Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

....το παράξενο είναι ότι κάρτα και επεξεργαστής δουλεύουν στο φουλ με τον Ρώσσο

ααα :twoguns: τα ελεγα εγω αλλα δεν με ακουγατε.
Το SVP σε εμενα μου γονατισε την καρτα γραφικων κι ας μην υποστηριζει η καρτα (4890) svp math για εξτρα φορτο εργασιας. Αρα κατι γινεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

ααα :twoguns: τα ελεγα εγω αλλα δεν με ακουγατε.
Το SVP σε εμενα μου γονατισε την καρτα γραφικων κι ας μην υποστηριζει η καρτα (4890) svp math για εξτρα φορτο εργασιας. Αρα κατι γινεται.

Ναι οκ.......αλλά, γιατί στο desktop όλα είναι μια χαρά???:ears:

Μπορει να λεω και βλακεια, αλλα μηπως την ζημια την παθαινουν πιο πολυ οι καρτες που δεν υποστηριζονται απο το svp. ?
Μηπως η καρτα σου στο desktop ειναι amd HD5xxx,6xxx, nvidia2xx,4xx,5xx,8χχχ,9xxx. ?

Δεν εχω καπου να στηριξω αυτη τη θεωρια (δεν προκειται καν μαλλον για θεωρια) απλα σαν σκεψη να ρωτουσαμε ολοι ο ενας τον αλλον αν οι καρτες που ανεβαζουν load ανηκουν στις σειρες που δεν ειναι συμβατες με το svp.

φαίνεται ότι το svp δουλεύει πολύ την κάρτα γραφικών. αυτό είδε και ο γιάννης με την καινούργια κάρτα στο desktop όπου μπόρεσε και έπαιξε με καρέ που δεν μπορούσε με το σκριπτάκι. επίσης και σε εμένα με q6600 στα 2800 και 8800gt έχω περιπτώσεις 1920χ1080 (αvatar κλπ) όπου ο επεξεργαστής είναι στο 50-60% (σχετικά χαμηλά δηλαδή) και όταν βάζω 60fps παίρνω ένα ωραιότατο 45άρι-50άρι και η κάρτα φορτώνει στο 80-85%. απλά δεν μπορεί καν να πιάσει τα καρέ που του ορίζω.

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Μπορει να λεω και βλακεια, αλλα μηπως την ζημια την παθαινουν πιο πολυ οι καρτες που δεν υποστηριζονται απο το svp. ?
Μηπως η καρτα σου στο desktop ειναι amd HD5xxx,6xxx, nvidia2xx,4xx,5xx,8χχχ,9xxx. ?

Δεν εχω καπου να στηριξω αυτη τη θεωρια (δεν προκειται καν μαλλον για θεωρια) απλα σαν σκεψη να ρωτουσαμε ολοι ο ενας τον αλλον αν οι καρτες που ανεβαζουν load ανηκουν στις σειρες που δεν ειναι συμβατες με το svp.

Απάντησε ο Βασίλης πιο κάτω και συμφωνώ σε όλα όσα γράφει. Η κάρτα στο desktop είναι καινούργια (450GTS). Με αυτή την κάρτα μπόρεσα να παίξω αρχεία 1080άρια που με το προηγούμενο σετ απ χτύπαγαν κόκκινο από την πρώτη σκηνή.

Τέλος, να αναφέρω και κάτι άλλο για όσους έχουν παλιά set up με όχι τόσο δυνατούς επεξεργαστές. Οι χαμηλές ρυθμίσεις στο svp δεν δουλεύουν τον επεξεργαστή στα ίδια επίπεδα για κάθε αρχείο. Ένα αρχείο 1920χ1080 είναι ότι πιο βαρύ μπορεί να δοκιμάσετε. Έτσι, ενώ δεν έχω πρόβλημα να παίξω οποιοδήποτε αρχείο (ματρόσκα) 2,35:1 με κομμένες τις μαύρες μπάρες των pixels που δεν περιέχουν ενεργή πληροφορία, αντιθέτως σε 16:9 φορμά είτε με ενεργό όλο το κάδρο, είτε με μπάρες όπως στα μπλε δισκάκια, γονατίζει το σύμπαν όποια ρύθμιση και να επιλέξω. Αντίστοιχα το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα αρχεία 720, μόνο που εκεί λόγω μικρότερης ανάλυσης, μπορώ και τα ''σηκώνω''.

Και κάτι άλλο...

Τελικά, το μυστικό στο όλο project interpolation, είναι να βρεθεί ένας τρόπος να μοιράζουμε τη ''δουλειά'' σε cpu και κάρτα όπως θέλουμε εμείς και όχι αυτόματα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα παίξουμε σχεδόν όλα τα αρχεία χωρίς προβλήματα υπερφόρτωσης.

Οσον αφορα τα σπασιματα/κολληματα της εικονας στο spv σε καταστασεις 30 καρε, βγαλαμε καμια ακρη. ?
Γιατι η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει το svp με τα μενου του, Εξ,αλλου αν και δεν ξερω τι κανουν ολες αυτες οι ρυθμισεις που εχει, υποθετω οτι σε σχεση με το απλο scrip, του ζητας να κανει κι αλλα πραγματα, ισως για βελτιωση της εικονας. Αν καταφερω να το κανω να δουλευει σωστα, δεν εχω λογους να συνεχισω με το απλο scrip.

Ναι, καταναλωνει πιο πολυ cpu-gpu, αλλά:
1) εχω αποθεμα, ακομη και για τα 1080p
2) Ενισχυει την πεποιθηση μου οτι η παραπανω χρηση cpu-gpu, ισως οφειλεται σε καποιους extra υπολογισμους για την βελτιωση απεικονισης ή και κινησης της εικονας. Δυστυχως, τα προβληματικα σημεια (οσον αφορα artifacts/halo κλπ, τις πιο πολλες φορες βρισκονται σε στιγμες οπου η εικονα κινειται γρηγορα. Οποτε πιστευω οι οποιες μικροδιαφορες σε σχεση με το απλο scrip, ειναι πιο ευκολο να εντοπιστουν απο οποιον προβαλλει σε μεγαλες ιντσες π.χ. βιντεοπροβολεα.

Αν θελετε να δοκιμασω και να θυσιαστω για τετοιες δοκιμες, ειμαι προθυμος αν μου...χαρισετε εναν projector. :idea:

Last edited:
Οσον αφορα τα σπασιματα/κολληματα της εικονας στο spv σε καταστασεις 30 καρε, βγαλαμε καμια ακρη. ?
Γιατι η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει το svp με τα μενου του, Εξ,αλλου αν και δεν ξερω τι κανουν ολες αυτες οι ρυθμισεις που εχει, υποθετω οτι σε σχεση με το απλο scrip, του ζητας να κανει κι αλλα πραγματα, ισως για βελτιωση της εικονας. Αν καταφερω να το κανω να δουλευει σωστα, δεν εχω λογους να συνεχισω με το απλο scrip.

Ναι, καταναλωνει πιο πολυ cpu-gpu, αλλά:
1) εχω αποθεμα, ακομη και για τα 1080p
2) Ενισχυει την πεποιθηση μου οτι η παραπανω χρηση cpu-gpu, ισως οφειλεται σε καποιους extra υπολογισμους για την βελτιωση απεικονισης ή και κινησης της εικονας. Δυστυχως, τα προβληματικα σημεια (οσον αφορα artifacts/halo κλπ, τις πιο πολλες φορες βρισκονται σε στιγμες οπου η εικονα κινειται γρηγορα. Οποτε πιστευω οι οποιες μικροδιαφορες σε σχεση με το απλο scrip, ειναι πιο ευκολο να εντοπιστουν απο οποιον προβαλλει σε μεγαλες ιντσες π.χ. βιντεοπροβολεα.

Αν θελετε να δοκιμασω και να θυσιαστω για τετοιες δοκιμες, ειμαι προθυμος αν μου...χαρισετε εναν projector. :idea:

:worshippy:

Το 24---60 1,5χ δεν σε καλύπτει? Δεν έχει σχεδόν καθόλου βιντείλα και η κίνηση είναι αρκετά καλή...για το 30άρι δεν έχω βρει ακόμα άκρη πλην αυτού που σου είπα πιο πάνω με το τεστ copy paste στο παλιό σκριπτ. Σε μένα αυτή η δουλειά δουλεύει μια χαρά. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά θα πρέπει να του δίνω τη σωστή ανάλυση της ταινίας διότι δεν την αναγνωρίζει αυτόματα. Οπότε, μάλλον μένω στα 60 με τη λιγότερη βιντείλα.

λοιπόν εσείς που ασχολείστε με το avisynth θέλω να μου φτιάξετε
ένα σκριπτάκι που να μου κάνει upscale το video σε 3840x2160 (καταπροτίμηση με lanczos)
και στην συνέχεια να μου φτιάχνει με frame interpolation 2 (υποκαρέ) των 1080p
με μετατόπιση 0.5 Pixel το ένα από το άλλο
και να παίζουν με overlapping.

...φυσικά κάνω πλάκα

όποιος έχει όρεξη ας βάλλει 720p υλικό σε 1280x720 οθόνη
και να βάλλει στο SVP:
*το screen refresh rate* ή καλύτερα *double frame rates(2x)*
motion estimation accuraty *to half pixel*
blocks overlapping *0.25 of block+*
και όσο μικρότερο block size σας παίρνει.

Δεν έχει καμία σχέση μιας και δεν γίνεται να κάνεις upscale στο SVP kit
και δεν έχω κάνει καθόλου μαθηματικά για να δούμε τι block θέλει και πόσο Overlapping κτλ,
αλλά αυτή είναι περίπου η λογική του eShift (4K) της JVC

και να βάλλει στο SVP:
*το screen refresh rate* ή καλύτερα *double frame rates(2x)*

Το double frame rate έχει μονάχα αξία σε όσους κλειδώνουν στα 47,952 και το πάνελ ανανεώνεται στα 48 ή 96Hz.......δύσκολα πράγματα!!!

Φυσικά, το double frame rate θα δουλέψει ''ζάχαρη'' σε ότι άλλο τρέχει πάνω από τα καταραμένα 24 καρέ!!! Ακούς μαυρόγατε???:smash::singer:-bye-

:worshippy:

Το 24---60 1,5χ δεν σε καλύπτει? Δεν έχει σχεδόν καθόλου βιντείλα και η κίνηση είναι αρκετά καλή...

Θα προσπαθησω να εξηγησω τι βλεπω σε αυτο σε σχεση με το απλο script.

Στα 30 καρε με το απλο script η κινηση ειναι απροσκοπτη και ομαλη και το μονο που διακρινεις ειναι το judder των 30 καρε.

Στο SVP συμβαινει το εξης: Η κινηση μοιαζει λες και ειναι πιο ομαλη (smooth) δηλαδη ειναι λες και βλεπεις κατι παραπανω απο 30 καρε, σαν να υπαρχει λιγοτερο judder.
Ομως δυστυχως, ταυτοχρονα η εικονα κανει (πως να το εξηγησω τωρα) μικρα κολληματακια καθε μισο δευτερολεπτο (περιπου, δεν μπορω να μετρησω λογω μικρης χρονικης επαναληψης). Τωρα δεν ξερω πως ακριβως να το διατυπωσω, σκαλωμα, κολλημα, παντως επειδη ειναι πιο χοντροκομενο φαινεται στο ματι εντονα. Αναμεσα ομως σε αυτα τα σκαλωματα η κινηση ειναι πιο ομαλη σε σχεση με το κλασικο script.
Ισως παλι να μην ειναι πιο ομαλη, αλλα πιο ευκρινης και αυτο δινει την αισθηση του λιγοτερου judder.

μιλω για το 24-->60 2m (1,5x).
Η μονη περιπτωση οπου δεν υπαρχουν σκαλωματα ειναι η τελευταια επιλογη στο svp (refresh to screen) αλλα εκει υπαρχει η βιντειλα και τα νερουλιασματα ειναι πολυ εντονα. (οπως με τερμα το f.i. απο την tv)

Μεχρι λοιπον να ανακαλυψω που οφειλονται τα σκαλωματακια μενω στο παλιο script.
Δοκιμαστε και εσεις μια ταινια για να δειτε το σκαλωμα, εγω το εντοπιζω πανευκολα πριν την αρχη της ταινιας, τη στιγμη που δειχνει το trademark της εταιριας παραγωγης. Παραδειγμα στην ταινια star trek 2009 οπου στην αρχη βλεπουμε το σημα της paramount, και μετα το trademark της spyglass.
παρατηρηστε τη στιγμη που δειχνει το τηλεσκοπιο( spyglass trademark) που κοιταζει ενας αντρας καθως απομακρυνεται αυτο η κινηση του εχει αυτα τα σκαλωματα. http://www.youtube.com/watch?v=TyqJ6oludvs&feature=related
Μιλω για το σημα αυτο γιατι ειναι πανευκολο να το δειτε, οχι γιατι το φαινομενο δεν ειναι αντιληπτο αλλου. Απλα ειναι αργη η κινηση του σε σταθερο φοντο και φαινεται το σκαλωμα.

Αν ομως κανενας δεν βλεπει τα σκαλωματα στο 2m (1,5x) τοτε κατι μπορει να συμβαινει μονο σε εμενα. Ομως αυτο δεν το εχω εξακριβωσει ακομη. (αν ειναι γενικο ή προσωπικα σε εμενα το προβλημα)

Last edited:
Καλημερα warewolf73,

μπορεις να δοκιμασεις αυτες τις ρυθμισεις και να μας πεις εντυπωσεις?

Περισσοτερο δες για artifacts και λιγοτερο για το smoothness που ειναι το απολυτο στα 60hz(βιντειλα)
Μπορει να λυνεται το προβλημα σου με το τηλεσκοπιο στο βιντεο που παραθετεις..

unledixk.jpg

Last edited:
Καλημερα warewolf73,

μπορεις να δοκιμασεις αυτες τις ρυθμισεις και να μας πεις εντυπωσεις?

Περισσοτερο δες για artifacts και λιγοτερο για το smoothness που ειναι το απολυτο στα 60hz(βιντειλα)
Μπορει να λυνεται το προβλημα σου με το τηλεσκοπιο στο βιντεο που παραθετεις..

Αποτελεσματα:

Ξεκινα η αναπαραγωγη, και ξαφνικα η μνημη που καταναλωνει ο mpc-hc εκτοξευεται στα 3gb. (η εικονα σπαζει και κολλαει)
Εμφανιζεται μυνημα απο τον svpmgr οπου λεει: Detected growth of memory used be the player. To prevent the closing of the player due to lack of memory a script restarted improve smoothness.

Υστερα απο λιγα δευτερολεπτα, σταματα η αναπαραγωγη του mpc και βγαινει μυνημα: Runtime error! (mpc-hc.exe)
Thiw application has requested the runtime to terminate in a an unusual way.

edit: τα παραπανω στο profile 1920χ1080. Σε profile 1280x720 δεν υπαρχει το προβλημα. Επισης η κινηση δεν σπαζει και η αισθηση με μια πρωτη ματια ειναι η ιδια με του κλασικου script.

Οσον αφορα τα τεχνουργηματα, δυστυχως οι πιο πολλες ταινιες μου ειναι σε 1920χ1080 οποτε δεν μπορω να δοκιμασω αυτες που εχω σταμπαρει τα τεχνουργηματα τους.

Θα πρεπει να αρχισω να παιζω οσες εχω σε 720p με το κλασικο script, να εντοπισω σημεια με τεχνουργηματα και υστερα να τα αντιπαραβαλλω με τις ρυθμισεις svp που μου εδωσες Jimmy.

Παντως εγω με αυτες τις ρυθμισεις εχω βρει την υγεια μου και απο πλευρας τεχνουργηματων και απο πλευρας κινησης (μου αρεσει το soap effect)!!!!

Για δοκιμασε και αυτες που ειναι σε 1080 να τις κανεις downscale σε 720 και πες μας για τα artifacts με τις ρυθμισεις που σου εδωσα..

Last edited:
Παντως εγω με αυτες τις ρυθμισεις εχω βρει την υγεια μου και απο πλευρας τεχνουργηματων και απο πλευρας κινησης (μου αρεσει το soap effect)!!!!

Για δοκιμασε και αυτες που ειναι σε 1080 να τις κανεις downscale σε 720 και πες μας για τα artifacts με τις ρυθμισεις που σου εδωσα..

Η ιδεα downscale δεν μου αρεσει γιατι στο αμεσο μελλον θα αναπαραγω απο βιντεοπροβολεα και χρειαζομαι το 1080p.
Το δοκιμασα ομως απο περιεργεια.

1) Απο αποψη soap effect ειναι αυξημενο (χωρις ομως πολυ εντονα νερουλιασματα)
2) Απο θεμα τεχνουργηματων δεν ειδα κατι το μεμπτο σε τυχαια κανονικη αναπαραγωγη (ακομα και στα σημεια οπου παντα τα παρατηρω, ισως ηταν και ελαφρως μειωμενα, δεν μπορω να διακρινω με ακριβεια για να εχω τεκμηριωμενη αποψη)
3) Σε γρηγορα παναρισματα καμερας ομως, τα artifacts ειναι λιγο αυξημενα σε σχεση με το script μου.

Οποτε προς ωρας, παραμενω στο scriptακι μου. :popcorn:

Παιδιά, όποια δοκιμή και να κάνετε, τσεκάρετε πολλές ταινίες και σκηνές. Αυτό μας αποτρέπει να πέσουμε σε λάθος συμπέρασμα λόγω κακοφτιαγμένης ματρόσκας. Επίσης, όταν αλλάζετε τα profiles, κάντε που και που κανά restart στον υπολογιστή διότι αρκετά συχνά τρώει φρίκες με τις πολλές αλλαγές.

Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Παιδιά, όποια δοκιμή και να κάνετε, τσεκάρετε πολλές ταινίες και σκηνές. Αυτό μας αποτρέπει να πέσουμε σε λάθος συμπέρασμα λόγω κακοφτιαγμένης ματρόσκας. Επίσης, όταν αλλάζετε τα profiles, κάντε που και που κανά restart στον υπολογιστή διότι αρκετά συχνά τρώει φρίκες με τις πολλές αλλαγές.

+1 σε αυτο που λεει ο Γιαννης, π.χ εγω για καθε αλλαγη που εκανα(τωρα δεν κανω πια - κατεληξα!) εβαζα καμια 30αρια ταινιες ολων των ειδων (mkv,m2ts,mp4) για να δω πιθανες αλλαγες, καθως επισης χαμηλου bitrate αρχεια επηρεαζονται περισσοτερο.

Επισης παιζω με avisynth 2.58 εαν αυτο λεει κατι.

για 1080 σε 2.35: 1 έχω αυτές της φωτο 1. σε 16:9 που απότι είδα είναι πολλές από τις τελευταίες ???? δεν παίζει οριακά και πρέπει να κατεβάσω ρυθμίσεις ή να δοκιμάσω να σηκώσω cpu στα 3ghz μπας και.

σε σειρές 720p είναι όλες σε 16:9 με αυτές της φωτό 2

Attachments

• Image1.jpg
    Image1.jpg
    79.3 KB · Views: 102
  • Image2.jpg
    Image2.jpg
    84.8 KB · Views: 100