Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,182
ΑΘΗΝΑ
παρατηρω τα τελευταια 2-3 χρονια,μια απαραδεκτη οδικη συμπεριφορα,η οποια πια εχει γινει ακρως επικινδυνη.
σαφως το εχετε παρατηρησει οι περισσοτεροι και ειδικα αυτοι που καβαλανε δικυκλο.
ενδεικτικα να αναφερω οτι το κινητο ειναι πια πολυ Must.μιλανε ανετα και δεν συμβαινει τιποτε.και εαν τους πεις και κατι?"ειναι αναγκη..."ποσο αναγκη ειναι ρε φιλε??
που ανα πασα στιγμη μπορει να αφαιρεθεις και να παρεις κανα μηχανακι σβαρνα..? και αντε ρε συ-οκ- ειναι αναγκη...
ρε δεν μπαινει κανενας στον κοπο να δωσει 10 ευρω να παρει ενα bluetooth headset...!ή εστω να βαλει τα ακουστικα που του δινει η συσκευασια.ποσο δυσκολο ειναι?ή κανε δεξια και μιλα ρε συ.πριν 10 χρονια που δεν το ειχες τι εκανες δηλαδη?
αυτοι που δεν παιζονται,ειναι αυτοι που γραφουν και μηνυματα..!!μαλιστα.την ωρα που οδηγουν την λεοφωρο Κατεχακη(και οχι μονο..),γραφουν και μηνυμα..δηλαδη ποσο μ@λ@κ@ς πρεπει να εισαι για να γραφεις μηνυμα Onboard..!!
το αλλο που παρατηρω παλι τελευταια,ειναι οτι εχουμε ξεχασει οτι ο δεξια εχει παντα προταιρεοτητα εκτος και εαν εχεις stop...!!
αερα πατερα ολοι.στα 10 οχηματα,ζητημα να σταματησουν/κοψουν οι 2.
το χειροτερο-περνανε και τα μηχανακια σφαιρα.εκτεθειμενοι πανω σε 2 ροδες,εκτος τοπου και χρονου..
αυτα βλεπω συχνοτερα τελευταια.ειναι-δυστηχως-πολλες σοβαρες παραβασεις,που γινοται καθημερινα.
ειλικρινα-εαν και λατρης του δικυκλου-σκεφτομαι σοβαρα να παω στις 4 ροδες συχνοτερα.
τουλαχιστον να εχουμε μονο υλικες ζημιες,γιατι πια δεν σεβομαστε τιποτε και κανεναν...

Re: καθε μερα και χειροτερα..

Είναι απλά τα πράγματα. Όταν βγει "βρώμα" ότι αν πιαστείς να παίζεις με το κινητό όσο οδηγείς θα πληρώσεις πρόστιμο 1-2 χιλιάρικα και αφαίρεση πινακίδων για 6 μήνες, τότε αυτά θα σταματήσουν. Όσο συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στην "ωριμότητα" του οδηγού, καλή μας τύχη.

Btw, προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και το bluetooth headset θα'πρεπε να απαγορεύεται. Ο δρόμος χρειάζεται συγκέντρωση, το πρόβλημα δεν είναι το ένα χέρι στο αυτί, το πρόβλημα είναι το ότι η προσοχή σου είναι αλλού. Δε θα σε επηρρεάσει αυτό γενικά, αλλά μπορεί να σου συμβεί μια φορά (μπορεί να τσακώνεσαι στο τηλέφωνο, μπορεί να λύνεις κάποιο σημαντικό θέμα, μπορεί, μπορεί, μπορεί....

(εμένα μου έτυχε μια φορά στη ζωή μου, όπου μπήκα στεγνά ανάποδα σε μονόδρομο, επειδή τσακωνόμουν με κάποιον τηλεφωνικώς, μιλώντας σε bluetooth. Από τότε το 'κοψα. Σταματάω στην άκρη και πιάνω την κουβέντα. Ή απαντάω απλώς για να δώσω στίγμα/σημεία ζωής και τους παίρνω αργότερα.)

μια εναλλακτικη εδωσα.απο το να το κρατας και να οδηγας καλυτερα ενα hf ή bt.
σαφως και ειμαι της αποψης "κανε δεξια και μιλα" ή παρτον/ην μετα.δεν εγινε και κατι..
αλλα εδω ο αλλος γραφει μηνυμα,δεξια θα κανει..?

Αμ, η αλλη που οδηγουσε και ετρωγε σουβλακι... 😊

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Σταυρο-αστο.πραγματικα εχει τοσα κρουσματα με τετοια ευτραπελα τελευταια,που αρχιζω να αναρωτιεμαι,εαν ειμαι στα καλα μου ή υπερβαλω..
:AFADF0:

Το αγαπημενο μου καθημερινο φαινομενο: η χρηση του φλας απο τις Ελληνιδες οδηγους σαν ΚΑΑΠ (κουμπι αυτοματης αλλαγης πορειας)... 😊

Το αγαπημενο μου καθημερινο φαινομενο: η χρηση του φλας απο τις Ελληνιδες οδηγους σαν ΚΑΑΠ (κουμπι αυτοματης αλλαγης πορειας)... 😊

καλα-φλας γενικα δεν παιζει..θελω να στριψω?γραααπ και οποιον παρει ο χαρος...

Συμφωνώ .

Εχει ξεσαλώσει όμως και ο οδηγός του δικύκλου.
Δεν υπάρχει δίκυκλο που να μην κάνει 10 παραβάσεις ανά 500 μέτρα. (Προσπέρασμα από δεξιά , όριο ταχύτητας, πάτημα διπλής γραμμής, αντίθετα σε μονόδρομο , μη χρήση φλας , ελιγμοί , κίνηση μεταξύ λωρίδων, κόκκινο , στοπ , αναστροφή κλπ).

σαφως-η χρηση κινητου ομως ειναι επικινδυνη ανεξαιρετως εαν οδηγεις 2 ή 4 ροδες.

Εγώ γίνομαι έξω φρενών όταν βλέπω παιδιά να "βόσκουν" στα μπροστά και στα πίσω καθίσματα χωρίς ζώνες.

Το είδα και αυτό. Μαμά (αλλοδαπή έμοιαζε) οδηγός με μωρό στην αγκαλιά της !!!!!!!!!!!

Εγώ γίνομαι έξω φρενών όταν βλέπω παιδιά να "βόσκουν" στα μπροστά και στα πίσω καθίσματα χωρίς ζώνες.

Το είδα και αυτό. Μαμά (αλλοδαπή έμοιαζε) οδηγός με μωρό στην αγκαλιά της !!!!!!!!!!!

αλλο κι`αυτο..

.......................................................................
ανοιξα βασικα το θεμα,με αφορμη 1 σημερινο περιστατικο.
ειμαι στην Καισαριανη(στα στενακια που ειναι τα μεζεδοπωλεια)και ειναι μια μανταμ μπροστα με ενα κλειστο
επαγγελματικο βανακι.
περναει αερα ολα τα στενα...γιουρια λεμε...!!με το που κανουμε δεξια το φαναρι πηγαινω διπλα της για να της μιλησω.
κανω ετσι το βλεμα μου και της λεω "γνωριζετε οτι ο δεξια εχει προταιρεοτητα?"
και καπακι μου εχει σηκωσει και το κινητο και παιρνει τηλεφωνο.της συμπληρωνω "και μιλατε και στο κινητο..?"
ε..ναι μου λεει διστακτικα.τι να σας πω..?:drool:

Αν συνεχίσει έτσι η κυρία θα της πεί ο παππάς στο αυτί!!!!!

(το θέμα είναι πόσους άτυχους θα πάρει μαζύ της).

Αν συνεχίσει έτσι η κυρία θα της πεί ο παππάς στο αυτί!!!!!

(το θέμα είναι πόσους άτυχους θα πάρει μαζύ της).

αμ αυτο λεω.θα πεσει πανω σε κανα πιο ζορικο τυπο και μετα θα φωναζει παναγια μου σωστε με ...!!

σβηστηκε κανα μηνυμα μου?

Απάντηση: Re: καθε μερα και χειροτερα..

Σήμερα πρωί συνάντησα παρόμοιο περιστατικό

Απάντηση: Re: καθε μερα και χειροτερα..

Σήμερα πρωί συνάντησα παρόμοιο περιστατικό

Παπάκι ..... Μπαμπάς και μπροστά του παιδί, πίσω η μαμά και ενδιάμεσα τους το άλλο παιδί... φυσικά και οι 4 χωρίς κράνος.

Πιθανό να το έγραψες και να μη πάτησες send ή για κάποιο λόγο να μην έγινε upload.
Πάντως δεν σβήστηκε απολύτως τίποτε σε αυτό το νήμα.
Δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:flipout:

Συμβαίνουν! Ανθρώπινο είναι! :ernaehrung004:

Πιθανό να το έγραψες και να μη πάτησες send ή για κάποιο λόγο να μην έγινε upload.
Πάντως δεν σβήστηκε απολύτως τίποτε σε αυτό το νήμα.
Δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:flipout:

Συμβαίνουν! Ανθρώπινο είναι! :ernaehrung004:

ειναι οκ Χρηστο...δεν το εβλεπα...:drool1: