Ο Θάνατος των Video Club

Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Νομίζω ότι αδίκως προσπαθείς να συμψηφίσεις (και κατ' επέκταση να δικαιολογήσεις) πράγματα και καταστάσεις.

Όπως είπα και παραπάνω δεν με ενδιαφέρει ούτε να απολογηθώ ούτε να δικαιολογήσω τις όποιες παρανομιες μου. Απλά αμφιβάλλω για το πόσο παράνομος είμαι εγώ και για το πόσο νόμιμοι είναι αυτοί που με θεωρούν παράνομο.

Re: Ο θάνατος των Video Club

Τι συζητάμε τώρα; Οι ίδιοι "φωστήρες" που θεωρούν το downloading ως το υπέρτατο κακό για την κατάντια τους (και όχι τις δικές τους ανόητες αποφάσεις), πριν από 30 χρόνια περίπου είχαν προσπαθήσει να καταστρέψουν μανιωδώς την αγορά Home Video (που σήμερα τους δίνει πολλές φορές μεγαλύτερα έσοδα από την κινηματογραφική προβολή), με το πρόσχημα της πειρατείας και πάλι:

http://www.enfacto.com/case/U.S./464/417/

Απ' ό,τι φαίνεται, μερικοί δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους...

Εγώ να θέσω το ζήτημα του downloading σε άλλη βάση; Αν έχω ένα αυτοκίνητο και βάλω μέσα -έναντι αμοιβής- δύο τύπους που έχουν μόλις πριν διαπράξει ληστεία τράπεζας, και τους μεταφέρω -μαζί με τα κλοπιμαία- από το σημείο Α στο σημείο Β, τότε θεωρούμαι από το νόμο συνεργός τους στο έγκλημα ακόμα και αν αυτοί μου έχουν αποκρύψει τη ληστεία και τα κλοπιμαία; Κάντε τώρα την προβολή της παραπάνω υπόθεσης εργασίας στα σημερινά δεδομένα του downloading. Ο κάθε ISP ο οποίος διαφημίζει τη δυνατότητά του να παρέχει αξιόπιστο και γρήγορο download και πληρώνεται από εμάς γι αυτό, πόσο συνένοχος είναι στην παρανομη διακίνηση υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα;

Η βάση που δίνεις δεν είναι κάτι νέο. Είναι το προφανές (λογικό κατά τη γνώμη μου) επιχείρημα των παρόχων το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ευθύνη των χρηστών (για τους οποίους συζητάμε – με αφορμή τα VC).

Πάντως για να λέμε και τα καλά, υπάρχουν VC που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Συγκεκριμένα εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος απο συγκεκριμένη αλυσίδα με όνομα που θυμίζει γνωστό θριλεράκι.
Έχω εμπειρία απο καταστήματα τους σε 2 πόλεις και είμαι ευχαριστημένος.
Φέρνουν σειρές και ειδικές εκδόσεις ταχύτατα (σχεδόν παράλληλα με την κυκλοφορία τους στο εξωτερικό), και όχι μόνο τα γνωστά. Συγκεκριμένα ας πούμε διαθέτουν τις πρόσφατες τηλεταινίες Futurama...
Επίσης έχουν μεγάλη ποικιλία απο ταινίες παλαιότερες, πράγμα που συχνά εκμεταλέυομαι. Πάνω απο όλα το προσωπικό που δουλευει εκεί, ίσως απο τύχη, έχει γνώση του αντικειμένου και μπορεί και να βοηθήσει.
Επίσης έχει πολλάκις πραγματοποιήσει αναζήτηση με βάση σκηνοθέτη και εκτυπώσει λίστα για να μας βοηθήσει να διαλέξουμε ταινία.
Τελευταία μάλιστα, εγκαινίασε προγραμμα "συνδρομής" κατα την οποία, ο συχνός πελάτης γλιτώνει το υψηλό κόστος της ενοικίασης και κυρίως της καθυστέρησης. Δίνοντας ένα εφάπαξ ποσό, μπορείς να έχεις στην κατοχή σου έναν συγκεκριμένο αριθμό τίτλων κάθε φορά.
Για τα Blue Ray δεν έχω άποψη καθώς δεν διαθέτω, αλλα βλέπω ένα όλο και αυξανόμενο χώρο να αφιερώνεται σε τίτλους BR, όπως και για VideoGames.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι στα μάτια μου, παράδειγμα επιχειρήσης που σέβεται τους πελάτες του. Και θεωρώ οτι θα επιβιώσει της κρίσης ακριβώς για αυτό.

Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Ακόμα και εάν είναι αυτό που υποψιάζομαι ότι υποψιάζεσαι, το θεωρώ αδύνατο να στέκει, τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, ως αντεπιχείρημα στην παρανομία.

Πως είναι δυνατόν να συναρτάται ένας φόρος σε ένα προϊόν με πράξεις παρανομίας (από μη αναγκαστικά χρήστες του προϊόντος αυτού και όταν δε τα μεγέθη – πχ πωλήσεων του προϊόντος, αριθμός παρανόμων πράξεων κλπ – είναι διαφορετικά και ακαθόριστα) ;

Νομίζω ότι αδίκως προσπαθείς να συμψηφίσεις (και κατ' επέκταση να δικαιολογήσεις) πράγματα και καταστάσεις.

Βλέπε παράβολο είσπραξης για κάλυψη ημιυπαίθριωνχώρων.

Πάντως για να λέμε και τα καλά, υπάρχουν VC που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Συγκεκριμένα εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος απο συγκεκριμένη αλυσίδα με όνομα που θυμίζει γνωστό θριλεράκι.
Έχω εμπειρία απο καταστήματα τους σε 2 πόλεις και είμαι ευχαριστημένος.
Φέρνουν σειρές και ειδικές εκδόσεις ταχύτατα (σχεδόν παράλληλα με την κυκλοφορία τους στο εξωτερικό), και όχι μόνο τα γνωστά. Συγκεκριμένα ας πούμε διαθέτουν τις πρόσφατες τηλεταινίες Futurama...
Επίσης έχουν μεγάλη ποικιλία απο ταινίες παλαιότερες, πράγμα που συχνά εκμεταλέυομαι. Πάνω απο όλα το προσωπικό που δουλευει εκεί, ίσως απο τύχη, έχει γνώση του αντικειμένου και μπορεί και να βοηθήσει.
Επίσης έχει πολλάκις πραγματοποιήσει αναζήτηση με βάση σκηνοθέτη και εκτυπώσει λίστα για να μας βοηθήσει να διαλέξουμε ταινία.
Τελευταία μάλιστα, εγκαινίασε προγραμμα "συνδρομής" κατα την οποία, ο συχνός πελάτης γλιτώνει το υψηλό κόστος της ενοικίασης και κυρίως της καθυστέρησης. Δίνοντας ένα εφάπαξ ποσό, μπορείς να έχεις στην κατοχή σου έναν συγκεκριμένο αριθμό τίτλων κάθε φορά.
Για τα Blue Ray δεν έχω άποψη καθώς δεν διαθέτω, αλλα βλέπω ένα όλο και αυξανόμενο χώρο να αφιερώνεται σε τίτλους BR, όπως και για VideoGames.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι στα μάτια μου, παράδειγμα επιχειρήσης που σέβεται τους πελάτες του. Και θεωρώ οτι θα επιβιώσει της κρίσης ακριβώς για αυτό.

+1

Η αλήθεια είναι ότι και στα Seven της περιοχής μου, τα παιδιά που τα δούλευαν το κατείχαν το άθλημα. Μάλιστα υπήρχε και ειδικό σταντ που ο καθε υπάλληλος πρότεινε τις αγαπημένες του ταινίες για τον τρέχοντα μήνα, και από εκεί μπορούσες να κρίνεις -εν μέρει- και τις γνώσεις του στο αντικείμενο.

Κάτι που παραβλέψαμε όμως να αναφέρουμε είναι και το γεγονός ότι οι ρυθμοί της ζωής -στην πόλη ειδικά- δεν αφήνουν τον ελεύθερο χρόνο που είχαμε παλιά. Και αυτό το πληρώνουν πρώτες πρώτες οι οικογενειακές συνήθειες. Πόσες φορές πια κάθεται να φάει μαζί όλη η οικογένεια μέσα στην εβδομάδα; Πόσο μάλλον να δει μαζί μια ταινία; Νομίζω πως τα video club τόσα χρόνια βασίζονταν περισσότερο στην οικογενειακή διασκέδαση, μιας και οι νεοι και τα ζευγάρια πηγαιναν και σινεμα, κάτι απαγορευτικό για μια τετραμελή οικογένεια με τις τιμές που παίζουν στις αίθουσες. Είναι μια παράμετρος κι αυτή που δεν εχει αναφερθεί μέχρι τώρα.

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Εάν δεν ήταν τα VC οι 1500 περίπου κασέτες VHS και S-VHS που έχω (με παλιά έργα) θα μου ήταν άχρηστες! όμως τα περισσότερα έργα υπάρχουν σε dvd και μου τα βρίσκουν, έστω και εάν περιμένω 3-5 ημέρες, ιδίως τα seven! όσα δεν υπάρχουν τα φτιάχνω εγώ, αλλά είναι πολύ λίγα!
Γι'αυτό λοιπόν ΖΗΤΩ ΤΑ VIDEO CLUB!!!!

χτες πήγα σε ένα Seven εδώ στη Λάρισα για να βρω μια γαλλική αστυνομική ταινία που σύστησε ένας φίλος σε άλλο νήμα. Η γυναίκα μου ήταν σίγουρη ότι δεν επρόκειτο να τη βρω. Τη ζήτησα με τον γαλλικό τίτλο (36 Quai des Orfevres) και ο υπάλληλος την αναγνώρισε αμέσως ("α! ο Βρώμικος Κόσμος"). αφού διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν την είχε πλέον για άγνωστους λόγους, τηλεφώνησε σε άλλο κατάστημα της αλυσίδας, μου την κράτησαν και την νοίκιασα λίγα λεπτά αργότερα. Άψογη εξυπηρέτηση. Καθόλου παράξενο που το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Εγώ να θέσω το ζήτημα του downloading σε άλλη βάση; Αν έχω ένα αυτοκίνητο και βάλω μέσα -έναντι αμοιβής- δύο τύπους που έχουν μόλις πριν διαπράξει ληστεία τράπεζας, και τους μεταφέρω -μαζί με τα κλοπιμαία- από το σημείο Α στο σημείο Β, τότε θεωρούμαι από το νόμο συνεργός τους στο έγκλημα ακόμα και αν αυτοί μου έχουν αποκρύψει τη ληστεία και τα κλοπιμαία; Κάντε τώρα την προβολή της παραπάνω υπόθεσης εργασίας στα σημερινά δεδομένα του downloading. Ο κάθε ISP ο οποίος διαφημίζει τη δυνατότητά του να παρέχει αξιόπιστο και γρήγορο download και πληρώνεται από εμάς γι αυτό, πόσο συνένοχος είναι στην παρανομη διακίνηση υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα;

Αυτός που κατασκεύασε το δρόμο και αυτός που κατασκεύασε το αυτοκίνητο είναι συνεργός επίσης. :antlers:

χτες πήγα σε ένα Seven εδώ στη Λάρισα για να βρω μια γαλλική αστυνομική ταινία που σύστησε ένας φίλος σε άλλο νήμα. Η γυναίκα μου ήταν σίγουρη ότι δεν επρόκειτο να τη βρω. Τη ζήτησα με τον γαλλικό τίτλο (36 Quai des Orfevres) και ο υπάλληλος την αναγνώρισε αμέσως ("α! ο Βρώμικος Κόσμος"). αφού διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν την είχε πλέον για άγνωστους λόγους, τηλεφώνησε σε άλλο κατάστημα της αλυσίδας, μου την κράτησαν και την νοίκιασα λίγα λεπτά αργότερα. Άψογη εξυπηρέτηση. Καθόλου παράξενο που το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Μπράβο τους! Μακάρι να ήταν όλοι έτσι!

καλησπερα σε ολους..διαβασα ολη την κουβεντα σας και εχω να προσθεσω και τα δικα μου.

εγω ειμαι υππαληλος και manager συγκεκριμενα σε βιντεοκλαμπ γνωστης αλυσιδας το οποιο βρισκεται στην αθηνα..

τα προβληματα ειναι πολλα και δεν ειναι μονο οι εφημεριδες η οι μαυροι το ιντερνετ κλπ..ειναι ολα αυτα μαζι!συν αλλα προβληματα..

ειδα καπιο σχολιο οτι δεν υπαρχουν πολλεσ ταινιες η kai blue-ray λογικο ειναι σε καπιο πιο μικρο βιντεοκλαμπ να μην υπαρχουν αλλα για να μην υπαρχουν δεν φταιει αποκλειστικα ο βιντεοκλαμπας.(οχι σε ολεσ τισ περιπτωσεις βεβαια)
γιατι αν δεν εχει κοινο που να τα ζηταει και το παραμικρο ευρω τον βγαζει απο τον προυπολογισμο αστα να πανε..εγω προσωπικα εκει που δουλευω εχει γυρω στα 80-100 blue-ray.και παραγγελνουμε και κλασικα εργα σε blue ray οπως ο καλος ο κακος και ο ασχημος οχι μονο τα καινουργια..

το θεμα ειναι οτι αυτο ειναι μεγαλο καταστημα με πολυ μεγαλυτερους τζιρουσ απο οτι ενα μικρο και για αυτο τον λογο υπαρχουν τοσα blue ray που και παλι υπαρχουν ελειψης..

πολυ διαμαρτυρονται για τα 2,30 που κανει η ενοικιαση αλλα στην τελικη πραξη το βιντεοκλαμπ ειναι επειχηρηση δεν ειναι εκκλησια να χαριζει(λεμε τωρα)και πρεπει να προσεχει τα εξοδα του..αν εχεισ εξοδα 2000 ευρω υππαληλουσ 2000 ευρω νοικι 3000 ευρω ταινιες ειναι λεφτα δεν ειναι αστεια..

οπως πολλοι πελατες εχουν την καραμελα του τυπου τι θα σου πληρωσω 40 ευρω καθυστερηση ουτε καινουργια δεν κανει τοσο ναι αλλα δεν σκεφτονται οτι μπορει να μην κανει ουτε καινουργια τοσο αλλα μου στερεισ το δικαιωμα να της κανω αλλες 20 ενοικιασεις..

γενικα πιστευω οτι ολοι συμπεριφερονται στην επειχηρηση που λεγεται βιντεοκλαμπ με πολυ ασχημο τροπο..απο εταιριες μεχρι και οι πελατες..

επισης ειδα οτι το θεμα το ανοιξε καπιο παιδι που εχει σχεσεισ με την μαιανδρος..
προσωπικα εχω διαβασει την επιστολη της μαιανδρος για την καταπολεμηση των προβληματων και την επιβραβευω αλλα στην χωρα που ζουμε δυσκολα θα βγει δικαιωση..

και ετσι ο εκαστοτε βιντεοκλαμπας εχει παρανομες κοπιες και ο μαυρος πουλαει αβερτα και το ιντερνετ ειναι ασταματητο και και και..

επισης κατα την γνωμη μου οι εφημεριδες ειναι το τελευταιο..

οπως προειπα ειναι ολα μαζι που βαρανε τα βιντεοκλαμπ και οχι μονο το ιντερνετ η ο μαυρος η οι εφημεριδες..

πιστευω παντως οτι οταν ο κοσμος θα αρχισει να εχει blue ray player και τα dvd club ουσιαστικα θα γινουν blue ray club τοτε θα ανακαμψουν λιγο αλλα το θεμα ειναι οτι ποσα βιντεοκλαμπσ θα αντεξουν μεχρι τοτε..:grandpa:

To θέμα είναι ότι κάποιοι από εμάς θέλαμε HD 2 χρόνια πριν (είτε HDDVD είτε BR) και οι εταιρείες διανομής με τα videoclub απέτυχαν να μας το προσφέρουν.
Πλέον τα mkv κοντεύουν να γίνουν ότι τα divx με τις ευλογίες των κατασκευαστών τηλεοράσεων, και οι ελληνικές εταιρίες θα δουν ένα ακόμη τραίνο να περνά....

Απάντηση: Re: Ο θάνατος των Video Club

καλησπερα σε ολους..διαβασα ολη την κουβεντα σας και εχω να προσθεσω και τα δικα μου.

εγω ειμαι υππαληλος και manager συγκεκριμενα σε βιντεοκλαμπ γνωστης αλυσιδας το οποιο βρισκεται στην αθηνα..

τα προβληματα ειναι πολλα και δεν ειναι μονο οι εφημεριδες η οι μαυροι το ιντερνετ κλπ..ειναι ολα αυτα μαζι!συν αλλα προβληματα..

ειδα καπιο σχολιο οτι δεν υπαρχουν πολλεσ ταινιες η kai blue-ray λογικο ειναι σε καπιο πιο μικρο βιντεοκλαμπ να μην υπαρχουν αλλα για να μην υπαρχουν δεν φταιει αποκλειστικα ο βιντεοκλαμπας.(οχι σε ολεσ τισ περιπτωσεις βεβαια)
γιατι αν δεν εχει κοινο που να τα ζηταει και το παραμικρο ευρω τον βγαζει απο τον προυπολογισμο αστα να πανε..εγω προσωπικα εκει που δουλευω εχει γυρω στα 80-100 blue-ray.και παραγγελνουμε και κλασικα εργα σε blue ray οπως ο καλος ο κακος και ο ασχημος οχι μονο τα καινουργια..

το θεμα ειναι οτι αυτο ειναι μεγαλο καταστημα με πολυ μεγαλυτερους τζιρουσ απο οτι ενα μικρο και για αυτο τον λογο υπαρχουν τοσα blue ray που και παλι υπαρχουν ελειψης..

πολυ διαμαρτυρονται για τα 2,30 που κανει η ενοικιαση αλλα στην τελικη πραξη το βιντεοκλαμπ ειναι επειχηρηση δεν ειναι εκκλησια να χαριζει(λεμε τωρα)και πρεπει να προσεχει τα εξοδα του..αν εχεισ εξοδα 2000 ευρω υππαληλουσ 2000 ευρω νοικι 3000 ευρω ταινιες ειναι λεφτα δεν ειναι αστεια..

οπως πολλοι πελατες εχουν την καραμελα του τυπου τι θα σου πληρωσω 40 ευρω καθυστερηση ουτε καινουργια δεν κανει τοσο ναι αλλα δεν σκεφτονται οτι μπορει να μην κανει ουτε καινουργια τοσο αλλα μου στερεισ το δικαιωμα να της κανω αλλες 20 ενοικιασεις..

γενικα πιστευω οτι ολοι συμπεριφερονται στην επειχηρηση που λεγεται βιντεοκλαμπ με πολυ ασχημο τροπο..απο εταιριες μεχρι και οι πελατες..

επισης ειδα οτι το θεμα το ανοιξε καπιο παιδι που εχει σχεσεισ με την μαιανδρος..
προσωπικα εχω διαβασει την επιστολη της μαιανδρος για την καταπολεμηση των προβληματων και την επιβραβευω αλλα στην χωρα που ζουμε δυσκολα θα βγει δικαιωση..

και ετσι ο εκαστοτε βιντεοκλαμπας εχει παρανομες κοπιες και ο μαυρος πουλαει αβερτα και το ιντερνετ ειναι ασταματητο και και και..

επισης κατα την γνωμη μου οι εφημεριδες ειναι το τελευταιο..

οπως προειπα ειναι ολα μαζι που βαρανε τα βιντεοκλαμπ και οχι μονο το ιντερνετ η ο μαυρος η οι εφημεριδες..

πιστευω παντως οτι οταν ο κοσμος θα αρχισει να εχει blue ray player και τα dvd club ουσιαστικα θα γινουν blue ray club τοτε θα ανακαμψουν λιγο αλλα το θεμα ειναι οτι ποσα βιντεοκλαμπσ θα αντεξουν μεχρι τοτε..:grandpa:

Υπάρχει το "ς" το λεγόμενο τελικό, όπως και τα σημεία στίξης.
Επίσης, μιας και είσαι επαγγελματίας, καλό θα ήταν να μας έλεγες την εταιρία που εργάζεσαι.

Δημητρη σου θυμιζω οτι απο τον κανονισμο απαγορευονται οι υποδειξεις -ειδικα με αυτο το υφος -σε αλλο μελος .
Αλλωστε πρωτο μηνυμα ειναι του φιλου rallye21 δεν νομιζω να σε κουρασαν λιγα λαθη σε ενα μηνυμα....

Για το θεμα της επαγγελματικης του ιδιοτητας αν θελει θα μας πει. Αν οχι κανενα προβλημα. Αρκει που δηλωσε την ιδιοτητα του ωστε να ξερουμε τι βαθος γνωσεων εχει για το αντικειμενο που σχολιαζει .

Last edited:
Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

[off topic] Αν δλδ. όπως κάνουν κι άλλοι (ονόματα δεν λέμε :D) έκανα quote το μήνυμα του και διόρθωνα τα λάθη του με bold θα ήμουν εντάξει φαντάζομαι, ε?
Για την επαγγελματική ιδιότητα του κυρίου, εφόσον δεν είναι απαραίτητο πάω πάσο. [/off topic]
Επί της ουσίας, απ όσα μας λέει, το μόνο που δεν φταίει είναι το βίντεοκλαμπ.
Σεβαστή η άποψη του, αλλά ο κλάδος του πάει όπως πάει εξ αιτίας αυτής της άποψης. Πάντα φταίνε οι άλλοι.

Σορρυ για τα λαθη εχω συνηθισει να γραφω greeklish και παω να ξεχασω τα ελληνικα..lol :slapface:

οχι φιλε λαθος καταλαβες δεν καλυπτω κανεναν και ειδικα τα βιντεοκλαμπ εγω υππαληλος ειμαι μισθο παιρνω οχι το ταμειο..απλα βλεποντας τα πραγματα καθημερινα και επειδη ειναι η δουλεια μου.

ειναι ολα τα προβληματα που προανεφερα συν οτι ενας κακος ιδικτητης βιντεοκλαμπ επιβαρυνει την κατασταση..

φυσικα και δεν φταινε ολοι οι αλλοι και τα βιντεοκλαμπς ειναι αγια..

Σορρυ για τα λαθη εχω συνηθισει να γραφω greeklish και παω να ξεχασω τα ελληνικα..lol :slapface:

Mην σκας φιλε μου . Θεμα συνηθειας ειναι να συνηθισεις. Κι εμενα με βαραγανε οι φιλοι να σταματησω τα greeκlish και στο τελος οχι μονο τα καταφερα αλλα δεν μπορω να επιστρεψω πια σε εκεινα.

Μου μεινε η ατονια αλλα δεν βαριεσαι. Σε λιγο θα εξαφανισθουν και απο την γραμματικη μας οι τονοι δυστηχως.