Ο Θάνατος των Video Club

Re: Ο θάνατος των Video Club

Αγαπητή HelenMel

Το γεγονός ότι εργάζεσαι σε εταιρεία διανομής καθόλου δεν επηρεάζει την άποψή μου για το ποστ σου. Ούτε σε θεωρώ υπεύθυνη για όλα τα κακώς κείμενα στο χώρο του DVD στην Ελλάδα, όπως δε φταίω και εγώ που εργάζομαι σε τράπεζα για τις κατασχέσεις ακινήτων ανά την επικράτεια. Όμως έθιξες το θέμα των βιντεοκλάμπ και επόμενο είναι να ακούσεις τα παράπονα των μελών του φόρουμ για τον συγκεκριμένο κλάδο, που όπως βλέπεις δεν είναι και λίγα. Πρόσεξες την ονομασία του φόρουμ? Είναι AVCLUB, Audio and Video FANATICS Area. Οι φανατικοί έχουν όσο νάναι μεγαλύτερες απαιτήσεις απο τον μέσο καταναλωτή. Τώρα επι της ουσίας. Δεν νομίζω ότι οι απαιτήσεις που εξέφρασαν τα μέλη του φόρουμ είναι παράλογες. Ζητάμε απο το DVD ή BluRay ότι ζητάμε και από ένα βιβλίο. Όπως από έναν εκδοτικό οίκο θέλουμε καλή μετάφραση αν πρόκειται για ξένο βιβλίο, το πλήρες κείμενο του βιβλίου και όχι πετσοκομένο, καλή εκτύπωση και ανταγωνιστική τιμή, έτσι και από ένα δισκάκι ζητάμε καλή εικόνα και ήχο, τα εξτρά και λογική τιμή. Όταν πηγαίνω στο αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο ξέρω ότι θα με εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος ή ιδιοκτήτης, ο οποίος γνωρίζει το αντικείμενο, έχει διαβάσει πολλά βιβλία και όχι μόνο το τελευταίο μπεστ-σέλερ, ξέρει τους περισσότερους συγγραφείς και δεν με κοιτάζει σαν εξωγήινο ον αν του ζητήσω κάτι ασυνήθιστο, και αν δεν έχει κάποιο βιβλίο στο μαγαζί μπορεί να μου το φέρει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Κάτι ανάλογο απαιτώ και από το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς μου. Αν δεν μπορεί να μου τα προσφέρει αυτά, τότε λυπάμαι, δεν θα πάρω.

Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Κοιτάξτε
Δεν μου αρέσει να υπάρχει ο δικός μου μονόλογος και όλα να περιστρέφονται γύρω από μένα. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα. Πριν απαντήσετε σε κάτι να κοιτάτε και να διαβάζετε όλα τα post γιατί αναγκάζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια
Θα μου άρεζε περισσότερη συμμετοχή και περισσότερες απόψεις όμως όχι για αυτά που λέω εγώ, τη είμαι ,τι εκπροσωπώ και ποια είναι η οικογενειακή μου κατάσταση αλλά τη γνώμη του για το θέμα. Πιστέψτε με το αν με θεωρείτε καλή η κακή στη δουλεία μου δεν είναι αντικείμενο συζήτησης αυτού του site και αφήστε τα περί manager στην άκρη γιατί υποτιμούν και εσάς που το αναφέρατε. Το ότι υπάρχει ένταση και φανατισμός δεν είναι δικαιολογία να δέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς και δεν είναι απάντηση αυτό.

Ο συμπολίτης μου ο κύριος Βλασιδης μου έθεσε πολλά ερωτήματα που δεν χαρακτηρίζουν μόνο την περιοχή του αλλά σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Πολλά video club πηγαίνουν σύμφωνα με αυτό που έχει περισσότερη ζήτηση. Τα καταστήματα μετράνε της ενοικιάσεις που έχουν κάθε μέρα και τι τους κάνει ποιο γρήγορη απόσβεση. Αποφεύγουν να αγοράζουν τίτλους που θα αργήσουν η δεν θα δώσουν καθόλου τελικά κέρδος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ζήτηση για να έρθει ένας τίτλος. Κάποιοι στη Θεσσαλονίκη ειδικά φανταστείτε ότι καθαρά λόγο εσωστρέφειας επιλέγουν να μην έχουν της ταινίες της εταιρείας μας. Μπορεί να θεωρούνται σκουπίδια για μερικούς αλλά ρωτήστε όλα τα καταστήματα και θα δείτε ότι όχι μόνο κάνουν απόσβεση αλλά δίνουν και κέρδος πολύ γρήγορα επομένως είναι εντελώς παράλογη η συμπεριφορά τους από καθαρά εμπορικής άποψης.

