Οδήγηση ATC SCM40

Είμαι και εγώ της άποψης ότι για να πάρεις και ισχύ και ποιότητα από τα συγκεκριμένα ηχεία χρειάζονται πολλά χρήματα. Ωστόσο, κάποιοι συμβιβασμοί μπορούν να γίνουν.

Τα Xindak είναι μια καλή περίπτωση καθώς συνδυάζουν ισχύ, ποιότητα και προσιτή τιμή.

Επίσης μια καλή περίπτωση είναι και αυτός:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1410

αν και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την αξιοπιστία της σημερινής NAD.

Ακόμα αυτός:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1584

Ενώ με κάτι παραπάνω από 2000 ησυχάζεις με αυτό:

http://www.ihoekfrasi.gr/hiend/productDetails.asp?catID=45&prodID=465

Ο συμφορουμίτης Tzo που είχε τα 40άρια λέει ότι τι αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.

Γιατί; ήταν θέμα οδήγησης ή μήπως κάποιου είδους ηχητικής διένεξης;
Σαν οδήγηση, όπως έχει ειπωθεί μπορέι να οδηγηθούν από >50W

Γιατί; ήταν θέμα οδήγησης ή μήπως κάποιου είδους ηχητικής διένεξης;
Σαν οδήγηση, όπως έχει ειπωθεί μπορέι να οδηγηθούν από >50W

Από ό,τι κατάλαβα, ήταν θέμα οδήγησης. Αλλά λογικά ο Tzo θα μας διαβάσει και θα στα πει καλύτερα. Τώρα αυτό με τα 50 watts τι να πω; Υπάρχουν watts και watts. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, υψηλές στάθμες από αυτά τα ηχεία δεν παίρνεις με 50watts, αν αυτό είναι το ζητούμενο βεβαίως.

Απάντηση: Re: Οδήγηση ATC SCM40

Εγώ τα έχω ακούσει με έναν υβριδικό της Unison Research 2x80W σε απόσταση ακρόασης περί τα 3m και έμεινα άφωνος.

+1 :music-smiley-005:

Αν εξαιρέσεις ότι τα ηχεία δεν βλέπονται!!! :smash:

-1 :D

off topic:
Να το θυμόμαστε όλοι, το καλύτερο πράγμα στο χόμπυ είναι οι αγάπη προς τους άλλους χομπίστες. Τίποτε άλλο.
Η μοναδική περιουσία μας είναι οι φίλοι μας.

+1000!!! :ernaehrung004:

καλησπέρα φίλε Ηλία

από ό,τι κατάλαβα πάνε τα Toy Tower; Μεταμορφώθηκαν σε ATC;
Χαίρομαι πάντως που ταίριαξαν με τον Unico.
Τι λές, ο Audia Flight πως θα έδενε με ATC40;
Φιλικά
Τάσος

... έτσι για να μείνουμε εντός θέματος:
τα Roister Silk 120 έγιναν B&W P4,κάτι Μission στην Αγγλία, αυτά Heco Metron 1000 (μόνο για γνώστες), αυτά JM Lab 926, Analysis Omega, Martin Logan Source, Analysis Omikron, Audiostatic ES100, Usher Be718, Acoustic Energy Aegis One, Sonus Faber Toy Tower, Atc 40 (ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα, συνήθως ξεχνάω...)

+αρκετούς ενισχυτές+άπειρα συγκριτικά dacs, cdplayers, καλώδια+αρκετές μεταφορές ηχείων και ενισχυτών....+ άπειρες ώρες με φίλους

...
Λοιπόν, ο αγαπητός Τzo πράγματι έγραψε για αποκαρδιωτικά αποτελέσματα, ωστόσο αν ρωτάς εμένα φίλε μου- δεν έχω ακούσει τον συνδυασμό.

-bye-

Υ.Γ ... είμαι εκτός hobby... μου μείναν μόνο οι φίλοι (το σημαντικότερο από όλα)

Last edited:
Τα 40άρια τον κατάπιαν τον Audia Flight 3. Στις 12 η ώρα το ποτενσιόμετρο και ο ήχος ήταν τόσο απογοήτευση που έπεσα στα τέσσερα ψάχνοντας τις συνδέσεις. Σαν να ήταν στον αέρα οι συνδέσεις ένα πράμα.

ΔΕΝ κάνει για τα 40άρια ο AF3. Μιλάμε για μικρό ενισχυτή, ο οποίος όμως με τα κατάλληλα ηχεία κελαηδάει, με μουσικότητα αλλά και ανάλυση απίστευτη.

