O2media HMR-600W

Όχι, αυτό ήταν ένα fw που φορούσε το 2009.

Τα fw από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν τη μορφή που παρουσιάζεται στο παρακάτω γερμανικό βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=P20CFIak5bo&feature=player_embedded#!

Να ξέρεις ότι στα δύο τελευταία fw γενιάς 7ΧΧ, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα εκεί όπου δεν υπήρχαν (έχουμε αναφέρει για αυτά σε πρωτύτερα μηνύματα).
Επειδή βλέπω ότι παρήγγειλες και wifi stick, ίσως αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα με τo 7ΧΧ.
Εάν μάλιστα ακούς και μουσική κυρίως από flac αρχεία, τότε να βάλεις 3 fw πίσω και πιο συγκεκριμένα το 557 που ήταν σταθερό.
Εάν το πήρες κυρίως για ταινίες και για μουσική κανένα wav ή mp3, τότε δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με τα τελευταία fw γενιάς 7ΧΧ.

Έχουν να δώσουν νέο fw εδώ και 2,5 μήνες, που μάλλον σημαίνει ότι αλλάζουν για τα καλά τον κώδικα (όποτε υπήρχε σημαντική καθυστέρηση περνούσαν σε μεγάλες αλλαγές του κώδικα).

ανακουφιση για το interface...Σχετικα με το fw αυτο που θα παραλαβω θα εχει το 7ΧΧ? ξερεις πιο ακριβως? πως περναμε σε παλιοτερες εκδοσεις? και πρακτικες ερωτησεις τωρα. Απο απο laptop μεσω wifi θα στελνω μουσικη στο mp (εχω και αρκετα flac αρχεια δυστυχως) απο το mp πως ειναι καλυτερα να στελνω την μουσικη στον ενισχυτη (το hdmi θα το εχω λογικα στην tv σωστα?) μεσω της οπτικης?

καλά απιστευτη ταχυτητα οι Ισπανοι, χθες το πρωί το παραγγειλα σήμερα, εφτασε θεσσαλονικη, ακομα δεν το παρέλαβα αλλα ειναι στα γραφεια της ups. Σε 24 ωρες!!! Αν τρέχει έτσι και το player θα ειμαστε καλα!! Ε, ρε τι σου κανει η κριση ... νεφτι στον κ...

ανακουφιση για το interface...Σχετικα με το fw αυτο που θα παραλαβω θα εχει το 7ΧΧ? ξερεις πιο ακριβως? πως περναμε σε παλιοτερες εκδοσεις? και πρακτικες ερωτησεις τωρα. Απο απο laptop μεσω wifi θα στελνω μουσικη στο mp (εχω και αρκετα flac αρχεια δυστυχως) απο το mp πως ειναι καλυτερα να στελνω την μουσικη στον ενισχυτη (το hdmi θα το εχω λογικα στην tv σωστα?) μεσω της οπτικης?

Μεγειές!
Για το πως θα βρεις τι fw έχει, θα πατήσεις το Home κουμπί ακολούθως το stop και έπειτα το pause. Κάπου μεταξύ άλλων θα σου δίνει και την έκδοση fw (σίγουρα την τελευταία 738).

Σελίδα ανανέωσης fw: http://www.o2media.es/firmware_9_5_0,16,5

Για πέρασμα σε παλαιότερη έκδοση fw ή και νεότερη: κατεβάζεις το αρχείο fw και το αποσυμπιέζεις σε ένα στικάκι (αρχείο *.img). Ακολούθως το βάζεις σε μια θύρα usb με σβηστό τελείως το μηχανάκι (κλειστός ο πίσω διακόπτης). Πατάς με το ένα σου χέρι το κουμπάκι home που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής και με το άλλο ανοίγεις τον πίσω διακόπτη, δεν αφήνεις το χέρι σου από το home ωσότου γράψει στην οθόνη του κάτι σαν "initial" ή κάτι σχετικό. Το αφήνεις και το βλέπεις να κάνει την αναβάθμιση μέχρι να ξαναμπουτάρει και voila (δυστυχώς όμως θα ξανασετάρεις τα πάντα, οπότε κράτα αρχείο για το τι είχες βάλει ειδικά σε static ip και τα σχετικά του δικτύου).

Είμαι δικάναλος φανατικός, οπότε περί πολυκάναλου δεν σκαμπάζω. Προφανώς ο AV ενισχυτής σου θα έχει διάφορες συνδέσεις μεταξύ των οποίων και s/pdif, προτίμησε αυτήν είτε είναι optical είτε είναι ομοαξονική. Για να στέλνεις μουσικά αρχεία μέσω του φορητού σου στο O2 δεν το νομίζω, γιατί δεν είναι UPnP Renderer (το είχαμε γράψει και σε πρωτύτερα μηνύματα). Μπορείς μέσω του O2mp να πλοηγείσαι στα διάφορα κοινόχρηστα του δικτύου σου και από εκεί να ανασύρεις τα διάφορα αρχεία προς αναπαραγωγή.
Πάντως εάν ανακαλύψεις τρόπο να διαχειρίζεσαι το media player μέσω του φορητού σου, πολύ θα χαρώ να το μάθω...

έχει γράψει κανείς από βιντεοκάμερα παλιά με κασέτα στη συσκευή αυτή? να μας πει εντυπώσεις?

Μεγειές!
Για το πως θα βρεις τι fw έχει, θα πατήσεις το Home κουμπί ακολούθως το stop και έπειτα το pause. Κάπου μεταξύ άλλων θα σου δίνει και την έκδοση fw (σίγουρα την τελευταία 738).

Σελίδα ανανέωσης fw:

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου! Το δικό μου Fw είναι 5ΧΧ δεν θυμάμαι καλά γιατί το έκανε μια φορά , μολις ξαναπατησα τα κουμπια για να το ξαναβγάλει δεν ανταποκρινόταν , και μετα δεν ξαναπροσπάθησα. Πρώτες εντυπώσεις θετικές. Πρώτο αρνητικό είναι οτι τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν παίζουν μεσα απο το player , εχει τοσα σπασιματα και καποια στιγμη κολάει. Για αυτο γινεται κάτι? Και δεύτερο αρνητικό οι υποδοχές ειναι τοσο στριμωγμένες που πρακτικα ειναι κάποιες συνδεσεις που δεν κομπώνουν επειδη ενοχλείται απο γειτονικη υποδοχη.

έχει γράψει κανείς από βιντεοκάμερα παλιά με κασέτα στη συσκευή αυτή? να μας πει εντυπώσεις?

- Παλαιότερα είχε συζητηθεί αυτό το θέμα...σου βάζω μερικές παραθέσεις.

...
Βίντεο in ή αλλιώς ψηφιοποίηση αναλογικού υλικού.

Χθες δοκίμασα μια άλλη δυνατότητά του, αυτή της ψηφιοποίησης αναλογικών μέσων ή και ψηφιακών μέσω των εισόδων του. Δοκίμασα ψηφιοποίηση μερικών βιντεοκασετών που είχα σε αρχείο και κάποιες miniDV(μέσω scart/rgb). Η διαδικασία εύκολη, κατανοητή και το αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχα μέσω Adobe Premiere. Για να γίνω πιο σαφής η εγγραφή από εξωτερικές πηγές γίνεται μόνω μέσω των Scart/RGB & Composite και όχι μέσω των Component & Hdmi, οπότε το αποθηκευμένο αρχείο στην καλύτερη ποιότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αρχείο mpg (κωδικοποίηση mpeg2). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το δημιουργηθέν αρχείο ήταν σε καλύτερη ποιότητα από αυτό που είχα πάρει μέσω plugin σε Adobe Premiere 2.0 (δηλ. εισαγωγή dv μέσω firewire στο Adobe και έπειτα σώσιμο σε αρχείο mpeg στο δίσκο).

Υπόψη ότι τα αρχεία της ψηφιοποίησης μπορείς να τα αποθηκεύσεις κατευθείαν σε εξωτερικούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στο μηχάνημα (USB) και αυτό έκανα. Γενικά δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δίσκο στο εσωτερικό του μηχανήματος και το λόγο θα τον εξηγήσω πιο αναλυτικά σε επόμενο μήνυμα σχετικό με τη συμπεριφορά του στις θερμικές καταπονήσεις και στο συνολικό του σχεδιασμό....

Χωρίς να αμφισβητώ τα μάτια σου, πραγματικά μένω έκπληκτος που πήρες καλύτερο αποτέλεσμα στην εγγραφή με αναλογική σύνδεση παρά με ψηφιακή (firewire) !! Απίστευτο. Από την κάμερα τι έξοδο εικόνα έβγαλες;
...

