Μιας (και στις αρχες τουλαχιστον) ειχα παιξει αρκετα με 25, 30, 50, 60 καρε για να δω τι ταιριαζει καλυτερα στο ματι ειχα καταληξει:
25 καρε: καμια διαφορα στο judder (σε σχεση με το 24p) ισα ισα που φορτωνοσουν και τα artifacts που ηταν αρκετα.
30 καρε: Η πιο ισορροπημενη εικονα (σε σχεση με τις υπολοιπες) αναμεσα σε judder/βιντειλα.
50 καρε: Δυστυχως (στα ματια μου) καμια ιδιαιτερη διαφορα σε σχεση με τα 60 οσον αφορα τη βιντειλα. Μονο αν ηθελε καποιος να γλυτωσει λιγη ισχυ.
60 καρε: H απολυτη βιντειλα, προτεινεται για ντοκυμαντερ, σπορ και τετοιου ειδους καταστασεις.
Συμφωνα με τα παραπανω, πιστευω οτι και τα 48 καρε (σχεδον 50 δηλαδη) δεν θα κανουν ΤΗΝ διαφορα στη βιντειλα.
Κατα την αποψη μου, κατι αρκετα καλο σε σχεση judder/βιντειλα θα ηταν καπου στα 35-37 καρε (κατα προσεγγιση).
Δηλαδη, μια μικρη βελτιωση θελουν τα 30, να κοψουν λιγακι judder στα πολυ γρηγορα παναρισματα.
Βεβαια, δεν ξερω τι μπορει να αλλαζει με το svp (εναντι script κλασικου) ομως υστερα απο παρα πολλους πειραματισμους, αν ειχα εξαφανισει εντελως τα artifacts/νερα, δεν θα σκεφτομουν για παραπανω καρε (αντε 5-6 ακομη) μιας και η εικονα ειναι πλεον ξεκουραστη χωρις εντονη βιντειλα.
Αν το svp ειχε επιλογες και για λιγοτερα καρε θα ψαχνομουν για εκει. (εχω πειραματιστει κι ολας, με τις συμβουλες του Γιαννη με...υβριδικη κατασταση script/svp) αλλα εχω ακομα το προβλημα του memory leak.