Ποιος dlp βγαζει καλο μαυρο;Ποιο LCD στο χιλιάρικο βγάζει καλύτερο μαύρο από τα DLP?
Ποιος dlp βγαζει καλο μαυρο;Ποιο LCD στο χιλιάρικο βγάζει καλύτερο μαύρο από τα DLP?
Ποιος dlp βγαζει καλο μαυρο;
Ναι, εγω το ρωταω.Δεν ρώτησα αυτό.
Ναι, εγω το ρωταω.
Plasma τριετιας entry level
Μιλάω για κατηγορία διχιλιαρου (επειδή ο φίλος είπε οτι μπορεί να παει μέχρι τα 1500 - έχει ήδη πλησιάσει το διχιλιαρο / αν δε μιλήσουμε για μτχ, το "χει" άνετα)
Και η γνώμη μου ειναι οτι η κατηγορία διχιλιαρου δικαιολογεί απόλυτα τη διαφορά κόστους από αυτή του χιλιαρικου (και θετει το κάτω όριο για ένα αξιοπρεπές / καλό μαύρο - που ξεχναει κανείς στα 1000 ευρώ)
(τα DLP "επιβιώνουν" ακόμα μόνο στα πολύ χαμηλά κόστη / ποιότητα και στα business μοντέλα (όπου πάλι θέμε Φως και δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα (μαύρο)))
Δηλαδη κανενας προβολεας δε μπορει να πιασει σε προσεγμενο χωρο το μεσοσταθμικο μαυρο μιας spva;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Με αντιστοιχη αντιθεση;
Στα πολύ ψηλά, ειναι μεγάλη η κουβέντα....
Θεωρώ οτι επιβιώνουν για λόγους που δεν αφορούν την ποιότητα (μαύρο) - ναι, ξέρω οτι δεν ειναι η μόνη παράμετρος ποιότητας αλλά ειναι η βασικότερη - αλλά πάλι το πολύ φως.
DLP δλδ υψηλής κατηγορίας θα παρει (αν πάρει...) κάποιος που θέλει πολλές ίντσες και αναγκαστικά πολύ φως και ο οποίος ειναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα "μαύρο".
Δηλαδη κανενας προβολεας δε μπορει να πιασει σε προσεγμενο χωρο το μεσοσταθμικο μαυρο μιας spva;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Με αντιστοιχη αντιθεση;
Δεν θα σου πω νούμερα αλλά αίσθηση:
O JVC 700 σε bat cave ειναι επικίνδυνα κοντά με την Panny 65vt20 του σαλονιού.
Δεν θα σου πω νούμερα αλλά αίσθηση:
O JVC 700 σε bat cave ειναι επικίνδυνα κοντά με την Panny 65vt20 του σαλονιού.
Ok, αν η αίσθησή σου είναι ότι ένα μέσο με 10 φορές χειρότερο κόντραστ δίνει καλύτερη αντίθεση, δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Είναι δε τόσο απολαυστικός ο x-35 σε ταινίες....
Που είδες να γράφω για μεγαλύτερη (όχι καλύτερη) αντίθεση;
Είπα "πλησιάζει επικίνδυνα", ήτοι, μικρότερη αντίθεση αλλά σαν αίσθηση, πολύ κοντά.
Αυτό ακριβώς λέω
Και είναι αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο Γιαννης, μένοντας μόνο στα νούμερα και μη έχοντας σχετική εμπειρία (όπως συμπεραίνω και από το γεγονός ότι δεν είπε κάτι διαφορετικό όταν τον ρώτησα αν έχει κάνει πχ live τη σύγκριση στην οποία αναφέρθηκα)
Anyway, όπως τη βρίσκει ο καθένας (χωρίς καμία δόση ειρωνείας)![]()
καλά ο γάτος έχει πεί και κάτι άλλο όταν είδε τον 700άρη αλλά εγώ δεν είμαι μαρτυριάρης.
Αν το μαύρο της vt έχει διπλασιαστεί το μαύρο έχει πάει στα επίπεδα μιας lcd και δεν νομίζω καλιμπραρισμένη να κτυπάει 120 nits της lcd συνεπώς μιλάμε για μια αντίθεση κάπου στα 2000 με 2500:1. Θεωρώ ότι η σύγκριση με τον 700άρη ακόμα και σε ένα τυπικό σαλόνι (όπως τον έχω δεί εγώ) έχει κάποιο νόημα.
Ναι, βρε Γιαννη, αυτό λέω, να δουμε τα πραγματα πιο χαλαρα και να απολαμβάνουμε (αντί να μετράμε).
Ο 700αρης σε bat wave (το οποιο btw κανει τεράστια διαφορά - την οποία μάλλον υποτιμάς και η οποία δεν ξέρω τι θα δίνει στα νούμερα) είναι τοσο wow οσο καμία TV σε κανένα καθιστικό.
Simple as that.
Και γι αυτό σου βάζω ότι στοίχημα θες (η μέχρι τωρα εμπειρία μου μετράει επιβεβαιωση της αποψης αυτής στο 100%).
Και ο ορος ''ποιότητα'' φυσικά τείνει περισσότερο προς το ''wow'' (και δεν μιλάω για ''wow'' τυπου τουμπιασμένα χρώματα - αλλα wow από ανθρώπους που έχουν μια εμπειρία στο αντικείμενο) παρα στο υψηλότερο contrast της TV.
Όλα καλά Γιάννη, αλλά ακόμα μου κάνει εντύπωση που διαφωνείς, σφόδρα μάλιστα, με κάτι για το οποίο δεν έχεις ιδία εμπειρία...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.