Οδήγηση ATC SCM40

Γιατί όμως οι περισσότερες καινοτομίες ΔΕΝ έρχονται από την Ιαπωνία?
Πιστευω ειναι πολιτικη.Γιατι να "οδηγουν" τα πραγματα;Αφου οταν αποφασισει ο κοσμος τι θελει,απλα του το προσφερουν στην ποιοτητα-σε ολες τες τιμες- που μονο αυτοι ξερουν.Νομιζω οτι αν προσπαθουσαν να οδηγησουν τα πραγματα,θα ηταν καταδικασμενοι να αποτυχουν,και μονο απο την "αντιδραση" των Ευρωπαιων και λοιπων κολοσσων.

Ξαναδιάβασε προσεκτικά το κείμενο που κάνεις quote στο ποστ σου και θα διαπιστώσεις οτι επουδενεί δεν προχώρησα σε συμπεράσματα.
Δέν έχω τίποτα με τα διακόπτικά, αντιθέτως τα θαυμάζω και πιστεύω οτι στο μέλλον θα σβήσουν όλα τα άλλα απο τον χάρτη θα περιμένω το μέλλον και βλέπουμε..

μα το σχολιο μου αναφερεται στο:

"αν ολοι οι διακοπτικοι παιζουν το ιδιο"

κατα τα αλλα καταλαβα οτι σου αρεσουν.

υ.γ.οχι και κορυφαιος με τετοια specs.
τι τον κανη κορυφαιο το esoteric logo?

Καλά παιδιά ότι πείτε.
Σας αφήνω να τα πείτε με την ησυχία σας.
Καλό surfing...

Ευχαριστώ για τη διόρθωση economides.
Όταν το είδα ήταν πλέον αργά. :2thumb22sup:

Γιατί όμως οι περισσότερες καινοτομίες ΔΕΝ έρχονται από την Ιαπωνία?

Θα παραφράσω λίγο αυτό που έγραψες συνεχίζοντας το off topic για λίγο...

Γιατί ΚΑΜΜΙΑ καινοτομία δεν προέρχεται από την Ιαπωνία; (ή την Κίνα, ή την Κορέα...)

Γιατί η κουλτούρα και η νοοτροπία τους δεν ευνοεί το νεωτερισμό, το καινούριο, το πρωτοφανές... θα γράψω ένα περιστατικό που διαφωτίζει το χαρακτήρα των Ιαπώνων καλύτερα από χίλιες θεωρίες.

Οι Ιάπωνες γνώριζαν την πυρίτιδα από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλούς αιώνες πριν τους δυτικούς, αλλά δεν είχαν ποτέ την ιδέα του τουφεκιού ή του κανονιού. Τα πρώτα τουφέκια τους τα κατασκεύασαν το 1543, αντιγράφοντας από ένα πορτογαλικό εμπορικό που ξεστράτισε μέχρι την Ιαπωνία. Τα όπλα που κατασκεύασαν οι ιάπωνες οπλουργοί ήταν πολύ ανώτερα από τα πρωτότυπα έμειναν όμως ίδια και απαράλλαχτα μέχρι τον 19ο αιώνα, για σχεδόν 300 χρόνια. Κανόνια δεν έφτιαξαν...

Οι Ιάπωνες γνώριζαν την πυρίτιδα από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλούς αιώνες πριν τους δυτικούς, αλλά δεν είχαν ποτέ την ιδέα του τουφεκιού ή του κανονιού. Τα πρώτα τουφέκια τους τα κατασκεύασαν το 1543, αντιγράφοντας από ένα πορτογαλικό εμπορικό που ξεστράτισε μέχρι την Ιαπωνία. Τα όπλα που κατασκεύασαν οι ιάπωνες οπλουργοί ήταν πολύ ανώτερα από τα πρωτότυπα έμειναν όμως ίδια και απαράλλαχτα μέχρι τον 19ο αιώνα, για σχεδόν 300 χρόνια. Κανόνια δεν έφτιαξαν...

Δεν ήταν οι Ιάπωνες αλλά οι Κινέζοι.
Τις ανακαλύψεις τις έκαναν οι Κινέζοι το χαρτί για παράδειγμα.Η Κινέζικη γλώσσα και γραφή είναι πολύ ανώτερη της Ιαπωνικής που είναι πολύ απλοϊκή.
Ομως στη κατεργασία του ατσαλιού ήταν αξεπέραστοι έφτιαξαν τα καλύτερα ξίφη στο κόσμο.
Γενικά έχουν ικανότητα να τελειοποιούν εφευρέσεις άλλων.

