O2media HMR-600W

Από το Πολωνικό ιστότοπο της Hyundai (έχει κλώνο συσκευή MBOX R600), φαίνεται ότι ετοιμάζονται για έκδοση νέου fw. - http://www.hyundaimbox.pl/index.html

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται, το νέο fw θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
- διόρθωση της υπηρεσίας youtube και άλλων σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις αυτών των υπηρεσιών
- διόρθωση mov αρχείων με ήχο pcm/lpcm (συνήθως αρχεία από κάμερες)
- και αρκετές περιπτώσεις διόρθωσης της Πολωνικής γλώσσας (+τελετέξτ)

Το νέο fw θα διατεθεί προφανώς αρχές Οκτωβρίου.

καλησπερα

παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα ξαφνικά.

ενώ είχα γράψει από βιντεοκάμερα (την ίδια) και όλα οκ τώρα τίποτα μετά από μερικά λεπτά (2-5) μου βγάζει μήνυμα BAD DISK και σταματάει η εγράφη. Από κανάλια γράφει κανονικά

? ? ?

Δεν θα αποφύγεις το format μέσω της συσκευής ... από ότι καταλαβαίνω! Και εάν θυμάμαι καλώς είχε μεταβεί από 5XX σε 7XX, έτσι; Σε αυτήν την περίπτωση η εταιρία συνιστούσε format του δίσκου.

το έκανα 2-3 φορές format. αλλά πάλι τα ίδια έβαλα πάλι την παλιά έκδοση αλλά πάλι δεν λύθηκε το πρόβλημα

Δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Ϊσως να το πας ακόμη πιο βαθιά.
Βγάλε το δίσκο, φορμαρισέ τον σε pc, κάνε ένα έλεγχο επιφάνειας μήπως και έχει παρουσιάσει κατεστραμμένους τομείς και εάν όλα πάνε καλά, ξαναπέρασέ τον και κάνε φορμάρισμα και μέσω της συσκευής.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις.

μιλάμε για τρελά άστα. το περίεργο είναι ότι όταν γράφω από κάποιο κανάλι γράφει κανονικά αυτό είναι που με τρελαίνει περισσότερο

όταν κάνεις φορματ έχει εάν θυμάμαι 4 επιλογές 1 ,2 ,3 και 4 ώρες αυτό εαν κατάλαβα είναι για το το πόσο θα συμπίεση τα αρχεία έτσι? όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο στη 1 ώρα φαντάζομαι η καλύτερη δυνατή ποιότητα με μεγαλύτερο χώρο όμως στο δίσκο σωστά?

Last edited:
Δεν θυμάμαι να είχε σχέση με τη συμπίεση, αλλά με το buffer του timeshift (Timeshift Buffer Hard Disk Capacity) το οποίο το συσχέτιζε με το συνολικό χρόνο εγγραφής. Αναλόγως της χωρητικότητας του δίσκου σου παίξε με την τιμή, πιστεύω ότι 1-2 ώρες είναι μια χαρά.
Σε άλλο χώρο στο μενού έχει την επιλογή της συμπίεσης της εγγραφής (HQ, SP, LP κ.α)

μια διόρθωση δεν είχα γράψει στον εσωτερικό δίσκο που έλεγα ποιο πάνω σε usb είχα γράψει. (δεν είχα ακομα δισκο τοτε). έστειλα mail στους Ισπανούς μπας και βρω άκρη.

υπάρχει κανείς που να έχει γράψει στον εσωτερικό δίσκο από εξωτερικό πηγή?

Την δοκιμή που είχα κάνει στο μήνυμα 26 αυτού του νήματος (είχα ψηφιοποιήσει ότι βίντεο είχα στην άκρη μέσω της παλαιάς κάμερας) την είχα κάνει σε εγγραφή απευθείας σε εξωτερικό δίσκο.
Να κάνω όμως μια προσπάθεια αύριο να γράψω στον εσωτερικό του δίσκο και να σου πω τι γίνεται...

Το δοκίμασα και στις δύο εισόδους (cvbs, scart) με εγγραφή στον εσωτερικό δίσκο και έγραψε κανονικά και χωρίς προβλήματα. Έκανα δοκιμές σε κάθε είσοδο με μια διάρκεια 20".

Οπότε δεν διαπίστωσα το πρόβλημά σου.

Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Το δοκίμασα και στις δύο εισόδους (cvbs, scart) με εγγραφή στον εσωτερικό δίσκο και έγραψε κανονικά και χωρίς προβλήματα. Έκανα δοκιμές σε κάθε είσοδο με μια διάρκεια 20".

Οπότε δεν διαπίστωσα το πρόβλημά σου.

δοκίμασα και άλλο σκληρό και πάλι τα ίδια. περιμένω απάντηση από τους Ισπανούς αρχικά μου έστειλαν σήμερα αυτό

Έχουμε διαβιβάσει το ερώτημά σας στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης ο οποίος θα απαντήσει το συντομότερο δυνατόν (Παρακαλώ, τεχνικά θέματα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση: [email protected]). Με φιλικούς χαιρετισμούς

βγήκε καινούρια έκδοση. άντε να δούμε μήπως διορθωθεί και το πρόβλημα μου

Firmware C757HP_SR10 - 03/10/2011 - HMR-600W

http://www.o2media.es/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=285&nav=0,16,5,9

- Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Δεν νομίζω το πρόβλημά σου ότι έχει σχέση με το fw, διαφορετικά θα ίσχυε και σε μένα.

....
Παρατηρώ ότι ακόμη στα flac αρχεία ο συνολικός χρόνος είναι μηδενικός και το Forward σταματά μόλις στο 2Χ, αντί του 32Χ που είναι το κανονικό.
Έκανα εκ νέου και μια επιπρόσθετη αναφορά για αυτό το θέμα και στην Ellion Γερμανίας.

Το παλαιό πρόβλημα των flac αρχείων έχει διορθωθεί. Πλέον παίζουν κανονικά οι μετρητές, όπως επίσης κανονικά και το forward μέχρι και 32Χ. Αναπαράγει κανονικά τα 24bit αρχεία flac μέχρι και τα 96KHz, ενώ τα 192KHz τα αναπαράγει μεν κάκιστα δε.

Επίσης έχουν διορθώσει το τελευταίο πρόβλημα με τις υπηρεσίες youtube.

Παρατήρησα επίσης ότι εάν η ταινία έχει χωριστεί σε κεφάλαια, μπορείς να επιλέξεις κάποιο κεφάλαιο πατώντας το αντίστοιχο νούμερο και ΟΚ, κάτι που διαφορετικά έπρεπε να πας μέσω του GOTO. Δεν ξέρω εάν το τελευταίο προυπήρχε σε άλλο fw, αλλά το διαπίστωσα τώρα.

Ελληνική υποστήριξη στο epg, γιοκ και σε αυτό (και όπως έχουμε πει δεν πρόκεται να υπάρξει εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρων από την ελληνική αγορά)

Σημ.= δεν είχα παρατηρήσει έως τώρα ότι είχαν βγάλει δύο εκδόσεις στο προηγούμενο fw (750) με SR10 & SR30

Last edited:
έλαβα αυτό το μήνυμα από την εταιρία
Good afternoon.
Reinstall the firmware. Formatting the hard drive from the HMR.
To record on a USB memory have to change recording settings to USB.

Καλημέρα.
Εγκαταστήστε ξανά το firmware. Η μορφοποίηση του σκληρού δίσκου από το HMR.
Για εγγραφή σε μια κάρτα μνήμης USB πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εγγραφής σε USB.

3 πουλάκια κάθονταν. το πρόβλημα παραμένει μήπως παίζει ρόλο που αγόρασα το μηχάνημα χωρίς σκληρό και έβαλα δικό μου?

H απάντηση των Ισπανών όπως πάντα "3 πουλάκια...", το έχω ξαναγράψει ότι έχω πάψει πια να στέλνω "tickets". Για το θέμα με τα flac που στα τελευταία 3fw συνεχώς τους ανέφερα και τίποτα δεν έκαναν, είχα κάνει και μια αναφορά στην Ellion γερμανίας και ευτυχώς στο 757 το διόρθωσαν.

Μην ασχολείσαι μαζί τους, εκτός και εάν είσαι σε εγγύηση.
Για το θέμα σου, με έχει προβληματίσει το ότι έβαλες και δεύτερο δίσκο και σου παρουσιάζει τα ίδια.
Έχω δύο πράγματα να σου προτείνω:
α) να ξαναβάλεις το fw (όχι μέσω του μενού), αλλά με το μηχανικό τρόπο δηλ. ανοίγεις το διακόπτη ενώ συγχρόνως πατάς το home (μέχρι να δεις στην οθόνη το install).
β) να φορμάρεις εκ νέου το δίσκο (εσωτερικό) μέσω της συσκευής και επειδή δεν θυμάμαι πλέον τη διαδικασία, εάν έχει επιλογή για πλήρη διαγραφή των δεδομένων να επιλέξεις το ναι.
γ) να ελέγξεις εάν στο μενού της εγγραφής (setup) έχεις βάλει ότι η εγγραφή θα γίνεται στον εσωτερικό δίσκο (επιλογή HDD)
δ) εάν μετά το (α), (β) & (γ) συνεχίζεις με το ίδιο πρόβλημα και είσαι σε εγγύηση....διαφορετικά ζεις με αυτό.

Μη σκέφτεσαι ότι οφείλεται επειδή δεν το αγόρασες με εσωτερικό δίσκο, όλοι έτσι τον πήραμε (προσωπικά του έχω βάλει έναν μικρό Sata 2,5" από φορητό)
Γράψε μου με ποιους δίσκους έχεις δει το ίδιο πρόβλημα;

όλα όσα λες τα έχω κάνει με απασχολεί επειδή το έχω 3 μήνες είμαι σε εγγύηση.
αυτό που με κάνει να τα παίζω είναι ότι όταν γράφω από κάποιο κανάλι (τηλεοπτικό) η εγγραφή γίνετε κανονικά όταν γράφω από άλλη πηγή τότε έχω πρόβλημα και μόνο στον εσωτερικό δίσκο γιατί άμα επιλέξω εγγραφή σε εξωτερικό δίσκο με usb ολα καλά μέχρι και το δίσκο έβγαλα έξω μήπως έχω θέμα με τη θερμοκρασία το σκληρό αλλά πάλι τίποτα

1ος δίσκος western digital wd2500js 250GB

2ος δισκος western digital ed5000aaks 500GB

Έχεις dock-station για να δοκιμάσεις εγγραφή των δίσκων σου μέσω αυτού; Στην ουσία θα τον εγγράψει μέσω usb.

Θυμάμαι ότι το είχες αναφέρει ότι μέσω usb γράφει κανονικά, αλλά ήθελα να δω πως θα συμπεριφερθεί με τους συγκεκριμένους δίσκους.

Το dock-station είναι το παρακάτω:
102607a.jpg