Τα περισσότερα δισκάκια είναι κακομεταχειρισμένα και πολλοί τα στέλνουν για καθαρισμό αλλά και αυτό μετά από λίγο δεν αποδίδει.
Γιατί υπάρχουν αντίγραφα η και πειρατικά dvd είναι σαν ρωτάς γιατί υπάρχουν τα μαϊμού ρούχα κτλ. Γιατί το video club να μείνει πίσω σε αυτό? Υπάρχουν πολλοί που το κάνουν από ασυνειδησία η κουτοπονηριά αλλά υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά θα έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση με δάνεια κτλ και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Υπάρχουν πραγματικά πολλές ταινίες εκεί έξω που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα και αυτό είναι από της προτεραιότητες της Maiandros ωστόσο οι περισσότερες είναι
Re issue. Τα δικαιώματα είναι παρακρατημένα από άλλες εταιρείες οπότε δεν είναι στο χέρι μας.

(Μην βάζετε στην ίδια μοίρα την εταιρεία μας με αυτές που είναι 30 χρόνια στο χώρο και με όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο από πίσω , είναι εντελώς άδικο)

Επαναλαμβάνω για το blu ray δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα για να δικαιολογηθεί η παραγωγή του. Σε κάποιες χώρες (διόλου ευκαταφρόνητες όμως σαν αγορές) που τώρα αναπτύσσονται μόλις έχουν κυκλοφορήσει τα dvd players…

Τώρα όλα αυτά βέβαια εσάς δεν σας ενδιαφέρουν και θέλετε εξυπηρέτηση θέλετε ποιότητα και βεβαίως έχετε δίκιο. Θέλετε όμως και το free downloading.από ότι καταλαβαίνω. Και εγώ το ίδιο θέλω. Γίνεται όμως η παρουσία και των δυο μαζί?

Re: Απάντηση: Ο θάνατος των Video Club

Τώρα όλα αυτά βέβαια εσάς δεν σας ενδιαφέρουν και θέλετε εξυπηρέτηση θέλετε ποιότητα και βεβαίως έχετε δίκιο. Θέλετε όμως και το free downloading.από ότι καταλαβαίνω. Και εγώ το ίδιο θέλω. Γίνεται όμως η παρουσία και των δυο μαζί?

Οταν δεν μπορεις να αλλαξεις κατι κοιτας να προσαρμοστεις σε αυτο.Αυτη τη στιγμη το downloading ειναι μια υπαρκτη πραγματικοτητα.Μεχρι να παψει (αν δηλαδη ) καποιος οφειλει να ειναι ρεαλιστης.Δεν καταλαβαινω τι ζητατε..συμπονοια ? Ουτε θεωρω οτι εγινε καποια προσωπικη επιθεση.Απεναντιας ολοι κοιταξαν σαν καταναλωτες (και πιθανοτατα και πελατες σας η μελλοντικοι ) να θιξουν καποια κακως κειμενα.

Καποια videoclub προσαρμοζονται.Κανουν προγραμματα ενοικιασης , κανουν προσφορες κλπ κλπ.Προσπαθουν και πρεπει να προσπαθησουν να κρατησουν τους πελατες τους .Δηλαδη τι αλλο να πουμε ?

Το free downloading δεν είναι στην πραγματικότητα free. Άρα εκείνο που θέλουμε είναι καλύτερες υπηρεσίες για τα χρήματα που μας ζητούν οι έμποροι των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Ζαρογιάννη. Ότι πρέπει τα βίντεοκλαμπς να λειτουργήσουν όπως τα καλά βιβλιοπωλεία. Όπως ο Ιανός, που πουλά ακριβά, ή η Πρωτοπορία, που πουλά φθηνότερα αλλά παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Δεν μας ενδιαφέρουν τα βιβλιοπωλεία που βλέπουμε στα public και στα carrefour και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ακριβά για τις υπηρεσίες που θα μας προσφέρετε.

Αλήθεια δείτε ότι τα POWER BUYS στις τηλεοράσεις, στους προβολείς, κλπ. συνεχίζονται. Μιλούμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε 2-3 μήνες. Μόνο τον ιανουάριο-φεβρουάριο είχαμε περίπου 65.000 ευρώ για τηλεοράσεις της LG και της PIONEER. Πιστεύετε ότι αυτοί που δίνουν τόσα χρήματα θα κολλήσουν στα 2 ευρώ που θα δώσουν για ένα καλό DVD ή στα 4 ευρώ για ένα BR? Όχι βέβαια...

Και εδώ δεν είμαστε 5-10 άτομα. Αν αθροίσουμε τα 2 μεγάλα fora και τα 2 μικρότερα θα δούμε ότι μιλούμε για 30.000-40.000 άτομα με μεγάλη αγοραστική δυνατότητα που θέλουν υπηρεσίες ποιότητας και θέλουν να πληρώνουν γι αυτές.

και οι δικαιολογίες για τα αντιγραμμένα δισκάκια δεν θα έπρεπε να ακούγονται από εσάς. Από κανέναν. Διότι όπως κακίζετε εμένα, και τον διπλανό μου, έτσι μπορώ κι εγώ, να στείλω τα αντίγραφα των ταινιών του μαγαζιού, είτε στην εφορία είτε στα άλλα μπουλντόγκς και το μαγαζί να κλείσει κατευθείαν για παραβίαση του νόμου 2121/1993 και μάλιστα με σκοπό το κέρδος.

Μήπως είναι η ώρα οι επαγγελματίες που βρίσκονται στο χώρο σας να γίνουν κανονικοί επαγγελματίες κι όχι μαγαζάτορες;

Πιστέψτε με.... δεν κακίζουμε εσάς, θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες. δεν θέλουμε να μας βλέπετε και να μας αντιμετωπίζετε ως κορόιδα.

Αυτό που διάβασα παραπάνω, ότι εφόσον το κάνει ο ένας με τα μπλουζάκια μαϊμού, γιατί να μην το κάνει κ ο μαγαζάτορας στις ταινίες, απλά δείχνει την πραγματικότητα.........αφού το κάνουν όλοι, γιατί όχι κ εγώ ;;

Με τέτοιες λογικές κ αυτά που "απολαμβάνουμε" ως καταναλωτές, θα πρέπει να τα θεωρούμε ως υπεραρκετά....

Για αυτό δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει σε τούτη την χώρα...γιατί ο καθένας κοιτά το σήμερα, όχι το αύριο...ας κερδίσω εγώ σήμερα τα 2 ευρώ την ταινία για μία ημέρα κ βλέπουμε τι θα κάνω αύριο...

Συγνώμη Μιχάλη, αλλά αν εγώ στη Θεσσαλονίκη κι εσύ στον Πειραιά βρούμε μαιμουδιές σε κανονικά καταστήματα θα το δεχτούμε; Θα πάρουμε μαιμού ρούχα από κανονική μπουτίκ ή θα το κλείσουμε το μαγαζί;

Εγώ φίλε μου, όταν βρήκα αντίγραφο δισκάκι, αφού πήγα σπίτι μου κ πήγα να δω την ταινία, εκνευρίστηκα τόσο, που αφού ηρέμησα λίγο, τότε πήγα το δισκάκι πίσω κ ενώ άρχιζα να τα "χώνω" στον ιδιοκτήτη, είδα ότι ήταν τρομαγμένος όσο δεν πήγαινε κ τον λυπήθηκα...μου επέστρεψε τα 2 ευρώ κ δεν ξαναπήγα στο μαγαζί του...μου πέρασε από το μυαλό να το προχωρήσω, αλλά δεν το έκανα...
Κανονικά του άξιζε, αλλά τελικά...δεν ξέρω φίλε μου...είναι κ αυτός οικογενειάρχης...

Τελικά ως καταναλωτές, "απολαμβάνουμε" ότι μας αξίζει...
Έτσι έχουμε μάθει, έτσι κάνουμε...
Δεν κοιτάμε τον άλλο δίπλα μας, δεν κοιτάμε ποιό είναι το σωστό, απλά κοιτάμε το κέρδος σήμερα !

Εγώ απλά θα κρατήσω μια φράση την οποία σκοπίμως απομονώνω.
Γράφει η Ελένη λίγα ποστς πιο πάνω:
"Πολλά video club πηγαίνουν σύμφωνα με αυτό που έχει περισσότερη ζήτηση. Τα καταστήματα μετράνε της ενοικιάσεις που έχουν κάθε μέρα και τι τους κάνει ποιο γρήγορη απόσβεση. Αποφεύγουν να αγοράζουν τίτλους που θα αργήσουν η δεν θα δώσουν καθόλου τελικά κέρδος."

Αυτό και μόνο αυτό, με έχει κάνει και έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τα videoclubs στην Ελλάδα. Σε δεύτερο βαθμό και με τις ελληνικές εταιρίες που "κρίνουν" ότι η ελληνική αγορά δεν είναι ώριμη ακόμα για το HD στο Home entertainment. Δεν μπορώ να τους επιβάλλω την άποψή μου, ούτε και θέλω. Από την άλλη όμως δεν θα καθήσω να τους περιμένω. Από τη στιγμή που μπορώ να έχω αυτό που εγώ θέλω, θα κοιτάξω να το αποκτήσω. Με όποια μέσα έχω στη διάθεσή μου.

Τελικά ως καταναλωτές, "απολαμβάνουμε" ότι μας αξίζει...
Έτσι έχουμε μάθει, έτσι κάνουμε...
Δεν κοιτάμε τον άλλο δίπλα μας, δεν κοιτάμε ποιό είναι το σωστό, απλά κοιτάμε το κέρδος σήμερα !

ναι αλλα απο την αλλη πλευρα ειναι και απανθρωπο να κλεισεις το μαγαζι καποιου για 2 ευρω ...

ενοω οτι ναι μεν δικαιολογημενος ο εκνευρισμος οταν νοικιαζεις οριγιναλ ντι βι ντι και παιρνεις μαιμου .... αλλα να μην ξεχναμε οτι περναμε καιρους κρισης και θα πρεπει να κατανοουμε τον καθε εναν !

Εγω προσωπικα δεν εχω νοικιασει ποτε αγρατζουνιστο δισκακι τα τελευταια 2 χρονια ακομα και εδω ....

3 φορες δεν παιζανε στο επιτραπεζιο πλευερ και τα ειδα στο πισι....

φασαρια δεν εκανα απλα μια υποδειξη...

κατανοω οτι δεν υπαρχουν κεφαλαια για καινουργιο στοκ

ναι αλλα απο την αλλη πλευρα ειναι και απανθρωπο να κλεισεις το μαγαζι καποιου για 2 ευρω ...

ενοω οτι ναι μεν δικαιολογημενος ο εκνευρισμος οταν νοικιαζεις οριγιναλ ντι βι ντι και παιρνεις μαιμου .... αλλα να μην ξεχναμε οτι περναμε καιρους κρισης και θα πρεπει να κατανοουμε τον καθε εναν !

Εγω προσωπικα δεν εχω νοικιασει ποτε αγρατζουνιστο δισκακι τα τελευταια 2 χρονια ακομα και εδω ....

Δεν νομίζω ότι μπορείς να συγκρίνεις την Γερμανία που μένεις με την Ελλάδα φίλε μου...
Κ δεν πρόκειται να κλείσω κανενός το μαγαζί, αλλά η ανέχεια είναι αυτή που οδηγεί στην καταπάτηση βασικών κανόνων...
Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα !

Και ενώ υπό μιαν έννοια ίσως να είναι δικαιολογημένη η δυσφορία που έχετε και το γεγονός ότι αισθανθήκατε κάποια στιγμή ως αποδέκτης παραπόνων, να που τώρα εσείς θέτεται τα πράγματα επί προσωπικού , βλέποντας ανεύθυνους και αναποφασίστους καταναλωτές στο πρόσωπο μας.
Η αλήθεια όμως είναι κάπου μακριά από δω. Στην πραγματικότητα αισθάνομαι πολύ άβολα να πρέπει να απαντήσω για το τι από τα δύο προτιμώ απλά γιατί αυτό που πραγματικά θέλω είναι να αξιοποιώ την όποια δυνατότητα μου παρέχεται για πράγματα που ξέρω πολύ καλά ότι τα θέλω.
Ψάχνω περίπου δύο χρόνια μια Ελληνική ταινία που δεν υπάρχει πουθενά ούτε ως επίσημη κυκλοφορία, ούτε σε torrent, ούτε έχει δοθεί ποτέ από περιοδικά εφημερίδες κλπ. Υπάρχει μόνο σε vhs και είναι συλλεκτική πλέον.
Πολύ θα ήθελα να έχει υπάρξει μια επίσημη κυκλοφορία της περιποιημένη και με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα συμβεί .Οπότε η απόφαση μου είναι απλή .Η συγκεκριμένη ταινία θα έρθει σε μένα με το πρώτο τρόπο που θα μου δώσει την δυνατότητα να την έχω .Για άλλη περίπτωση πιθανώς να κρίνω διαφορετικά

Δεν είναι λοιπόν τι προτιμούμε εμείς αλλά σε κάθε μία ξεχωριστά περίπτωση τι δυνατότητες μας παρέχονται

Ψάχνω περίπου δύο χρόνια μια Ελληνική ταινία που δεν υπάρχει πουθενά ούτε ως επίσημη κυκλοφορία, ούτε σε torrent, ούτε έχει δοθεί ποτέ από περιοδικά εφημερίδες κλπ. Υπάρχει μόνο σε vhs και είναι συλλεκτική πλέον.

Τώρα που το λες Γιώργο θυμήθηκα την "Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων", η οποία δεν εχει κυκλοφορήσει σε DVD παρόλο που έκανε εντύπωση και στο εξωτερικό. Οταν την είχα ζητήσει στο videoclub αναγκάστηκα να τους συλλαβίσω την λέξη "εαρινή" για να ψάξουν... :flipout:

Τώρα για την ουσία του θέματος

Λυπάμαι πραγματικά που ακούγονται τόσο απαξιωτικές απόψεις όπως «δεν με νοιάζει να κλείσουν και τα video club και οι εταιρείες διανομής κτλ»

Εντάξει λοιπόν ε τότε να κλείσουν όλα τα καταστήματα που για εμάς δεν μας επιβαρύνουν άμεσα την προσωπική η την οικογενειακή μας οικονομική κατάσταση. Εμένα προσωπικά δεν θα μου έκαιγε καρφί αν έκλειναν τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα. Μα είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις και να τις παίρνεις και σοβαρά?
Μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό μόνο σαν σημείο των καιρών. Η αποχαύνωση που μας προκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στρέφουν τελικά ο ένας εναντίον του άλλου. Επειδή μπαίνουμε σε κοινωνιολογικά θέματα και είμαστε off topic σταματάω εδώ.
Κατά τα άλλα βλέπω εντελώς αντιφατικές απόψεις από τους ίδιους ανθρώπους . Αλήθεια αν αυτή τη στιγμή τα βιντεοκλάμπ παρείχαν εξολοκλήρου ποιοτικές υπηρεσίες αυτό θα απέτρεπε το πειρατικό κατέβασμα των ταινιών όταν αυτές που κατεβαίνουν δεν μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα ήχο κλπ?
Το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρείες τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις και να τις ενσωματώσουν στα υπάρχοντα δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και 3D τεχνολογία αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Μπορεί σε κάθε δρομάκι να υπάρχει και ένα βιντεοκλάμπ πράγμα ανήκουστο βέβαια, αλλά κατά την γνώμη μου τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή σε ένα φιλικό και γνώριμο περιβάλλον .Μερικοί ανέφεραν κατά πόσο είναι ενημερωμένα τα βιντεοκλάμπ πράγμα που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο. Τώρα το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό αλλά και το τι προτιμάει να προμηθεύεται ο καταστηματάρχης είναι θέμα εμπορικό αλλά και ανταγωνιστικό…
Προσφορά και ζήτηση. Δυστυχώς η κουλτούρα δεν περνάει και πολύ στις μέρες μας και ορισμένες χαμηλού κόστους και ποιοτικές ταινίες τυγχάνουν μηδαμινής ζήτησης και τις καθιστούν ως ζημιογόνες σε μία περίοδο κρίσης.

