O τζίβης ο 700άρης αποκάλεσε γατάκι την παννυ 65vt20

Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Μου φαίνεται Γιαννη δεν συνεννοούμαστε....

Ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή:

Αναφέρομαι στην εμπειρία σύγκρισης Panny σε σαλόνι vs Χ700 σε batcave.

Ποσο πιο απλά να το πω;

Ζω με αυτό καθημερινά.

Και επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για συνολική αίσθηση.

Ε, βέβαια δεν συνεννοούμαστε!! Όταν μου αποκαλείς ''σύγκριση'' το βλέπεις μια εικόνα σε ένα δωμάτιο από ένα μέσο με Χ χαρακτηριστικά και πας στο δίπλα που βλέπεις ένα άλλο μέσο με Ψ χαρακτηριστικά για να δεις την ίδια εικόνα και να αποκομίσεις αίσθηση, προφανώς και δεν συνεννοούμαστε.

Απάντηση: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Βρε Γιαννη μιλαμε για sexual sensation εδω τωρα.!:smile:
Εγω συμφωνω με την αποψη οτι αν και καποια πραγματα δεν συμφωνουν με τις μετρησεις, μπορει η αισθηση που σου δινουν να ειναι καλυτερη.

Θυμασαι για παραδειγμα που συζητουσαμε για εναν sony 4k οπου ειχαμε παει καποιοι να τον δουμε σε συναντηση. ?
Επαιζε σε μια οθονη καπου στις 110" (αν θυμαμαι) και ολοι λεγαμε, πω πω, ειναι και φωτεινος.
Οταν αργοτερα στο ανεφερα, ειπες οτι αν μετρουσαμε την οθονη το φως ηταν τυπικο.
Οι μεγαλες ιντσες και η μικρη μας αποσταση απο αυτη, μας εδινε την εντυπωση οτι ειχαμε παρα πολυ φως.
Ειχε να κανει δηλαδη με την μεγαλη επιφανεια στα ματια μας.

Ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα που θυμαμαι τωρα, ως προς το οτι μπορει να μετραμε καποια πραγματα, αλλα αυτα μερικες φορες αποτυπωνονται διαφορετικα στα ματια μας ή στις αισθησεις μας.

Σε ενα χωρο (ειδικα Bat cave) το φως απο μεγαλες ιντσες μας δινει την ψευδαισθηση οτι φωτιζει το ιδιο οπως π.χ. και μια Tv. Aν ισχυει αυτο, γιατι να μην ισχυουν κι αλλα πραγματα οπως μαυρο κοντραστ κλπ ?

Ενα οργανο μπορει να μην ξεγελιεται, αλλα ισως ξεγελουνται οι αισθησεις μας.
(ειδικα οταν δεν κοιταμε ενα στατικο pattern, αλλα μια ταινια)

Σε ενα χωρο (ειδικα Bat cave) το φως απο μεγαλες ιντσες μας δινει την ψευδαισθηση οτι φωτιζει το ιδιο οπως π.χ. και μια Tv. Aν ισχυει αυτο, γιατι να μην ισχυουν κι αλλα πραγματα οπως μαυρο κοντραστ κλπ ?

Διότι συνονόματε, οι διαφορές στην αντίθεση είναι αρκετά μεγάλες ώστε ένα μασκάρισμα του χώρου να μην μπορεί να φέρει τα μέσα ίσα βάρκα ίσα πανιά όσο και να το θέλουμε. Είναι αλήθεια αυτό που γράφεις, ότι οι συνθήκες μπορεί να παραπλανήσουν. Π.χ. ένα απλό μασκάρισμα κάνει μια αρκετά σημαντική διαφορά στο προσλαμβανόμενο κόντραστ παρότι πρακτικά δεν άλλαξε τίποτα πλην της αντίληψης του ματιού μας και της εγκεφαλικής επεξεργασίας. Ένα batcave με 10 FL θα φωτίζει στο μάτι όσο περίπου ένα μηχανάκι με 15 FL σε τυπικό σαλόνι. Τίποτα καινούργιο σε αυτά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης να κάνω μια απαραίτητη επισήμανση διότι στο παρελθόν έχουμε κάνει συγκριτικό TV vs VPR. Υποτίθεται ότι πρέπει να συγκρίνουμε μηχανήματα ίδιας κατηγορίας (για τις συνθήκες δεν το συζητώ..πρέπει να είναι οι ίδιες). Θυμάμαι, λοιπόν, ότι ο Έπσον και ο Μπενκ που δοκιμάσαμε στις 42 ίντσες ''καθάρισαν'' με συνοπτικές διαδικασίες την πιεξούλα. Αυτό δεν είναι κάτι παράδοξο και παράλογο. Είναι τελείως διαφορετική μια εικόνα 42, 50 ιντσών και άλλο πράγμα μια 100 και 120 ιντσών. Τα πιξελάκια θα παραμείνουν τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ο φακός του προβολέα θα δοκιμαστεί ζόρικα στην τετραπλή επιφάνεια για να κρατήσει συμπαγή την εικόνα. Η εικόνα θα ανοίξει και το άσπρο θα μπαίνει μέσα στο μαύρο πιο επιθετικά σε σχέση με την μικρή επιφάνεια. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τις τηλεοράσεις...δεν έχουν αυτές κανά μαγικό ραβδάκι παρότι αυτόφωτα μέσα. Θυμάμαι μια πανασόνικ 100+ ιντσών σε μια έκθεση που δεν βλεπόταν...ή ήταν LG?

Για βοηθάτε οι τηλεορασάκηδες!

Η πλάκα είναι ότι την είδα καπάκι μετά την Κούρο την 600άρα!! Χαίρε βάθος αμέτρητο!!:D

Re: Απάντηση: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Π.χ. ένα απλό μασκάρισμα κάνει μια αρκετά σημαντική διαφορά στο προσλαμβανόμενο κόντραστ παρότι πρακτικά δεν άλλαξε τίποτα πλην της αντίληψης του ματιού μας και της εγκεφαλικής επεξεργασίας.

Ε, αυτό λέμε βρε Γιάννη...

Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Γιατι παιδευεστε με τις μετρησεις; Δινουμε 2 χιλιαρικα και παιρνουμε μια ultra black ultra short throw 110 ιντσες [μαυρη οθονη] απο prodisplay απο Αγγλια βαζουμε απο πισω εναν benq 1080st η εναν optoma gt1070 [βασικη προυποθεση 1-1,5 μετρα] και εχουμε μια ωραιοτατη plasma 110 ινστες. Mια απλη δοκιμη με μαυρο φιλμ οπισθιας προβολης και εναν benq w1080st εχει απιστευτη διαφορα απο την απλη λευκη οθονη.

Δεν θα σου πω νούμερα αλλά αίσθηση:

O JVC 700 σε bat cave ειναι επικίνδυνα κοντά με την Panny 65vt20 του σαλονιού.

Σε πολύ σκοτεινές σκηνές ο 700άρης είναι καλύτερος κι από KURO/Panasonic σειρά 50 ακόμα και σε σαλόνι, τί να κλ@@@@ η VT20... :silly: :laugh:

Σε πολύ σκοτεινές σκηνές ο 700άρης είναι καλύτερος κι από KURO/Panasonic σειρά 50 ακόμα και σε σαλόνι, τί να κλ@@@@ η VT20... :silly: :laugh:

Ναι, ναι..και σε μαύρη καρτέλα ο Ιζόλα του Μπιλ ρίχνει σε όλους στα αυτιά!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Ναι..έγραψα όμως και κάτι άλλο που το παρέκαμψες!!:D
Δεν παρεκαμψα τπτ.

Απλως επανελαβα, με δικα σου λογια, τι σημαίνει ''αίσθηση'', ''εμπειρία'' κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Δεν παρεκαμψα τπτ.

Απλως επανελαβα, με δικα σου λογια, τι σημαίνει ''αίσθηση'', ''εμπειρία'' κλπ.

Ε, τότε, προφανώς αυτό δεν σου άρεσε και δεν το ανέφερες. Μάλιστα το έγραψα πριν την ''αίσθηση''...

Διότι συνονόματε, οι διαφορές στην αντίθεση είναι αρκετά μεγάλες ώστε ένα μασκάρισμα του χώρου να μην μπορεί να φέρει τα μέσα ίσα βάρκα ίσα πανιά όσο και να το θέλουμε.

Αγαπητή φιλενάδα, όσα bold και να βάλεις δεν θα αλλαξει το γεγονος ότι δεν μπορείς να κρίνεις αφού δεν έχεις δει

(όχι ότι και να δεις θα αλλαξει τπτ, ο 8720 θα παραμεινει στην καρδια σου ο πρίγκηπας με το λευκό άλογο)

:p

Αγαπητή φιλενάδα, όσα bold και να βάλεις δεν θα αλλαξει το γεγονος ότι δεν μπορείς να κρίνεις αφού δεν έχεις δει

(όχι ότι και να δεις θα αλλαξει τπτ, ο 8720 θα παραμεινει στην καρδια σου ο πρίγκηπας με το λευκό άλογο)

:p

Και έλεγα πότε θα τελειώσουν τα σοβαρά για να ξεκινήσεις πάλι τις αρλούμπες? Ε, δεν εφώνησε αλέκτωρ τρις ακόμα και να 'σαι.

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Τράβηξα πριν από λίγο δυο φωτογραφίες από δυο οπτικά μέσα που έχω στο σαλόνι μου. Χρησιμοποίησα τις ίδιες manual ρυθμίσεις στην μηχανή (f5.0,exposure 1/2, ISO200, κατόπιν συμβουλών vas) και μάλιστα δεν πέρασα τις φωτογραφίες από photoshop ούτε για crop. Στην πρώτη παίζει ο JVC X500R και στην δεύτερη η Sony 50W815.
Ο μεν πρώτος στις 70 ίντσες (δεν μπροούσα να τον κλείσω παραπάνω λόγω ταβανιάσματος) και η TV στις 50 ίντσες (ούτε σε αυτή μπόρεσα να ανοίξω παραπάνω ίντσες :grinning-smiley-043 ), με φωτεινότητα ρυθμισμένη στα 100 περίπου nits και για τα δυο (ελάχιστα παραπάνω η TV).
Μην περιμένετε και μην σταθείτε στην ποιότητα των φωτογραφιών ή στην χρωματική συμπεριφορά, δεν ηταν αυτός ο σκοπός, σκοπός ήταν να αποτυπώσω τις διαβαθμίσεις σε μια σκοτεινή σκηνή των δυο μέσων και δεν ξέρω αν το κατάφερα...τα συμπεράσματα δικά σας..(επίσης οποιαδήποτε άλλη πρόταση για φωτογράφιση σκηνής με άλλες ρυθμίσεις δεκτή).

jvc.jpg

sony.jpg

Η δική μου άποψη βλέποντας live και τα δυο μέσα να παίζουν την ίδια σκηνή, είναι ότι ο X500 κατάπιε την TV αμάσητη, μόνο τις μαύρες μπάρες να μπορούσατε να βλέπατε (δεν ξέρω αν έχουν φωτογραφηθεί διότι στο cpva μόνιτορ που έχω όλα μοιάζουν...kuro..) θα καταλαβαίνατε τι θέλω να πω..

Αυτό έλειπε να μην κατάφερνε ο τζίβης την LCD...για τηλεοράσεις μιλάμε βρε Νίκο, όχι για LCD!!:devil-smiley-029:

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Ναι, ναι..και σε μαύρη καρτέλα ο Ιζόλα του Μπιλ ρίχνει σε όλους στα αυτιά!!-bye-

αληθές είναι αυτό αλλά πρέπει να περιμένεις κανένα 5λεπτο μετά που θα πέσει η μαύρη καρτέλα για να το καταλάβεις. κανείς δεν είναι τέλειος.

τώρα δεν έχω κέφι να κάνω μια φωτογραφική κόντρα μεταξύ ιζόλα και πάννυ ut50. Αλλά και να κάνω εσύ θα σταθείς στο σκορ 5-0. Το ότι ο ιζόλα είχε 2 δοκάρια - 5 τετ α τετ, του ακύρωσε 2 γκολ ο επόπτης για οffside και του απέβαλε την ίριδα δεν φαίνεται στις φωτογραφίες. Πρέπει να δείς το ματς για να καταλάβεις.