Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Βρε σεις λέτε να είναι στις 26/28 και να λέει πως στις 23,5
Θα με κάνετε να πάω να τσεκάρω επιτόπου..:jester:
Η αλήθεια είναι πως δείχνει να έχει μεγάλη απόσταση από το κεντρικό(τουλάχιστον όσο και ο hotbird-6 τροχιακές μοίρες)αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τα γραφόμενου του Κωνσταντίνου.
Χρήστο όσο αφορά τον Turksat και τις λήψεις του 3Α ,να σου πω πως δυστυχώς υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ένταση των πομπών του,σε μερικές χτυπάει και 70% στον Octagon ,ενώ σε άλλες δεν υπάρχει κανένα σήμα.
Μην ξεχνάς και ότι έχει παράκεντρη λήψη 20 μοιρών περίπου.(πιθανών μια στροφή Lnb να βοηθούσε κάποιες,αλλά η μέτρηση που έκανα έγινε βάση 2-3 συχνοτήτων)
Βέβαια επειδή κι εγώ είμαι ανήσυχος από την φύση μου,μόλις αποκτήσω λίγη εμπειρία με το πεδιόμετρο μου ,βλέπω να ξαναεπισκέπτομαι την ταράτσα.
Για κάθε νέα εξέλιξη θα σας κρατώ ενήμερους.
Φιλικά.

Απάντηση: Re: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Η αλήθεια είναι πως δείχνει να έχει μεγάλη απόσταση από το κεντρικό(τουλάχιστον όσο και ο hotbird-6 τροχιακές μοίρες)αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ τα γραφόμενου του Κωνσταντίνου.
Εκ παραδρομής θα το έγραψε έτσι ο άνθρωπος.

Σιγουρα Σεραφειμ.

Λευτερη 20° offset ειχαν φτιαξει και 2 αλλοι, ο ενας στο Bremen με [19.2Ε]-39E και ο αλλος στο Zagreb με [5E]-28.5E. Οι παρακεντρες θεσεις μπορουσαν να ληφθουν χωρις προβλημα μονο και μονο επειδη αυτες εφταναν πολυ ισχυρα στην περιοχη. Πολυ σημαντικο ειναι ομως η στροφη του LNB και το υψος του (χαμηλοτερα η ψηλοτερα της ραγας). Επειδη ο Türksat 3Α δειχνει πανισχυρος θα περιμενα με 1μ στην Θεσ/κη να μην εχει προβλημα. Ο 2Α ισως ναι.

Οποτε παιδια τι λετε να κανω κινητο ή σταθερο!!!!!

Ομως το μεγαλο προβλημα με το κινητο ειναι οτι δεν ξερω να το στεισω ενω με τα lnb κουτσα στραβα θα τα καταφερω!!!!!

Επεισης κατι παρομειο με την δικη σου ραγα δεν υπαρχει για το δικο μου
Απλα απαντηστε γρηγορα γιατι δεν αντεχο αλλο αυτο το Σαββατο παω για κατι απο τα δυο LNB Η MOTER!!!!!!

Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Επεισης κατι παρομειο με την δικη σου ραγα δεν υπαρχει για το δικο μου
Απλα απαντηστε γρηγορα γιατι δεν αντεχο αλλο αυτο το Σαββατο παω για κατι απο τα δυο LNB Η MOTER!!!!!!

Ποιες θεσεις και προπαντων Beams σ' ενδιαφερουν να πιασεις με την TDA110 (100*105cm) ?

Διαβασα κατι για 9Ε/39Ε. Τι αλλο ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Ποιες θεσεις και προπαντων Beams σ' ενδιαφερουν να πιασεις με την TDA110 (100*105cm) ?

Διαβασα κατι για 9Ε/39Ε. Τι αλλο ?

15w,7w,7e,9e,13e,16e,19.2e,26e,28.5e,39e.42e

{για την τελευταια δεν καιγομε κιολας {42 ενοω} }

Εγώ με πιάτο 1,20 με κέντρο της 19ε κατεβάζω 4,8-7-13-19-26-28e και έχω και ένα 80αρι πιάτο για της 16ε, και θέλω να προσθέσω ακόμη 3 LNB για 0,8W 9ε και 39ε τι λέτε θα καταφέρω να κατεβάσω τον hellasat

Θελω τα "φωτα" σας γιατι απ`οτι καταλαβα εισαστε επιστημονες στο σπορ.
Αν στοχευσω στις 19 μοιρες με 80 cm πιατο,μπορω να πιασω και τον
Hellas sat?

Ευχαριστω.

Θελω τα "φωτα" σας γιατι απ`οτι καταλαβα εισαστε επιστημονες στο σπορ.
Αν στοχευσω στις 19 μοιρες με 80 cm πιατο,μπορω να πιασω και τον
Hellas sat?

Ευχαριστω.

Και να καταφερεις να πιασεις την 39Ε/12606Η δεν θα το προτεινα διοτι η πιθανοτητα να εχεις σταθερη ληψη ολο το 24ωρο ειναι πολυ μικρη. Αν εχεις χωρο καλυτερα γυρισε την τωρινη 80ρα σου στις 39Ε και ανεβα σε διαμετρο στις 19.2Ε γιατι τα 80εκ παραειναι μικρα για Αθηνα.

Εγώ με πιάτο 1,20 με κέντρο της 19ε κατεβάζω 4,8-7-13-19-26-28e και έχω και ένα 80αρι πιάτο για της 16ε, και θέλω να προσθέσω ακόμη 3 LNB για 0,8W 9ε και 39ε τι λέτε θα καταφέρω να κατεβάσω τον hellasat

Δυσκολο αλλα οχι αδυνατο το βλεπω για 39Ε αλλα μην περιμενεις σταθερη ληψη ακομη και της 12606Η. Το 80ρι σου που εχεις στις 16Ε καλυτερα εκει θα εκανε δουλεια. Προφανως δεν χωρεσε το LNB αναμεσα 13Ε και 19.2Ε κατι που σε 120ρα δεν πρεπει να δημιουργει ιδιαιτερο προβλημα εκτος και αν ειναι παρα πολυ παχια τα LNB.

Τα ιδια θα λεγα και για 0.8W. Οπως εχει αποδειχτει τουλαχιστον οι Gibertini OP120 (μπορει να διαφερουν αλλες κεραιες) παιζουν μεχρι +/-20° αλλα στα ακρα με αρκετες απωλειες.

Το LNB για τις 9Ε που ειναι αρκετα ισχυρη θεση θα το τοποθετουσα ελαφρα ανατολικοτερα για 2 λογους:
Οι 10Ε σαν πιο ασθενη θεση θα μπορουσε να ληφθει ετσι και θα ναι ακριβως στη μεση της αποστασης των LNB για 7Ε+13Ε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Φιλε μου με μια 1μ δεν μπορεις να καλυψεις ολες αυτες τις θεσεις. Το προβλημα ειναι οτι στα ακρα πεφτει πολυ η ενισχυση και αυτο θα κανει αδυνατη την ληψη και των 15W/7W.

Με κεντρο 19.2Ε - και δεν θα το αποφυγεις αυτο στην Αθηνα που εισαι μιας και η 1μ ειναι πολυ οριακο μεγεθος γι αυτη τη θεση - μπορεις να βγαλεις μερος των υπολοιπων θεσεων. Στις 9Ε θα χρειαστει λογω πολυ κοντινης αποστασης με το LNB για 7Ε να βαλεις πολυ λεπτα και ισως ελαφρα ανατολικοτερα προς 10Ε (θα λαμβανει και τις 9Ε) αφου 2° αποσταση πετυχαινεις μονο με κεραιες ανω των 1.20μ. Το επομενο προβλημα θα το χεις στις 26Ε οπου ο Badr 6 (και διστυχως γινεται ολο πιο σημαντικος) στην Αθηνα απαιτει 1.20μ κεντρο. Μετα στις 28.2Ε/28.5Ε το επομενο προβλημα: Η πολυ κοντινη αποσταση με το LNB των 26Ε και η πολυ μικρη ενισχυση τοσο παρακεντρα σε 1μ. Οι 28.2Ε/28.5Ε για απροβληματιστη ληψη στην Αθηνα απαιτουνε 1.50μ για μονυμη ληψη ολων των συχνοτητων με κεντρο μαλιστα. Οι 39Ε για σοβαρη ληψη θελουν 80εκ τουλαχιστον και αν ενδιαφερουν επισης τα ουκρανικα της 11512Η τοτε πας για ακομα μεγαλυτερη. Οι 42Ε απ οτι βλεπω ακομα και στην Αθηνα για πληρη ληψη το 1μ το θελουν επισης.

Αυτα τα γραφω οχι να σε ζαληζω αλλα για να δεις ποσο δυσκολη ειναι και η περιοχη για το επιχειρημα που σκεφτεσαι να κανεις. Η κινητη κεραια εχει το πλεονεκτημα να εχεις την ιδια ενισχυση σε καθε θεση αλλα γρηγορο zapping ειναι αδυνατον αν απεχουν πολυ οι θεσεις.

Αυτος ειναι και ο λογος που ολο και πιο πολλοι στηνουν αρκετες σταθερες συν μια η πιο πολλες κινητες για τις υπολοιπες θεσεις. Αλλα επειδη δεν εχουμε ολοι το χωραφι μας και το χρημα δεν πεφτει απ τον ουρανο πρεπει να κανουμε συμβιβασμους.

Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις.Δυσκολα θα μπορουσα να βαλω
μεγαλυτερο απο 1 μετρο πιατο στο μπαλκονι.

Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις.Δυσκολα θα μπορουσα να βαλω
μεγαλυτερο απο 1 μετρο πιατο στο μπαλκονι.

Θα μπορουσες να του φορεσεις ενα μοτερακι. Ετσι θα πιανεις πολυ περισσοτερες θεσεις αναλογα με το ορατο σου πεδιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Φιλε μου με μια 1μ δεν μπορεις να καλυψεις ολες αυτες τις θεσεις. Το προβλημα ειναι οτι στα ακρα πεφτει πολυ η ενισχυση και αυτο θα κανει αδυνατη την ληψη και των 15W/7W.

Με κεντρο 19.2Ε - και δεν θα το αποφυγεις αυτο στην Αθηνα που εισαι μιας και η 1μ ειναι πολυ οριακο μεγεθος γι αυτη τη θεση - μπορεις να βγαλεις μερος των υπολοιπων θεσεων. Στις 9Ε θα χρειαστει λογω πολυ κοντινης αποστασης με το LNB για 7Ε να βαλεις πολυ λεπτα και ισως ελαφρα ανατολικοτερα προς 10Ε (θα λαμβανει και τις 9Ε) αφου 2° αποσταση πετυχαινεις μονο με κεραιες ανω των 1.20μ. Το επομενο προβλημα θα το χεις στις 26Ε οπου ο Badr 6 (και διστυχως γινεται ολο πιο σημαντικος) στην Αθηνα απαιτει 1.20μ κεντρο. Μετα στις 28.2Ε/28.5Ε το επομενο προβλημα: Η πολυ κοντινη αποσταση με το LNB των 26Ε και η πολυ μικρη ενισχυση τοσο παρακεντρα σε 1μ. Οι 28.2Ε/28.5Ε για απροβληματιστη ληψη στην Αθηνα απαιτουνε 1.50μ για μονυμη ληψη ολων των συχνοτητων με κεντρο μαλιστα. Οι 39Ε για σοβαρη ληψη θελουν 80εκ τουλαχιστον και αν ενδιαφερουν επισης τα ουκρανικα της 11512Η τοτε πας για ακομα μεγαλυτερη. Οι 42Ε απ οτι βλεπω ακομα και στην Αθηνα για πληρη ληψη το 1μ το θελουν επισης.

Αυτα τα γραφω οχι να σε ζαληζω αλλα για να δεις ποσο δυσκολη ειναι και η περιοχη για το επιχειρημα που σκεφτεσαι να κανεις. Η κινητη κεραια εχει το πλεονεκτημα να εχεις την ιδια ενισχυση σε καθε θεση αλλα γρηγορο zapping ειναι αδυνατον αν απεχουν πολυ οι θεσεις.

Αυτος ειναι και ο λογος που ολο και πιο πολλοι στηνουν αρκετες σταθερες συν μια η πιο πολλες κινητες για τις υπολοιπες θεσεις. Αλλα επειδη δεν εχουμε ολοι το χωραφι μας και το χρημα δεν πεφτει απ τον ουρανο πρεπει να κανουμε συμβιβασμους.

Ωραιος αλλα τι κανω???

Σταθερο και τι μπαρες ραγες lnb κ.α μου προτεινεις???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Τόξο 57 μοιρών δεν είναι εφικτό.
Από 1W έως 42 Ε μπορείς να σκοπεύσεις με ένα toroidal T90.

Αν θελεις αξιοπρεπη ληψη ολων των θεσεων που ανεφερες υπαρχουν οι εξης λυσεις:

1.) Σταθερες κεραιες

15W-[7W] σε 1.20μ
7Ε-9Ε-13Ε-16Ε-[19.2] σε 1.20μ
26Ε-[28.2Ε/28.5Ε]-39Ε-42Ε σε 1.50μ

2.) κινητη κεραια 1.50μ με μεγιστο αποτελεσμα σε ολες τις θεσεις που ειναι ορατες απ το σημειο εγκαταστασης χωρις τη δυνατοτητα του γρηγορου zapping

Η λυση που προτεινε ο Αλεξανδρος σαφως ειναι και η ευκολοτερη αλλα σε αντιθεση με την Θεσ/κη να περιμενεις προβληματα σε καμποσες συχνοτητες των θεσεων 19.2Ε/28.2Ε+28.5Ε/39Ε

Η 1μ σου μπορουσε να χρησημοποιηθει π.χ. για [39Ε]-42Ε η για 7E-9Ε-[13Ε]-16Ε η για 26Ε με προβληματα ομως στον δυσκολοτερο Badr 6.

Μερικες εγκαταστασεις για οσους δεν τις εχουν ξαναδει:
http://www.simsatellite.de/bilder/gib150/page_02.htm
http://users.otenet.gr/~adagiann/Parakentrh_Tecatel_100X120.htm
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=5171.30
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=5836.0
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=7285.0

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Αν θελεις αξιοπρεπη ληψη ολων των θεσεων που ανεφερες υπαρχουν οι εξης λυσεις:

1.) Σταθερες κεραιες

15W-[7W] σε 1.20μ
7Ε-9Ε-13Ε-16Ε-[19.2] σε 1.20μ
26Ε-[28.2Ε/28.5Ε]-39Ε-42Ε σε 1.50μ

2.) κινητη κεραια 1.50μ με μεγιστο αποτελεσμα σε ολες τις θεσεις που ειναι ορατες απ το σημειο εγκαταστασης χωρις τη δυνατοτητα του γρηγορου zapping

Η λυση που προτεινε ο Αλεξανδρος σαφως ειναι και η ευκολοτερη αλλα σε αντιθεση με την Θεσ/κη να περιμενεις προβληματα σε καμποσες συχνοτητες των θεσεων 19.2Ε/26Ε/28.2Ε/28.5Ε/39Ε

Η 1μ σου μπορουσε να χρησημοποιηθει π.χ. για [39Ε]-42Ε η για 9Ε-[13Ε]-16Ε η για 26Ε με προβληματα ομως στον δυσκολοτερο Badr 6.

Ok tHaNkS!!!!!!

Στην πρωτη λυση αντι 9 και 7 δεν μπορω να το παω λιγο παρανω απο 19.2 και μετα!!!!