Δεν ήταν οι Ιάπωνες αλλά οι Κινέζοι.
Τις ανακαλύψεις τις έκαναν οι Κινέζοι το χαρτί για παράδειγμα.Η Κινέζικη γλώσσα και γραφή είναι πολύ ανώτερη της Ιαπωνικής που είναι πολύ απλοϊκή.
Ομως στη κατεργασία του ατσαλιού ήταν αξεπέραστοι έφτιαξαν τα καλύτερα ξίφη στο κόσμο.
Γενικά έχουν ικανότητα να τελειοποιούν εφευρέσεις άλλων.

Μα εγώ δεν είπα ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα, αλλά ότι την γνώριζαν (από τους κινέζους). Κατά τα άλλα, συμφωνούμε :ernaehrung004:

καλοριζικα τα 40αρια και απο εμενα, καλοριζικα και στο φιλαρακι μου τον βασιλη που επισηs τα πηρε, επειδη εγω εστησα το συστημα αυτο του φιλου και τα οδηγουμε με το γνωστο απο το elector σχεδιο cresendo στην μεγαλη του μορφη 2χ150watt και σε μονομπλοκ εκδοση και με αρκετα μουσκουλα στην τροφοδοσια δεν ειμαι ευχαρηστημενοs οχι απο τιs εντασειs αλλα απο τα σωματα των οργανων τηs μεσαιαs και κυριωs μεσοχαμηληs περιοχηs.Φταιει οτι θελουν ακομα στρωσιμο καθωs εχουν παιξει καμια 50αρια ωρεs φταινε τα καλωδια? τα παιζουμε διπλοκαλωδιωση με Dnm η οτι τα παιζουμε 60εκ απο τουs πισω τοιχουs?Θα ηθελα την γνωμη σαs καθωs εχετε ψαχτει και εσειs.:a0210:

ΧΑΧΑΧΑ!.. Οι τωρινοί δηλαδή γιατί δεν είναι παραγωγικοί σε Ιδέες; 30 χρόνια το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της χώρας επίσημα και το 50% ανεπίσημα τι έκανε;...

Δηλαδη για να καταλαβω εσεις ακουτε τα στεροφωνικα σας εν ωρα εργασιας στη φαμπρικα?
Και στο σπιτι σκεφτεσθε να ανεβασετε την παραγωγικοτητα του εργοδοτη σας ?

:chinese:

καλοριζικα τα 40αρια και απο εμενα, καλοριζικα και στο φιλαρακι μου τον βασιλη που επισηs τα πηρε, επειδη εγω εστησα το συστημα αυτο του φιλου και τα οδηγουμε με το γνωστο απο το elector σχεδιο cresendo στην μεγαλη του μορφη 2χ150watt και σε μονομπλοκ εκδοση και με αρκετα μουσκουλα στην τροφοδοσια δεν ειμαι ευχαρηστημενοs οχι απο τιs εντασειs αλλα απο τα σωματα των οργανων τηs μεσαιαs και κυριωs μεσοχαμηληs περιοχηs.Φταιει οτι θελουν ακομα στρωσιμο καθωs εχουν παιξει καμια 50αρια ωρεs φταινε τα καλωδια? τα παιζουμε διπλοκαλωδιωση με Dnm η οτι τα παιζουμε 60εκ απο τουs πισω τοιχουs?Θα ηθελα την γνωμη σαs καθωs εχετε ψαχτει και εσειs.:a0210:

φίλε τα καλώδια δεν φταίνε σίγουρα... στείλε ένα email για καλώδια στην ATC, για να έχεις να σπας πλάκα στο μέλλον με αυτά τα θέματα, βάσει της απάντησης που θα σου δώσουν... στο γράφω γιατί έχω δει την απάντηση τους ...

το θέμα του στρωσίματος είναι σημαντικό όταν μιλάμε για μεγάφωνα... υπάρχουν αναρτήσεις που όντως επιδέχονται στρωσίματος ... περίμενε να πιάσεις περίπου 300 ώρες και βγάζεις ξανά συμπέρασμα ...

Αστα πρώτα να παίξουν καμμιά 300αριά ώρες ,όπως σου γράφει και
ο Δημοκηδής, δοκίμασε και κάποιον άλλο ενισχυτή και μην ασχοληθείς με τα καλώδια προς το παρόν..

Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι.
Αυτό θα πείς αν τα ακούσεις με κανένα ASR ή με κανένα NEMO.

Οπως ειπανε και τα παιδιά πιο πάνω τα ηχεια σιγουρα πρέπει να παιξουν πολύ ακόμα για να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα ειδικά στους τομεις που αναφέρεις... μεσοχαμηλό-σώμα

Πάντως σε σχέση με τα καλώδια θα ήθελα να πω οτι απο οτι εχω διαβάσει, γενικότερα τα χαμηλής ευαισθησίας πόσο μάλλον τα τόσο χαμηλής, δεν ενδεικνυται να παίζουν με μονόκλωνα καλώδια όπως τα DNM... καταλαβαίνω αυτό που ειπωθηκε πιο πανω για την άποψη των ανθρώπων της ATC περι καλωδιων (σε καμια περιπτωση δεν την αμφισβητώ) αλλά τα μονοκλωνα ειναι μια κάπως πιο "περιεργη" περίπτωση καλωδίου η οποία μάλιστα λέγεται οτι χάνει κάπως σε "σωμα" σε σχέση με τα πολύκλωνα τα οποία απο την άλλη αναλόγως του συστήματος μπορει κάποιος να τα πει "φουσκωμένα" ... αυτό!
Βεβαια όταν άκουσα τα 19 του αδελφου μου με τα δικά μου μονοκλωνα vovox initio δεν μπορω να πω οτι δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα ... τέλος πάντων!!!

Οπως και να εχει το σημαντικότερο ειναι να παίξουν τα ηχεια αρκετες ωρες ακόμα...

Last edited:
στο εγχειρίδιο χρήσης της ATC αναφέρεται σχετικά με τα καλώδια ηχείων (κατά λέξη):

"Always use good quality speaker cable with a 2.5mm minimum cross sectional area per conductor (79 strand).
Cable of a smaller cross sectional area or fewer strands is unsuitable.
For cable runs longer than 10m use a significantly heavier gauge cable.
Consult our dealer or consultant for specific cable recommendations"

Η αληθεια ειναι οτι ακομα εχουν πολυ ψωμι για να στρωσουν, και θα κανουμε μια δοκιμη με καλωδια ετσι για να μαs φυγει η ιδεα, και θα επανελθουμε.Ευχαρηστω για την βοηθεια κυριοι.

Update (Bryston 4b SST2 + ATC SCM40).

Τελικά όλα ήρθαν και έδεσαν μόλις αντικατέστησα τα Kimber Hero intrerconnects (xlr) με τα Kimber Silver Streak (xlr).

Λες και άκουγα άλλο σύστημα. Φοβερό χαμηλό και πολύ καθαρές και αέρινες υψηλές σε ένα χώρο που με τα προηγούμενα καλώδια μπουμάριζε, είχε πλαδαρό μπάσο και roll-off στο άνω μέρος του φάσματος.

Setup:
Lenovo X61 (winamp with kernel streaming)->
USB2 Epson screened cable->
Hiface Evo (12V battery powered)->
Mogami 75 Ohm coxial cable (2964)
Benchmark DAC-1 pre (0 db signal attenuators)->
Kimber Silver Streak (Balanced)->
Bryston 4B SSB2->
Mogami 3103 speaker cables (2 x 4 mm2)
ATC SCM40 with corian discs under spikes

Kimber 8TC Power Cables (WattGate 350i & 390i connectors)

Χώρος W x D x H = 3,9 x 4,3 x 2,8 m

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι βλέπω στις παρουσιάσεις συστημάτων αρκετά Hero σε αρκετά ακριβά συστήματα...

ωραια, τωρα που το εφερες το συστημα εκει που ηθελες, βαλε πισω τα παλια και ξαναποσταρε...
με ενδιαφερει πολυ.
Νικος

Η αληθεια ειναι οτι ακομα εχουν πολυ ψωμι για να στρωσουν, και θα κανουμε μια δοκιμη με καλωδια ετσι για να μαs φυγει η ιδεα, και θα επανελθουμε.Ευχαρηστω για την βοηθεια κυριοι.

Εχετε κατασκευασει τους crescento με τα 2sk135 - 2sj50? Αυτα τα τρανζιστορ ειναι τερατα αξιοπιστιας εχουν καλες χροιες αλλα και δυστυχως μεγαλη αντισταση εξοδου. Οποτε τα σωματα και το αβυσαλεο χαμηλο πανε περιπατο. Ο ενισχυτης βεβαια ειναι για τα χρονια της σχεδιασης του απιστευτα καλος αλλα αφου τα ηχεια στρωσουν δωσε τους και μια αλλη ευκαιρια με καποιον πιο καινουριας γενιας ενισχυτη!
Τα dnm μια χαρα παντως τα βρισκω!