προσφορα και ζητηση....μαλιστα...δηλαδη "τι να κανουμε αυτα ζηταει ο κοσμος αυτα του δινουμε".και ετσι προχωραει η δουλεια.
δηλαδη ζηταει ο περισσοτερος κοσμος σκουπιδια αυτα θα του δωσουμε.και τι να κανουμε η τεχνη ειναι υποκειμενικη.και μετα αναρωτιεστε γιατι η αγορα παει κατα διαολου.
και εγω λεω με το φτωχο μου το μυαλο.μηπως ολοι αυτοι που βλεπουν οτι τους πασαρετε ειναι και οι μεγαλυτεροι "τσιπιδες" που ετσι και αλλιως δεν τους ενδιαφερει η ποιοτητα γι αυτο και οι περισσοτεροι αγοραζουν πειρατικα και ειναι αυτοι που κανουν το περισσοτερο "κατεβασμα" ακομα και αν προκειται για κοπια απο βιντεοκαμερα μεσα απο την αιθουσα?
μηπως αυτοι για τους οποιους κοπτονται οι εταιριες διανομης και τα βιντεο
κλαμπς αυτοι ειναι που θα σας το κλεισουν το μαγαζι?
οχι δεν κινδυνευετε απο τους σινεφιλ και τους απαιτητικους γιατι αυτοι βαζουν πανω απ'ολα την ποιοτητα οχι μονο των ταινιων αλλα και της ιδιας της εικονας.και ειναι οι μονοι που δεν τους ενδιαφερει να χαλασουν μερικα ευρω παραπανω αν ειναι να εξασφαλισουν αυτη την ποιοτητα.

και ειναι αυτοι που τελικα τοσα χρονια σας ταιζουν αγοραζοντας ταινιες.αλλα εσεις το χαβα σας...
ακου 3D υπηρεσιες...γι'αυτο και δεν στεναχωριεμαι αν αντικατασταθειτε με κατι αλλο...

Τώρα που το λες Γιώργο θυμήθηκα την "Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων", η οποία δεν εχει κυκλοφορήσει σε DVD παρόλο που έκανε εντύπωση και στο εξωτερικό. Οταν την είχα ζητήσει στο videoclub αναγκάστηκα να τους συλλαβίσω την λέξη "εαρινή" για να ψάξουν... :flipout:

:offtopic:αυτη ξαναβγηκε προσφατα(5 Μαρτη) στις αιθουσες. Πιθανον να κυκλοφορησει συντομα σε δισκακι. :offtopic:

Αγαπητη Ελενη με τα νεα δεδομενα αν αυτη η δουλια μεινει ως εχει, παει για φουντο, τα εχει πει ο Δαρβινος αυτα. Παρολα αυτα πιστευω πως υπαρχει ελπιδα για τους καταλληλοτερους - the fittest.
Φυσικα και δεν θελουν ΟΛΟΙ να κατεβαζουν τζαμπα οτι ναναι. Η ποιοτητα μετραει (ειδικα σε αυτο το forum ορισμενες φορες σε βαθμο παρανοιας ). Oταν πχ εμενα μου κοστιζει η λαμπα μονο, περιπου 1 ευρω το λεπτο, γιατι να παρω μισοκαμενο DVD η να ψαχνω για divx που δεν εχει ουτε DTS ουτε Dolby?
Η ποιοτητα ειναι το βασικο σου ατου, ακομα και το VOD να ερθει (με την ταχυτητα του broadband στη ελλαδα , good luck to us), μπορεις να εισαι ενα βημα μπροστα, στο HD. Δες γυρω, οι καινουργιες τηλεορασεις ειναι HDready τουλαχιστον, η τιμες των Bray players πεφτουν και σε λιγο θα εχεις μια καλη αγορα, αν τους προσφερεις φυσικα υλικο. Οποιος δει HD δεν παει πισω στο SD.

Για την υπαρουσα κατασταση ο πελατης σου θελει:
Να βρισκει την ταινια χωρις πολυ κοπο - ειπωθηκαν περιστατικα.
Μπορει να συννενοηθειτε ΟΛΟΙ οι διανομεις και να ανεβασετε σε ενα site ΟΛΟΥΣ τους τιτλους που κυκλοφορουν στην Ελλαδα?
Ηθελα τις προαλλες ενα documentary- δε μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να υπαρχει, το κατεβασα σχεδον αυτοματα.
Δευτερο και δυσκολοτερο: μπορει να γινει ενα Database στο internet με τους υπαρχοντες τιτλους απο τα μαγαζια που να ενημερωνεται σε live χρονο?

Να βρισκει μια ταινια σπανια
Ενταξει δεν μπορει να εχεις 50000 τιτλους αλλα δεν μπορει να γινει καποια συννενοηση ωστε να γινεται καποιος επιμερισμος της "αγονης γραμμης" μεταξυ εστω ανταγωνιστικων καταστηματων?
Το θεμα δεν ειναι trivial να πεις ε και τι εγινε ας χασω δυο-τρεις παλαβους - δες την κοντρα Netflix-Blockbuster στην αμερικη και γιατι κερδιζει η Netflix. Αυτος που εχει την καλυτερη επιλογη κερδιζει - τοσο απλα.

Να ειναι ποιοτικα καλη δηλ με τα DTS του και τα extras του οπως στα πολιτισμενα μερη

Να σταματησει η ιστορια με την αργοπορημενη επιστροφη.
Να υπαρχει δυνατοτητα επιστροφης οποτεδηποτε (πχ με ενα καλαθι σαν γραμματοκιβωτιο). Δεν ξερω τα logistics αλλα το maximum late fee να μην υπερβαινει την αξια ενος DVD στο εμποριο (δηλ 15Ε).
Να δινεται η δυνατοτητα αγορας ενος DVD (οποιουδηποτε απο τη συλλογη) εδω και τωρα επισης σε τιμη εμποριου και να αντικαθισταται επισης εδω και τωρα απο το διανομεα.

Αυτα και αλλα πολλα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν επικεντρωθει η προσπαθεια σας στη διατηρηση του status quo ΜΟΝΟ με νομικα μεσα εχετε χασει απο τα αποδυτηρια
e

+1

ecodrifter καλυτερα δεν θα μπορουσες να τα θεσεις.

Δεν εχουν καταλαβει οτι ο φανατικος πελατης ( και ενα πολυ μεγαλο κομματι της αγορας λογω μεγαλων αγορων και επενδυσεων στο κομματι του home cinema ) που θεωρητικα ειμαστε εμεις θελει να πληρωσει την ποιοτητα αλλα δεν την βρισκει.

Αυτό είναι η ευρύτερη ελληνική λογική που έχει τα υπερ και τα κατά της.
Με την ίδια λογική δεχόμαστε και τα παντός είδους αυθαίρετα (κρίμα τον καημένο να του το γκρεμίσουνε) και όλες τις λοιπές παρανομίες.
Οι ιδιοκτήτες δισκάδικων για παράδειγμα έχουν κάνει περιουσίες απο τα αντίγραφα σιντί που πωλούνται έναντι 5 ευρώ (με κόστος 0.25 που κάνει το άγραφο δισκάκι) και φυσικά δεν κόβεται καμία απόδειξη και δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό, πλην όμως όλοι φωνάζουν "αόριστα" για φοροδιοαφυγή (που εδω δεν υπάρχει μόνο αυτό αλλά και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και ειναι σαφώς μεγαλύτερο αδίκημα απο το ατομικό κατέβασμα απο το ίντερνετ, αφού εδω έχουμε και εμπορία). Δισκοπώλης της πόλης μου πριν 10 χρόνια περηφανευόταν ότι καθαρίζει 100 χιλιάδες δραμές την ημέρα και σήμερα έχει δύο μαγαζία και παραμένει ανέγγιχτος!
Αντίστοιχη αντιγραφή ντιβιντί και παιχνιδιών γίνεται και σε πολλά βιντεοκλάμπ

Καλημέρα

Λοιπόν κύριοι διαχειριστές θα παρακαλούσα εφόσον βλέπετε ότι κάποιος συκοφαντεί τα προϊόντα κατ’ επανάληψη το ελάχιστο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το post.Ο κύριος Super fly έχει επανειλημμένως αποκαλέσει σκουπίδια τις ταινίες της Maiandros. Εφόσον δεν κάνετε καμία κίνηση πιστεύω ότι απλά συμφωνείτε.

Αν και δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τον καθένα ξεχωριστά σε αυτή την περίπτωση θα κάνω μια εξαίρεση. Superfly, προτείνω να προσγειωθείς γιατί με αυτά που γράφεις στο τέλος απλά δεν θα τα διαβάζει κανείς. Ο καθένας από εμάς κάνει μια δουλειά. Δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί είναι όλοι καλά παιδιά?
Οι μεγαλύτερες κομπίνες γίνονται εντός πολεοδομίας…Έλεος
Να είστε σοβαροί και να γράφετε με βάση τη λογική και όχι την εγωιστική προσέγγιση. που έχει ο καθένας για το θέμα.