Ο τσάμπας ζει...

Απάντηση: Re: Ο τσάμπας ζει...

αρα μια τριβατη εχει 300 λουμεν...
μαυρο σκοτος δηλ...

Καθόλου.
Στην κουζίνα έχω 3βατες (από κακή εκπλήρωση παραγγελίας, είχα παραγγείλει 9βατες και θερμές, αλλά δεν πειράζει, γιατί τελικά οι 9βατες του ebay είναι μάλλον μούφα, οι περισσότερες έχουν ψιλά γράμματα που μιλούν για 4-5 βατ). Συνολικά 7 από αυτές, πάνω από τον πάγκο. Δίνουν πολύ καλό φως εκεί που το χρειάζεσαι -και βοηθούν πέρα από αυτό κάπως και στον γενικό φωτισμό του χώρου.
Το φωτιστικό στο κέντρο της κουζίνας είναι πολύφωτο, που δεν ήθελα να πετάξω, το είχα χρυσοπληρώσει. Παίρνει 6 μικρές λάμπες (ψυγείου), 25βατες πυρακτώσεως.
Με αρκετό ψάξιμο βρήκα στο ebay συμβατές λεντ, 3βατες. Μπορώ να πω ότι δίνουν περίπου αντίστοιχο φως -λιγότερα λούμενς ωστόσο από τις πρώτες που ανέφερα, οι οποίες είναι ψυχρές GU10. Και οι ψυγείου είχαν δεν είχαν 600-700 ώρες ζωή, τρελαινόμουν να τις αλλάζω. Βέβαια για κεντρικό φωτισμό θα ήθελα ομολογώ κάτι παραπάνω (ούτε με τις ψυγείου έδινε πραγματικά καλό φως, απλώς επαρκές). Όμως μιλάμε ότι έχω συνολικώς μόνο 39 βατ σε λάμπες, και ο χώρος φωτίζεται κανονικότατα ειδικά εκεί που πρέπει να γίνει εργασία. Με τον συνεχόμενο χώρο του πρόχειρου καθιστικού, όπου υπάρχουν 20 σποτάκια MR11 τα οποία άλλαξα με μονόβατα λεντ αντί για 20βατα ιωδίου, ο φωτισμός γίνεται πολύ καλός. Συνολικά με 59 βατ, σε χώρο όμως γύρω στα 35-40 τετραγωνικά! Φυσικά υπάρχουν και οι φθορίου κρυμμένες στη γυψοσανίδα όταν θέλω να γίνεται μέρα.

Last edited:
σε 18 τετραγωνικα αλλαξα τις GU-10 αλογονου των 50 βατ 4 τον αριθμο,με λεντ των 3,5 βατ και επειδη το φως τους ειναι πιο διαχυτικο απ'οτι των αλογονου,εχω καλυτερο φωτισμο.
Απο 200 βατ καταναλωση τωρα καιω 14 βατ κι εχω καλυτερο φωτισμο.

Το τελευταίο μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο να το πιστέψω. Και αλογόνου κιόλας.... αυτές δίνουν καμιά 600ριά λούμενς έκαστη (δεν μιλάμε για τις νεώτερες και αποδοτικότερες, που δίνουν τα' ίδια λούμεν με 42 βατ). Και καλύτερη διάχυση τα λεντ από τις αλογόνου... αυτό μου φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να το πιστέψω! Στο πεδίο καλύτερης συγκέντρωσης της δέσμης τους, όντως αποδίδουν σαν να λέμε τα βατ τους επί 10-12 και βάλε, αλλά σαν γενικός φωτισμός χώρου θα έλεγα πως είναι στο x6-7.

500 λουμεν δινουν οι αλογονου εστιασμενα,230 λουμεν οι λεντ με μεγαλη διαχυση.
Και πιστεψε με εχω ξεκινησει να αλλαζω γυρω στις χιλιες λαμπες στο κτηριο που δουλευω.
Παιζει ρολο και ο χωρος.
Στο σαλονι του σπιτιου μου,ειχα πολυ φως σε σημεια που επεφταν οι δεσμες,αλλα τωρα που ειναι διαχυτο ειναι πολυ καλυτερο.

Μπορείς να βάλεις λιγάκι τον τύπο λεντ που χρησιμοποίησες, γιατί με τις συνήθης λεντ ισχύος (3 μέχρι 9 βατ) δεν έχεις μεγαλύτερη διάχυση από τις κλασικές ιωδίου.

Όσο αφορά το διάχυτο, έχει να κάνει με τον τύπο της LED λάμπας (και αντίστοιχα του spot αλογόνου). Υπάρχουν διάφορα.. Π.χ. τα spot LED που έχουν έναν μεγάλο αριθμό από μικρά LEDs έχουν σχετικά μεγάλη διασπορά. Αυτά που βασίζονται σε λίγα αλλά μεγάλα LEDs έχουν πολύ μικρότερη. Για παράδειγμα τα δικά μου (βλέπε προηγούμενη σελίδα) έχουν σχετικά στενή δέσμη, ίσως πιο στενή από τα αλογόνου.

Μπορείς να βάλεις λιγάκι τον τύπο λεντ που χρησιμοποίησες, γιατί με τις συνήθης λεντ ισχύος (3 μέχρι 9 βατ) δεν έχεις μεγαλύτερη διάχυση από τις κλασικές ιωδίου.

ειναι αγορασμενες απο φυσικο καταστημα εδω στην Αθηνα νομιζω λεγονται VK,εχουν 120 μοιρες ανοιγμα δεσμης,60 λεντ warmwhite 2700K,3,5W και αντικαθιστουν 30 βατ αλογονου.

Re: Απάντηση: Ο τσάμπας ζει...

