O2media HMR-600W

Τα media player δεν θα μπορούσαν ποτέ στην κατηγορία των 200ευρώ να έχουν ένα καλοσχεδιασμένο αναλογικό στάδιο εξόδου ήχου. Συνήθως βασίζονται στις ικανότητες ενός σχετικού dac-chip και αυτό είναι όλο. Είναι θέμα κόστους.

Re: Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Θερμική Συμπεριφορά και πιθανά προβλήματα ψύξης

Να ξεκαθαρίσω ότι ως αναφορά, παίρνω το τροποποιημένο Egreat 31-b που διαθέτω το οποίο ανεξαρτήτως φόρτου και ωρών λειτουργίας (το έχω αφήσει και 20μερο συνεχώς ανοιχτό), δεν ξεπερνά τους 36-38°C στη ψύκτρα του.

Τώρα σε αυτό το μαραφέτι (και σε κάθε μαραφέτι που διαχειρίζεται τη ψύξη παθητικά) τι γίνεται ή τι παρατηρώ. Οι κινεζο-ταιβανοί ή δεν ξέρω ποιος το σχεδίασε, έχουν βάλει τον κεντρικό επεξεργαστή στο ταβάνι του μηχανήματος. Θερμικά θα ήταν σωστό εάν αυτό το τσιπ ήταν στην «ταράτσα» και όχι να κρέμεται στο «ταβάνι» της οροφής. Κοτσάρανε και μία αλουμινένια ψύκτρα επάνω του στις ίδιες διαστάσεις (μήκοςΧπλάτος) του τσιπ και κρέμεται ως «πολυέλαιος» στο εσωτερικό της συσκευής. Αυτό ίσως το ονομάζουνε εργονομία τρομάρα τους…

¨Όσες ώρες και να το αφήσεις δεν θα σου κολλήσει ή δεν θα δείξει θερμικά προβλήματα στο ελάχιστο, αλλά αυτό δεν με ικανοποιεί γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν οι αθροιστικές μακροχρόνιες θερμικές καταπονήσεις σε μια ηλεκτρονική πλακέτα – η καλύτερη απόδειξη η μικρή διάρκεια ζωής των φορητών υπολογιστών.

Το μέτρησα, του έβαλα πάνω στη ψύκτρα έναν αισθητήρα θερμοκρασίας πολυμέτρου και το άφησα κανένα 5-ώρο παίζοντας συνεχώς ταινίες για να δω τη συμπεριφορά του. Είτε παίζει ταινίες, είτε μουσική, είτε απλά βλέπεις το μενού του η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 63-64°C.
Λόγω χρησιμοποίησης του egreat 31-b ως κατεβαστήρι πλέον, δεν του έβαλα εσωτερικό δίσκο και του ξήλωσα ότι tray είχε στο εσωτερικό του για υποδοχή δίσκου. Άλλωστε με το dock-station που του έχω κοντά του, κοτσάρω ότι δίσκο έχω στη συλλογή μου στο δευτερόλεπτο και η ανάγνωση ή η εγγραφή είναι παιχνιδάκι.

Για αυτό αναφερόμουν ότι προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η λύση θερμικής καταπόνησης και σκέφτομαι να τροποποιήσω τη ψύκτρα του. Λύση για επιπρόσθετο ανεμιστήρα πάνω στη ψύκτρα υπάρχει, εφόσον έχει στο εσωτερικό του 1-2 υποδοχές ρεύματος μέχρι τα 12V.

Είχα υποσχεθεί ότι κάποια στιγμή θα κοιτάξω για καλύτερη λύση στην αποβολή θερμοκρασίας.
Εάν δούμε το εσωτερικό μέρος του HMR-600W, θα διαπιστώσουμε ότι η ψύκτρα του Realtek είναι πάρα πολύ μικρή (θα μπορούσαν να την είχαν σχεδιάσει καλύτερα), διαστάσεων 22,5Χ22,5Χ10mm. Ίσα που καλύπτει το τσιπ.
attachment.php

Εάν μετρήσουμε με αισθητήρα θερμοκρασίας, απευθείας πάνω στη ψήκτρα με θερμοκρασία περιβάλλοντος γύρω στους 30°C, εύκολα θα δούμε ότι σκαρφαλώνει άνω των 60°C.

Στο εσωτερικό του, αν και υπάρχει αρκετός χώρος, προβληματίζει η θήκη του σκληρού δίσκου η οποία καταλαμβάνει όλο το διαθέσιμο εσωτερικό χώρο. Για αυτό οι λύσεις που θα προτείνω θα διαχωριστούν, όπως:

α) Διατηρώντας την εσωτερική θήκη HDD:
Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε περιορισμό του εσωτερικού ύψους της ψήκτρας, για αυτό η μοναδική λύση είναι η αύξηση των διαστάσεων της ψήκτρας. Αναγκαστικά (λόγω ύψους) θα παραμείνουμε σε παθητική ψύξη.

Στην παρακάτω φώτο έχω σχεδιάσει τη θέση της νέας ψήκτρας μέγιστων διαστάσεων 50Χ50Χ12mm. Ο τετραπλασιασμός του εμβαδού θα συμβάλει στην αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σε δοκιμές που έκανα εύκολα έπεφτε αρκετά κάτω από τους 50°C.
Ας έχουμε επίσης στο νου μας, ότι εάν θέλουμε οπωσδήποτε εσωτερικό σκληρό δίσκο, να προτιμήσουμε 5400rpm ή δίσκο 2,5" (φορητών).
attachment.php

β) Αφαιρώντας την εσωτερική θήκη του HDD:
εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα, διότι απελευθερώνεται το εσωτερικό ύψος που είναι διαθέσιμο για τη ψήκτρα. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ψήκτρα πιο ψηλή μέχρι και 3 εκατοστά είτε ψύκτρα χαμηλού προφίλ με προσθήκη ανεμιστήρα 40Χ40mm.
Ευτυχώς η μητρική του HMR-600W διαθέτει ελεύθερα βύσματα με διάφορες τάσεις (3,3/5/12V), οπότε δεν υπάρχει περιορισμός της τάσης λειτουργίας του ανεμιστήρα.
Στην παρακάτω φώτο διακρίνονται οι φίσες, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό, καθώς και η αντιστοιχία των πιν.

attachment.php

Να σημειώσουμε ότι ειδικά στην περίπτωση που θα αφαιρεθεί η εσωτερική θήκη του HDD, επειδή στην ουσία η ψήτρα κρέμεται ως "πολυέλαιος" μέσα στο κουτί, θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδική αυτοκόλλητη ταινία επαφής ψήκτρας με επεξεργαστή, για τη σταθεροποίηση της ψήκτρας.

Attachments

• heat_orig.jpg
    heat_orig.jpg
    171.1 KB · Views: 204
  • heat_mod.jpg
    heat_mod.jpg
    172.3 KB · Views: 204
  • trofodosia.jpg
    trofodosia.jpg
    96.6 KB · Views: 206
Last edited:
Τοποθέτησα μια ψήκτρα 50Χ50mm πάνω στην ήδη υπάρχουσα με πολύ πρόχειρη τοποθέτηση (σταθεροποίηση με μία βίδα στην άκρη) χωρίς χρήση θερμογαγωγικής πάστας και η θερμοκρασία έπεσε από τους 64° στους 48°C...καθόλου άσχημα για μια τόσο πρόχειρη λύση!

attachment.php

Attachments

• AV.jpg
    AV.jpg
    138.8 KB · Views: 200
Μπα Τάσο, δεν είναι πιστεύω θέμα "κόπου"
α) έχει περισσότερο σχέση με το "από τη μύγα, βγάζω ξύγκι"
β) ίσως αδιαφορία για την μακροζωία της συσκευής.

Ειδικά το (β) είναι κανόνας πλέον σε αυτές τις συσκευές...δεν τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία στο χρόνο (από θερμικές καταπονήσεις) γιατί ξέρουν ότι η πλειοψηφία δεν τα κρατά πάνω από 2 χρόνια μέγιστο (όσο δίνουν εγγύηση).

Προσωπικά το τροποποίησα ως προς τη ψύξη και θα το οριστικοποιήσω στην τελική του μορφή το προσεχές διάστημα - υπολογίζω μια θερμοκρασία γύρω στους 40-45°C. Το ίδιο όπως ξέρεις είχα κάνει και με το egreat 31b (σε αυτό την έχω κατεβάσει max. 38°C) και εκτός από ιδεατό κατεβαστήρι (μιλάμε για μέρες αμέτρητες συνεχώς ανοιχτό), αρχίζω και βλέπω και το αποτέλεσμα της μακροζωίας λόγω μικρής θερμικής καταπόνησης.

Αναφορικά με το τελευταίο fw της εταιρίας, να αναφέρω ότι δεν έχουν ενσωματώσει σωστά τις αλλαγές στην 16:9 εμφάνιση στα κανάλια της digea που μεταδίδουν σε 4:3.
Αυτήν την επιλογή στο setup την αναφέρουν ως 16:9 full.
Για σωστή προβολή αυτών των καναλιών 4:3 σε 16:9 τηλεοράσεις, βάλτε το fw που προέρχεται από την Ellion http://www.elliondigital.com/admin/UpLoadFile/Pds/1/C558HP_SR10E_100804a_010EL_R600H & R650H.zip το οποίο είναι σωστότερα ενημερωμένο.

Υπόψη δεν υπάρχει πρόβλημα κλειδώματος του fw, οποιαδήποτε στιγμή βάζετε όποιο fw θέλετε είτε O2media είτε Ellion κ.ο.κ

Lemon, είσαι απίθανος! Πολύ αναλυτικές οι πληροφορίες σου. Και το σημαντικότερο, δεν πειραματίζεσαι εμπειρικά με διάφορες πατέντες αλλά κάνεις και μετρήσεις εξάγοντας βάσιμα και όχι υποθετικά συμπεράσματα.
Στο δικό μου μηχάνημα (μετά τις αρχικές προειδοποιήσεις σου για το θέμα της θερμότητας και πριν ακόμη κάνεις την προσθήκη της ψήκτρας) περιορίστηκα στο να βγάλω τον δίσκο από το εσωτερικό μαζί με το συνοδευτικό πλαστικό συρταράκι στήριξης του δίσκου. Έτσι έχω καλύτερο αερισμό, μέχρι να δω την τελική λύση που θα εφαρμόσεις εσύ.
Είμαι περίεργος να δω πως θα τοποθετήσεις ανεμιστήρα. Επίσης αναρωτιόμουν εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο με έξοδο αέρα στο πορτάκι του δίσκου (μιας που θα μένει κενό). Βέβαια δεν ξέρω πως θα μπορούσε να τοποθετηθεί.

Και μία σημαντική διευκρίνηση: Τον να βγάλει κανείς τον δίσκο από το HMR-600 σημαίνει αυτόματα ότι περιορίζει τις δυνατότητες του μηχανήματος, καθώς πολλές λειτουργίες (όπως το κατεβαστήρι) προϋποθέτουν την ύπαρξη εσωτερικού δίσκου. Αυτό που έκανα εγώ ήταν το εξής: χρησιμοποίησα δύο καλώδια ως επεκτάσεις, ένα sata από PC μήκους 30 εκατοστών και ένα τροφοδοσίας δίσκου περίπου στο ίδιο μήκος, τα οποία βγαίνουν μέσα από το μηχάνημα για να φτάσουν στον δίσκο που έχει τοποθετηθεί εξωτερικά. Η λύση είναι καλή για όσους έχουν κάποια άλλη συσκευή κοντά στο HMR ή κάποιο άλλο τρόπο να κρύψουν τον δίσκο (ευτυχώς εγώ βολεύτηκα μια χαρά).

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
1) Η λύση που εφάρμοσες με απομάκρυνση του εσωτερικού δίσκου, είναι η ιδανικότερη για κάποιον που θέλει, μεγάλο εσωτερικό δίσκο (3,5") αλλά χωρίς να ταλαιπωρεί με θερμοκρασίες το εσωτερικό.
2) Η ψύκτρα που έχεις δώσει στο σύνδεσμο, δύσκολα μπορεί να τοποθετηθεί. Έχω ήδη μία τέτοια από απομεινάρι φορητού υπολογιστή, αλλά για να τοποθετηθεί θα πρέπει η ψήκτρα να είναι γύρω στα 3-4 χιλιοστά χαμηλότερη στο σημείο που θα ακουμπά στον επεξεργαστή από ότι στο υπόλοιπο κομμάτι, γιατί εάν προσέξεις, υπάρχουν αρκετά μέρη που είναι πιο ψηλά από τον επεξεργαστή (όπως η θύρα sata για παράδειγμα) και σηκώνουν τη ψήκτρα πιο ψηλά από το απαιτούμενο.

Ήδη έχω βάλει ανεμιστήρα - στην πραγματικότητα πήρα μια ψήκτρα από παλιό celeron (αυτά τα στενόμακρα) την έκοψα στη μέση (είναι η φώτο που έχω βάλει παραπάνω) και πάνω σε αυτήν τη ψήκτρα έχω προσαρμόσει τον ανεμιστήρα που είχε ο celeron δίνοντάς του τροφοδοσία από τη φίσα των 5V. Αυτή τη στιγμή το έχω όλο πάνω στη μαμά ψήκτρα, αλλά λίαν συντόμως η μαμά ψήκτρα θα βγει και θα ακουμπήσει η νέα ψήκτρα όπως έχει. Μάλιστα σκέφτομαι από πάνω να βάλω και έναν εσωτερικό δίσκο 2,5" και μεταξύ τους αφρώδες υλικό όπου όλα μαζί θα σταθεροποιούν την κατασκευή (δεν θέλω να βάλω αυτοκόλλητο μεταξύ επεξεργαστή και ψήκτρας παρά μόνο θερμοαπαγωγική πάστα).
Ανέμενε για φωτογραφικό υλικό μέσα στην εβδομάδα.
Πληροφοριακά σου λέω ότι έχει πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Κάνε μου μια χάρη, παρατήρησα σήμερα που το χρειάστηκα, ότι με το τελευταίο fw (και το δικό του αλλά και της ellion) έχει πάψει να γράφει σε εξωτερικά μέσα (usb) για παράδειγμα όταν βάζεις τον προγραμματισμό εγγραφής. Φυσικά η εγγραφή γίνεται εάν πατήσεις το rec, όπου η συσκευή γράφει κανονικά στα εξωτερικά μέσα....με προγραμματισμό είχα συνεχώς fail! Σε παρακαλώ για ανατροφοδοτησέ με.

Last edited:
Τελικά ολοκλήρωσα το θέμα της ψύξης.

Ξεκόλλησα τη μαμά ψήκτρα, μαζί με τα παρελκόμενά της (αυτοκόλλητα) και καθάρισα καλά την επιφάνεια του επεξεργαστή RealteK 1283DD. Άπλωσα θερμοαγώγιμη πάστα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή και ακούμπησα τη ψήκτρα που σας είχα δείξει σε πρωτύτερο μήνυμα (είναι από επεξεργαστή celeron, κομμένη στη μέση).

Τοποθέτησα τον ανεμιστήρα που είχε ο Celeron (φυσικά μπορεί να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε άλλος ανεμιστήρας 40Χ40mm ή 50Χ50mm) και τον ένωσα με την τροφοδοσία των 5V, για να περιστρέφεται σε χαμηλές στροφές (στην ουσία δεν ακούγεται τίποτα).
attachment.php

attachment.php

Μετά έβαλα αφρώδες υλικό στο πάνω μέρος του ανεμιστήρα (στρογγυλό) καθώς και στο πλαϊνό μέρος, ακολούθως έβαλα τον 2,5" σκληρό φορητού και στο τέλος πάλι αφρώδες υλικό. Το "σάντουιτς" πιέστηκε με το καπάκι της βάσης και όλο μαζί συμπίεσε τη ψήκτρα πάνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή. Σε μακρά δοκιμή η θερμοκρασία πλέον του συστήματος είναι πάρα πολύ χαμηλή.
Θερμικές καταπονήσεις λοιπόν, ΤΕΛΟΣ.

Σημείωση= εάν δεν θέλετε να παιδευτείτε με τη στερέωση της νέας ψήκτρας (στην περίπτωση που δεν διαθέτετε ειδικό αυτοκόλλητο θερμοαγώγιμο), απλά βάλτε έναν 12V ανεμιστήρα 40Χ40mm ή 50Χ50mm πάνω στη μαμά ψήκτρα (στερέωση με σιλικόνη) και συνδέστε τον στην παροχή των 5V.

Attachments

• hmr1.jpg
    hmr1.jpg
    125.7 KB · Views: 133
  • hmr2.jpg
    hmr2.jpg
    107.3 KB · Views: 130
...
Κάνε μου μια χάρη, παρατήρησα σήμερα που το χρειάστηκα, ότι με το τελευταίο fw (και το δικό του αλλά και της ellion) έχει πάψει να γράφει σε εξωτερικά μέσα (usb) για παράδειγμα όταν βάζεις τον προγραμματισμό εγγραφής. Φυσικά η εγγραφή γίνεται εάν πατήσεις το rec, όπου η συσκευή γράφει κανονικά στα εξωτερικά μέσα....με προγραμματισμό είχα συνεχώς fail! Σε παρακαλώ για ανατροφοδοτησέ με.

Δεν παίζονται τελικά!
Ψάχνοντας την αιτία, είδα ότι τα δύο τελευταία fw έχουν πρόβλημα με την προγραμματιζόμενη εγγραφή!
Κανονικά λειτουργεί μόνο το fw C-540HP. Στο επόμενο 545 άρχισαν τα προβλήματα και στο τελευταίο 557-Ο2Media (558-Ellion) την αχρήστεψαν εντελώς.
Ήδη άνοιξα critical ticket, στην υποστήριξη της O2media.
Μιλάμε ο Κινεζο-Κορεατο-Ταιβανός που τους τα φτιάχνει δεν ξέρει τι του γίνεται από τις πολλές παραγγελίες και έχει χάσει το μπούσουλα!
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε media player σε επόμενο fw να χαλάνε πράγματα που λειτουργούσαν μια χαρά.
Απόδειξη ότι επικρατεί χάος και αταξία στα τμήματά τους.

Εξαιρετική η παρουσίαση για το θέμα της θερμότητας. Κάποια στιγμή στο επόμενο διάστημα θα την ακολουθήσω πιστά. Σ’ ευχαριστώ πολύ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όποιος εφαρμόσει αυτή τη λύση χάνει την εγγύηση της συσκευής (αυτό πρέπει να επισημανθεί για όσους σκέφτονται να το κάνουν στο μέλλον σε καινούργιο μηχάνημα). Βέβαια η εγγύηση μάλλον δεν θα χρειαστεί, ειδικά εάν εφαρμοστεί σωστά η προτεινόμενη λύση.

Για την εγγραφή σε USB δεν πρόλαβα να σου απαντήσω. Ήδη γνωρίζεις περισσότερα από τις πληροφορίες που θα σου έδινα.

PS. Το θέμα της θερμότητας έχει απασχολήσει πολλούς κατόχους της συσκευής στο εξωτερικό και κυρίως στην Ισπανία, περιοχή όπου οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι παρόμοιες με τις ελληνικές. Σε διάφορα φόρουμ έχουν προταθεί αρκετές λύσεις. Θα πρέπει να πω ότι ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ δεν συγκρίνεται με τη δική σου. Διότι έχεις συμμαζέψεις όλο τον εξοπλισμό στο εσωτερικό του μηχανήματος, χωρίς να καταστρέψει την εξωτερική της εμφάνιση και χωρίς να χάσεις στο ελάχιστο από τις δυνατότητες που έχει. Για μία ακόμη φορά… μπράβο!

Το θέμα της μικρότερης θερμικής καταπόνησης, όπως ίσως διάβασες σε πρωτύτερο μήνυμα μου, με είχε απασχολήσει από την εποχή του egreat 31b, οπότε υπήρχε μια σχετική πείρα επί του θέματος, συν ότι αρκετά παλαιότερα βασανιζόμουν σε παρόμοια project με cpu υπολογιστών.
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να βάλουν ένα τεράστιο ανεμιστήρα εξωτερικά (συνήθως με ρυθμιστή στροφών), ανοίγοντας τρύπες κ.ο.κ δεν νομίζω ότι χρειάζονται τέτοιες ακραίες λύσεις, γιατί δεν μιλάμε για υπερχρονισμένους επεξεργαστές. Μια απλή λύση καλύτερης αποβολής θερμότητας αρκεί.
Η ψήκτρα που έχει το HMR-600W είναι μια τυπική αλουμινίου, της πλάκας, με μικρό συντελεστή αποβολής θερμότητας. Σίγουρα ήθελε μεγαλύτερη διάσταση με καλύτερο συντελεστή αποβολής θερμότητας. Αυτό όμως στοιχίζει και επειδή στην εποχή μας το "από τη μύγα βγάζεις ξύγκι" ή η αδιαφορία της μακροζωίας της συσκευής, είναι κανόνας...πολύ που τους ενδιαφέρει.
Μάλιστα εάν ρίξεις μια ματιά στην πλειοψηφία αυτών των συσκευών, έχουν τέτοια εργονομικά θερμικά σφάλματα. Που σημαίνει αδιαφορία...

Για την εγγύηση, εάν δεν ξεκολλήσεις τη μαμά ψήκτρα και απλά της βάλεις (σταθεροποίηση με σιλικόνη) έναν ανεμιστήρα, την εγγύηση δεν τη χάνεις γιατί πολύ απλά βγαίνει χωρίς κανενός είδους ίχνος.
Αλλά ακόμη και να την ξεκολλήσεις και να την αντικαταστήσεις με άλλην, εάν έρθει η ώρα εάν ξαναβάλεις τη μαμά ψήκτρα με σταθεροποίηση αυτοκόλλητης θερμοαγώγιμης ταινίας...όλα θα είναι ΟΚ.

Για το θέμα της προγραμματιζόμενης εγγραφής, θέλουν τις "σφαλιάρες" τους, διότι ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα μέχρι το 540fw, το απέκτησαν με το προηγούμενο fw (545). Εν συνεχεία αντί να το διορθώσουν το έκαναν ακόμη χειρότερο με το τωρινό (557). Αλλά όπως έγραψα και άλλες εταιρίες όπως η γνωστή Ellion με το τελευταίο fw (558) έχει το ίδιο πρόγραμμα.
Είναι όλοι τους για τις "σφαλιάρες"...και μ' αρέσει που η Ellion για τους πελάτες της είχε ήδη υποσχεθεί εδώ και 2 fw την άμεση υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στο epg...

Το εγχειρίδιο αναφέρει μέχρι 8 (αλλά είχε γραφτεί σε πολύ παλαιότερο fw). Τώρα που το δοκίμασα είδα ότι πέρασα 16 προγραμματισμένες εγγραφές και συνέχιζε...χωρίς μήνυμα λάθους.
Τώρα τι να σου πω, σε πραγματικές συνθήκες ποτέ δεν του έχω ζητήσει κάτι ανάλογο!

Μια ερωτησούλα γρήγορη: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντικαταστάτης VCR? Δηλαδή μπορώ να συνδέσω την κεραία της τηλεόρασης σε αυτό και να γράφω αναλογικά προγράμματα με την τηλεόραση κλειστή???

Χμμμ μάλλον άκυρο...από ό,τι κατάλαβα για αναλογική εγγραφή πρέπει η τηλεόραση να είναι ανοικτή και συνδεδεμένη μέσω scart...

Όχι δεν γράφει αναλογικά κανάλια τηλεόρασης, γιατί δεν έχει αναλογικό δέκτη.
Για να γίνει αυτό σε αυτή τη συσκευή θα πρέπει το αναλογικό σήμα να πηγαίνει σε κάποιον αναλογικό δέκτη και η αναλογική έξοδός του δέκτη να γίνεται είσοδος στο HMR-600W.

Αυτή τη λειτουργία, για εγγραφή από αναλογικά κανάλια, την έψαξα κι εγώ. Ξεσκόνισα κι ένα ξεχασμένο βίντεο για να το χρησιμοποιήσω ως αναλογικό δέκτη, και να γράφω στο HMR μέσω scart. Τελικά δεν χρειάστηκε. Διότι ήθελα να γράψω από ΕΡΤ και πλέον όλα τα κρατικά κανάλια εκπέμπουν ψηφιακό σήμα (στη Θεσσαλονίκη άρχισαν κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη αν δεν κάνω λάθος). Το πρόβλημα είναι ότι σταμάτησε να μεταδίδεται η εκπομπή που ήθελα. Κρίμα.
Πάντως όποιος έχει παλιό βίντεο μπορεί να το αξιοποιήσει. Αν όχι για εγγραφή από τηλεόραση (εξάλλου ελάχιστα περιφερειακά κανάλια έμειναν αναλογικά) θα μπορούσε σίγουρα να ψηφιοποιήσει παλιές βιντεοκασέτες.

Να αναφέρω ότι μέχρι να βγει νέο fw, αξίζει να τοποθετήσετε το fw της Ellion. Είναι το ίδιο με της Egreat, αλλά έχει το επιπρόσθετο 16:9 full στις ρυθμίσεις οθόνης κάτι που στα ψηφιακά κανάλια που μεταδίδουν 4:3 είναι απαραίτητο για να μην έχετε πλευρικές μαύρες μπάρες.

Θα το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο και όπως έχουμε πει και παλαιότερα αρκετές φορές δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κλειδώματος ή χάσιμο της εγγύησης. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν fw πασπαρτού και ταιριάζουν όλα μεταξύ τους. Προσωπικά σε κάθε νέο fw, δοκιμάζω και το αντίστοιχο της Ellion για τις μεταξύ τους διαφορές.

http://www.mediafire.com/?53cpa5gtosn5i85

Σήμερα, ανέβηκε επίσημα το νέο fw 717.

Οι αλλαγές που αναφέρονται απαιτούν να ελέξετε πρώτα την έκδοση (Boot Code Version) πριν προχωρήσετε σε αναβάθμιση.
Για το σκοπό αυτό πατάτε το Home κουμπί και ακολούθως το stop και έπειτα το pause.
Διαβάστε στη σειρά Bootup και Bootcode εάν έχετε την 13 ή μεταγενέστερη.

Προσοχή για την πλήρη λειτουργία απαιτείται να γίνει φορμάρισμα στον εσωτερικό δίσκο.

Αλλαγές που έγιναν
  • Audio Icon Mode
  • Photo Icon Mode
  • Photo Slide Show - Ken Burns effect
  • File Copy - selected files capacity and Free Space display
  • Wider Audio Format Support
  • M2TS, VOB file playback from NAS Debug
  • Progressive JPEG Support
  • Compressed Header MKV support
  • IMS - YouTube/Flicr/Picasa/Yahoo Weather/RSS News
Due to major change of Linux kernel, Please make the HDD format after upgrading. Without HDD format, Time shift, Favorite, Autoplay functions are not available while the playback and recording is working properly.

Ένα βοηθητικό αρχείο pdf, θα βρείτε στο http://www.o2media.es/manuales/upgrade_function_EN_rev6.pdf

Επίσης στο
http://www.youtube.com/watch?v=P20CFIak5bo&feature=player_embedded#!
θα βρείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο (αν και στα γερμανικά) των αλλαγών του firmware (αφορά τα ellion, αλλά όπως έχουμε πει είναι τα ίδια πράγματα).

Ακόμη δεν έχω ελέγξει τις αλλαγές του fw, λίαν συντόμως θα δω τι πραγματικά αξίζει σε αυτό το fw.