Ο τσάμπας ζει...

Τους τελώνες ούτε εγώ θα τους φοβόμουν, αλλά το να μην μου αρέσει το φως τους το φοβάμαι.. Γιαυτό θα έλεγα λιγότερες από 10..

ένας φίλος που έχει πάρει και τις βλέπω, μπορώ να πω ότι είναι ίσως πιό αδύνατες από της οικονομίας αλλά....ΑΝΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ...!
αυτό και μόνο λέει.

Αν κάνεις σεβαστή χρήση, ναι.. Προσωπικά τις πήρα για να αντικαταστήσουν σποτάκια των 50W που ανάβω μόνο όταν ακούω από το δικάναλο ή όταν έχω κόσμο, δηλαδή μόνο κάποιες ώρες την εβδομάδα.. Οπότε περισσότερο για το γαμώτο τις αλλάζω. :p

Στους χώρους που καίω πολλές ώρες λάμπες παίζω με οικονομίας (φθορίου) εδώ και χρόνια.. δεν νομίζω ότι μπορώ να ρίξω κι άλλο την κατανάλωση.

Αν μπορούσα να βάλω και προβόλι με λάμπα LED.. γιατί αυτό το σκασμένο καίει πολλές ώρες και πολύ.. :p

Παρέλαβα πριν λίγο αυτές:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemVersion&item=320998424997&view=all&tid=1018939584011
Mάλλον γρήγορη παραλαβή αν λάβω υπόψη και την περίοδο των Χριστουγέννων(μου τα ταχυδρόμησε 26/12/2012)
Δεν θυμάμαι αν είχα παραγγείλει των 4 ή 5w,πάντως η φωτεινότητά τους είναι τουλάχιστον 20%
περισσότερη από τις απλές των 25w που χρησιμοποιούσα απλά είναι περισσότερο κατευθυντικές με κλίση προς τα κάτω.

Δεν πρόλαβα το edit.
Tωρα είδα ότι τις πουλάει σαν warm white και τέτοιες είχα παραγγείλει αλλά το φως τους είναι cool white,σαν αυτό δηλαδή της λάμπας φθορισμού.

Δεν πρόλαβα το edit.
Tωρα είδα ότι τις πουλάει σαν warm white και τέτοιες είχα παραγγείλει αλλά το φως τους είναι cool white,σαν αυτό δηλαδή της λάμπας φθορισμού.

Αυτό φοβάμαι και εγώ.. Έχω ξαναπάρει LED λάμπες από το ebay, και μου είχαν βγει επίσης πολύ ψυχρές παρότι τις πουλούσαν για θερμές..

Συνήθεια είναι Δημήτρη.Έτσι κι αλλιώς σε λίγο δεν θα βρίσκουμε πουθενά πυρακτώσεως.
Σιχαμένο το cool white,αλλά τι να κάνεις.

Συνήθεια είναι Δημήτρη.Έτσι κι αλλιώς σε λίγο δεν θα βρίσκουμε πουθενά πυρακτώσεως.
Σιχαμένο το cool white,αλλά τι να κάνεις.

Μα, στους οικονομίας (ουσιαστικά φθορίου) βρίσκεις άνετα warm white.. έχω αρκετούς τέτοιους. Με τα LED είναι το πρόβλημα..

Γενικά στο σπίτι έχω φθορίου για τα φώτα που καίνε πολλές ώρες και αλογόνου για τα υπόλοιπα (σαλόνι κτλ). Παρότι αλογόνου, είναι πιο οικονομικές από τις κλασικές πυρακτώσεως (τις οποίες δεν βρίσκεις πια ούτως ή άλλως..).

Οι πιο αποδοτικές σε λούμενς ανά βατ, είναι πάντως οι τρίβατες, εκείνες με τα τρία λεντ του ενός βατ. Δίνουν περίπου 100 λούμενς ανά βατ. Σε μικρότερη και μεγαλύτερη ισχύ, πέφτει αυτός ο αριθμός. Το αυτό και οι μονόβατες του ενός λεντ. Έχω 20 τέτοιες, σε MR11, δίνουν 110 λούμενς έκαστη. Οκ, δεν πιάνουν τις 20βατες ιωδίου τις οποίες αντικατέστησαν, απέχουν πάρα πολύ. Αλλά πού 20 βατ πού 400.

Re: Απάντηση: Ο τσάμπας ζει...

Οι πιο αποδοτικές σε λούμενς ανά βατ, είναι πάντως οι τρίβατες, εκείνες με τα τρία λεντ του ενός βατ. Δίνουν περίπου 100 λούμενς ανά βατ. Σε μικρότερη και μεγαλύτερη ισχύ, πέφτει αυτός ο αριθμός. Το αυτό και οι μονόβατες του ενός λεντ. Έχω 20 τέτοιες, σε MR11, δίνουν 110 λούμενς έκαστη. Οκ, δεν πιάνουν τις 20βατες ιωδίου τις οποίες αντικατέστησαν, απέχουν πάρα πολύ. Αλλά πού 20 βατ πού 400.

δε μας θυμιζεις μια κοινη 100αρα πυρακτωσης ποσα λουμεν ειναι
γιατι περασαν τα χρονια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο τσάμπας ζει...

δε μας θυμιζεις μια κοινη 100αρα πυρακτωσης ποσα λουμεν ειναι
γιατι περασαν τα χρονια...

Κανονικά υποτίθεται ότι οι κοινές πυρακτώσεως αποδίδουν 10 λούμεν στο βατ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτή την αναλογία την πιάνουν από όσο είδα στα περίπου 50 βατ, οι 25ρες και 40ρες είναι από λίγο έως αρκετά παρακάτω, οι 100ρες είναι γύρω στα 1200-1300. Βέβαια λόγω αντίδρασης του βολφραμίου σταδιακώς μαυρίζουν ελαφρώς και χάνουν κάποιο μέρος.

Στην αποθήκη-πλυσταριό του σπιτιού όπου δοκίμασα να βάλω μια 20ρα οικονομική (η οποία υποτίθεται ότι αντιστοιχεί σε 100βατ πυρακτώσεως), αμέσως μετά έβαλα μια άσπρη 150w φίλιπς.... και είπα, Fiat Lux!
Δεν την πιάνουμε την ποιότητα αυτού του φωτός.

Λοιπόν, παρέλαβα και εγώ..

9W warm white.

Είπα να κάνω ένα συγκριτικό πείραμα...

Εδώ ένα κλασικό αλογόνου των 50W:

IMG_6084_resize.JPG

IMG_6083_resize.JPG

Και εδώ το συγκεκριμένο LED:

IMG_6081_resize.JPG

IMG_6082_resize.JPG

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με manual ρυθμίσεις ίδιες σε όλες τις περιπτώσεις.

Δεν είναι πολύ άσχημες.. Αν εξαιρέσεις το ελαφρά "περίεργο" λευκό (το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να το πεις "ψυχρό"), είναι αξιοπρεπείς. Τις περίμενα ακόμα λιγότερο φωτεινές.

Επόμενο πείραμα στην κανονική τους θέση, στο σαλόνι μου.