Αντίθετα, με τα 2x50rms τάξης Α των Clearaudio Balance, έδειχναν τα δόντια τους τα 40άρια. Στις 9 η ώρα το ποτενσιόμετρο και ο ήχος ρωμαλέος στα 3μ ακρόαση.

Σωστά το λέει ο analyze_it ότι η θέση ακρόαση των 40αριών πρέπει να είναι στα 3 μέτρα. Δεν κάνουν τα ηχεία για κάλυψη 60τμ, άσχετα πόσο δυνατός ενισχυτής τα οδηγεί.

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τα ATC SCM40 και την οδήγησή τους που πολύς κόσμος τα φαντάζεται σαν ηχεία τέρατα. Μικρομεσαία ηχεία είναι για αντίστοιχους χώρους.

Τι θα λέγατε για plinius 9200? θα άξιζε να ξεφύγω στο budget (2700)

να θυμίσω οτι ψάχνω ενίσχυτη μεχρι 1500.

Ωραίο μηχάνημα και πολύ μουσικό! Έχω ακούσει τον 9100. Απαλάσσεσαι από ζητήματα οδήγησης αλλά έχω την εντύπωση ότι στοιχίζει κάτι λιγότερο από 4000.

Αν είναι σε άριστη κατάσταση, πολύ καλή προσφορά. Προσωπικά θα δελεαζόμουν αν δε στόχευα αλλού.

demo, σφραγισμένο ή ότι σχετικό ΚΑΙ σοβαρή αντιπροσωπεία είναι (ώστε να μην παίζει με αυτά τα πράγματα) και πραγματικά η τιμή αυτή ΔΕΝ υπάρχει...

Να επανελθω και εγω για να βοηθησω τον φιλο που ψαχνεται για την οδηγηση των atc scm 40.Στο συστημα του φιλου μου που τα οδηγουμε με τα elector crescendo monoblocks στην αρχη ειδαμε οτι το ηχειο δεν γεμιζει ειδικα απο το μεσοχαμηλο και κατω και το ιδιο συμβαινει και με αλλουs ενισχυτεs οπωs ο audia που αναφερθηκε πιο πανω και με το atc τηs ιδιαs εταιριαs που δοκιμασαμε με τα 40αρια και μαλιστα με χειροτερα αποτελεσματα απο τα crescendo. Σιγουρα βελτιωθηκαν τα ηχεια με την παροδο του χρονου καθωs ακομα στρωνουν αλλα τελικα αυτο που εδειξε οτι ειναι το κλειδι ειναι η τοποθετηση τουs στο χωρο. Πλησιαζωνταs στο πισω τοιχο και εαν ειναι δυνατο και σε πλα"ι"νουs πηραμε γεμισμα σε ολο σχεδον το φασμα και πιο τσαμπουκαλεμενο χαμηλο χωριs να χασουμε κατι απο την αξιολογη καθαροτητα αφου το ηχειο δειχνει να μην προβληματιζεται σε αυτον το τομεα και να πω οτι το αποτελεσμα ειναι καλο για τα 5 μετρα μακρια που ακουμε τα ηχεια στο στενομακρο σαλονι που τα εχουμε στησει!

τα 40αρια ειναι φτιαγμενα για μικρους χωρους.

δεν φταινε οι ενισχυτες αλλα ετσι ειναι τι μπασσο τους -6db 48hz.

οταν τα πλησιαζεις στους τοιχους ενισχυεται το μπασσο και σου

αναπληρωνει το κενο.

τα 40αρια ειναι φτιαγμενα για μικρους χωρους.

δεν φταινε οι ενισχυτες αλλα ετσι ειναι τι μπασσο τους -6db 48hz.

οταν τα πλησιαζεις στους τοιχους ενισχυεται το μπασσο και σου

αναπληρωνει το κενο.
ΑΜΗΝ-bye-

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για τις προτάσεις-συμβουλές.
Επειδή ο χώρος μου είναι μεγάλος έκανα τιν υπερβολή (για τα δικά μου δεδομένα) και πήρα τα XTZ DIVINE...πάλι σε αναζήτηση ενισχυτή λοιπόν, και να φανταστείτε το ταξήδι ξεκίνησε πρίν 3 μήνες που άκουσα το σύστημα φίλου... και αρρώστησα. Ελπίζω μέσα στο 11 να έχω καταφέρει να το ολοκληρώσω.