Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolat

Πως θα γινει η εξακριβωση με αυτο. ?
Απλα θα δω τις γραμμες να κυλανε ομαλα και θα το συμπερανω. ?
Δηλαδη αν συνδεσω τον προβολεα στην ati θα εχει επιλογη για 48hz η καρτα. ?
Δεν εινμαι και σιγουρος (οταν ειχα τον προβολεα) αλλα δεν θυμαμαι αυτη την επιλογη οταν ειχα κοιταξει.
Σιγουρα ο 9000 κλειδωνει και στα 48hz. ?

Αν τελικα κλειιδωνει, να του δωσω απο το F.I. 48 καρε. ? Μεχρι τωρα εδινα στην tv 30 καρε στα 60 hz γιατι δεν αντεχα την βιντειλα.
Εχετε δοκιμασει τα 48 καρε. ? Ειναι κοντα στα 50 που σημαινει (οπως και στα 60 καρε) οτι η βιντειλα καραδοκει.

Βεβαια, ειναι αρκετοι απο εσας που παιζουν στα 60 καρε και το ευχαριστιουνται, οποτε υποκειμενικη απαντηση θα εισπραξω. :smash:

ε αμα τον λέω epson δημιουργούνται προβλήματα. αμα τον έλεγα ιζόλα θα καταλάβαινες. τεσπα μιλάω για τον 3200. στο σπίτι ο john πήρε το πληκτρολόγιο - έβαλε την custom refresh στην nvidia στα 48hz - αναφώνησε κλείδωσε - κλείδωσε - αρα παίξε με διπλασιασμό καρέ από το svp. εγώ κοίταζα σαν χάνος.

βέβαια του είχα πεί οτι τα 24 τα πάιζει σε 48 - έχει επιλογή για 2:2 pulldown στο μενού που τo fm λέει οτι τα παίζει στα 48 με (τον τρόπο που λέει ο JL_? φυσικά). βέβαια στο info του madvr έλεγε refresh 24... και εξέφρασε κάτι απορίες o john για το αν και πόσον. δεν θυμάμαι γιατί με είχε κλείσει στην άμυνα. βάλε πατερνάκι 20% πάνω δεξιά κοκκινίζει - κάτω δεξιά πρασινίζει τα βλέπεις - τα βλέπω του λέω - τα αφού τα έβλεπα να μην το πώ??? βάλε πατερνάκι 30% - βαλε 100% χμμ πολύ φώς πολύ φως... γιατρέ μου είμαι κάλά εγώ.....

αν υποστηρίζει η ati custom refresh rates τότε αυτά που λές είναι σωστά. ετσι γίνεται. όταν τον σύνδεσα στην nvidia πρώτη φορά δεν μου έβγαλε 48hz σαν επιλογή. λογικά δεν θα βγάλει και στην ατι

:flipout::flipout::flipout:

Όπως τα λέει ο Μπιλ έγιναν τα πράγματα. Ο 3200 κλείδωσε στα 1080 48Hz από την κάρτα. Γιάννη, αν δεν βλέπεις το 48 σαν επιλογή, προσπάθησε να κάνεις custom ανάλυση και αν ο 9000 το υποστηρίζει, θα κλειδώσει. Όσον αφορά αυτό που ρώτησες, ναι, υπάρχει βιντείλα στα 48 καρεδάκια.

Η δίωρη δοκιμή έλαβε τέλος!!

Να πω, καταρχάς, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παλληκάρια από τη Ρωσσία!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά βελτιωμένο από την προηγούμενη έκδοση όσον αφορά τα τεχνουργήματα (νερά, αύρες, σπασίματα κ.λ.π.). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα δείτε ποτέ, αλλά, τώρα πια ψάχνουμε για να τα βρούμε. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, ούτε και με νοιάζει. Η ουσία είναι ότι δουλεύει και δουλεύει και καλά!!!!

Πάμε στα διαδικαστικά:

Δεν υπάρχουν διαδικαστικά!!! Αφήστε τα όλα στο default και απολαύστε μαγική κίνηση!!!

Αυτό που είδα στον προβολέα μου, είναι ό,τι καλύτερο έχω δει από πλευράς κίνησης με το σετ απ μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το προγραμματάκι (ή μάλλον η προγραμματάρα) απαιτεί κάποια μίνιμουμ standards ως προς το hardware μας. Δεν είναι το default για όλους τους επεξεργαστές και για όλες τις κάρτες, τουλάχιστον, όχι για όλες τις αναλύσεις και κάδρα. Όπερ σημαίνει ότι διπύρηνοι μπορούν να ξεχάσουν τη ρύθμιση default στα 1080 με κάδρο 16:9. Φυσικά και υπάρχουν και πιο ελαφρές ρυθμίσεις για αναπαραγωγή, αλλά, δεν είναι το ίδιο. Εν ολίγοις, δεν γνωρίζω πόσο καλύτερη μπορεί να κίνηση τουμπανιάζοντας τις ρυθμίσεις του svp λόγω αδύναμου hardware (Μπάμπης ακούει???). Πάντως, με το default είμαι super ικανοποιημένος.

Για την ιστορία να πω ότι η 450 συνδέθηκε με τον Benq και κλείδωσα στα 59,94 (επιλέγουμε 59Hz στο μενού της Nvidia).
Το πρόγραμμα έπαιξε to sceen refresh rate ως εξής:
23,976=5:2=59,94

Με το σετ απ μου που είναι αργό (κατά το ήμισυ), έπαιξα νερό ματρόσκες 720 και 1080 (σε κάδρο 2,35....ξέχασα να δοκιμάσω 720 σε 16:9...φτου) και κόμπλαρε όταν έπεσε το Dark Knight.

Καλές δοκιμές να έχετε!!!

ΥΓ

Βασίλη, παίζω ένα καφεδάκι στοίχημα ότι με default ρυθμίσεις (ή έστω λίγο πιο ζόρικες) το κτήριο της πρώτης σκηνής του Τζόκερ, θα παραμείνει μπετόν αρμέ!!!!-bye-

Εμενα και στο πρωτο svp, αλλα και σε αυτο μου πετουσε μυνημα για memory leak απο τον player και μου ελεγε οτι ξανα ξεκινα (on the fly) για να αλλαξει τις ρυθμισεις (τι εκανε δεν ξερω) και μου το πεταγε 3-4 φορες ξανα μετα απο λιγα δευτερολεπτα.
Δεν το αφησα ποτέ να δω αν συνεχιζει ή το εφτιαχνε, αλλα και μονο το γεγονος οτι εκανε "ρυθμισεις", το μυαλο μου πηγαινε σε καποιον υποβιβασμο της εικονας και το σουταρα.

Εμενα και στο πρωτο svp, αλλα και σε αυτο μου πετουσε μυνημα για memory leak απο τον player και μου ελεγε οτι ξανα ξεκινα (on the fly) για να αλλαξει τις ρυθμισεις (τι εκανε δεν ξερω) και μου το πεταγε 3-4 φορες ξανα μετα απο λιγα δευτερολεπτα.
Δεν το αφησα ποτέ να δω αν συνεχιζει ή το εφτιαχνε, αλλα και μονο το γεγονος οτι εκανε "ρυθμισεις", το μυαλο μου πηγαινε σε καποιον υποβιβασμο της εικονας και το σουταρα.

Κύριε, κύριε....μπορείτε να μας κάνετε μια χαρούλα? Κάντε copy-paste το παρακάτω σκριπτάκι και παίξτε Dark Knight να δούμε τι γίνεται με το καφεδάκι μου!!!:BDGBGDB55:

svp_scheduler=true
SetMemoryMax(1024)

LoadPlugin("C:\Program Files\SVP\plugins\svpflow1.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\SVP\plugins\svpflow2.dll")

SetMTMode(3,4)
ffdShow_source()
assert(width==1920 && height==1080,"Frame size "+string(width)+"x"+string(height)+" instead of 1920x1080")
SetMTMode(2)

super_params="{scale:{up:0},gpu:1,rc:true}"
analyse_params="{main:{search:{coarse:{distance:-10}}}}"
smoothfps_params="{num:5,den:2,algo:13,mask:{},scene:{}}"

super=SVSuper(super_params)
vectors=SVAnalyse(super, analyse_params)
smooth_video=SVSmoothFps(super, vectors, smoothfps_params, url="www.svp-team.com")
smooth_video
distributor()

Κύριε, κύριε....μπορείτε να μας κάνετε μια χαρούλα? Κάντε copy-paste το παρακάτω σκριπτάκι και παίξτε Dark Knight να δούμε τι γίνεται με το καφεδάκι μου!!!:BDGBGDB55:

svp_scheduler=true
SetMemoryMax(1024)

LoadPlugin("C:\Program Files\SVP\plugins\svpflow1.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\SVP\plugins\svpflow2.dll")

SetMTMode(3,4)
ffdShow_source()
assert(width==1920 && height==1080,"Frame size "+string(width)+"x"+string(height)+" instead of 1920x1080")
SetMTMode(2)

smoothfps_params="{num:5,den:2,algo:13,mask:{},scene:{}}"

smooth_video=SVSmoothFps(super, vectors, smoothfps_params, url="www.svp-team.com")
smooth_video
distributor()

LoadPlugin: unable to load C:\programs files\SVP\plugins\svpflow1.dll' (ffdshow_filter_avisynth_script,line 4)

Happy. ? :blink:

Τώρα?

SetMemoryMax(1024)
SetMTMode(3,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)

smoothfps_params="{num:5,den:2,algo:13,mask:{},sce ne:{}}"

smooth_video
distributor()

Λοιπον οκ το δουλευει το script. (Το πρωτο που εδωσες)
Δεν εχω το dark knight, αλλα να αναφερω οτι πειραζοντας τις ρυθμισεις στα profile, καποια στιγμη σταματησε το μυνημα memory leak.
Προσπαθουσα να βρω ποια παραμετρος ειναι για να την επαναφερω defaut.

Στο script που εδωσες δεν εχει memory leak, αλλα ουτως ή αλλως τυχαια πειραζοντας κατι στα profiles τη σταματησα.
Το κακο ειναι οτι δεν ξερω τι να πρωτο επιλεξω στις ρυθμισεις (δεν ξερω τι κανουν)
Μια μου επαιζε στα 60 καρε και μετα στα 30 (χωρις να πειραζω τη ρυθμιση καρε)
Οπως και να εχει (δεν ξερω τι εχουν κανει σε αυτο το svp) παρατηρησα οτι στα 60 καρε μου τρωει μονο 14% cpu.
Οποτε εχουμε δυναμη να χωσουμε για παραμετρους ποιοτητας εικονας. Αρκει μην πεσω παλι στο memory leak.

Οντως, τα artifacts ειναι λιγοτερα με το κλασικο scriptaki που δουλευα. Νερουλιασματα βλεπω αλλα στις γρηγορες σκηνες και οχι πολλα.

Εξακολουθω παντως να βλεπω κομπιασματα (κολληματακια) στην εικονα (οχι judder) με το svp.

Αααααααααα. :bigcry:
Θελω και εγω svp. Πως στο καλο θα το ρυθμισω αυτο το πραγμα. ?

Να προσθεσω στο script που εδωσες κατω κατω τις γραμμες: super-turbo-power. ?

Πρεπει να βρω τις παραμετρους εκεινες οπου θα δωσουν κι αλλο ποιοτητα στην εικονα αφου εχω πλεονασμα cpu

Last edited:
Δοκιμασα το avatar mkv ασυμπιεστο και 16:9 και περιμενα οτι θα γονατισει η cpu.
Κυμαινοταν απο 21-27% ωραια κινηση (στα 60 καρε) και μετα απο 10 sec, παλι το μυνημα memory leak.
Πατησα οκ για να το φτιαξει το svp αυτοματα το leak, και συνεχησε να παιζει μεν, κατι αλλαξε στις ρυθμισεις δε και η εικονα δεν ειχε καλη κινηση (απεκτησε βιντειλα) και artifacts και νερα.

Δεν εχει κανενας να μου δωσει καποιες τεσταρισμενες τιμες να βαλω σε ενα profile μηπως λυσω το προβλημα memory leak αλλα να εχω οσο το δυνατον ποιοτητα εικονας. ?

Υ.Γ. Ρε παιδια παει καλα. ? Πολυ λιγη cpu δεν τρωει. ? Επρεπε να την ψιλοτερματιζει στα 60 καρε, οχι στα 25%.

Γιάννη, κάνε το εξής:

Κστέβασε και εγκατάστησε τον svp. Όταν όλα τελειώσουν και ανοίξεις το πρόγραμμα, κάνε δεξί κλικ και άνοιξε το μενού. Ξετίκαρε την επιλογή hardware accelaration. Πήγαινε στο μενού του Lav και κάνε το ίδιο. Δοκίμασε να παίξεις μόνο μέσω επεξεργαστή.

Το svp είναι αυτοματοποιημένο με τα σκριπτάκια. Κάθε σκριπτ έχει τη δική του μορφή ανάλογα με το κάδρο της ταινίας. Δεν είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό συνέχεια χειροκίνητα διορθώνοντας την ανάλυση και κάνοντας copy-paste στο παλιό σκριπτ.

Κάτι τελευταίο...

Η ταινία που δοκίμασες ήταν ενεργού κάδρου 16:9 και ανάλυσης 1920χ1080??

Δοκιμασα το avatar mkv ασυμπιεστο και 16:9 και περιμενα οτι θα γονατισει η cpu.
Κυμαινοταν απο 21-27% ωραια κινηση (στα 60 καρε) και μετα απο 10 sec, παλι το μυνημα memory leak.
Πατησα οκ για να το φτιαξει το svp αυτοματα το leak, και συνεχησε να παιζει μεν, κατι αλλαξε στις ρυθμισεις δε και η εικονα δεν ειχε καλη κινηση (απεκτησε βιντειλα) και artifacts και νερα.

Δεν εχει κανενας να μου δωσει καποιες τεσταρισμενες τιμες να βαλω σε ενα profile μηπως λυσω το προβλημα memory leak αλλα να εχω οσο το δυνατον ποιοτητα εικονας. ?

Υ.Γ. Ρε παιδια παει καλα. ? Πολυ λιγη cpu δεν τρωει. ? Επρεπε να την ψιλοτερματιζει στα 60 καρε, οχι στα 25%.

Υπολογίζω ότι όταν βλέπεις 25άρια δεν σου δουλεύει και αυτό γιατί έχει βαρέσει ταβάνι. Το svp έχει ένα performance graph για να βλέπεις τι κάνει η cpu. Το σκριπτ που σου έστειλα πρέπει να σε γονατίσει φυσιολογικά με το Άβαταρ σε 1080 μιας και δεν παίζεις με H.A. Είναι όλες οι default ρυθμίσεις του svp σε αρχείο 1920χ1080.

Γιάννη, κάνε το εξής:

Κστέβασε και εγκατάστησε τον svp. Όταν όλα τελειώσουν και ανοίξεις το πρόγραμμα, κάνε δεξί κλικ και άνοιξε το μενού. Ξετίκαρε την επιλογή hardware accelaration. Πήγαινε στο μενού του Lav και κάνε το ίδιο. Δοκίμασε να παίξεις μόνο μέσω επεξεργαστή.

Το svp είναι αυτοματοποιημένο με τα σκριπτάκια. Κάθε σκριπτ έχει τη δική του μορφή ανάλογα με το κάδρο της ταινίας. Δεν είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό συνέχεια χειροκίνητα διορθώνοντας την ανάλυση και κάνοντας copy-paste στο παλιό σκριπτ.

Κάτι τελευταίο...

Η ταινία που δοκίμασες ήταν ενεργού κάδρου 16:9 και ανάλυσης 1920χ1080??

Αυτο να το κανω για να δω που θα χτυπησει κορυφη η cpu ή για να μου φτιαξει τα προβληματα. ?
Δουλευε το svp γιατι εβγαζε τα πρασινα fonts που μου ελεγαν τα καρε που δημιουργησε και η εικονα γινοταν με smooth κινηση.
Η ταινια ηταν 16:9 τα χαρακτηριστικα της παρακατω. Υ.Γ. που βρικεται το disable hardware acceleration. ?
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 44.3 GiB
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 39.2 Mbps
Maximum Overall bit rate : 48.0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : 27
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive

Last edited:
Τίποτα πιο δύσκολο δεν είχες να ρίξεις!!!!:flipout::flipout:

Γιάννη, αυτό που κάνεις είναι το ultimate test!!!

Θυμησέ μου πάλι τη cpu σου, αν και χωρίς βοήθεια από την κάρτα και μ' αυτό το αρχείο και ρυθμίσεις, φρόντισε να μου πεις από εξαπύρηνο και απάνω!!!:Banane0:

To gpu- acceleration (OpenCL) ηταν απο την αρχη γκριζο (δεν τικαρεται) αρα απενεργοποιημενο. Και στον Lav στο off ηταν.
Η cpu μου ειναι ενας Ι7 920 (2.66 ghz) πουσαρισμενος στα 3.8 Ghz

Αυτο να το κανω για να δω που θα χτυπησει κορυφη η cpu ή για να μου φτιαξει τα προβληματα. ?
Δουλευε το svp γιατι εβγαζε τα πρασινα fonts που μου ελεγαν τα καρε που δημιουργησε και η εικονα γινοταν με smooth κινηση.
Η ταινια ηταν 16:9 τα χαρακτηριστικα της παρακατω. Υ.Γ. που βρικεται το disable hardware acceleration. ?
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 44.3 GiB
Overall bit rate : 39.2 Mbps
Maximum Overall bit rate : 48.0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : 27
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive

Μπες στο μενού των profiles και χαμήλωσε τις ρυθμίσεις (μην επιλέγεις default). Δες αν σου παίζει σταθερά και ψηλά η cpu χωρίς να σου βγάζει μηνύματα λάθους το πρόγραμμα.

To gpu- acceleration (OpenCL) ηταν απο την αρχη γκριζο (δεν τικαρεται) αρα απενεργοποιημενο. Και στον Lav στο off ηταν.
Η cpu μου ειναι ενας Ι7 920 (2.66 ghz) πουσαρισμενος στα 3.8 Ghz

Ναι, αυτό εννοούσα. Οκ. Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Το ίδιο αρχείο αν το έπαιζες με το παλιό σκριπτάκι αλλά στα 60 καρέ, το σηκώνει ο επεξεργαστής σου? Μέχρι που πάει? Παίζει κανονικά ή κάνει κολλήματα η εικόνα?

Βρε γιαννη στα profiles στο expert views (τρομαρα μου θελω και expert) εχει ενα καρο επιλογες.
Δεν ξερω ποια να πειραξω και ποιο ειναι το χαμηλα/ψηλα (αν και αυτο το καταλαβαινω μαλλον απο την οριζοντια μπαρα διπλα που μικραινε/μεγαλωνει σε μηκος)
Αλλα και παλι δεν ξερω τι να πρωτο πατησω.
Ακομα και σε normal view παλι δεν ξερω τι να πειραξω.
Μηπως για το memory leak φταιει το οτι μπορει η μνημη μου να μην επαρκει. ?

Νομιζω οτι με το script του avisynth που δουλευα, ημουν οριακα και κατοσταριζα στα 60 καρε, αλλα ειχα βαλει τιμες πολυ δυσκολες (π.χ. pel=2, den=1, mode=2, searchparam=3, κλπ κλπ)

Last edited:
Να αναφερω οτι οταν ξεκινω την αναπαραγωγη το svp γραφει με πρασινα γραματα κατω αριστερα στην οθονη

Playback
23.976 * (5:2)= 59.94 fps
Αυτο δεν σημαινει οτι δουλευει. ? Αφου βλεπω κινηση καλη χωρις judder.
Μηπως καποιο adaptation κανει και παει και μου ριχνει καποιες επιμερους παραμετρους ποιοτητας εικονας κλπ με αποτελεσμα να μου μενει μετα και πλεονασμα cpu. ?

Επισης, μεσα στον Lav δεν ενεργοποιειται ο hardware acceleration/decoder γιατι ειναι ο cuvid και οταν επιλεγω αυτον μου λεει not availiable.
Εχω καρτα ΑΤΙ (4890) και οχι nvidia.

Last edited:
Βρε γιαννη στα profiles στο expert views (τρομαρα μου θελω και expert) εχει ενα καρο επιλογες.
Δεν ξερω ποια να πειραξω και ποιο ειναι το χαμηλα/ψηλα (αν και αυτο το καταλαβαινω μαλλον απο την οριζοντια μπαρα διπλα που μικραινε/μεγαλωνει σε μηκος)
Αλλα και παλι δεν ξερω τι να πρωτο πατησω.
Ακομα και σε normal view παλι δεν ξερω τι να πειραξω.
Μηπως για το memory leak φταιει το οτι μπορει η μνημη μου να μην επαρκει. ?

Αχ, θα σε σκοτώσω!!!:Banane0:
Και δεν είμαι και στο ντέσκτοπ τώρα....λοιπόν, από μνήμης...

Ανοίγεις το πρόγραμμα και κάθεται κάτω δεξιά. Πατάς δεξί κλικ και είσαι σε expert mode!!!:music-smiley-005:

Πάνω-πάνω πρέπει να γράφει κάτι σαν algorithms profile settings. Μπαίνεις και έχει κάτι αναλύσεις. Πατάς μία και σου βγαίνουν όλες οι ρυθμίσεις. Βάλτες αρχικά default δες τι γίνεται και μετά τις χαμηλώνεις. Δοκίμασε και αρχεία 720 να δεις τι παίζει και που ανεβαίνει η cpu.

Επίσης, μόλις ανοίξεις τη λίστα, κάπου προς τα κάτω έχεις ένα information. Εκεί πρέπει να είναι το performance graph. Το ανοίγεις ενώ παίζει η ταινία και τσεκάρεις cpu και ραμ. Αν το index σου είναι στο 1.01 είσαι καβάλα στ' άλογο. Αν παίζει πιο κάτω, τότε το πρόγραμμα θα σε ειδοποιήσει ότι δεν αντέχεις και πρέπει να χαμηλώσεις ρυθμίσεις.

Νομιζω οτι με το script του avisynth που δουλευα, ημουν οριακα και κατοσταριζα στα 60 καρε, αλλα ειχα βαλει τιμες πολυ δυσκολες (π.χ. pel=2, den=1, mode=2, searchparam=3, κλπ κλπ)

Το σκριπτ που σου 'στειλα είναι πιο ζόρικο ακόμα!!!:Banane0: