Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Πω πω Λευτερη, ισα ισα χωρεσε το Inverto. Αλλα κριμα που δεν βγαζεις Badr 4. Παντως βλεπω εχεις χωρο για μελλοντικα -> 31.5Ε/36Ε

Ωραια τα βολεψες τα slim και στην δικια σου μπαρα ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:-bye-

Λευτέρη, σε 23 και 28,2/28,5 βάλε επίσης διηλεκτρικά lnb και θα είσαι άρχοντας! Συγχαρητήρια για την ιδιαίτερα αξιόλογη εγκατάσταση!:worshippy:

Λευτέρη, πήρα και εγώ το 10άρι DiSEqC και δουλεύει άριστα με 1.1...

Edision Argus Mini 2in1 = ΟΚ!
IPBOX 422 = ΟΚ!
Octagon SF 518 = ΟΚ!
Octagon SF 908 = ??? (έχει πάει για Service 0/12v)

Προς το παρόν μου δουλεύει ΜΟΝΟ σαν 1.1. Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να πάρω και προγραμματιστή για να το ρυθμίσω και για τα άλλα πρότυπα.
Εσύ έχεις πάρει προγραμματιστή? Σου δουλεύει σαν 1.0 ή 1.2?

Last edited:
Τα διαγράμματα γίνονται μέσω ενός plugin της Skystar2 , SS2GraphLevels με το οποίο μπορείς να σκανάρεις έναν δορυφόρο και σου δώσει τιμές από όλους τους Transporters .Τελειώνοντας έχει επιλογή να πάρεις image(φώτο) του διαγράμματος.
Για τον φίλο Χρήστο (Deepbluesky) που ξέρω ότι του αρέσουν τα νούμερα ,ανέβασα όλες τις λήψεις από όλο το τόξο που πιάνω.-bye-
Βέβαια πληροφοριακά μπορεί ο καθένας να λάβει γνώση για αυτές.
Μπορώ να πω πως για την ώρα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που κατάφερα με τα δεδομένα που είχα στην διάθεση μου.

Πολύ κατατοπιστικό το excel. Πως έχει δημιουργηθεί αν επιτρέπεται?

Αν μας έδινες και τη σειρά, με κέντρο ποιο δορυφόρο/LNB. Πολύ θα μας βοηθούσες .:nounder: Συγνώμη, με 23,5 κέντρο; καλά είδα;

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

IPBOX 422 = ΟΚ!
Octagon SF 518 = ΟΚ!

Προς το παρόν μου δουλεύει ΜΟΝΟ σαν 1.1. Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να πάρω και προγραμματιστή για να το ρυθμίσω και για τα άλλα πρότυπα.

Σάκη κατάφερες να το προγραμματίσεις & πως (δεν ξέρω κανά τέτοιο προγραμματιστή) ;
όχι σαν 1.1 το έχω δουλέψει μόνο.

@Φίλε BlowUp51
Στις αρχικές φώτο φαίνεται πως κέντρο είναι οι 23,5Ε.
Αν και έχουν αλλάξει πολλά μια γενική άποψη είναι αυτή :

65cf287c.jpg

Έχεις κάνει αλλαγές και δεν ανέβασες φώτο ακόμα ?????:damnyou:

IPBOX 422 = ΟΚ!
Octagon SF 518 = ΟΚ!

Σάκη και εγώ έχω ένα 10άρι DiSEqC το οποίο δουλεύει μόνο 1.1(έτσι μου είπανε και από εκεί που το πήρα).
Το 8άρι DiSEqC που έχω δουλεύει και 1.0 ,1.1, 1.2.
Τί είναι ο προγραμματιστής;

Ο προγραμματιστής DiSEqC είναι αυτός εδώ και τα καταστήματα της Γερμανίας που τον πουλάνε αναφέρουν πως κάνει και για 8/1 και για 10/1.
Τώρα αν όντως αλλάζει τον τύπο του 8/1 της EMP... δεν ξέρω αν όντως γίνεται.
Μου ήρθε πριν δυο μέρες και θα τον δοκιμάσω πολύ σύντομα.
Αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τον τύπο του DiSEqC μεταξύ των... 1.0, 1.1, 1.2, 2.0, 2.1, 2.2, μέσω των κουμπιών που έχει.
h**p://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=11916.0

index.php

Ο προγραμματιστής DiSEqC είναι αυτός εδώ και τα καταστήματα της Γερμανίας που τον πουλάνε αναφέρουν πως κάνει και για 8/1 και για 10/1.
Τώρα αν όντως αλλάζει τον τύπο του 8/1 της EMP... δεν ξέρω αν όντως γίνεται.
Μου ήρθε πριν δυο μέρες και θα τον δοκιμάσω πολύ σύντομα.
Αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τον τύπο του DiSEqC μεταξύ των... 1.0, 1.1, 1.2, 2.0, 2.1, 2.2, μέσω των κουμπιών που έχει.
h**p://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=11916.0

index.php
Τον χρησιμοποιούμε άν ο δέκτης δεν έχει DiSEqC 1.1 ή μετατρέπουμε τον διακόπτη 1.1 σε 1.2;
Που μπαίνει πίσω από τον δέκτη;
Πόσο τον πήρες Σάκη;

Τον χρησιμοποιούμε άν ο δέκτης δεν έχει DiSEqC 1.1 ή μετατρέπουμε τον διακόπτη 1.1 σε 1.2;
Ο δέκτης έχει ότι έχει. Εμείς θέλουμε να ρυθμίσουμε/μετατρέψουμε το DiSEqC ανάλογα.
Που μπαίνει πίσω από τον δέκτη;
Μπαίνει πίσω από τον δέκτη και στέλνει εντολή στο DiSEqC για να του αλλάξει τον τύπο.
Πόσο τον πήρες Σάκη;
25 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Ebay.