ειναι αγορασμενες απο φυσικο καταστημα εδω στην Αθηνα νομιζω λεγονται VK,εχουν 120 μοιρες ανοιγμα δεσμης,60 λεντ warmwhite 2700K,3,5W και αντικαθιστουν 30 βατ αλογονου.

Τιμή για αυτά θυμάσαι?

Re: Απάντηση: Ο τσάμπας ζει...

E, γιαυτό.. Λογικό.. Αλλά από γκάζι δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που έχουν μεγάλα LEDs.

εμεις ως εταιρεια λογω ογκου παραγγελιας,τα παιρνουμε 10 ευρω περιπου το κομματι.
Τα χρησιμοποιω εδω και εξι μηνες και μου εχουν βγει ψιλοσκαρτα 2 κομματια μονο.

Όταν είχα ψάξει λίγο αν θυμάμαι καλά είχα βρει κάπου στα 30 ευρώ και κράτησα τα ευρώ.:flipout:

καλά απορώ με τα 3 και 6 watt που αγοράζετε. Εκτός αν μιλάτε για πορτατίφ διακοσμητικά.

Αν μιλάμε για φωτισμό χώρου , κάτω από 10watt ούτε τολμώ να αγοράσω . Και πάλι τα 10watt τα συγκρίνω μόνο με 35watt αλογόνου σποτάκι.

Αυτές τις μαϊμουδιές που λένε ότα ακόμα και τα 7watt αντικαθιστούν τα 50watt ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΩ:flipout::flipout: Μέχρι και φωτόμετρο έχω αγοράσει. Εκεί να δείτε γέλιο 35watt αλογόνου vs 7watt led. Τα διπλάσια lumens έχει η αλογόνου.

Ούτε κι εγώ ξέρω πόσες led έχω δοκιμάσει από το ebay. Τελευταία πήρα κάτι 10watt (12V) από αυστραλία με ένα smd CREE μέσα. Καλές αλλά δεν τρελάθηκα.

Προς το παρόν ΔΕΝ έχω βρει led φωτισμού που να αντικαθιστά 50watt αλογόνου. Πραγματικά.

Η philips έχει βγάλει μια σειρά που ψιλοείναι ανεκτές για μια καμιά τουαλέτα, αλλά έχει κάνει το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να βάλει μέσα ανεμιστηράκι. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ.
http://www.ebay.com/itm/Philips-MR1...iers_and_Ceiling_Fixtures&hash=item2ec351cb03

Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τις led μου λέει ότι τις καλές led θα τις πληρώσεις 30+ ευρώ. Πάει και τελείωσε. Για να κάνεις δουλειά μιλάμε. Αυτές τις κινεζιές των 5-10 δολλαρίων είναι για τα σκουπίδια.

καλά απορώ με τα 3 και 6 watt που αγοράζετε. Εκτός αν μιλάτε για πορτατίφ διακοσμητικά.

Αν μιλάμε για φωτισμό χώρου , κάτω από 10watt ούτε τολμώ να αγοράσω . Και πάλι τα 10watt τα συγκρίνω μόνο με 35watt αλογόνου σποτάκι.

Αυτές τις μαϊμουδιές που λένε ότα ακόμα και τα 7watt αντικαθιστούν τα 50watt ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΩ:flipout::flipout: Μέχρι και φωτόμετρο έχω αγοράσει. Εκεί να δείτε γέλιο 35watt αλογόνου vs 7watt led. Τα διπλάσια lumens έχει η αλογόνου.

Ούτε κι εγώ ξέρω πόσες led έχω δοκιμάσει από το ebay. Τελευταία πήρα κάτι 10watt (12V) από αυστραλία με ένα smd CREE μέσα. Καλές αλλά δεν τρελάθηκα.

Προς το παρόν ΔΕΝ έχω βρει led φωτισμού που να αντικαθιστά 50watt αλογόνου. Πραγματικά.

Η philips έχει βγάλει μια σειρά που ψιλοείναι ανεκτές για μια καμιά τουαλέτα, αλλά έχει κάνει το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να βάλει μέσα ανεμιστηράκι. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ.
http://www.ebay.com/itm/Philips-MR1...iers_and_Ceiling_Fixtures&hash=item2ec351cb03

Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τις led μου λέει ότι τις καλές led θα τις πληρώσεις 30+ ευρώ. Πάει και τελείωσε. Για να κάνεις δουλειά μιλάμε. Αυτές τις κινεζιές των 5-10 δολλαρίων είναι για τα σκουπίδια.

Μια χαρά δουλειά κάνεις με λεντ, απλώς θέλεις αρκετές. ΑΚόμη και με "κινεζιές".
Εκεί που θα έχεις 4 σποτ των 40 βατ αλογόνου, θέλεις 10 σποτ των 3 βατ, αυτό είναι όλο. Προσοχή, όχι 4 των 9 βατ, μία των 9 βάτ δεν ισούται με τρεις των 3 βατ, η ανά βατ απόδοση σε λούμενς είναι μικρότερη.

Μια χαρά δουλειά κάνεις με λεντ, απλώς θέλεις αρκετές. ΑΚόμη και με "κινεζιές".
Εκεί που θα έχεις 4 σποτ των 40 βατ αλογόνου, θέλεις 10 σποτ των 3 βατ, αυτό είναι όλο. Προσοχή, όχι 4 των 9 βατ, μία των 9 βάτ δεν ισούται με τρεις των 3 βατ, η ανά βατ απόδοση σε λούμενς είναι μικρότερη.

Χαίρω πολύ. Και τι θα κάνεις όταν έχεις ήδη κατασκευή με γυψοσανίδες; Θα τις κάνεις σουρωτήρι για χάρη των led ; :flipout: