O2media HMR-600W

παιδιά καλησπέρα
πρώτη φορά ασχολούμαι με τέτοιου είδους συσκευές και έχω μεσάνυχτα.
θέλω να πάρω μια συσκευή για να μπορώ να κάνω τα εξής.
1 εγγραφή από την βιντεοκάμερα που έχω (παλιά με κασέτα)
2 να μπορώ να φορτώσω στο σκληρό ταινίες που έχω στο pc και προφανώς θα ήθελα να υποστηρηζη τα γνωστά φορματ ήχου εικόνας και υποτίτλων που κυκλοφορούν ευρέος.
3 να μπορώ να βλέπω τα ψηφιακά κανάλια που είναι σε mpg4 (digea)
4 εύκολη σύνδεση με pc τηλεόραση και βιντεοκάμερα.

πιστεύω ότι αυτή η συσκευή που λέτε τα κάνει αυτά αλλά με τους όρους λίγο χάθηκα

Θα σου απαντήσω και σε αυτό το νήμα αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο προσεκτικά για να μη σε παρασύρουμε σε λάθος αγορά.

1 εγγραφή από την βιντεοκάμερα που έχω (παλιά με κασέτα)
- εάν η βιντεοκάμερά σου συνδεθεί είτε με scart, είτε με composite στο media player (με λίγα λόγια αναλογικά - όχι ψηφιακά από εξόδους dv για παράδειγμα) ναι η εν λόγω συσκευή μπορεί να γράψει απευθείας σε mpeg2 το σήμα της κάμερας στον εσωτερικό της δίσκο (ή ακόμη και σε εξωτερικό που έχει συνδεθεί μέσω usb).

2 να μπορώ να φορτώσω στο σκληρό ταινίες που έχω στο pc και προφανώς θα ήθελα να υποστηρηζη τα γνωστά φορματ ήχου εικόνας και υποτίτλων που κυκλοφορούν ευρέος.
- παίζει το μεγαλύτερο ποσοστό των φορμά βίντεο που υποστηρίζουν αυτές οι συσκευές (media player), δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, φυσικά εάν μπορείς δώσε μας το είδος των ταινιών που διαθέτεις για να σου πούμε με ακρίβεια (πάντως divX, avi, mkv και τα συναφή παίζουν άνετα και σε οποιαδήποτε ανάλυση) με πολύ καλή υποστήριξη και υπότιτλων.

3 να μπορώ να βλέπω τα ψηφιακά κανάλια που είναι σε mpg4 (digea)
- υποστηρίζει και της digea που είναι mpeg4 αλλά και τα ψηφιακά της κρατικής που είναι σε mpeg2 - το μόνο μειονέκτημα είναι τα ελληνικά στο epg (εβδομαδιαίο πρόγραμμα), στα μεν της digea τις πληροφορίες θα τις βλέπεις στα αγγλικά, στα δε της κρατικής στα "κινέζικα".

4 εύκολη σύνδεση με pc τηλεόραση και βιντεοκάμερα.
- εάν έχεις σύγχρονη HD τηλεόραση θα τη συνδέσεις μέσω hdmi, εάν έχεις αναλογική crt, θα τη συνδέσεις μέσω scart ή και component εάν το υποστηρίζει.

εσυ το προτεινης η έχεις κατι αλλο υπ οψην σου? καποιο με αυτες τις δυνατότητες αλλα με ελληνικό μενου ας πουμε

Για αυτά που κάνει και όπως έχω περιγράψει σε αυτό το νήμα, ναι το προτείνω (φυσικά δεν είναι τέλειο).
Όπως προφανώς είδες σε προηγούμενα μηνύματα σε αυτό το νήμα, είναι μία συσκευή μεταξύ αρκετών κλώνων άλλων εταιριών. Είναι αυτό που λέμε ότι τα βγάζει κάποιος κινεζο-ταιβανός και αγοράζουν βάζοντας τα δικά τους λογότυπα αρκετές εταιρίες με έδρα την Ευρώπη. Όλα αυτά έχουν κοινό firmware (αλλάζει μόνο το λογότυπο).
Τα O2media δεν νομίζω να τα βρεις από Ελλάδα, παρά μόνο από Ευρώπη (pixmania, ιστότοπος O2media), απεναντίας τα Ellion τα βρίσκεις και από Ελλάδα (σε υψηλότερες τιμές).

Παρόμοια συσκευή είναι και η σειρά NTR-ΧX της Novatron, όπως επίσης και τα Fantec. Έχουν παρόμοιες δυνατότητες, τους λείπει όμως η αναλογική είσοδος μέσω Scart (έχουν μόνο scart out), εάν φυσικά αυτό σου είναι εντελώς απαραίτητο. Για περισσότερες πληροφορίες επί αυτών κάνε ένα ψάξιμο στην ενότητα media player και θα βρεις συζητήσεις και για τα παραπάνω που σου αναφέρω.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα αλλά προσωπικά αυτά γνωρίζω.

Από αυτά που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα (εάν σε ενδιαφέρει να έχεις υποστήριξη, σε περίπτωση που τη χρειαστείς) πιστεύω είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά (το Ellion έχει επίσημο και καλό αντιπρόσωπο στην Αθήνα). Όχι ότι κι εγώ τα ξέρω ή τα έχω δει όλα. Σίγουρα πάντως συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες συσκευές του είδους κι αν δεν είναι η πρώτη δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από αυτή.
Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχω δει κάτι με καλύτερα χαρακτηριστικά και περισσότερες δυνατότητες. Κατά την άποψή μου το σημαντικό είναι οι δυνατότητες συνδεσμολογίας. Δεν έχω βρει άλλη συσκευή τόσο ευέλικτη σ’ αυτό τον τομέα. Μπορεί να συνδεθεί σχεδόν με τα πάντα χωρίς μετατροπέα.
Επιπλέον σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι που το πήρα έχουν γίνει περίπου 5 αναβαθμίσεις και ήδη η συσκευή κάνει πολύ περισσότερα από τότε (είναι σημαντικό ότι πρόκειται για συσκευή στην οποία γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις). Στη Γερμανία η συσκευή απέσπασε διάκριση «sehr gut», που για όποιον γνωρίζει είναι σημαντική και αξιόπιστη διάκριση. Επίσης στη Γερμανία έχει δυνατή ομάδα χρηστών για υποστήριξη (http://www.elliondigital.de/).
Το πρόβλημα με τα ελληνικά δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα. Όπως είπε και ο lemon απλά δεν μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα των κρατικών καναλιών. Αν όμως έχεις αρχεία με ελληνικές ονομασίες (π.χ. «Το ζεμπέκικο.mp3») η συσκευή το βλέπει μια χαρά στα ελληνικά. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα έχεις και με τους ελληνικούς υπότιτλους.
Αν μου ζητούσες να σου πω τα μειονεκτήματα που απασχολούν εμένα θα σου έλεγα ότι το τηλεκοντρόλ δεν έχει καλή απόκριση. Για να αλλάξει από κανάλι σε κανάλι κάνει περίπου μισό δευτερόλεπτο. Επίσης δεν βλέπει τη συσκευή από μακριά ή από πολύ πλάγια. Αυτό κανείς δεν το έχει αναφέρει και δεν νομίζω να διορθώνεται.
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι δεν παίρνει δισκάκι dvd. Αλλά μπορεί να συνδεθεί με συσκευή dvd που κάνει 50 ευρώ.

Lemon, για το εξωτερικό dvd-rw που γράφεις, το είχα δοκιμάσει κι εγώ. Δούλευε καλά αλλά δεν με βόλεψε. Δεν ξέρω γιατί. Εξάλλου τη δική μου συσκευή την έχω συνδέσει στο δίκτυο του σπιτιού μου και τη «βλέπω» από όλους τους υπολογιστές στο σπίτι (τρεις στον αριθμό). Έκανα κοινόχρηστο το dvd-rw του σταθερού υπολογιστή μου και όταν θέλω να δω ταινίες τις βλέπω από εκεί. Ακόμη και μέσω του οικιακού δικτύου παίζει άψογα ταινίες.

PS. Δεν είμαι fan της οικιακής ψυχαγωγίας. Πριν το αγοράσω το μόνο που ήθελα είναι να βλέπω ταινίες από στικάκι (τις κατέβαζα από το ίντερντ). Αρχικά πήρα ένα φτηνό dvd player των 50 ευρώ με υποδοχή usb. Χάλασε σε τρεις μήνες. Πήρα δεύτερο, παρόμοιο για το οποίο είχα διαβάσει καλές κριτικές στο ίντερνετ (για ελληνικούς υπότιτλους κλπ). Χάλασε κι εκείνο σε λίγους μήνες. Έδωσα δηλαδή γύρω στα 100-120 ευρώ και αποτέλεσμα μηδέν. Αποφάσισα να σκάσω λίγα χρήματα παραπάνω και πήρα αυτή τη συσκευή. Εδώ και ένα οκτάμηνο σκίζει.

Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Από αυτά που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα (εάν σε ενδιαφέρει να έχεις υποστήριξη, σε περίπτωση που τη χρειαστείς) πιστεύω είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά (το Ellion έχει επίσημο και καλό αντιπρόσωπο στην Αθήνα). Όχι ότι κι εγώ τα ξέρω ή τα έχω δει όλα. Σίγουρα πάντως συγκαταλέγεται στις πέντε καλύτερες συσκευές του είδους κι αν δεν είναι η πρώτη δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από αυτή.
Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχω δει κάτι με καλύτερα χαρακτηριστικά και περισσότερες δυνατότητες. Κατά την άποψή μου το σημαντικό είναι οι δυνατότητες συνδεσμολογίας. Δεν έχω βρει άλλη συσκευή τόσο ευέλικτη σ’ αυτό τον τομέα. Μπορεί να συνδεθεί σχεδόν με τα πάντα χωρίς μετατροπέα.
Επιπλέον σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι που το πήρα έχουν γίνει περίπου 5 αναβαθμίσεις και ήδη η συσκευή κάνει πολύ περισσότερα από τότε (είναι σημαντικό ότι πρόκειται για συσκευή στην οποία γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις). Στη Γερμανία η συσκευή απέσπασε διάκριση «sehr gut», που για όποιον γνωρίζει είναι σημαντική και αξιόπιστη διάκριση. Επίσης στη Γερμανία έχει δυνατή ομάδα χρηστών για υποστήριξη (http://www.elliondigital.de/).

για να καταλάβω εσύ μου προτείνεις την ellion ή την O2media HMR-600W?

καλήμερα να ρωτησω και κατι αλλο το wifi το θέλει για ίντερνετ? τι μπορείς να κάνεις με τη συσκευή αυτή στο ίντερνετ?

Εγώ λέω όποιο από τα δύο βρεις μπορείς να το πάρεις και ότι είναι το ίδιο. Είναι ακριβώς το ίδιο όχι σχεδόν το ίδιο. Η μόνη διαφορά: η O2media δεν έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Η Ellion έχει τον Kalemis (τον οποίο παίρνεις ένα τηλέφωνο και σε εξυπηρετεί)
Εγώ θα έπαιρνα όποιο έβρισκα φθηνότερο (κι αν χρειαζόμουν τηλεφωνική υποστήριξη πάλι τον Καλέμη θα έπαιρνα).

Το wifi το έχει για να συνδεθεί στο ίντερνετ αλλά και για να συνδεθεί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σπιτιού σου. Μπορεί βέβαια να συνδεθεί και με απλό καλώδιο δικτύου. Έτσι π.χ. βλέπεις βίντεο ή ακούς μουσική που έχεις αποθηκευμένα στον υπολογιστή σου και αντίστροφα. Εγώ έβαλα ένα μεγάλο δίσκο στο μηχάνημα και το έχω για αποθήκευση κάθε είδους αρχείου που μπορώ να δω από όλους τους υπολογιστές (σαν κοινόχρηστος δίσκος του σπιτιού). Έχω δηλαδή τις φωτογραφίες μου, τις ταινίες μου κλπ.

Στο ίντερνετ μπορεί να συνδεθεί και κάνει πολλά. Παίζει διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (εκατοντάδες ελληνικούς και χιλιάδες από όλο τον κόσμο). Επίσης κατεβάζει αρχεία torrents (Αν κατεβάζεις πολλά π.χ. ταινίες κλπ αφήνεις αυτό ανοιχτό για να κατεβάζει και όχι τον υπολογιστή σου). Και τους τελευταίους μήνες παίζει απευθείας βιντεάκια του Youtube. Κάνει κι άλλα, όπως βλέπει τον καιρό στις περισσότερες πόλεις του κόσμου κλπ, τα οποία για την ώρα δεν είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά θα εμπλουτιστούν και προβλέπω στους επόμενους τρεις μήνες να σερφάρει κανονικά στο ίντερνετ σαν οποιοδήποτε υπολογιστή. Όλα αυτά τα προβάλει στην τηλεόραση.

P.S.
Ξέχασα να αναφέρω το σημαντικότερο: όποιο από τα δύο κι αν πάρεις θα έχεις εδώ τον Lemon να σε ενημερώνει για κάθε εξέλιξη και να σου παρέχει υποστήριξη

Last edited:
To Ellion που παραθέτεις έχει 269 ευρώ χωρίς δίσκο και είναι ισοδύναμο με το HMR-1000 της Egreat (λόγω της μικρής lcd έγχρωμης οθόνης).

To Ο2media που παραθέτεις από Pixmania (230 ευρώ) είναι το HMR-600 + 500Gb δίσκο + Wifi. Μόνο το media player έχει 169 + έξοδα αποστολής.

Η άποψή μου εάν σε ενδιαφέρει το μηχανάκι, να το πάρεις σκέτο χωρίς σκληρό και wifi. Να του βάλεις ένα δίσκο χαμηλών στροφών (5400) για να μη ζεσταίνεται υπερβολικά και για το WiFi μόνο εάν πραγματικά το χρειάζεσαι (δηλ. δεν μπορείς να συνδέσεις το μηχάνημα με καλώδιο ethernet που είναι η καλύτερη συνδεσμολογία). Προσωπικά δεν το έχω συνδέσει ποτέ με WiFi αλλά ούτε το έχω δοκιμάσει και με αυτόν τον τρόπο.

Να ξέρεις ότι ταινίες 1080p μέσω WiFi δεν πρόκειται να δεις χωρίς έντονα σπασίματα (δεν επαρκεί).

Φθηνότερο μηχανάκι (υβριδικό) σε αυτά τα χρήματα που να κάνει όλα αυτά που έχεις θέσει σε στόχο δεν θα βρεις (δυστυχώς).
Για πολύ φθηνά πας μόνο σε ψηφιακούς δέκτες dvb-t (με PVR) με τα γνωστά μειονεκτήματα ή πας σε σκέτο media player όπου και με αρκετά λιγότερα χρήματα έχεις πολύ αξιόλογες συσκευές.

Σε αυτό το νήμα μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα για το κάνει ή το τι δεν κάνει ή το που "μειονεκτεί" στην τρέχουσα έκδοση του fw. Η τελική απόφαση είναι δική σου.

Έγραψα πιο πάνω, ότι όποιο έβρισκα φτηνότερο θα το έπαιρνα.
To λινκ που δίνεις για O2media, στο pixmania, έχει τη συσκευή σε προσφορά 169 ευρώ, μόνη της, και 179 ευρώ με το στικάκι wifi. Η τιμή είναι εξαιρετική. Εγώ θα το έπαιρνα.
Έχει και προσφορές της συσκευής, μαζί με σκληρούς δίσκου, για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ θα την έπαιρνα σκέτη για να βάλω δίσκο της επιλογής μου, ώστε και να μου βγει φτηνότερος και να αντιμετωπίσω το ζήτημα της θερμότητας.

(και για να σε προλάβω freedomman επειδή ίσως δε διάβασες όλα τα προηγούμενα, ο lemon έχει εξηγήσει πολύ σωστά ότι όταν μειώνεται η θερμοκρασία λειτουργίας της συσκευής αυξάνεται η διάρκεια ζωής της. Στην προκειμένη περίπτωση η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί εύκολα εάν χρησιμοποιηθεί σκληρός δίσκος μικρού μεγέθους (2,5").

Με πρόλαβαν

Last edited:
Σήμερα μετά από πολλές μέρες βρήκα λίγο χρόνο να περάσω το καινούργιο FW. Οπότε το πρόβλημα με τα torrents επιλύθηκε (και δοκιμάστηκε).

Επίσης τις προηγούμενες μέρες και έπειτα από πολυήμερες δοκιμές έκανα μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Έχει σχέση με το θέμα της επεξεργασίας των αρχείων που φτιάχνει το HMR όταν γράφει από την τηλεόραση ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή.
Βρήκα διάφορες μεθόδους (με χρήση ενός, δύο ή τριών προγραμμάτων) και έπειτα από σύγκριση κατέληξα στο καλύτερο. Είναι το Freemake Video Converter. Είναι δωρεάν και κάνει πολύ εύκολα και γρήγορα ότι ακριβώς χρειάζεται.
Και να τι ακριβώς κάνει: Ανοίγει τα βιντεάκια που γράφουμε με τη συσκευή (μια ταινία, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, οτιδήποτε) και με πολύ εύκολο τρόπο κόβει αποσπάσματα. Έτσι από μία ταινία μπορείς να αφαιρέσεις τις διαφημίσεις ή από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα να απομονώσεις μία καλή φάση. Μπορείς να κάνεις μικρά κλιπάκια για να τα ανεβάσεις στο youtube (και φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορείς να επεξεργαστείς βίντεο που τράβηξες με την μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή). Τέλος, εκτός από αυτές τις βασικές δυνατότητες επεξεργασίας, μετατρέπει το αρχείο σε άλλα format. Μπορεί ακόμη και να κάνει απευθείας εγγραφή σε DVD.
- Το βασικό πλεονέκτημα του Freemake Video Converter σε σύγκριση με άλλα προγράμματα δεν είναι οι δυνατότητες που προσφέρει. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι αυτά που προσφέρει τα κάνει μόνο του (χωρίς άλλα βοηθητικά προγράμματα), είναι πολύ απλό, έχει ευχάριστο και οικείο περιβάλλον για τους χρήστες των Windows, είναι πολύ σταθερό (δεν κολλάει σε αντίθεση με πολλά άλλα του είδους) και φυσικά είναι νόμιμο και δωρεάν.

PS. Το Freemake Video Converter δεν έχει σχέση με το HMR. Το αναφέρω παρενθετικά στο φόρουμ, θεωρώντας ότι είναι ένα χρήσιμο πρόγραμμα για όσους διαθέτουν αυτή τη συσκευή. Δεν θα ξαναγράψω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ωραία πρόταση, επιτέλους βρήκες αυτό που ζήταγες!

Δοκίμασα μία έκδοση fw 739 της Ellion, η οποία προορίζεται για τη Γερμανική αγορά. Έχουν προσθέσει στο IMS ένα πλήθος πληροφοριών (πραγματικά πλούσιο) που έχει σχέση με το γερμανικό ιστοχώρο (στα γερμανικά) με δικό τους σχεδιασμό και του γραφικού περιβάλλοντος.

Όσοι γνωρίζετε γερμανικά αξίζει να το δοκιμάσετε και εάν σας αρέσει να το κρατήσετε.
Υπόψη ότι από τότε που δόθηκε η SDK για το 1283, έχουν αρχίσει να βγαίνουν μερικά fw χρηστών. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως είναι σε φόρουμ ισπανόφωνα ή γερμανόφωνα και όχι αγγλόφωνα.
Ίσως στο επόμενο διάστημα να έχουμε ευχάριστα νέα σε θέματα fw.

Για παράδειγμα κάποιος δοκίμαζε μια άλλη έκδοση UpNP. Στην περίπτωση που το μηχάνημα υποστηρίξει UpNP Renderer, θα είναι δυνατός ο τηλεχειρισμός της συσκευής από άλλη συσκευή (ένα μικρό netop ή tablet pc), ιδιαίτερα χρήσιμο σε ακρόαση μουσικής από δίκτυο.

Μία νέα κοινότητα δημιουργών λογισμικού αρχίζει να αναπτύσσεται. Ας ελπίσουμε τα καλύτερα.

Τελικά στο νέο FW το πρόβλημα με τα torrents δεν λύθηκε εντελώς. Συχνά και ιδιαίτερα σε μεγάλα αρχεία η διαδικασία κολλάει και θέλει να κλείσεις και να ξανανοίξεις τη λειτουργία των torrents από τις ρυθμίσεις δικτύου.

Κάτι πρέπει να γίνεται με την τρέχουσα έκδοση SDK της Realtek στα fw. Το ίδιο πρόβλημα διαβάζω και με άλλα μηχανάκια realtek.

Πολλοί αναφέρουν ότι η έκδοση SDK-3 ήταν μια αποτυχία από πλευράς realtek και ότι εμφάνισε πολλά προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν.

Αυτό πρέπει να είναι αλήθεια, αν αναλογιστούμε ότι στα παλαιότερα fw δεν υπήρχαν προβλήματα ούτε με τα torrent, ούτε με τα flac αρχεία και ποιος ξέρει και με τι άλλο που δεν έχουμε δει ακόμη (κάπου αλλού διάβαζα ότι εμφανίστηκαν και προβλήματα και με την προγραμματισμένη εγγραφή...δεν τη πολυχρησιμοποιώ για να δώσω ανατροφοδότηση).

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα σταθεροποιηθούνε σε μελλοντικό fw.

Παρηγγειλα το Ο2media hmr-600w + hifi απο pixmania 198 ευρω με τα μεταφορικα. Σε αυτα τα λεφτα νομιζω προκειται για ενα απο τα καλυτερα value for money πακετα. Eλπιζω να μην το μετανιώσω.

πριν φρικιασω το interface του player δεν ειναι αυτο που εικονιζεται σε αυτο το βιντεακι πριν 1 1/2 χρονο , αλλα αυτο που φαινεται στην αρχη του νηματος σωστα?

εχει γράψει κανείς απο βιντεοκάμερα παλιά με κασέτα στη συσκευή αυτή? να μας πει εντυπώσεις?