Έχω βαρεθεί να βέπω διαφημίσεις και χαρακτηριστικά προίόντων που αψηφούν τους νόμους και τους κανόνες της φυσικής... Παραδείσματα:
Yamaha RX-V1065 105x7 WATT RMS! Κατανάλωση 400! :music-smiley-005:
Sony STR-DA5400es 120*7 WATT RMS! Κατανάλωση 480! :music-smiley-005:
Yamaha RX-V663 95*7 WATT RMS! Κατανάλωση 440! :music-smiley-005:
Ψηφιακός Sony STR-DB2000 120*6 WATT! Κατανάλωση 170 :award:
Δεν υποτιμώ καμία εταιρία απο τις δύο απλά αναφέρω ενδεικτικά αυτά τα μηχανήματα, γιατί έχουν περάσει απο τα χέρια μου. Δεδομένου λοιπόν ότι δέν έχουν γενήτρια μέσα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας δουλεύουν...
Είναι δεδομένο ότι είναι αδύνατον να παράγουν μεγαλύτερο έργο απ' ότι καταναλώνουν (P=V x Ι). Μάλιστα για ενυσχυτές κλάσης ΑΒ όπως αυτοί (3 πρώτοι) δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδωσης πάνω απο 80%, πράγμα που σημαίνει ότι απο τα 400Watt Π.χ του yamaha (1065) τα 80 τουλάχιστον πάνε περίπατο ώς θερμικές απώλειες. Άρα πάμε στα 320 χωρίς να λάβω υπ' όψιν μου τις επι μέρους καταναλώσεις επεξεργαστών εικόνας και λοιπών εσωτερικών κυκλωμάτων. Ο τέταρτος και πάλι δεν είναι 100% αποδωτικός αλλά σίγουρα πιο αποδωτικός από τους ανωτέρω, πλην όμως έχει τροφοδωτικό που δεν μπορεί να πέισει για παραπάνω απο 2χ80...
Τελικά, πρέπει να κοιτάμε και τι γράφει πίσω απο το μηχάνημα ο ποιητής ...
Yamaha RX-V1065 105x7 WATT RMS! Κατανάλωση 400! :music-smiley-005:
Sony STR-DA5400es 120*7 WATT RMS! Κατανάλωση 480! :music-smiley-005:
Yamaha RX-V663 95*7 WATT RMS! Κατανάλωση 440! :music-smiley-005:
Ψηφιακός Sony STR-DB2000 120*6 WATT! Κατανάλωση 170 :award:
Δεν υποτιμώ καμία εταιρία απο τις δύο απλά αναφέρω ενδεικτικά αυτά τα μηχανήματα, γιατί έχουν περάσει απο τα χέρια μου. Δεδομένου λοιπόν ότι δέν έχουν γενήτρια μέσα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας δουλεύουν...
Είναι δεδομένο ότι είναι αδύνατον να παράγουν μεγαλύτερο έργο απ' ότι καταναλώνουν (P=V x Ι). Μάλιστα για ενυσχυτές κλάσης ΑΒ όπως αυτοί (3 πρώτοι) δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδωσης πάνω απο 80%, πράγμα που σημαίνει ότι απο τα 400Watt Π.χ του yamaha (1065) τα 80 τουλάχιστον πάνε περίπατο ώς θερμικές απώλειες. Άρα πάμε στα 320 χωρίς να λάβω υπ' όψιν μου τις επι μέρους καταναλώσεις επεξεργαστών εικόνας και λοιπών εσωτερικών κυκλωμάτων. Ο τέταρτος και πάλι δεν είναι 100% αποδωτικός αλλά σίγουρα πιο αποδωτικός από τους ανωτέρω, πλην όμως έχει τροφοδωτικό που δεν μπορεί να πέισει για παραπάνω απο 2χ80...
Τελικά, πρέπει να κοιτάμε και τι γράφει πίσω απο το μηχάνημα ο ποιητής ...
Last edited: