Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Είμαστε εγκληματίες όσοι γονείς βάζουμε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου παιδιά.
Είμαστε εγκληματίες όσοι βάζουμε ζώνη, και κρατάμε αγκαλιά ένα παιδί, για να παίξει το ρόλο του αερόσακου σε πιθανό ατύχημα.
Είμαστε εγκληματίες που οδηγώντας μηχανή έχουμε μπροστά μας η πίσω μας το παιδί, χωρίς κράνος.

υπάρχουν και οι ηλίθιοι που βάζουν στο παιδί το κράνος του γονιού, που είναι είκοσι νούμερα πιο μεγάλο από την περίμετρο του κεφαλιού του.
Στο πρώτο μπαμ, το πρώτο που θα φύγει είναι το κράνος και μετά το παιδί.

Παραθέτω ένα στοιχείο, από Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς, με τον Ιαβέρη που είχα κάνει στην λέσχη που ανήκω.

Κάθε εκατό θύματα, τα 87 είναι θύματα πόλης, με ταχύτητες μικρότερες από 40 χιλιόμετρα την ώρα, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το σπίτι η την εργασία.
Άρα θύματα και θύτες γνωρίζονται μεταξύ τους.

Για όλα τα παραπάνω δεν φέρει ευθύνη ούτε ο Υπουργός ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο δήμος.
Αν θέλεις να κάνεις ζημιά στο παιδί σου δεν σου φταίει κανένας.

Βεβαίως και στην φωτογραφία στο ποστ #71 θα έπρεπε να πέσουν καρπαζιές.

Πριν δώσουμε μαθήματα οδικής συμπεριφοράς στα παιδιά μας, με κίνδυνο την ζωή τους, καλό θα είναι να κάνουμε μαθήματα πρώτα στους εαυτούς μας.

Μεσογειων στη ανοδο σημερα, πορτοκαλι φαναρι αρχιζω να κοβω, μηχανακι διπλα μου με μπαρμπα 40+ αρχιζει να παταει κορνες και περναει με κοκκινο... Και εγω με μηχανακι ημουν, δε το ρισκαρα να βιαστω να το προλαβω, ο μπαρμπας μαλλον εχει μαθει πως με τη κορνα περνας οπως θες!

Re: Απάντηση: Re: καθε μερα και χειροτερα..

Το μηχανακι μερικες φορες αναγκαστικα προσπερναει απο δεξια γιατι κατι κοιμισμενοι οδηγοι κολανε τερμα αριστερα και δεν ειναι υποχρεωμενος αυτος με το μηχανακι επειδη ο μπραστα κοιμαται και πληρωνει τζαπα ξενοδοχειο να κοιμηθει μαζι του.

Αν το μηχανάκι θέλει να προσπεράσει χρειάζεται είτε μια ακόμα ελεύθερη λωρίδα αριστερά του οχήματος ή διακεκομμένη γραμμή αριστερά του οχήματος και χώρο (ώστε να βγει στο αντίθετο ρεύμα και να προσπεράσει).

Τι εννοείς "κοιμισμενοι οδηγοι κολανε τερμα αριστερα"; Που ακριβώς κολλάνε και πως εμποδίζουν το μηχανάκι;

Re: Απάντηση: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Είμαστε εγκληματίες όσοι γονείς βάζουμε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου παιδιά.
Είμαστε εγκληματίες όσοι βάζουμε ζώνη, και κρατάμε αγκαλιά ένα παιδί, για να παίξει το ρόλο του αερόσακου σε πιθανό ατύχημα.
Είμαστε εγκληματίες που οδηγώντας μηχανή έχουμε μπροστά μας η πίσω μας το παιδί, χωρίς κράνος.

υπάρχουν και οι ηλίθιοι που βάζουν στο παιδί το κράνος του γονιού, που είναι είκοσι νούμερα πιο μεγάλο από την περίμετρο του κεφαλιού του.
Στο πρώτο μπαμ, το πρώτο που θα φύγει είναι το κράνος και μετά το παιδί.

Ακριβώς!
Πλέον με 1000 ευρώ (και λιγότερα) μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να μεταφέρεις τα παιδιά σου στο σχολείο αν είσαι σε χωριό.
Και καλύτερα να μαζεύεις χόρτα να τρως για 3-4 μήνες για να βάλεις στην άκρη αυτά τα λεφτά παρά να διακινδυνεύεις τη ζωή των παιδιών σου όπως στη φωτογραφία με το παπάκι.
Γιατί σίγουρα δεν το κάνει μόνο για να πάει τα παιδιά στο σχολείο.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες εικόνες.

Εγώ στη φωτογραφία βλέπω έναν πατέρα κτήνος γιατί:
Είναι ντάλα καλοκαίρι. Στα ορεινά χωριά δεν κυκλοφορείς με ανοιχτά παπούτσια και αμάνικο πάνω σε μηχανάκι αν δεν έχει πιάσει Ιούνιος. Και τότε έχει κλείσει το σχολείο.
Τα δύο παιδάκια από πίσω δεν πάνε στο σχολείο γιατί απλά, δεν είναι καν στην ηλικία να πάνε σχολείο.
Η μάνα με τον καφέ στο χέρι αν είχε πραγματικά ανάγκη δεν θα είχε ποτήρι μίας χρήσεως.

Ο Sherlok της γειτονιάς σας.

Εγώ πάντως τα παιδιά μου τα έχω κάνει να πιστεύουν ότι έχουμε από αυτά τα αυτοκίνητα που αν δεν φορέσουν όλοι ζώνη δεν ξεκινάνε. :p

Ακριβώς!
Πλέον με 1000 ευρώ (και λιγότερα) μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να μεταφέρεις τα παιδιά σου στο σχολείο αν είσαι σε χωριό.
Και καλύτερα να μαζεύεις χόρτα να τρως για 3-4 μήνες για να βάλεις στην άκρη αυτά τα λεφτά παρά να διακινδυνεύεις τη ζωή των παιδιών σου όπως στη φωτογραφία με το παπάκι.
Γιατί σίγουρα δεν το κάνει μόνο για να πάει τα παιδιά στο σχολείο.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες εικόνες.

Εγώ στη φωτογραφία βλέπω έναν πατέρα κτήνος γιατί:
Είναι ντάλα καλοκαίρι. Στα ορεινά χωριά δεν κυκλοφορείς με ανοιχτά παπούτσια και αμάνικο πάνω σε μηχανάκι αν δεν έχει πιάσει Ιούνιος. Και τότε έχει κλείσει το σχολείο.
Τα δύο παιδάκια από πίσω δεν πάνε στο σχολείο γιατί απλά, δεν είναι καν στην ηλικία να πάνε σχολείο.
Η μάνα με τον καφέ στο χέρι αν είχε πραγματικά ανάγκη δεν θα είχε ποτήρι μίας χρήσεως.

Ο Sherlok της γειτονιάς σας.

Εγώ πάντως τα παιδιά μου τα έχω κάνει να πιστεύουν ότι έχουμε από αυτά τα αυτοκίνητα που αν δεν φορέσουν όλοι ζώνη δεν ξεκινάνε. :p

Καλά βρε Dr Watson.. Αν πήγαινε τα παιδιά του σχολείο δεν θα κουβάλαγαν τουλάχιστον 1 τσάντα??

LOL!

Μου θύμισε τον Αϊνστάιν στην κατασκήνωση...

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον πήγανε για κάμπινγκ. Αφού λοιπόν το βράδυ έφαγαν και ήπιαν το κρασάκι τους, την πέφτουν για ύπνο. Ξαφνικά, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, ο Σέρλοκ σκουντάει τον Γουάτσον.
- Γουάτσον, ξύπνα. Κοίτα πάνω και πες μου τι βλέπεις.
- Τί να δώ, κ. Χολμς; Εκατομμύρια των εκατομμυρίων αστέρια.
- Και τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτό;
- Κοιτάξε: Αστρονομικά, συμπεραίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν και συνεπώς άπειρο πλήθος αστέρων και πλανητών. Αστρολογικά, ο σκορπιός πρέπει να βρίσκεται στο Λέοντα. Ωρολογικά, πρέπει να είναι περίπου τρεις και τέταρτο τα ξημερώματα. Μετεωρολογικά, μάλλον θα κάνει καλό καιρό αύριο. Θεολογικά, συμπεραίνω ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και ότι αποτελούμε ένα απειροελάχιστο και ασήμαντο κομμάτι του σύμπαντος. Εσείς τι συμπεραίνετε κ. Χολμς;
- Ότι μας έκλεψαν τη σκηνή, ανόητε!

Τα παιδιά απλά μιμούνται τους γονείς, σε όλα.

Μιχάλη, δούλευες με τη NCIS? Το έχεις... :)

Μπα...
Χρειάστηκε να την κοιτάξω και δεύτερη φορά για να βεβαιωθώ από τα δεντράκια και την κατάστασή τους ότι είναι ντάλα καλοκαίρι.
Αν και δεν θέλει και ιδιαίτερη προσοχή, γιατί τσάντες και βιβλία δεν υπάρχουν πουθενά στη φωτογραφία.
Στο βίντεο βλέπω έναν αχταρμά όπου τα παιδάκια που πάνε στο σχολείο με τις σάκες στον ώμο, τα πάνε με τα πόδια.
Κάποιες τσάντες βέβαια είναι πιο μεγάλες από τα παιδάκια που τις κουβαλάνε (φανερά "δανεισμένες" για τις ανάγκες του βίντεο)

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχει και θα έπρεπε οι πολιτικοί να ντρέπονται για αυτές τις καταστάσεις (αν θα είχαν τη τσίπα να ντραπούν).
Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοια θέματα.
Αλλά τα φτιαγμένα βίντεο "φουσκώστε το να κάνει εντύπωση" κάνουν μπαμ.

Να προσθέσω εδώ και το πόσο επικίνδυνο είναι να μεταφέρεις παιδιά χύμα στο πίσω κάθισμα. Αν βρεθούν ανάμεσα στα 2 καθίσματα κινδυνέυουν ακόμα και απο απότομο φρενάρισμα.

Δυστυχώς έχω συναντήσει χειρότερη εικόνα από το ποστ #71.
Πριν 3 χρόνια περπατάω πεζός στο πεζοδρόμιο έξω από το Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" βλέπω να βγαίνει τύπος οδηγώντας ένα παλιόπαπο με το ΕΝΑ χέρι και σαγιονάρα, χωρίς κράνος φυσικά, ανάποδα από την είσοδο και να μπαίνει στο ρεύμα κυκλοφορίας χωρίς καν να κοιτάξει. Μέχρι εδώ σκέφτομαι "ΟΚ τίποτε καινούριο ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδει...". Εκεί που φρίκαρα τελείως είναι όταν συνειδητοποίησα το λόγο για τον οποίο οδηγούσε με το ένα χέρι. Όχι γιατί στο άλλο κρατούσε ένα καφέ ή τυρόπιτα. Με το άλλο χέρι κρατούσε στον ώμο του ένα νεογέννητο ΜΩΡΟ!!!
Η πλάκα είναι πως όταν βλέπεις κάτι τόσο εξωπραγματικό να συμβαίνει μπροστά σου παγώνεις και δεν αντιδράς.
Τουλάχιστον αυτό συνέβει σε μένα.

Καλά βρε Dr Watson.. Αν πήγαινε τα παιδιά του σχολείο δεν θα κουβάλαγαν τουλάχιστον 1 τσάντα??

Σε άλλες λεπτομέρειες μπήκα την ώρα που έγραφες το μήνυμα. :flipout:

Σε άλλες λεπτομέρειες μπήκα την ώρα που έγραφες το μήνυμα. :flipout:

Αυτές τις επιπολαιότητες έκανες και σε κόψαν απο το NCIS :flipout:

Είμαι βέβαιος ότι αν έκανες παρατήρηση στον πατέρα, μπορεί και να έτρωγες και ξύλο από πάνω...

Δυστυχώς, ο Έλληνας οδηγός σήμερα ΔΕΝ "ακούει" τι του λέει ο άλλος.

Δεν είναι απαραίτητα Ελληνας.. ας πούμε καλύτερα ο οδηγός στην Ελλάδα.

Παρεπιπτόντως, ούτε πινακίδα έχει το παπί :worshippy:

Ας μας πει ο SR71 που το βρήκε το κελεπούρι?

Αυτές τις επιπολαιότητες έκανες και σε κόψαν απο το NCIS :flipout:

Δεν ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου με τη μία. Περιμένεις την άλλη μεριά να παρασυρθεί. :flipout:

Δεν ξερω αλλα μαλλον οι περισσοτεροι κανετε αυτο που κανει και ο SR.
Οταν τα νευρα ειναι τσιτα ξεκιναμε με οποιον βρισκετε κοντυτερα.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση κοντυτερα βρισκεται ο ποστερ του #71.
Ο πατερας/μανα και παιδια (στο παπι) βρισκονται λιγο μακρυτερα.
Δεν μπορουμε να ζητησουμε ρεστα απο αυτους ... ζηταμε απο τον SR.
Που ειναι η σχολικη τσαντα, γιατι φραπεδοποτηρο μιας χρησης η μανα,
εχει 1000 ευρω καβαντζα ο πατερας, που ειναι τα πατουμενα του οδηγου,
ποσο νταλα ειναι ο ηλιος ....