...
Για το mpeg2 τώρα, η διαδικασία που ακολουθούσα στο Premiere ήταν: έπαιζε την ταινία η κάμερα και μέσω firewire γινόταν capture στο Premiere. Από κει τώρα ανεξαρτήτου της επεξεργασίας ή θα το γυρνούσες πίσω στην κάμερα μέσω firewire είτε μέσω plugin το Premiere θα το κωδικοποιούσε σε κάποια μορφή, μία από τις οποίες mpeg2.
Αυτό το τελευταίο mpeg2 αρχείο που είχα κρατήσει ως ψηφιακό αρχείο σε σύγκριση με αυτό που έφτιαξε το μηχανάκι μέσω hw, έχει διαφορά υπέρ του hw.
Η σύνδεση στο hw έγινε μέσω της κάμερας που έπαιζε το αρχείο της miniDV κασέτας->αναλογική έξοδος->είσοδος scart/rgb και εγγραφή.
Και εμένα με άφησε έκπληκτο το αποτέλεσμα!

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου! Το δικό μου Fw είναι 5ΧΧ δεν θυμάμαι καλά γιατί το έκανε μια φορά , μολις ξαναπατησα τα κουμπια για να το ξαναβγάλει δεν ανταποκρινόταν , και μετα δεν ξαναπροσπάθησα. Πρώτες εντυπώσεις θετικές. Πρώτο αρνητικό είναι οτι τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν παίζουν μεσα απο το player , εχει τοσα σπασιματα και καποια στιγμη κολάει. Για αυτο γινεται κάτι? Και δεύτερο αρνητικό οι υποδοχές ειναι τοσο στριμωγμένες που πρακτικα ειναι κάποιες συνδεσεις που δεν κομπώνουν επειδη ενοχλείται απο γειτονικη υποδοχη.

Ναι του έχουν αφήσει fw από το καλοκαίρι του 2010 (ποιος ξέρει ίσως γιατί ξέρουν τι χαζομάρες έχουν κάνει στα νέα 7ΧΧ) - μπορείς πάντως να τα δοκιμάσεις και εάν δεν σου κάνουν, πάλι πίσω.

Τι εννοείς ότι τα ψηφιακά δεν παίζουν μέσω του player? Σπασίματα εννοείς ότι έχει η εικόνα των ψηφιακών καναλιών; Όχι δεν είναι φυσιολογικό, αλλά πριν το συζητήσουμε για δες το σήμα πόσο τα % στο δίνει.
Για τις συνδέσεις (κυρίως για τις δύο usb ή φαρδύ hdmi και μεγάλο optical) είχαν γραφεί σχετικές παρατηρήσεις ήδη από την πρώτη σελίδα του νήματος.

Re: Απάντηση: O2media HMR-600W

σκέφτομαι να πάρω αυτήν την έκδοση χωρίς wi fi και σκληρό δίσκο. http://www.pixmania.gr/gr/gr/04873259/art/o2media/hmr-600w.html#void
εσείς τη σκληρό λέτε να βάλω? lemon τι προτείνεις?

Εάν διαβάσεις το νήμα - δεν είναι και τόσο μεγάλο - θα δεις ότι προσωπικά έχω βάλει ένα μικρό 2.5άρη δίσκο εσωτερικό (μόνο και μόνο για κάτι ψιλοεγγραφούλες από την τηλεόραση) και όλη τη δουλειά την κάνω είτε με εξωτερικό δίσκο (dock station τοποθετημένο στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, ούτε που φαίνεται), κυρίως όμως από δίκτυο. Φυσικά όλα αυτά για να μην ταλαιπωρείται από τις θερμοκρασίες του δίσκου.

Εάν τώρα κόπτεσαι οπωσδήποτε για εσωτερικό δίσκο, προτίμησε έναν με τις χαμηλότερες στροφές (όπως η σειρά green) για όσο το δυνατόν χαμηλότερες εσωτερικές θερμοκρασίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: O2media HMR-600W

Εάν διαβάσεις το νήμα - δεν είναι και τόσο μεγάλο - θα δεις ότι προσωπικά έχω βάλει ένα μικρό 2.5άρη δίσκο εσωτερικό (μόνο και μόνο για κάτι ψιλοεγγραφούλες από την τηλεόραση) και όλη τη δουλειά την κάνω είτε με εξωτερικό δίσκο (dock station τοποθετημένο στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, ούτε που φαίνεται), κυρίως όμως από δίκτυο. Φυσικά όλα αυτά για να μην ταλαιπωρείται από τις θερμοκρασίες του δίσκου.

Εάν τώρα κόπτεσαι οπωσδήποτε για εσωτερικό δίσκο, προτίμησε έναν με τις χαμηλότερες στροφές (όπως η σειρά green) για όσο το δυνατόν χαμηλότερες εσωτερικές θερμοκρασίες.

φιλαράκι τα διάβασα.
βασικά για το δίσκο δεν θέλω κανένα μεγάλο εχω και ενα εξωτερικό εαν χρειαστεί απλα ρωτάω για μάρκα και τι σκληρό να βάλω δεν έχω και τις τρελές γνώσεις γιαυτό ρωτάω εχεις κανα λινκ?
σε ευχαριστώ

Χωρίς να είναι η μοναδική σου επιλογή, η σειρά Green της Western Digital θα σε καλύψει. Τη βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα καταστήματα υπολογιστών.

Απάντηση: Re: O2media HMR-600W

Χωρίς να είναι η μοναδική σου επιλογή, η σειρά Green της Western Digital θα σε καλύψει. Τη βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα καταστήματα υπολογιστών.

βάζουμε 2,5 δίσκο, γιατί? και τη χωρητηκοτητα να βαλω? 500GB ειναι καλα?και κατι αλλο ATAPI ή SATA?

εχω αυτον κανει?
http://www.undimu.com/hts428060f9at00-aa0d0-p-13852.html

Last edited:
Όλα έχουν να κάνουν με τη θερμική καταπόνηση του μηχανήματος (εφόσον διάβασες το νήμα, το είχα αναφέρει για ποιο λόγο είναι σημαντικός παράγοντας).
Έτσι προσωπικά (δεν ξέρω εάν το παράδειγμα το ακολούθησε και άλλος) εφόσον έχω λύσει διαφορετικά τον τρόπο αποθήκευσης, του έχω ένα sata 2.5άρη...όπου αποβάλει μηδαμινή θερμοκρασία σε σχέση με τους κανονικούς 3.5άρηδες.
Όλα θέλουν sata δίσκους, αυτός που έχεις ακολουθεί το παλαιότερο πρότυπο, οπότε δεν κάνει.
Η χωρητικότητα πάντα εξαρτάται, από το μέγεθος αρχείων που θα βάλεις τώρα ή και στο μέλλον.
Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για χρήση εξωτερικού dock-station (δες για παράδειγμα εδώ.

Με ένα dock-station
1309099.jpg
συνδεδεμένο μέσω usb στο mp και με ένα sata hot swap trayless
1269747.jpg
(που θα το έχεις μόνιμα στον υπολογιστή σου), λύνεις τόσο τον τρόπο μεταφοράς (για γρήγορα) αρχείων από τον υπολογιστή σου στο media player, όσο και το μελλοντικό αποθηκευτικό χώρο, εφόσον ο κάθε σκληρός μπορεί να είναι και από μία κατηγορία μέσων (βίντεο ή μουσική).
Ειδικά εάν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα torrent υπηρεσίας που διαθέτει (και μάλλον δεν θα σε ενδιαφέρει, γιατί μέχρι τώρα δεν την έχουν υλοποιήσει σωστά), τότε δεν είναι ανάγκη να έχεις εσωτερικό δίσκο. Οπότε αγοράζεις ένα μεγάλο 1-1,5Τ (για αρχή) και το έχεις μόνιμα στο dock-station.

Αλλιώς πας σε μια πιο ολική λύση δικτύου, στηριζόμενος σε χιλιάρι δίκτυο και μάλλον ένα ωραίο NAS.

κάτσε γιατί σε έχασα πάλι

1ον μέσα στη συσκευή δεν πρέπει να βάλω κάποιο δίσκο?

2ον μπορώ να βάλω ενα 2,5 δίσκο sata μέσα και μέσω usb να αποθηκεύω σε ένα εξωτερικό δίσκο ότι θέλω ταινίες φώτο μουσική και να τα αναπαράγω από εκεί σωστά??

3ον έχω το παρακάτω δίσκο σε εξωτερική θήκη μπορώ να το χρησιμοποιήσω? εαν τον βάλω μέσα θα έχω το πρόβλημα με τη θερμοκρασία εάν τραβήξω μακρύ καλώδιο και τον έχω έξω θα είναι οκ?

Attachments

• hard disk.jpg
    hard disk.jpg
    43.7 KB · Views: 19
Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για χρήση εξωτερικού dock-station (δες για παράδειγμα εδώ.

Με ένα dock-station
1309099.jpg
συνδεδεμένο μέσω usb στο mp και με ένα sata hot swap trayless
1269747.jpg
αυτο χρησιμοποιω και εγω και να προσθεσω οτι ειναι τελειως αθορυβο και πολυ γρηγορο.Αψογη επιλογη

αυτο χρησιμοποιω και εγω και να προσθεσω οτι ειναι τελειως αθορυβο και πολυ γρηγορο.Αψογη επιλογη

γιαυτό που λέω πιο πάνω πια η άποψη σου?

1)δεν εχω την συσκευη αυτη , αλλα αλλο συστημα. (WD HUB)
2)μπορεις να βαλεις οτι δισκο θελεις ( 2.5 - 3.5)
3) οπως βλεπεις και στην φωτο ειναι σχεδον τα 3/4 εξω.Εμενα δεν ζεσταινεται καθολου και τον εχω ξεχασει μερες και μερες ανοιχτο (εδω που τα λεμε δεν θυμαμαι να τον εχω κλεισει και ποτε). Τωρα αν κουμπονει ή οχι ο εξωτερικος σου..δεν μπορω να σε παρω στον λαιμο μου.Θεωρητικα ναι , αλλα θα αχρηστευσεις την θηκη του?

1)δεν εχω την συσκευη αυτη , αλλα αλλο συστημα. (WD HUB)
2)μπορεις να βαλεις οτι δισκο θελεις ( 2.5 - 3.5)
3) οπως βλεπεις και στην φωτο ειναι σχεδον τα 3/4 εξω.Εμενα δεν ζεσταινεται καθολου και τον εχω ξεχασει μερες και μερες ανοιχτο (εδω που τα λεμε δεν θυμαμαι να τον εχω κλεισει και ποτε). Τωρα αν κουμπονει ή οχι ο εξωτερικος σου..δεν μπορω να σε παρω στον λαιμο μου.Θεωρητικα ναι , αλλα θα αχρηστευσεις την θηκη του?

είναι πιο απλό απο αυτο έχει λιγότερες δυνατότητες σε ευχαριστώ για την απαντηση σου

Re: Απάντηση: O2media HMR-600W

κάτσε γιατί σε έχασα πάλι

1ον μέσα στη συσκευή δεν πρέπει να βάλω κάποιο δίσκο?

2ον μπορώ να βάλω ενα 2,5 δίσκο sata μέσα και μέσω usb να αποθηκεύω σε ένα εξωτερικό δίσκο ότι θέλω ταινίες φώτο μουσική και να τα αναπαράγω από εκεί σωστά??

3ον έχω το παρακάτω δίσκο σε εξωτερική θήκη μπορώ να το χρησιμοποιήσω? εαν τον βάλω μέσα θα έχω το πρόβλημα με τη θερμοκρασία εάν τραβήξω μακρύ καλώδιο και τον έχω έξω θα είναι οκ?

1) δεν είσαι υποχρεωμένος, εάν δεν βάλεις το μόνο που θα χάσεις, είναι την υπηρεσία torrent (σιγά τα αυγά, προβληματική είναι) και κάποιες διαδικτυακές υπηρεσίες όπως youtube, internet radio (με τα τελευταία 2 fw).
2) ναι μπορείς, όπως μπορείς και χωρίς κανένα μέσα και μόνο έξω μέσω usb.
3) δεν το βλέπω καλά, αλλά εφόσον η θήκη είναι usb 2.0 εξωτερική θα λειτουργήσει, γιατί όχι (ως εξωτερικός) - εάν είναι και 5400rpm δηλ. χαμηλής θερμοκρασίας μπορείς να το βάλεις και εσωτερικό (αρκεί να είναι sata) ή ακόμη και να γυρίσεις το εσωτερικό καλώδιο του απ' έξω από το κουτί και να τον έχεις χύμα έξω (αλλά ποιος ο λόγος;).