Οδήγηση ATC SCM40

Re: Απάντηση: Re: Οδήγηση ATC SCM40

Εγώ δεν θα έλεγα μόνο για λόγους ισχύος.
Όποτε άκουσα ATC με τον δικό τους ενισχυτή το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό πέραν των δυναμικών κλπ.

Ξανάλεω για τους Yamaha.
Όταν ο αδελφός μου πήρε τα 19 1st gen είχαμε στείλει ένα mail στην ATC για προτάσεις ενισχυτών και παραδόξως απάντησαν και μια πρόταση ήταν ο Yamaha. Τότε υπήρχε κάποιος που ήταν στα 90watt αν θυμάμαι καλά αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο ακριβώς. Μιλάμε πάντα για τα αμιγώς hifi μοντέλα της. Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν κι άλλες προτάσεις.

νομίζω ήταν ο 2000, το θυμάμαι που το έγραφες τότε γιατλι τον είχα, αν ακαι νομίζω ήταν 110 Watt;

τον είχα με Proac140 (που ήταν υποτίθεται εύκολα), πολύ καλός, αλλά όταν πήρα το τερατάκι τον McCormack DNA 225,
άκουσα τελείως διαφορετικά τα ηχεία μου
και δε μιλάω για μεγάλες στάθμες

Αυτό με τον δικό τους ενισχυτή νομίζω το λενε για λόγους ισχύος και δυναμικών.
Αν δεν είναι το θέμα μας οι μεγάλες εντάσεις λόγω 10 τμ , μήπως είναι υπερβολή;
Αν πραγματι,θελεις να ακουσεις το ηχειο σου,προτεινω Asr Emitter
Τρεχει τα δικα μου Atc smc-50psl σε 13 τμ,ιδανικο ταιριασμα
Ελα να τα ακουσεις ,αν εισαι Αθηνα,θα καταλαβεις το ντραιβ και την μουσικοτητα του ενισχυτη

νομίζω ήταν ο 2000, το θυμάμαι που το έγραφες τότε γιατλι τον είχα, αν ακαι νομίζω ήταν 110 Watt;

τον είχα με Proac140 (που ήταν υποτίθεται εύκολα), πολύ καλός, αλλά όταν πήρα το τερατάκι τον McCormack DNA 225,
άκουσα τελείως διαφορετικά τα ηχεία μου
και δε μιλάω για μεγάλες στάθμες

Σύμφωνοι αλλά που να βρεθεί McCormack πλέον ;

Οι ASR είναι όντως γνωστό, καλό ταίρι των ATC.

Σύμφωνοι αλλά που να βρεθεί McCormack πλέον ;

Οι ASR είναι όντως γνωστό, καλό ταίρι των ATC.

δεν το είπα για να βρει McCormack,
αλλά για να πω ότι και "εύκολα" θεωρούμενα ηχεία (δεν μιλάμε για κόρνες)
θέλουν πολύ ικανή ενίσχυση για να ακουστούν όπως μπορούν να παίξουν

Έχοντας αναλάβει την παρουσίαση των ATC , στην Ελλάδα και μετά απο διάφορες δοκιμές, ο ενδεδειγμένος ενισχυτής για το SCM-40 ειναι ο ATC SIA2-150.
Έχει αστείρευτη δύναμη και για μεγαλύτερα ATC ή άλλα απαιτητικά ηχεία και το κυριότερο, οδηγώντας το 40άρι όπως πρέπει, ακούγεται όπως σκοπεύει η ATC και όπως το έχει σχεδιάσει εξ’ αρχής.

Το απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία ειναι η συνδεση με καλώδια ηχείων μονόκλωνα απο καθαρό χαλκό.

Αφού επισκεφθήκαμε την ATC στην Αγγλία, ακούσαμε ενδελεχώς όλα τα ηχεία με πολλούς συνδυασμούς, είδαμε στο studio τους , τα «καλα» τους καλώδια να ειναι απο την Ελβετική και professional εταιρεία Vovox.

Με την επιστροφή μας, υλοποιήσαμε απλά την συνταγή της ATC:
ATC SCM40 + Vovox speaker cables + ATC SIA2-150 = Ολοκληρωμένος ήχος ATC, ακριβώς όπως τον έχουν σχεδιάσει οι μηχανικοί της ATC.

Πλέον μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας στα studio μας, με μόνιμη επίδειξη του ανωτέρω συνδυασμού αλλά και του ενεργού SCM40Active.

Μαζί σε επίδειξη και τα 7, 11, 19, 50 με τα ηλεκτρονικά της ATC , τον καινούργιο εκπληκτικό ενισχυτή/DAC SIA2-100, το CDA2 mkII, το νέο Cdplayer της ATC ...κλπ......

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την www.south-sounds.com στην Γλυφάδα για ραντεβού.

Και να πω ότι το έχω γράψει μία ή δύο φορές... :D
Αν δεν ακούσεις τον SIA-150, δεν ξέρεις τι σημαίνει "Οδήγηση ATC SCM40".
Τόσο απλά.
Ενισχυτές τριπλάσιας αξίας δεν τα οδήγησαν έτσι.

Δοκιμάστε και κάποιον υποπενταπλάσιας αξίας από τον 150άρη SIA μήπως εκπλαγείτε:
Αν δεν θέλετε ενισχυτές τύπου crown, με 850 ευρά έχετε δύο κομμάτια ΧΤΖ edge A2-300 και με λειτουργία mono mode έχετε περίπου (για τα 6 Ohm) 450 βάτ σε κάθε ηχείο (225 σε γούφερ και 225 σε μεσαίες-υψηλές).
Αλλιώς, αν έχετε χρήμα να ξοδέψετε, πάρτε το ενεργό απ´την αρχή.

Πολλούς. Όχι μόνο έναν και δύο. Από tripath των 10 μέχρι Burmester των 15.000 , έχω ακούσει τα ATC με περισσότερους ενισχυτές από όσους μπορεί να τα έχει ακούσει αυτός που τα έφτιαξε και ο αντιπρόσωπος μαζί.

Ότι ψηφιακό ενισχυτή έχω βάλει, το αποτέλεσμα ήταν για γέλια (και για κλάματα).

Το ενεργό είναι άλλη συζήτηση, εδώ μιλάμε για τα SCM40.
Αν μιλούσαμε για το ενεργό το νήμα θα ήταν κάτι σε "τι προενισχυτή να βάλω στα ATC SCM40A".

Ναι. Τον XTZ. :smile:
Αυτός είναι "ψηφιακός" σε τάξη D.
Οι D δεν έπαιξαν με τίποτα, οι Τ έπαιζαν πολύ καλύτερα.
Το να πάρεις τέτοια ηχεία και να τα οδηγήσεις με ενισχυτή των 500 είναι τουλάχιστον άκυρο και ειδικά τα ATC θα σε τιμωρήσουν άσχημα για αυτό.

Για αυτό λέω για τα ενεργά.
Αλλιώς, αν έχετε χρήμα να ξοδέψετε, πάρτε το ενεργό απ´την αρχή.

Για διάφορους λόγους, κάποιος μπορεί να έχει τα μη ενεργά (εγώ π.χ. τα έχω επειδή όταν τα αγόρασα, δεν υπήρχαν τα ενεργά).

Το νήμα είναι βέβαιο πως το διαβάζουν και κάποιοι που δεν έχουν το ηχείο και ίσως ενδιαφέρονται για αγορά.
Είναι προφανής και σαφέστατη η προτροπή μου προς αυτούς.

To ένα θέμα είναι να οδηγείται και το άλλο, να παίζει τον ήχο που η ATC σχεδίασε, όπως και στο ενεργό!

Πολλά watts από μόνα τους, δεν λένε κάτι.

Σε κάθε περίπτωση, τα ενεργά ή ο SIA 150 με τα SCM40 είναι μονόδρομος.
Με πάρα πολλές δοκιμές και λόγω του ότι όταν τα αγόρασα, ούτε τα ενεργά υπήρχαν ούτε ο ενισχυτής κατέληξα σε ενισχυτή ανάλογης αξίας, που ναι μεν παίρνω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δεν είναι όμως αυτό το matching και η οδήγηση.

Αν κάποιος θέλει να κάνει οικονομία, υπάρχουν και άλλα ηχεία στην αγορά, είτε αυτής της εταιρίας είτε άλλης.

Και όχι, δεν τα προμοτάρω.
Απλά λέω να μην τα αγοράσετε αν σας πιάσουν οι τσιγκουνιές. Αυτά τα ηχεία θα σας τιμωρήσουν αν το κάνετε.

Μιχάλη, σωστά τα λες, αλλά έχει ένα μειονέκτημα ο SIA2-150, είναι βαρύς, ογκώδης και ζεσταίνεται (mosfet γαρ)......Κατά τα άλλα, έχεις τον ήχο της ATC.

George ξεχνάς ποιον έχω;
Δίπλα στον Copland μου φάνηκε ελαφρύς, μικρός και (κυρίως) παγωμένος... :flipout:

Οπότε σε συγκριτικές δοκιμές το 40,ξεκινάει τον αγώνα με ένα 'ελαφρυντκό',ότι δεν οδηγείται απ το 'τέλειο' ματσαρισμένο ταίρι του,άρα τα οποιαδήποτε μειονεκτήματα που παρατηρεί ο κάθε reviewer σε σχέση με τα υπόλοιπα υπό δοκιμήν ηχεία ,αποδίδoνται στην απουσία του κατάλληλου και μοναδικού ενισχυτικού που μπορεί να οδηγήσει το ηχείο αυτό έτσι όπως το σχεδίασαν ?
Αναφέρομαι σε συγκριτικό τεστ του Μήνα Δεκεμβρίου,ξένου περιοδικού (καταξιωμένου στον χώρο) ,όπου τα υπό δοκιμήν ζεύγη ήταν:

https://www.google.com/search?rlz=1...AgKEAE&biw=1366&bih=625#imgrc=lh0faBxIiJAcrM:

http://pmc-speakers.com/products/consumer/twenty5/twenty524

και φυσικά η τελευταία έκδοση του SCM 40.

Το ότι του προσάπτεται η χαμηλή ένταση ,πέραν των υπόλοιπων θετικών και αρνητικών,πρέπει να αποδίδεται στην μοναδική βαθμίδα ενίσχυσης που πρέπει ν αγοράσει κάποιος πακέτο για το ηχείο?
Επειδή χάθηκα στην μετάφραση ..αν δεν κουράζω,θα επανέλθω σύντομα με τα συνοδά.

Και μένα μου άρεσε πάρα πολύ και δεν το κρύβω ότι είναι στα πλάνα μου.

Σχετικά με τα συνοδά δεν θυμάμαι,αλλά κάπου ο ίδιος reviewer είχε τεστάρει το πρώτο 40άρι με Audionet Map V2 και τελικό τον Legent Burmester 956 MK2..μεταξύ των άλλων κατέληγε ότι υπήρχε φοβερός έλεγχος,άρα ίσως να βοηθά και το σετ προ/τελικού.

Eπίσης σε άλλο έντυπο Ευρωπαϊκό τα ενισχυτικά ήταν Pass και θυμάμαι που κατέληγε ότι και αυτό ήταν πολύ καλό ματσάρισμα.

Εξαιρετικές επιδόσεις είχε και με τον ολοκληρωμένο της Audionet.

Το περιοδικό είναι το HiFi & Music που κυκλοφορεί.
https://hifi-musik.se/test/e/6906/

Μοιάζει λίγος μπελάς για έναν reviewer να συμπεριλάβει τα δύοαπ τα 3 ηχεία σε συγκριτικό με τα ενισχυτικά και τις πηγές αναφοράς του,επειδή το ATC 'πλασάρεται' οτι παίζει ιδεατά μόνο με τον δικό του ενισχυτή,ενώ το άλλο ,το PMC, η ίδια η εταιρεία κατασκευής συστήνει μόνο με... Bryston τουλάχιστον στο 'τελικό' ενισχυτικό στάδιο.

Ένα μεγάλο μέρος της 'μαζοχιστικού' τύπου μαγείας στο χόμπυ μας,η συνέργεια δηλαδή μεταξύ συσκεύων διαφορετικών κατασκευαστών ..θα φρενάρει το ενδιαφέρον νεότερων μελών.
Η πλειοψηφία θα αγοράζει παίζοντας την τυφλόμυγα,είτε απ το ίντερνετ ,είτε βολευόμενοι με συσκευές όλα σε ένα.

Είναι ευκολότερο πια να κλείσεις ραντεβού με Χειρούργο νευρολόγο,παρά με κατάστημα ,που θα σου βάλει όπως τον παλιό καιρό διάφορους συνδυασμούς υψηλής κατηγορίας για να 'κατασταλάξεις'.
Συνήθως η ακρόαση θα γίνεται μέσω αντιπροσώπων,Εκθέσεων ή θα υπάρχουν λίγα Spots με πολλά εκθέματα ,που θα κινούν το παιχνίδι.

Φαίνεται ότι αρκετοί κατασκευαστές ακολούθησαν το παράδειγμα της Linn ..
Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στον Τύπο..

Μου έκανε εντύπωση που πρότεινε ένα Βρετανικό Περιοδικό σε αναγνώστη,που δεν του άρεσε ο συνδυασμός PMC/Bryston,έναν exposure 3010 /2.
Πάντως ούτε σ εμένα άρεσε το 40 με κάποιον D,εκτός από πρόπερσι στην Έκθεση κάποια Ελληνικά σε τάξη Δ,αλλά με τιμές για Εφοπλιστές.

Παρεπιομπτόντως στα συνοδά του συγκεκριμένου συγκριτικού ήταν και ο Copland.

Μια απορία τεχνικής φύσεως προς άπαντες τους ειδικούς στα ATC 40.
Μπορείτε να μας εξηγήσετε με τεχνικούς όρους τι προδιαγραφές πρέπει να έχει ένας ενισχυτής για να οδηγήσει σωστά τα συγκεκριμένα ηχεία; Γιατί μέχρι εδώ μας λέτε για διάφορα "ματσαρίσματα" ο καθένας ανάλογα με την προσωπική του εμπειρία ακρόασης, η οποία να μεν σεβαστή αλλά δεν μου λέει και πολλά.
Για αυτό λοιπόν, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε σε τεχνοκρατικό φορουμ, ας απαριθμήσουμε τα τεχνικά στοιχεία του ενισχυτή που είναι τα μινιμουμ για να οδηγήσει σωστά τα 40αρια και ας αφήσουμε κατά μέρος τα "μαγικά" ματσαρίσματα!

...Μπορείτε να μας εξηγήσετε με τεχνικούς όρους τι προδιαγραφές πρέπει να έχει ένας ενισχυτής για να οδηγήσει σωστά τα συγκεκριμένα ηχεία; ...

Περίμενε...

... είμαστε σε τεχνοκρατικό φορουμ,

Το καλώδιο να είναι μονόκλωνο και από καθαρό χαλκό. Το επιτάσσει η τεχνολογία.