Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Η άγνοια στις τριτοκοσμικές χώρες είναι δικαιολογία, η φτώχεια όχι! Στην Ελλάδα του 2016 και όχι του 70 δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο πατέρας πως παίζει την ζωή των παιδιών του κορόνα/γράμματα με το τρικάβαλο! Αν δεν έχει χρήματα για αυτοκίνητο δεν δικαιολογείται να κάνει λανθασμένη χρήση στο μηχανάκι. Στην τελική ας πάρει ποδήλατο με τρέιλερ και κράνη. Εγώ το καλοκαίρι έτσι μετακινώ τα παιδιά μου εδώ στην Γερμανία για κοντινές αποστάσεις. Το κόστος για ένα καλό τρέιλερ τελευταίας τεχνολογίας για 2 παιδιά και κράνη δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ καινούριο (μεταχειρισμένο είναι αρκετά φτηνότερο). Για μακρινότερες αποστάσεις και εφόσον δεν υπάρχει συγκοινωνία, τότε σε κάθε περίπτωση καλύτερα μείνουν τα παιδιά σπίτι παρά να τα θάψει!

Θα εκπλαγεις αν σου πω οτι μερικες επιλογες σου ... ειναι απορροια του βιοτικου σου επιπεδου ?

ΔΕΝ λεω για καθε επιλογη σου ... αλλα για μερικες !

Και κάποιες άλλες του πνευματικού σου (δεν πάει προσωπικά σε σένα).

Re: Απάντηση: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Βρε συ Μιχάλη δεν μιλάω γενικά.
Μίλησα με συγκεκριμένο παράδειγμα σχετικά με τα παιδιά στα μηχανάκια.

Παιδί σε μηχανάκι ανεβαίνει μόνο με κράνος.
Sorry αλλά σε αυτό είμαι απόλυτος, μη συζητήσιμος και ανυποχώρητος.

Όπως και στο ότι παιδί στο αυτοκίνητο μόνο με ζώνη.

Δεν με ενδιαφέρει αν μπορεί να αγοράσει το κράνος, αν μπορεί να πάει με άλλο μέσον, αν είναι μακριά, αν το στενεύει η ζώνη, αν έχει ζέστη, αν πέφτουν τα μαλλιά του από το κράνος, αν αν αν...

Η άσφαλτος δεν θα ρωτήσει κανέναν αν είχε λεφτά να αγοράσει κράνος όταν θα πέσει κάποιος με το κεφάλι πάνω της.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει αν το έκανε από βλακεία ή από ανάγκη.

Μίλα με παραδείγματα και άσε τις γενικότητες... :)

Ακούω SR71...

Δεν χρειαζεται πολλα παραδειγματα > εισαι χτιστης και δεν εχει δουλεια σε οικοδομες
και εχεις αμολησει τρια κουτσουβελα χωρις να υπαρχει αποθεματικο αλλα ουτε και ...
παππους/γιαγια. Και πρεπει να παει το παιδι στο σχολειο ... 30 χιλιομετρα μακρια.

Τι κανεις ? ... (για μενα, ωφειλες να μην βαλεις μπρος τον σπορο σου ... αλλα
ας υποθεσουμε οτι εγω ειμαι απαισιοδοξο παιδακι ... ).

Να τα πάει ένα ένα-ένα.

Αν και καλύτερα θα ήταν να μιλήσουμε για το υπόλοιπο 99,9999999999999999999999999999999999999999999999999999999% των περιπτώσεων. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε concept για μεσημεριανό show σε Κουτσελίνη και Στεφανίδου, επικαλούμενοι το συναίσθημα.

Απορρίπτεις τη πιθανότητα ο χτίστης να είναι του δόγματος "τι να τα κάνεις μωρέ τα γράμματα" και άρα ο ίδιος να συμβάλει στο γεγονός ότι τα παιδιά του δεν θα πάνε τελικά σχολείο?

Όλα εξαρτώνται από το πόσο θέλεις κάτι και πως θα το πετύχεις, ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης. Δεν νομίζω ότι η αδιαφορία - αμέλεια είναι στο πρόγραμμα στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Να τα πάει ένα ένα-ένα.
Αυτο θα εκανα και εγω !

Ομως βαζω με το μυαλο μου οτι υπαρχουν ανθρωποι που χωρις να ειναι εγκληματιες
ρισκαρουν θεωρωντας οτι το ρισκο ειναι υπολογισμενο. Κακως κακιστα που παιρνουν
τετοια ρισκα ... αλλα με το δικο τους μυαλο και τα δικα τους βιωματα, ισως ο πατερας
τους να εκανε τα ιδια και χειροτερα.

Δεν ειναι εγκληματιες αυτοι οι ανθρωποι ... απλα εζησαν σε αλλες πρακτικες και συνηθειες
που περασαν μεσα στο dna χωρις δευτερη σκεψη. Και εκει πανω στα βουνα και τα χωρια
της ορεινης Ελλαδας, ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ στο μυαλο σας, υπαρχει αυτος ο κοσμακης ... ΑΚΟΜΑ.
Κοσμακης που δεν κατορθωσε να κανει την δευτερη σκεψη ... που κανουμε εμεις !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απορρίπτεις τη πιθανότητα ο χτίστης να είναι του δόγματος "τι να τα κάνεις μωρέ τα γράμματα" και άρα ο ίδιος να συμβάλει στο γεγονός ότι τα παιδιά του δεν θα πάνε τελικά σχολείο?

Όλα εξαρτώνται από το πόσο θέλεις κάτι και πως θα το πετύχεις, ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης. Δεν νομίζω ότι η αδιαφορία - αμέλεια είναι στο πρόγραμμα στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Σταυρο, γιατι με κουραζεις ?
Εγραψα οτι ΜΕΡΙΚΑ πραγματα ειναι απορροια βιοτικου επιπεδου ... ΟΧΙ ολα.
Εαν εισαι ερευνητικο πνευμα (και χωρις σπουδες και γραμματα) θα την ψαξεις την δουλεια
και αργα αλλα σταθερα θα βρεις τι πρεπει να αλλαξεις/αποφυγεις. Υπαρχουν ομως πολλοι
που ΔΕΝ την ψαχνουν την δουλεια.

Ειναι εγκληματιες ?

Απάντηση: Re: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Τώρα με τη διείσδυση του διαδικτύου δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες... :)

Σταύρο,θα μπορούσε να είναι έτσι ,αλλά δυστυχώς το σκουπιδαριό του διαδικτύου είναι πάρα πολύ μεγάλο και ανέξοδο

Δεν μπαινουν ολοι στο νετ, ουτε ολοι στο AVclub,
ουτε ψαχνουν οτιδηποτε αλλο περα απο φθηνα κινητα στο Skroutz
... η χαλβαδιαζουν κατι περα απο XVideos.

Μην κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια ... !

Λοιπον, εφοσον EΓΩ σας παρεκτρεψα τοσο πολυ offtopic μαλλον ωφειλω να σας επαναφερω intopic.

Ποσοι απαντουν σε κινητο ενω οδηγουν ? Θα λεγα να μπει poll πανω-πανω στο νημα αλλα ...
ξερω οτι ελαχιστοι θα απαντησουν καταφατικα. Ολοι θα την σκαπουλαρουν.

mistake-650x366.jpg

Ποσο δρακοντειο πρεπει να ειναι ενα μετρο με τετοια ολοφανερη (πια) αδιαφορια για την ζωη
οχι μονο την δικη μας ζωη αλλα ΚΥΡΙΩΣ για την ζωη των υπολοιπων εξω απο το αμαξι μας ?

Τι κανετε αμα μπειτε σε ενα τετοιο αμαξι με τετοιο οδηγο ? Σφιγγετε τα δοντια σας και οτι προκυψει ?

Δεν μπαινουν ολοι στο νετ, ουτε ολοι στο AVclub,
ουτε ψαχνουν οτιδηποτε αλλο περα απο φθηνα κινητα στο Skroutz
... η χαλβαδιαζουν κατι περα απο XVideos.

Μην κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια ... !

Λοιπον, εφοσον EΓΩ σας παρεκτρεψα τοσο πολυ offtopic μαλλον ωφειλω να σας επαναφερω intopic.

Ποσοι απαντουν σε κινητο ενω οδηγουν ? Θα λεγα να μπει poll πανω-πανω στο νημα αλλα ...

mistake-650x366.jpg

Ποσο δρακοντειο πρεπει να ειναι ενα μετρο με τετοια ολοφανερη (πια) αδιαφορια για την ζωη
οχι μονο για την δικη μας ζωη αλλα ΚΥΡΙΩΣ για την ζωη των υπολοιπων εξω απο το αμαξι μας ?

Τι κανετε αμα μπειτε σε ενα τετοιο αμαξι με τετοιο οδηγο ? Σφιγγετε τα δοντια σας και οτι προκυψει ?

Υπάρχει αναντιστοιχία κινητού και κυρίας ...

Υπάρχει αναντιστοιχία κινητού και κυρίας ...

Επιπλέον η κυρία είναι σαν βεζυροπούλα γιατί φοράει δακτυλίδια στούς δείκτες

(ρε που εμπλεξα ! ... :laugh:)

Πετρο .... το θες τον Supersonic σου !

Χαλαρα ...

Το ερώτημα είναι αν το μαλλί της είναι βαμμένο [off topic]

Δεν αποσπάται η προσοχή μου εύκολα, οπότε απαντώ σε κινητό.

Βασικά οδηγώ με την συνεχή εντύπωση ότι κάποιος καιροφυλακτεί να κάνει στραβή... :)

Ειναι εγκληματιες ?

Ναι.

Εγώ.
Όταν έχω το handsfree μου και κάτσει να χτυπήσει ενώ είμαι σταματημένος σε κάποιο φανάρι.
Καθόλου σπάνιο στην Αθήνα βέβαια...
Αλλιώς δεν.