Από αυτά που έχετε πάθει, έχετε μάθει τουλάχιστον; Η πέριμένετε να πάρετε τη ζωή κανενός στο λαιμό σας; Μιλάω πχ για τύπους που κατεβαινουν με 150 την Πεντέλης... Έχω δεί άνθρωπο πεζό να εκτινάσσεται, να χτυπάει πάνω σε δέντρο και να πεθαίνει από ανθρωπίδια με τιμόνι. Επειδή βρισκόταν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή...
'87.
Υπερσιβηρικό ταξίδι.
Ήτοι όλη η διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Βέροια με χιόνι στο οδόστρωμα.
Το 106 λαστιχάκι χειμερινό ultra grip 5, στενό 155.
Όλα καλά.
Πριν τον Αγ. Βασίλειο έχω μπροστά μου έναν οδηγό κατατρομαγμένο, με αλυσίδες να πηγαίνει με 30 και ενίοτε στραβά...
Νύχτα, καρότσι με πήγαινε για τουλάχιστον 20χλμ καθώς δεν υπήρχε χώρος για προσπέραση επειδή τα εκχιονιστικά κάνανε βουνό το χιόνι στις άκρες του δρόμου.
Τον δρόμο τον ξέρω καλά...
Φτάνουμε στον Αγ. Βασίλειο.
Όπα σκέφτομαι έχει ζέμπρα εδώ θα τον περάσω τον κερατά...
Ζέμπρα όμως έχει το καλοκαίρι...
Τα εκχιονιστικά τις ζέμπρες φυσικά δεν τις καθαρίζουν...
Γκαζώνω!
Το μισό αμάξι στα δεξιά πατάει κανονικά στο χιόνι του οδοστρώματος.
Το μισό αριστερό πέφτει σε τοίχο χιονιού τουλάχιστον 25 εκ πάνω στη ζέμπρα.
Αμέσως ο κόλος πήγε μπροστά και το αμαξάκι διαγράφει τόξο με κατεύθυνση το αντίθετο ρεύμα.
Κόβουμε το αντίθετο και πάμε καρφί με τα πλάγια για την απέναντι κολώνα φωτισμού ώστε να κοπούμε στα 2... πάραυτα.
Η σύζυγος κλαίει και γαντζώνεται από όπου βρει.
Η κολώνα είναι από την μεριά της.
Τραβώ χειρόφρενο, κάνει ελιγμό ο πέζουλας, αποφεύγει την κολώνα και πέφτουμε στο πρανές.
Από παρακείμενη καφετέρια μαζεύονται καμιά 50αριά παλληκάρια έτοιμα να χειροκροτήσουν...
Προσπαθούνε να μας βγάλουνε απο το αμάξι.
Από το χιόνι δεν ανοίγουν οι πόρτες.
Έρχεται ένα πειραγμένο RS 2000 με κοτσαδούρα.
Μας δένει, αλλά σπινιάρει ασύστολα.
Σπρώχουν μέσα στη λάσπη και μερικά παιδιά και βγάζουν τελικά τον πέζουλα στο δρόμο.
Καθαρίζουν τα χιόνια και βγαίνουμε από τα αυτοκίνητο αγρατζούνιστοι.
Η σύζυγος μόλις έχει σταματήσει το κλάμα...
Το αμάξι αγρατζούνιστο!
Ευχαριστούμε τον κόσμο.
Μετά από 1 χλμ καταλαβαίνω ότι δεν έχω ανάρτηση!!!
Φτάνω στη Βέροια στις 4 το πρωί με ακόμα χειρότερες συνθήκες χιονιού.
80 εκ μέσα στην πόλη...
Το αμάξι πέτρα.
Την άλλη μέρα συνεργείο.
Ανέβασμα στη ράμπα.
Δεν φαίνεται τίποτα από τους πάγους.
Σφυρί και καλέμι ο μάστορας να ρίξει τα παγάκια από τους θόλους.
Γεμίζει το μαγαζί πάγους και νερά.
Τελειώνει.
Το αμαξάκι μου ξανααπέκτησε ανάρτηση!
Οσο γιά την "άμοιρη" την Alfa (146) έχει αναστενάξει πολλές φορές στη διαδρομή Καλαμάτα - Σπαρτη! ............ αλλά εξακολουθεί να είναι σκυλί!
:SFGSFGSF:
Ας μην είχες το 106 και θα σου λεγα...
Όντως Νίκο "άκουσε" αμέσως το άτιμο.
Αν είχα καμιά 2τονη μαούνα το πιθανότερο είναι να μην υπήρχα...
Xρήστο αυτή είναι ''ειδική διαδρομή''60 km..:smile:
Iδια καί απαράλλακτη από τότε πού ανακαλύφθηκε ο τροχός..........γενικώς.![]()
Σωστότατος είσαι Σπύρο!...... ίδια καί απάραλλακτη ...... αλλά ταυτόχρονα "απλά υπέροχη"
![]()
Απολαυστική...Τοπίο far west και χωρίς διόδια.![]()
Έχω μετανοιώσει που δεν το κράτησα για 2ο...
2003 μολις ειχα παρει το πρωτο αυτοκινητο μου ενα μεταχειρισμενο Ibiza 1000αρι πηγαινα ηγουμενιτσα απο σερρες μεσω κοζανης στα βουνα πανω..στις στροφες ειχε ψιλοβροχο..και σε μια δεξιοστροφη που μπηκα με 60 χιλιομετρα πατησα φρενο και γλυστρησε το αυτοκινητο...περασε το αντιθετο ρευμα και σταματησα ηρεμα σε ενα φυσικο χωματινο ανοιγμα που ειχε η στροφη..αντι για το γκρεμο... ο φιλος μου που με ακολουθουσε απο πισω..οταν μπηκε στην στροφη και με ειδε σταματημενο νομιζε οτι παρκαρα επειδη το ηθελα...ειχα αγιο εκεινη την μερα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.