτερη εξυπηρετηση να προσφερουν... στην ουσια ομως ειναι "υπαλληλοι/πωλητες" των εταιρειων (και πληρωνουν τα παγια απο την τσεπη τους)...

Σε αλλες χωρες, τα dvd τα πουλανε στα περιπτερα, διπλα στα τσιγαρα και σε τιμες 2 και 3 ευρω παντως... υπαρχουν και τα εξειδικευμενα καταστηματα για οποιον θελει ποιοτητα, φυλλαδια, εξτρας κτλ. αλλα δεν ειναι πιο πολλα απο τα περιπτερα, ουτε σε καθε γωνια απο δυο...

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

καλα εμενα τα videoclub μου φαινονται ανεκδοτο..........

μονο για παιχνιδια πσ3 μεχρι να "ανοιξει" και αυτο

θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξουν διαδικτυακα video club οπου θα κατεβαζαμε την ματροσκα αναφορας σε μικρο χρονο και η χρεωση να ειναι 1 ευρω η ταινια .

(ονειρευομαι, αυτο θα γινει σε 100 χρονια)

παντως σε γνωστη αλυσιδα στα γιαννενα δεν εχει πολλα μπλου αλλα και να ειχε μονο για το dts ma θα τα νοικιαζα.

τους βλεπω ολους του βιντεοκλαμπαδες μεσα σε λιγα χρονια .

και οι γιαγιαδες κατεβαζουν ματροσκες πλεον
και οπως ολοι ξερουμε μια ματροσκα αναφορας hd ειναι 10 φορες καλητερη απο το dvd(που τις πιο πολλες φορες ειναι νοικιασμενο)

καλα αυτοι που εχουν dsl 24 δε βλεπω κανενα λογο να πατησουν το ποδι τους στα βιντεοκλαμπ

μακαρι βεβαια να μην ηταν ετσι τα πραγματα για τους βιντεοκλαμπαδες.

Νονίζω οτι δεν τα ξέρεις καλά, ή δεν ασχολείσαι καθόλου με τους υπολογιστές, η ταινίες στο video club έχουν τόσο, όσο λές 1 ευρώ, εάν θέλεις! αλλά εγώ θα πω κάτι άλλο, ας μου βρή κάποιος παλιές 30 χρονών ταινίες υποτιτλισμένες, και μιλάω για κλασικά έργα! εάν δεν υπήρχαν τα video club, η ταινιοθήκη μου θα ήταν για γέλια! τώρα εάν είσαι στους 100 ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά αγγλικά, ωστε να παρακολουθούν ταινία, έχεις δίκιο, απλά είσαι η εξαίρεση! τώρα για τις γιαγιάδες που κατεβάζουν ματρόσκες, ας μην απαντήσω!

Έχει περάσει καιρός από τότε που γράφτηκε κάτι σε αυτό το τόπικ αλλά έπεσε στην αντίληψη μου τώρα και είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου...
Είμαι κι εγώ λοιπόν υπάλληλος σε κάποιο video club.Η αλήθεια είναι πως έπιασα δουλειά εκεί επειδή μου αρέσουν οι ταινίες και η επαφή με τον κόσμο και η ανταλλαγή απόψεων περί ταινιών.
Συμφωνώ με τα λεγόμενα κάποιων πως πλέον στα μαγαζιά οι υπηρεσίες είναι χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει.
Λοιπόν...
Για το ότι δεν είναι ενημερωμένος ο υπάλληλος φταίει το μαγαζί...
Για το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι παρά μόνο blockbusters φταίει το μαγαζί...
Για την τυχών κακή εξυπηρέτηση φταίει το μαγαζί...
Όμως...
Για την μη δυνατότητα αγοράς όλων των τίτλων φταίνε και οι τιμές των εταιριών όπως και το ότι δεν ζητάει πολύς κόσμος τα πάντα αλλά συνήθως ότι βλέπει στις αφίσες και στα εξώφυλλα των φυλλδίων (που και αυτά τα έκοψαν οι εταιρίες τους τελευταίους μήνες)...
Για την κακή κατάσταση των ταινιών φταίνε και οι πελάτες (όχι όλοι αλλά μεγάλο ποσοστό τους) επειδή δεν προσέχουν τα dvds και έτσι γίνονται χάλια...Αν το παιδικό dvd το δώσεις στο παιδί σου θα το πιάσει όπως να'ναι...Αν βαριέσαι να βάλεις την ταινία που μόλις είδες στο κουτί της και την παραπετάξεις είτε θα γρατζουνιστεί είτε θα την χάσεις και μετά θα πας στο μαγαζί και θα διαμαρτυρηθείς για το κόστος....
Για τις τιμές...Εμείς έχουμε τις καινούριες ταινίες 2 ευρώ και τια παλιές 1,5...
Έχουμε και προσφορές βέβαια που βοηθούν στο να ειναι κάπως πιο χαμηλό το κόστος...Αν αγοράζεις 30-40 ευρώ την ταινία δεν μπορείς να την έχεις 1 ευρώ επειδή δεν θα κάνεις καλά καλά απόσβεση αν δεν είναι πρώτος τίτλος...
Τους πρώτους τίτλους τους παίρνουμε και 15 φορές σε κάποιες περιπτώσεις οπότε είναι αρκετά τα έξοδα....
Επίσης στο θέμα της εξυπηρέτησης ξανά...Έρχεται ο πελάτης και ζητάει καινούρια ταινία...Του δίνεις αυτήν που μόλις κυκλοφόρησε και σου λέει με μαγκιά πως την είδε πριν καν βγει στο σινεμά κατεβασμένη...Μπορεί να είναι μαγκιά αλλά όταν μου λες πως δεν έχω ταινίες και σου πω ότι είναι λογικό να μην έχω αφου τις έχεις δει από το Ιντερνετ μου λες ότι δεν σε εξυπηρετώ...
Τις δεύτερες ταινίες δεν τις αγγίζουν πολλοί επειδή θεωρούν πως αν δεν είναι εξώφυλλο στο περιοδικό ή αν δεν παίζει o Steven Siegal δεν είναι καλές τότε όσες γνώσεις περί κινηματογράφου και να έχω τότε δεν θα καταφέρω να σε πείσω να πάρεις ταινία...
Φταίει λοιπόν το video club αλλά φταίνε και οι υπόλοιποι...
Στο μαγαζί που δουλεύω υπάρχει ποικιλία ταινιών και κατηγοριοποιήσεις εκτος από τα βασικά και ηθοποιοί σκηνοθέτες ευρωπαικός και ασιατικός κινηματογράφος και μπορούμε να βρούμε και ταινία με όνομα ηθοποιού και σκηνοθέτη...Θεωρώ πως δεν είμαστε απλά πωλητές αλλά υπάλληλοι που μπορούν να εξυπηρετήσουν σωστά έναν πελάτη.Η κρίση δεν μας έχει επηρεάσει ακόμα σε μεγάλο βαθμό αλλά βλέπουμε πως όσο και να προσπαθούμε δεν είναι στο χέρι μας.
Οπότε εκτός από τη λογική του ιδιοκτήτη εταιρίας και του καταναλωτή υπάρχει και η λογική αυτού που σέβεται τη δουλειά του.Γιατί ακόμα και στο video club υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να επιστρέψει ο πελάτης και να τους πει πως άξιζαν τα χρήματα που έδωσε και ο χρόνος που ξόδεψε για να δει την ταινία που του πρότειναν.