Αυτό που δεν ξέρω σίγουρα, είναι μήπως χρειάζεται να είναι οπωσδήποτε πίσω από τον δέκτη.
Θα επανέλθω με το που τον δοκιμάσω.

Λευτέρη τι ακριβώς διαστάσεις έχει το πιάτο σου;
Το πιάτου σου το αγόρασες έτσι ή έχεις κάνεις αλλάγες στην βάση στίριξης των lnb;

1.10 x 1.00μ. tecatel(?) με όλες τις αλλαγές και πατέντες από μένα.
Συνήθως οι όποιες αλλαγές πλέον αφορούν αλλαγές lnb !
Κωνσταντίνε πάρε μια πρόσφατη φώτο (τόξο 7Ε-42Ε).

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    162.7 KB · Views: 66
Έχω ένα DiSEqC 4/1 με 4 LNB πάνω στο πιάτο.
Είχα πάντα την απορία τι θα πρέπει να κάνω ως πιο απλή λύση για να προσθέσω και άλλα LNB στο πιάτο.
Νομίζω ότι υπάρχει πλέον στην αγορά DiSEqC 8/1 το οποίο απλά αντικαθιστά το υπάρχον 4/1 αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το 8/1 θα δουλεύει σε άλλο πρωτόκολλο (1.1) από το 4/1 που έχω τώρα (1.0);
Ο δέκτης μου υποστηρίζει DiSEqC 1.0, 1.1 & 1.2.

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει τα παραπάνω;

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

.
Είχα πάντα την απορία τι θα πρέπει να κάνω ως πιο απλή λύση για να προσθέσω και άλλα LNB στο πιάτο.

Πηγαίνοντας για παραπάνω από 4 lnb οι επιλογές σου είναι οι εξής:
Αν ο δέκτης σου δεν υποστηρίζει εντολές 1.1 μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιπλέον διακόπτες 0/12V ή 0/22KHZ.
To 0/12 Volt πρέπει να έχει επιλογή και έξοδο ρεύματος ο δέκτης.
Ο διακόπτης 0/22KHZ είναι αρκετά σπάνιος να βρεθεί ενώ πρέπει να υποστηρίζει και ο δέκτης.
Στην περιπτωση αυτή χρησιμοποιείς 2- 4άρια diseqc 1.0 και η εναλλαγή τους γίνεται από τους επιμέρους διακόπτες 0/12V ή 0/22KHZ και μπορείς να έχεις μέχρι 8 θέσεις.
Το diseqc 8/1, 10/1 , 16/1 χρησιμοποιείται με εντολές diseqc 1.1 και σε μερικούς δέκτες με 1.2 αν δεν υποστηρίζεται.
Κάθε δέκτης έχει τις ιδιοτροπίες του για συνεργασία ειδικά με τέτοια πρωτόκολλα επικοινωνίας και τέτοιους διακόπτες (πολλοί από μας έχουμε παιδευτεί κατά καιρούς ), και οι λύσεις πολλές φορές είναι δυστυχώς ακριβές.
Και βέβαιως υπάρχουν και οι γνωστοί συνδυασμοί διακοπτών 1.1 που μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 64 θέσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Πηγαίνοντας για παραπάνω από 4 lnb οι επιλογές σου είναι οι εξής:
Αν ο δέκτης σου δεν υποστηρίζει εντολές 1.1 μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιπλέον διακόπτες 0/12V ή 0/22KHZ.
To 0/12 Volt πρέπει να έχει επιλογή και έξοδο ρεύματος ο δέκτης.
Ο διακόπτης 0/22KHZ είναι αρκετά σπάνιος να βρεθεί ενώ πρέπει να υποστηρίζει και ο δέκτης.
Στην περιπτωση αυτή χρησιμοποιείς 2- 4άρια diseqc 1.0 και η εναλλαγή τους γίνεται από τους επιμέρους διακόπτες 0/12V ή 0/22KHZ και μπορείς να έχεις μέχρι 8 θέσεις.
Το diseqc 8/1, 10/1 , 16/1 χρησιμοποιείται με εντολές diseqc 1.1 και σε μερικούς δέκτες με 1.2 αν δεν υποστηρίζεται.
Κάθε δέκτης έχει τις ιδιοτροπίες του για συνεργασία ειδικά με τέτοια πρωτόκολλα επικοινωνίας και τέτοιους διακόπτες (πολλοί από μας έχουμε παιδευτεί κατά καιρούς ), και οι λύσεις πολλές φορές είναι δυστυχώς ακριβές.
Και βέβαιως υπάρχουν και οι γνωστοί συνδυασμοί διακοπτών 1.1 που μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 64 θέσεις.

Λευτέρη ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο δέκτης μου (Vantage 7100) απ' όσο λέει το manual υποστηρίζει και τα 3 πρωτόκολλα (1.0, 1.1, 1.2) αλλά και τις επιλογές 0/12 ή 0/22KHZ σύμφωνα με τα μενού του. Αν κατάλαβα καλά η πιο απλή λύση θα πρέπει να είναι η αντικατάσταση του 4/1 με ένα 8/1 με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το δέκτη μου. Γνωρίζεις κάποιο τέτοιο επώνυμο DiSEqC 8/1 που να λειτουργεί απροβλημάτιστα με την πλειοψηφία των δεκτών; Υπάρχει επίσης αντίστοιχο 10/1 ή δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο ακόμη και άρα έχει περισσότερα προβλήματα;

Ευχαριστώ και πάλι.