Κυριοι ....

προσπαθησα παρα πολυ να συγκρατηθω και να μην ξεσπασω πανω στον
πατερα (γιατι αυτος πηρε την τελικη αποφαση) και οχι σε δημαρχους
ΚΤΕΛ και οτι αλλο. Προσπαθησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Γιατι ειμαι συγκινησιακο
ατομο και κατι τετοια ατομα ειναι τα πρωτα που τρωνε τα βολια της
αναξιοτητας σε οτι και αν ποσταρουν. ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ.

Και ειπα (εξαιρετικα σπανιο για τα μετρα και σταθμα μου) να ξαναδιαβασω
το αρθρο και να ξανακοιταξω το βιντεο γιατι κατι Chrisssb και Zαγγογιαννης
ολο ανακαλυπτουν πραγματα εκει που η συγκινησιακη μου φορτιση τα απαγορευει.
Ας μην τους δωσω το δικαιωμα να με βγαλουν αναξιο λογου και συμπερασματων.
Απροσεκτο και παρορμητικο. Και ειπα για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ας κοιταξω πισω απο την
κουρτινα. Και η κουρτινα καλυπτει ενα πραγμα > ΕΚΛΕΙΣΑΝ τα σχολια σε
τουλαχιστον 3 χωρια (ενα απο αυτα χρηματοδοτημενο μονο για τις μιζες)
και τα σχολεια δεν κλεινουν απο ντοπιους, κλεινουν απο κυβερνησεις που
ψαχνουν μαλλια σε φαλακρες. Επισης, το ΚΤΕΛ κανει μονο δυο δρομολογια
(ας οψεται η ανταγωνιστικοτητα) ενα το πρωι και ενα το μεσημερι (ισως και
κανα το βραδυ). Αρα οι γονεις δεν μπορουν να πανε, να επιστρεφουν πισω
στο χωριο για δουλεια και μετα να ξαναπανε να μαζεψουν τα παιδια στο
σχολασμα. Γιατι η βενζινη δεν ειναι νερο. Επισης, οι ανευθυνοϋπευθυνοι
Πιλατοι της ντοπιας νομεκλατουρας νιπτουν κανονικα τας χειρας τους αφου
"εγω ενημερωσα αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο" και ολα αφηνονται
στην αγαθη προθεση καποιου προισταμενου, συνηθως στην αλλη ακρη της
Ελλαδας.

Μετα απο ολα αυτα ..... ΔΕΙΡΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ..... αφοβα ! :laugh:

Και συγνωμη (παλι) που δεν ξερω αν εχει 1000 ευρω ο πατερας να αγορασει
ενα μεταχειρισμενο 4τροχο. Θα κανω στοχο ζωης να ψαξω τα οικονομικα του ...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: καθε μερα και χειροτερα..

Αν το μηχανάκι θέλει να προσπεράσει χρειάζεται είτε μια ακόμα ελεύθερη λωρίδα αριστερά του οχήματος ή διακεκομμένη γραμμή αριστερά του οχήματος και χώρο (ώστε να βγει στο αντίθετο ρεύμα και να προσπεράσει).

Τι εννοείς "κοιμισμενοι οδηγοι κολανε τερμα αριστερα"; Που ακριβώς κολλάνε και πως εμποδίζουν το μηχανάκι;

Ειναι η πιστα που ονoμαζεται μονη λωριδα.Εκει οπου απο αριστερα περναει ο πιο γρηγορος, ευελικτος , οπου τα αυτοκινητα συχνα πανε σημειωτον η σταματανε επειδη καποιος διπλοπαρκαρε η απλα σταματησε για να αγορασει στα γρηγορα ενα κοτοπουλο στην σχαρα :)

Aν ανοιξει και καμμια πορτα μπορει η πιστα να μετατραπει και σε ρινγκ :)

Μάνο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να βάζεις την οικογένειά σου σε τέτοιο κίνδυνο.-