Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Re: καθε μερα και χειροτερα..

Παω σαν κοτα στο δρομο .Κοιταω δεξια, αριστερα , μπρος πισω.Δεν παω ποτε ποτε ανεμελα οταν εχω προτεραιοτητα,υπολογιζω παιδια σκυλια μηχανακια που θα πεταχτουν ξαφνικα μεσα απο αυλες (που βλεπουν στον δρομο) , πεζους που θα διασχιζουν τον δρομο βυθισμενοι στις σκεψεις τους η ακουγοντας μουσικη.Και αυτα στην επαρχια , ετσι

τα in ears είναι πολύ κακή εφεύρεση

Επισης εκνευριζομαι (με τους γονεις) παρα πολυ,οταν βλεπω μικρα παιδια σε μηχανακια χωρις κρανος .Ο γονιος να φοραει μηχανακι αλλα το παιδι οχι, η να ειναι τρια ατομα και το μικρο παιδι στην μεση για ''προστασια''.

Υπάρχει και καλύτερο.

Το παιδί, επειδή κάθεται πίσω, φοράει το oversized κράνος του μπαμπά.

Και αν γίνει η στραβή, σπάνε και οι 2 το κεφάλι τους...

Και όλα αυτά για να "ξεγελαστεί" ποιος?

Πέρα απο την τραγική οδηγική συμπεριφορά αν πιάσουμε και το παρκάρισμα κλείσαμε :D πραγματικά μου ανεβάινει το αίμα στο κεφάλι με αυτά που βλέπω, τέτοιος σταρχιδισμός απορώ αν υπάρχει αλλού.

Φυσικά όλα είναι αποτέλεσμα του κοκτέιλ έλλειψη παιδείας + ελλειψη ποινών.

Παιδί σε μηχανάκι στη μέση και μπαμπάς μπροστά – μαμά πίσω , χωρίς κράνος κλπ είναι και δείγμα οικονομικής αδυναμίας.

Μην κοροϊδευόμαστε , η οικονομική κρίση έχει συνέπειες. Η οδική ασφάλεια είναι και δείγμα οικονομικής δύναμης – πολιτισμού – παιδείας. (που πάνε μαζί μας αρέσει – δεν μας αρέσει).
Απλήρωτοι , κακοπληρωμένοι , άνεργοι , με χρέη άνθρωποι , που πολλοί κρύβονται από τηλέφωνα , το τελευταίο που έχουν σαν προτεραιότητα είναι η ηρεμία να εφαρμόσουν μέσα ασφαλείας. Εδώ σέρβις σε οχήματα δεν γίνονται…

Η Ελλάδα έζησε μερικά χρόνια (που πέρασα πιά) σαν «πλούσια» , εστω και με δανεικά , κοινωνία , αλλά δεν κατάφερε να γίνει ώριμη κοινωνία. Και τώρα πάει και ανάποδα – δυστυχώς.

Όταν ό άνθρωπος παλεύει να ζήσει δεν μπορεί να εφαρμόζει οδική ασφάλεια – δηλαδή ρωτάω πόσες παραβιάσεις μονοδρόμησης κάνει ΤΟ ΛΕΠΤΟ ένα μηχανάκι delivery. ?

Last edited:

Ποτέ ΙΜΟ δεν ήταν θέμα "οικονομίας" αλλά "νοοτροπίας - παιδείας"... :)

Attachments

• imageBIG3571A_resize.jpg
    imageBIG3571A_resize.jpg
    108.2 KB · Views: 130

Και στις εποχές ευμάρειας (λέμε τώρα) τα ίδια χάλια ήταν, ναι η οικονομική κατάσταση έχει επιβαρύνει την κατάσταση αλλά ο Ελληνάρας είναι παντος καιρού και συνθηκών, δεν βελτιώνεται, γίνεται συνεχώς χειρότερος.

Συμφωνώ και με τους δύο σας.

Απλά θέλει ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ οικονομικής ευμάρειας (και δημοκρατίας - δικαιοσύνης- ισονομίας κλπ) για να έλθει αλλαγή νοοτροπίας σε ασφάλεια – περιβάλλον – προδιαγραφές κλπ.
Την πρώτη δεκαετία που βγάζεις -σαν κοινωνία- «λεφτά» αγοράζεις αυτοκίνητο – σπίτι – κάνεις φιγούρα (σαν το Ψάλτη) κλπ κλπ. Μετά από 30-40-50 χρόνια αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι για νοοτροπία –περιβάλλον – παιδεία – οδική ασφάλεια .
Μπορεί να θέλεις και 100 χρόνια οικονομικής ευημερίας-ειρήνης για να αρχίσεις να ασχολείσαι με όσα είναι έξω από το σπίτι σου και όχι μέσα σε αυτό. (πχ Ελβετία)

Η Ελλάδα ως συνήθως , μένει από λάστιχα πάντα στα μισά και ούτε καν.

Last edited:

Παιδί σε μηχανάκι στη μέση και μπαμπάς μπροστά – μαμά πίσω , χωρίς κράνος κλπ είναι και δείγμα οικονομικής αδυναμίας.

Μην κοροϊδευόμαστε , η οικονομική κρίση έχει συνέπειες. Η οδική ασφάλεια είναι και δείγμα οικονομικής δύναμης – πολιτισμού – παιδείας. (που πάνε μαζί μας αρέσει – δεν μας αρέσει).
Απλήρωτοι , κακοπληρωμένοι , άνεργοι , με χρέη άνθρωποι , που πολλοί κρύβονται από τηλέφωνα , το τελευταίο που έχουν σαν προτεραιότητα είναι η ηρεμία να εφαρμόσουν μέσα ασφαλείας. Εδώ σέρβις σε οχήματα δεν γίνονται…

Η Ελλάδα έζησε μερικά χρόνια (που πέρασα πιά) σαν «πλούσια» , εστω και με δανεικά , κοινωνία , αλλά δεν κατάφερε να γίνει ώριμη κοινωνία. Και τώρα πάει και ανάποδα – δυστυχώς.

Όταν ό άνθρωπος παλεύει να ζήσει δεν μπορεί να εφαρμόζει οδική ασφάλεια – δηλαδή ρωτάω πόσες παραβιάσεις μονοδρόμησης κάνει ΤΟ ΛΕΠΤΟ ένα μηχανάκι delivery. ?

Ελαχιστη εως καμμια σχεση με οικονομικη ευμαρεια , εξαλλου υπαρχουν κρανη φθηνα (παραχωρηση ως προς το θεμα της ασφαλειας αλλα απειρως καλυτερα απο το τιποτα)

Απλα το κρανος θεωρειται απο πολλους σαν εισπρακτικο μετρο και οχι μετρο προστασιας .Οποτε φοραει ''αναγκαστικα'' ο γονιος κρανος , που κανει και το πιο μεγαλο μπουγιο οπτικα ,ενω το παιδι οχι γιατι αν τον σταματησει κανεις ..ελα μωρε ενταξει..στις λεπτομερεις κολλατε βρε αδελφε..αφηστε μας να παμε στην δουλεια μας η στην παραλια.

Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση σε σχέση με το εξωτερικό είναι η ευκολία των οδηγών αυτοκινητου-μηχανης όπου στριβουν χωρίς να σταματούν ενώ υπάρχει πράσινο για τους πεζούς. Στον Πειραιά είναι δολοφονική η συμπεριφορά τους, δεν σταματούν και στο τσακ δεν με θερισαν σήμερα και ούτε έριξαν ματιά, απλώς εστριψαν και μπήκαν στη στροφή...

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επισης εχει πλακα η εκπληξη συχνα των πεζων οταν καποιος σταματαει την διαβαση .Μονο ευχαριστω δεν λενε :) Σημερα πετυχα ενα μπαρμπα που προχωραγε στην διαβαση με τα χερια απλωμενα στα πλαγια.Ειχε μπει αποφασιστικα ο φουκαρας στην μαχη :)

Επισης εχει πλακα η εκπληξη συχνα των πεζων οταν καποιος σταματαει την διαβαση .Μονο ευχαριστω δεν λενε :) Σημερα πετυχα ενα μπαρμπα που προχωραγε στην διαβαση με τα χερια απλωμενα στα πλαγια.Ειχε μπει αποφασιστικα ο φουκαρας στην μαχη :)

Στη Θεσσαλονίκη πολλοί πραγματικά πολλοί λένε ευχαριστώ ή κάνουν αντίστοιχη χειρονομία. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Βέβαια το καλύτερο ήταν με μια κοπελίτσα σχετικά κοντά στη γειτονιά μου που την κόρναρε ο μπροστινός μου, ξανανέβηκε στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια εγώ σταμάτησα για να κατέβει κάνοντας τη σχετική χειρονομία. Μου ψιλοσήκωσε τη φούστα, μια κίνησ στιγμιαία, αλλά χαρακτηριστική, λες και το να κάνει μια χειρονομία ευχαρίστησης θα ήταν γι αυτή πραγματικά λίγο.

Έχετε δει συνοδό αναπήρου σε καροτσάκι να του κορνάρει έντονα ο ταξιτζής από πίσω να φύγει απ' τη μέση (και να "κάνει" πως θέλει να τον χτυπήσει)? Εγώ ναι...

Έχετε δει συνοδό αναπήρου σε καροτσάκι να του κορνάρει έντονα ο ταξιτζής από πίσω να φύγει απ' τη μέση (και να "κάνει" πως θέλει να τον χτυπήσει)? Εγώ ναι...
αν είναι δυνατόν!!!

Απάντηση: καθε μερα και χειροτερα..

Παιδιά τι λέτε?
Έχετε κάνει συνοδηγός ασθενοφόρου με ασθενή και σειρήνα?
Εκεί να δείτε παιδεία. Να χώνονται μπροστά από το ασθενοφόρο, να κλείνουν το δρόμο και να μην κουνιούνται....

Γιατί αυτοί που ακολουθούν κολλητά το ασθενοφόρο (το οποίο ανοίγει και δρόμο)?

Ελληναράδες... :)

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στην οδήγηση.