O2media HMR-600W

βρε lemon για βοηθα λιγο. Εχω σκαναρει τοσες φορες τα ψηφιακα, τα εχει βρει ολα εκτος απο ΕΤ1-2-3 και τα ραδια Ερα σπορ κλπ (τα cine, plus, prisma τα βλεπω κανονικα. Τι παιζει?

Δεν ξέρω τι συμβαίνει...

Αλλά δεν μου απάντησες στο προηγούμενο που σε είχα ρωτήσει. Το σήμα πόσο % στο δίνει, τόσο της digea όσο και στα λοιπά ψηφιακά της κρατικής

Εάν στα κρατικά είσαι χαμηλά, πιθανόν να είσαι στο όριο και να κόβεται η λήψη των ΕΤ1-3. Σε κάποιες περιοχές, αναφέρεται ότι το σήμα των 3 κρατικών καναλιών είναι αρκετά χαμηλό και οι περισσότεροι δέκτες δυσκολεύονται.

Εάν τα παραπάνω ισχύουν, έχεις ενώσει απευθείας την κεραία στη συσκευή ή πηγαίνει πρώτα σε άλλη και μετά σ' αυτήν...

στα υπολοιπα ψηφιακα της ερτ εχω σημα απο 89 ως 95%, στα υπολοιπα ψηφιακα ως και 100% αλλα ΕΤ-1-2-3 γιοκ. Ο αποκωδικοποιητης της τιβι μεχρι τωρα εννοείται επαιζε κανονικα ολα τα καναλια (θεσ/κη ειμαι). Η κεραια πηγαινει απευθειας στην συσκευη και μετα στην τιβι (ενα ενισχυτικο σηματος που προηγείται δεν παιζει ρολο αφου ηταν παντα σε αυτη την θεση και οταν συνδεομουν απευθειας στην τιβι

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει με τη λήψη αυτών των ψηφιακών καναλιών στην περιοχή σου, πιθανόν.
Μη συγκρίνεις την αναλογική λήψη με τη ψηφιακή, το πως πιάνεις στα ψηφιακά είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

Προτείνω να δοκιμάσεις με άλλον στην περιοχή σου (πολυκατοικία ίσως) που πιάνει όλα τα ψηφιακά. Βάλε στην γραμμή του το μηχανάκι σου, σάρωσε και δες τι γίνεται...

Είναι το μόνο λογικό που μπορώ να προτείνω, για πρόβλημα στο δέκτη μάλλον πρέπει να το απορρίψουμε γιατί εάν είχε πρόβλημα στην αποκωδικοποίηση mpeg2 (κρατικά) ούτε τα Cine και τα λοιπά σχετικά θα έπιανε.

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει με τη λήψη αυτών των ψηφιακών καναλιών στην περιοχή σου, πιθανόν.
Μη συγκρίνεις την αναλογική λήψη με τη ψηφιακή, το πως πιάνεις στα ψηφιακά είναι τελείως διαφορετικό θέμα.

Προτείνω να δοκιμάσεις με άλλον στην περιοχή σου (πολυκατοικία ίσως) που πιάνει όλα τα ψηφιακά. Βάλε στην γραμμή του το μηχανάκι σου, σάρωσε και δες τι γίνεται...

Είναι το μόνο λογικό που μπορώ να προτείνω, για πρόβλημα στο δέκτη μάλλον πρέπει να το απορρίψουμε γιατί εάν είχε πρόβλημα στην αποκωδικοποίηση mpeg2 (κρατικά) ούτε τα Cine και τα λοιπά σχετικά θα έπιανε.

ναι για αυτο απορω και εγω πως πιανω τα cine+ και οχι τα κρατικά? Πάντως όπως σου εξήγησα ούτε πρόβλημα ειχα ή έχω χωρίς το player. Aν το αποσυνδέσω βλέπω κανονικά ΨΗΦΙΑΚΑ τα ΕΤ-1-2-3. Οταν βαζω το player παπαλα.

Όπως σου έγραψα η λήψη των αναλογικών είναι τελείως διαφορετικό πράγμα, γιατί και η μετάδοση διαφέρει και οι συχνότητες.
Ίσως στην περιοχή σου να υπάρχει θέμα με τα τρία συγκεκριμένα ψηφιακά ΕΤ1-3 (μπορεί να εκπέμπουν από αλλού) ενώ τα λοιπά ψηφιακά της κρατικής να μην έχουν πρόβλημα έτσι όπως έχεις την κεραία σου.

Αυτό μόνο μέσω φίλου (κατά προτίμηση στην ίδια πολυκατοικία με σένα) μπορείς να το ελέγξεις, βρες ένα φίλο-γνωστό και θα σου λυθεί η απορία για το τι μπορεί να συμβαίνει και δεν τα πιάνεις.

Όπως σου έγραψα η λήψη των αναλογικών είναι τελείως διαφορετικό πράγμα, γιατί και η μετάδοση διαφέρει και οι συχνότητες.
Ίσως στην περιοχή σου να υπάρχει θέμα με τα τρία συγκεκριμένα ψηφιακά ΕΤ1-3 (μπορεί να εκπέμπουν από αλλού) ενώ τα λοιπά ψηφιακά της κρατικής να μην έχουν πρόβλημα έτσι όπως έχεις την κεραία σου.

Αυτό μόνο μέσω φίλου (κατά προτίμηση στην ίδια πολυκατοικία με σένα) μπορείς να το ελέγξεις, βρες ένα φίλο-γνωστό και θα σου λυθεί η απορία για το τι μπορεί να συμβαίνει και δεν τα πιάνεις.

φιλε lemon αυτο προσπαθω να εξηγησω οτι μεχρι τωρα δεν ειχα καποιο προβλημα εβλεπα κανονικα ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. Απο την ώρα που έβαλα το player τα εχασα! Και τωρα όταν το αποσυνδεω και κουμπωνω την κεραια στην τιβι τα βλεπω κανονικα! Δεν καταλαβαινω γιατι επαναλαμβάνεις συνεχεια την ληψη των αναλογικων και το θεμα συχνοτητων. Πριν βαλω αλλα και αν βγαλω το player βλεπω κανονικα ψηφιακα. Μολις το κουμπωσω απλα δεν τα βλεπω. Ελπίζω να εγινα κατανοητος.-bye-

Λυπάμαι, δεν είχα κατανοήσει καλά αυτά που έγραψες, γιατί συνειρμικά θεώρησα ότι λήψη ψηφιακών δεν έκανε η τηλεόραση από μόνη της και θεωρούσα ότι μιλούσες μόνο για τη λήψη των αναλογικών.

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτό το πρόβλημα είναι περίεργο.

Διαβάζοντας και πάλι τα μηνύματά σου, σημειώνω μόνο το παρακάτω, αν και θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να έχει σχέση γιατί μάλλον τα ψηφιακά της ΕΤ1-3 θα είχαν χαμηλότερο σήμα από τα άλλα και όχι περισσότερο (μήπως και μπουκώνει).
Αλήθεια η τηλεόρασή σου, σε τι επίπεδο επί της % ή dB, δείχνει τα ψηφιακά ΕΤ1-3, περισσότερο ή λιγότερο από τ' άλλα; Στην σπάνια περίπτωση που σου δείχνει τα ΕΤ1-3 με 100%, προσπάθησε να απενεργοποιήσεις το ενισχυτικό σήματος που προηγείται, μήπως και δίνει πολύ ενίσχυση.

στα υπολοιπα ψηφιακα της ερτ εχω σημα απο 89 ως 95%, στα υπολοιπα ψηφιακα ως και 100% αλλα ΕΤ-1-2-3 γιοκ. Ο αποκωδικοποιητης της τιβι μεχρι τωρα εννοείται επαιζε κανονικα ολα τα καναλια (θεσ/κη ειμαι). Η κεραια πηγαινει απευθειας στην συσκευη και μετα στην τιβι (ενα ενισχυτικο σηματος που προηγείται δεν παιζει ρολο αφου ηταν παντα σε αυτη την θεση και οταν συνδεομουν απευθειας στην τιβι

Να συμπληρώσω ότι σε περίπτωση που δε βγάλεις άκρη και συνεχίζει να μη λαμβάνει τα ψηφιακά ΕΤ1-3, κάνε αλλαγή fw με ένα νεότερο. To τελευταίο στην O2media είναι το 739.

Ενημερωτικά, να πω ότι η Ellion έχει βγάλει ένα νέο fw, το 750 όπου μεταξύ κάποιων αλλαγών έχουν βάλει υποστήριξη DVD-Audio και IMS Script Path επιλογή.
- GOTO button directly going to IMS service in Home Guide screen
- Changing BT starting condition and adding recovery process when it is down.
- Changing OSD string
- AutoPlay function in all models
- Supporting DVD audio/Subtitle/Menu Languages by OSD language
- Correcting Samba Server process to USB
- Persian OSD and Subtitle (from C750 Version)
- Changing Hebrew Text Encoding (from C750 Version)

Ειδικότερα για το IMS Script, αναφέρεται στα αγγλικά ότι: "You can select IMS script path among system and connected storage device (HDD, USB, Card). It is designed for user community to add or change IMS service independently from system F/W upgrade. You can enjoy virtually no limit internet service without system F/W upgrade but with changing the updated 2 folders (IMS_scripts/IMS_image) in your storage."

Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο για το πως ακριβώς λειτουργεί και το ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητές του. Μόλις έβαλα το νέο fw και το δοκιμάζω.

Θα το βρείτε στο http://www.megaupload.com/?d=ECWLY386

To IMS Script, δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιλογή διαδρομής των διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως youtube, weather, picassa, feeds κ.α τα οποία προϋπήρχαν στα fw 7xx.

Απλά ενώ μέχρι τώρα ήταν αποθηκευμένα στο σύστημα κάποιες υπηρεσίες, τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να ορίσεις εσύ τη διαδρομή που θα βρει αυτές τις υπηρεσίες (σύστημα, σκληρός, αφαιρούμενο μέσο)....προσωπικά "τρίχες" τα θεωρώ όλα αυτά, γιατί απλά δεν με αφορούν.

Παρατηρώ ότι ακόμη στα flac αρχεία ο συνολικός χρόνος είναι μηδενικός και το Forward σταματά μόλις στο 2Χ, αντί του 32Χ που είναι το κανονικό.
Έκανα εκ νέου και μια επιπρόσθετη αναφορά για αυτό το θέμα και στην Ellion Γερμανίας.

Καλημέρα παιδιά

Αφού διάβασα κάθε λέξη αυτού του νήματος με προσοχή τρείς φορές, αποφάσισα ότι ήταν καιρός πλέον να αλλάξω τον παλιό καλό player (Packard Bell “Store & Play 360”) που έχω με κάτι νεότερο .

Όλα αυτά που διάβασα εδώ και περισσότερο η άψογη παρουσίαση που έχει κάνει ο “lemon” με έπεισαν και έτσι από χθές είμαι κάτοχος ενός HMR-600W, ενός Docking Station USB - 3.5"-2.5" Sata της NOD και ενός Western Digital WD20EARS 2 TB Caviar Green SATA.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα που ελπίζω να λύσω με την βοήθειά σας.

1) Αφού σύνδεσα το μηχανάκι ενσύρματα στο δίκτυο LAN του σπιτιού μου, έκανα τις βασικές ρυθμίσεις, αμέσως εντόπισε τον H/Y μου, μα όταν προσπαθώ να επιλέξω κάποιον από τους φακέλους που έχω ορίσει ως κοινόχρηστους μου ζητά Net User ID & Password.
Ο Η/Υ αυτός είναι ελεύθερος από κωδικούς και τα τοιαύτα.

2) Σύνδεσα το docking station μέσω USB στον Player μα όταν τοποθετώ τον WD20EARS δεν τον βλέπει, σαν να μην υπάρχει. Δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα με έναν Seagate 1,5 TB. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν συνδέω το docking station στον H/Y.

Αρχικά σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα ο δίσκος, μα όταν τον τοποθετώ σε κουτί που χρησιμοποιώ για εξωτερικό δουλεύει άψογα.

3) Αν χρησιμοποιήσω τον WD20EARS σαν εσωτερικό στον HMR-600W θα υπάρξει πρόβλημα θερμικής καταπόνησης???

Ευχαριστώ γιά τον χρόνο σας και ελπίζω στην βοήθειά σας!!
Πάντα φιλικά Δημήτρης

Το πρόβλημα του δίσκου λύθηκε, φαίνεται πως έπρεπε να είναι τοποθετημένος ο δίσκος στο docking station πριν αυτό συνδεθεί στο ρεύμα :huh2:

Λοιπόν για να δούμε πως θα σε βοηθήσουμε.

1) Δεν μας έγραψες τι είδους λειτουργικό έχεις. Εάν έχεις Win' 7 για να μη γράφω αράδες, κοίτα το μήνυμα 22 στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.satplanet.net/forum/showthread.php?t=3117&page=3

2) Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη 2Τerra, εντούτοις πιστεύω ότι είναι "ιδιοτροπία" ή του δίσκου ή το fw μπορεί να είναι ακόμη ανώριμο για τα 2Terra, αν και δεν το πιστεύω.
Εφόσον το ξεπέρασες μ' αυτό το τρυκ που περιγράφεις, βολέψου έτσι - διαφορετικά εάν έχει άλλος χρήστης εμπειρία από μεγάλο δίσκο ας γράψει.
Κοίταξες να δεις τι fw έχεις; Λογικά εάν η πρόσοψη αναφέρει Nexus ως μοντέλο (έχουν κάνει μετονομασία του μοντέλου) θα έχεις το τελευταίο fw750, διαφορετικά κατέβασέ το και βάλε το.

3) Η εσωτερική θερμική καταπόνηση δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του δίσκου, αλλά από τη θερμότητα που αυτό αποβάλλει. Όσο πιο γρήγορα γυρνά ο δίσκος τόσο περισσότερο θερμότητα αποβάλλει και το αντίστροφο - προσωπικά το έχω ακόμη με έναν μικρό 2,5άρη εσωτερικό, μόνο και μόνο για καμία εγγραφή από την τηλεόραση.

Πάντως μετά από έναν ολόκληρο χρόνο της συσκευής, θα περίμενα καλύτερη δουλειά στα fw τους. Μέχρι και τη γενιά 5ΧΧ τα πήγαν περίφημα, στη γενιά 7ΧΧ ενώ θα έπρεπε να έφτιαχναν "παπάδες" έμειναν πίσω...

Λοιπόν αγαπητέ ευχαριστώ γιά την άμεση ανταπόκριση.
Έχουμε και λέμε, Χρησιμοποιώ WinXP SP3 και στον Player έχω είδη περάσει το 750αρι fw (ήρθε με 5xx).
Το πρόβλημα με τον δίσκο τελικά είναι ότι αργεί να ενεργοποιηθεί είτε σαν εξωτερικός είτε σαν εσωτερικός, 2+min αλλά μετά λειτουργεί άψογα.
Το πρόβλημα με το δίκτυο όμως παραμένει.
Ενώ βλέπει τον Η/Υ και μου δηλώνει "logon successful" ανοίγει και βλέπω όλους τους κοινόχρηστους φακέλους, όταν όμως προσπαθώ να επιλέξω έναν από αυτούς μου ζητά "NET User ID" & "Password".
Όπως έχω ήδη πει ο Η/Υ είναι ελεύθερος. Ότι και άν δοκίμασα το αποτέλεσμα είναι "logon fail"

Θα σου περιγράψω μερικά βήματα για τα XP όπως τα θυμάμαι, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, εάν δεν λειτουργήσει τότε θα σου δώσω ακριβέστερες οδηγίες.

Αυτό που θα περιγράψω είναι μία μέθοδος για να λειτουργήσει, πιθανόν άλλος χρήστης να σου προτείνει άλλη οδό...
Θα πας πρώτα στο O2media και θα αλλάξεις το workgroup, έτσι ώστε να είναι κοινό με αυτό που έχεις δώσει στα XP - με λίγα λόγια ίδια ονομασία και στα XP αλλά και στo O2media.

Στα XP θα δημιουργήσεις νέο χρήστη με το όνομα τoυ O2media, το πως θα το πεις, ελεύθερο όποιο όνομα με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες θέλεις, σου συνιστώ όμως να δώσεις το ίδιο όνομα όπως περιγράφεται στη συσκευή (setup). Δεν είναι ανάγκη να του δώσεις δικαιώματα διαχειριστή, αλλά οπωσδήποτε με πρόσβαση μέσω κωδικού ο οποίος να είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει το O2media - προτείνω ίδιο user name & κωδικό σε XP kai Ο2media.

Όταν τα φτιάξεις θα πας σε κάθε φάκελο που έχεις κάνει "κοινό" στα XP και θα δώσεις πλήρη δικαιώματα μοιράσματος και στο Advanced (Προχωρημένοι) θα προσθέσεις ως χρήστη το όνομα του νέου χρήστη των XP που ισοδυναμεί στην ουσία με το O2media, εδώ μπορείς να δώσεις μόνο read, write ως δικαιώματα και όχι full.

Κανονικά τώρα θα πρέπει να σου δουλέψει, γιατί το O2media θα συνδεθεί στα XP ως χρήστης και θα βλέπει εκείνους του φακέλους στους οποίους του έχουν δοθεί δικαιώματα από τη διαχείριση (δηλ. εσένα).
Για δοκίμασε και πες μου τι έγινε...

Λοιπόν φίλε μου θα ξεκινήσω με μια απορία, πώς ακριβώς γίνεται αυτό? "Θα πας πρώτα στο O2media και θα αλλάξεις το workgroup" διότι όταν προσπαθώ να κάνω EDIT στον φάκ. Workgroup δεν μου επιτρέπεται.
Κατά τα άλλα δοκίμασα κάθε πιθανό συνδυασμό που μπόρεσα να σκεφτώ με την δημιουργία χρηστών ,παραχώρηση δικαιωμάτων κλπ. Κάθε φορά με το ίδιο αποτέλεσμα. Βλέπει το Home Network, τον Η/Υ μα όταν προσπαθώ να επιλέξω κάποιον από τους φακέλους που έχω ορίσει ως κοινόχρηστους μου ζητά “Net User ID & Password”. Παρεμπίπτοντος κάθε φορά που μου εμφανίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να δώσω το “Net User ID & Password” τα πεδία είναι πάντα συμπληρωμένα με τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζω από πού προέρχονται.
Net User ID: Realtek_guest
Password: *************

Μετά από πολλές ώρες προσπάθειας και σπάσιμο νεύρων ανακάλυψα και κάτι.
Χωρίς να παίζει ρόλο το αν έχω η όχι δημιουργήσει λογαριασμούς χρηστών και η παραχώρηση δικαιωμάτων όταν προσπάθησα να ανοίξω τον κλασικό φάκ. “Shared documents” στον C:/ όλα δούλεψαν ρολόϊ. Είχα τον απόλυτο έλεγχο του φακέλου και όλων των υποφακέλων και η αναπαραγωγή αρχείων “media” που τοποθέτησα μέσα σε αυτούς ήταν άψογη. Μην με ρωτάς γιατί συμβαίνει, δεν καταλαβαίνω τίποτα, απλά συμβαίνει.
Και κάτι ακόμη η αποστολή αρχείων στον “O2media” και ο έλεγχος ενός σκληρού, που του τοποθέτησα δοκιμαστικά, από τον Η/Υ μέσω LAN είναι δυνατή αν και η μεταφορά είναι πολύ αργή.
Ευχαριστώ για την υπομονή σου!!!