Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Να αναφερω οτι οταν ξεκινω την αναπαραγωγη το svp γραφει με πρασινα γραματα κατω αριστερα στην οθονη

Playback
23.976 * (5:2)= 59.94 fps
Αυτο δεν σημαινει οτι δουλευει. ? Αφου βλεπω κινηση καλη χωρις judder.
Μηπως καποιο adaptation κανει και παει και μου ριχνει καποιες επιμερους παραμετρους ποιοτητας εικονας κλπ με αποτελεσμα να μου μενει μετα και πλεονασμα cpu. ?

Ναι, ναι είσαι οκ, σημαίνει ότι δουλεύει!!! Φαντάζομαι στην αρχή σου βγάζει μήνυμα smooth playback...

Επισης, μεσα στον Lav δεν ενεργοποιειται ο hardware acceleration/decoder γιατι ειναι ο cuvid και οταν επιλεγω αυτον μου λεει not availiable.
Εχω καρτα ΑΤΙ (4890) και οχι nvidia.

Όταν ανοίγεις το παράθυρο του H.A. μέσα στο μενού του Lav δεν υπάρχει επιλογή για ΑΤΙ??? Μόνο το Cuvid υπάρχει???

Λοιπον , ξανα εβαλα το avatar και ανοιξα το graph του svp να παρακολουθω.
Δεν ξερω τι ρυθμισεις ειχε το svp, αλλα απελεξα απο πανω προς τα κατω το πρωτο profile.
Αρχισε να παιζει στα 60 καρε και παρακολουθουσα το graph που ηταν στο 1.01χ (και ποτε επεφτε στο 0.98χ, πότε πηγαινε στο 1.02χ. Την πιο πολυ ωρα βρισκοταν στο 1.01χ)

Η cpu ολη αυτη την ωρα ηταν στο 21-23%.
Υστερα απο 3,5 λεπτα αναπαραγωγης χωρις προβλημα, μετακινησα τη μπαρα χρονου του mpc να παει στη μεση του εργου.
Μετα απο 3 δευτερολεπτα που πεταξε μυνημα memory leak.
Λες να φταιει οτι μετακινουσα (για τεστ) τη μπαρα χρονου. ?
Δεν θυμαμαι αν το εκανε και χωρις μετακινηση αυτης.

Λοιπον , ξανα εβαλα το avatar και ανοιξα το graph του svp να παρακολουθω.
Δεν ξερω τι ρυθμισεις ειχε το svp, αλλα απελεξα απο πανω προς τα κατω το πρωτο profile.
Αρχισε να παιζει στα 60 καρε και παρακολουθουσα το graph που ηταν στο 1.01χ (και ποτε επεφτε στο 0.98χ, πότε πηγαινε στο 1.02χ. Την πιο πολυ ωρα βρισκοταν στο 1.01χ)

Ωραία!!! Μια χαρά είσαι!!! Η ραμ τι σου έδινε??

Η cpu ολη αυτη την ωρα ηταν στο 21-23%.
Υστερα απο 3,5 λεπτα αναπαραγωγης χωρις προβλημα, μετακινησα τη μπαρα χρονου του mpc να παει στη μεση του εργου.
Μετα απο 3 δευτερολεπτα που πεταξε μυνημα memory leak.
Λες να φταιει οτι μετακινουσα (για τεστ) τη μπαρα χρονου. ?
Δεν θυμαμαι αν το εκανε και χωρις μετακινηση αυτης.

Αυτό μου το είχε κάνει και μένα παλιότερα και μου πάγωνε τα πάντα. Δεν μου έβγαζε memory leak αλλά το ρολογάκι της ραμ ανέβαινε απότομα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καρφωνόταν στο 100% παγώνοντας τα πάντα. Το παραπάνω μου το έκανε μόνο αν προχώραγα χειροκίνητα την μπάρα και ποτέ σε κανονική αναπαραγωγή.

Γιάννη, αν είναι εύκολο, βάλε ένα screenshot με τις ρυθμίσεις που παίζεις διότι 60 καρέ άβαταρ σε ασυμπίεστη ματρόσκα χωρίς H.A. και με τον επεξεργαστή να παίζει στο 21-23% μου φαίνεται απίστευτο!!!

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

γιάννη για το memory leak εδώ.

http://www.svp-team.com/wiki/Download

κοιτάς patch for 3.1. φαίνεται ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στην 3.1

Ok ευχαριστω. Θα το δοκιμασω. Απο μια πρωτη εντυπωση το memory leak μαλλον εμφανιζεται οταν μετακινω την μπαρα προοδου/χρονου της ταινιας στον mpc.

edit: το δοκιμασα στα γρηγορα και απο μια πρωτη εντυπωση φαινεται οτι λυνει το προβλημα, εκτος απο το avatar που ειναι bluray rip. Στις αλλες φαινεται οκ.

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι η τελευταία έκδοση 3,1,1 την οποία δοκιμάζω από χθες,ζορίζει ακόμα περισσότερο τη cpu ..
Με τη προηγούμενη δεν ξεπερνούσε το 50%, ενώ τώρα φτάνει και το 85% με default ρυθμίσεις, και αρχεία 1080 16¨9 ασυμπίεστα mkv
Με τσεκαρισμένο το H.A. συχνά τρεμοπαίζει πολύ η εικόνα και το εχω off
Ι7 2700κ - ατι 6870 και madVR
Με τη ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω ,πως είναι πιο σωστό να ορίσουμε την ανάλυση ,στα 50 στα 59 η στα 60 Ευχαριστώ..!

Εγω παλι δεν καταλαβαινω,

Οντως εχουν πετυχει η καινουργια εκδοση 3.1.1 να ζοριζεται λιγοτερο απο την εκδοση 3.06, αλλα ρε παιδια οοοοτι μα ότι και να εκανα δεν καταφερα να πετυχω το setup που ειχα με την προηγουμενη εκδοση.
Δηλαδη η θα ειχα σπασιματα στην κινηση ειτε θα γεμιζα με artifacts.

Τεσπα ξαναγυρισα πισω και βρηκα την υγεια μου!!!

Εσεις ειδατε διαφορες προς το καλυτερο?? Πετυχατε καλυτερο setup απο οτι με την παλια εκδοση?

Last edited:

Εγω παλι δεν καταλαβαινω,

Οντως εχουν πετυχει η καινουργια εκδοση 3.1.1 να ζοριζεται λιγοτερο απο την εκδοση 3.06, αλλα ρε παιδια οοοοτι μα ότι και να εκανα δεν καταφερα να πετυχω το setup που ειχα με την προηγουμενη εκδοση.
Δηλαδη η θα ειχα σπασιματα στην κινηση ειτε θα γεμιζα με artifacts.

Τεσπα ξαναγυρισα πισω και βρηκα την υγεια μου!!!

Εσεις ειδατε διαφορες προς το καλυτερο?? Πετυχατε καλυτερο setup απο οτι με την παλια εκδοση?

Είδα ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις (πολύ καλύτερα γενικά...). Τελικά, αρχίζω και υποπτεύομαι ότι ακόμα και αν έχεις τα ίδια υλικά πάντα στο τέλος κάθε τούρτα θα είναι διαφορετική!!!:hmmmm2::hmmmm2:

Εχω γίνει άνθρωπος απο χθες με 2600κ.

Και στο γνωστό spreadsheet θα δείτε και μερικές δικές μου (με διάφορες συνθέσεις) μετρήσεις (και με εντελώς πρόχειρο o/c - όχι, βέβαια, ότι πρόκειται να γίνει και πολύ πιο "επιστημονικό" αργότερα).

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Γιαννη, τελικα μετα απο πολυωρη "ταλαιπωρια" βρηκα το επιθυμητο setup οπως ειχα πετυχει με την εκδοση 3.06 (δηλαδη την καλυτερη δυνατη κινηση με σχεδον ανυπαρκτα τεχνουργηματα)

Ιδου και το setup...
16lahxy.jpg

Παρατηρησα επισης πως στον ΜPC-HC βλεπω τραγικα πολυ λιγοτερη καταναλωση μνημης απο οτι με την προηγουμενη εκδοση.

Αμα δεν το ψαξεις το ατιμο.......

έλα καλορίζικος νάσσο. είχα δει αυτές με τον 920 προχθές. πολύ φρέσκιες πρέπει να είναι.

να πώ κάποιες πρόχειρες εντυπώσεις από την 3.1. δοκιμή με win7 x64 (q6600 χρονισμένο στα 3GHZ και κάρτα 8800gt) και default ρυθμίσεις στον svp.

1) έχει γίνει δουλειά στο κομμάτι της εγκατάστασης. στο παλιό ήθελε αντιγραφές αρχείων και restart για να μπορέσει να δουλέψει.

2) με mpc hc εγκατεστημένο και αν δεν τικάρεις haalι και reclock σου παραδίδει σχεδόν έτοιμο mpc hc με lav. το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περάσει τον mad (τον έχει κάνει registered) και υπάρχει στο οutput και τον lav audio.

3) έκανα κάποιες δοκιμές με το svpmark για να δώ την επίδραση του οverclocking (από 2400 stock στα 3000) στα fps. το ακούει πολύ καλά και έχω 5 έως 10fps αύξηση αν και με το gpu acceleration (on) δεν βλέπω την κάρτα να φορτώνει σημαντικά (όπως με το lav και cuda). για κάποιους που παίζουν οριακά με intel συνίσταται. δέχονται πολύ πουσάρισμα οι συγκεκριμένοι αν και για όλα αυτά καλό είναι να υπάρχει μια aftermarket ψύκτρα.

4) έχει γίνει τεράστια δουλειά στην μείωση των artifacts. στην αρχική σκηνή του poseidon όπου η κάμερα πανάρει γύρω από το πλοίο το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο από το ifc (μεσαίο μέγιστο) στην πανασονικ s30. επίσης και στην αρχική σκηνή του dark knight με το αριστερό κτίριο.

5) σε όλες τις περιπτώσεις που δοκίμασα η cpu είναι μεταξύ 30% - 45%. είναι πολύ λιγότερο από την προηγούμενη έκδοση αλλά δεν ξέρω αν οι default ρυθμίσεις τις 3.1 είναι αντίστοιχες με τις default της 3.06. είναι προφανές ότι στην περίπτωση μου με φρενάρει η κάρτα που γεμίζει στο 60% ενώ μάλλον δεν πρέπει να με βοηθάει και η μνήμη της 512mb (γεμίζουν 400).

6) σε 1920 χ 1080 ταινίες με default ρυθμίσεις δεν την παλεύει. αν πετάξω την κάρτα off από τον lav βελτιώνονται τα πράγματα αλλά και πάλι είναι θέμα του bitrate της ματρόσκας. πάντως είμαι οριακά με τις default ρυθμίσεις. σε 1920χ800 κλπ ειναι οκ τα πράγματα αν και πάλι στην περίπτωση μου είναι προτιμότερο να πετάξω την κάρτα έξω. από 40 η cpu πάει κάπου στο 65 αλλά μου φαίνεται καλύτερο.

θα ακολουθήσουν δοκιμές στον προβολέα στα 60fps (εκεί το θέλω το svp βασικά γιατί να στρεσάρω την cpu στην πάννυ με ifc δεν έχει νόημα - έστω και άν δουλεύειο ο compressor - turbo) με κάποιες ταινίες που τις έχω σπουδάσει (top gun - les chevaliers du ciel) και με την αρχική σκηνή του red. επίσης και με 48hz - αν δουλέψει bingo.

Vas, δοκιμασε και πες μας εντυπωσεις στο transformers 3 απο το 1.51.50 μεχρι και 1.54.... εκει πως τα βλεπεις τα πραγματα...τρεμει το συμπαν?????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Γιαννη, τελικα μετα απο πολυωρη "ταλαιπωρια" βρηκα το επιθυμητο setup οπως ειχα πετυχει με την εκδοση 3.06 (δηλαδη την καλυτερη δυνατη κινηση με σχεδον ανυπαρκτα τεχνουργηματα)

Ιδου και το setup...
16lahxy.jpg

Παρατηρησα επισης πως στον ΜPC-HC βλεπω τραγικα πολυ λιγοτερη καταναλωση μνημης απο οτι με την προηγουμενη εκδοση.

Αμα δεν το ψαξεις το ατιμο.......

Αδερφέ, το motion vectors βάλτο στο half pixel. Είναι must αυτή η ρύθμιση όσο και αν ζορίζει επεξεργαστή και κάρτα. Κάνει την εικόνα μπετόν αρμέ διώχνοντας το τρέμουλο. Βάλε τα blocks στα 32 στην ανάγκη αν πρέπει οπωσδήποτε να χαμηλώσεις ρυθμίσεις!-bye-

Νάσο, ξεκίνα να ανεβάζεις screenshots με τις γνωστές ταινίες και τα γνωστά ρολογάκια!!-bye-

έλα καλορίζικος νάσσο. είχα δει αυτές με τον 920 προχθές. πολύ φρέσκιες πρέπει να είναι.

να πώ κάποιες πρόχειρες εντυπώσεις από την 3.1. δοκιμή με win7 x64 (q6600 χρονισμένο στα 3GHZ και κάρτα 8800gt) και default ρυθμίσεις στον svp.

1) έχει γίνει δουλειά στο κομμάτι της εγκατάστασης. στο παλιό ήθελε αντιγραφές αρχείων και restart για να μπορέσει να δουλέψει.

2) με mpc hc εγκατεστημένο και αν δεν τικάρεις haalι και reclock σου παραδίδει σχεδόν έτοιμο mpc hc με lav. το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να περάσει τον mad (τον έχει κάνει registered) και υπάρχει στο οutput και τον lav audio.

3) έκανα κάποιες δοκιμές με το svpmark για να δώ την επίδραση του οverclocking (από 2400 stock στα 3000) στα fps. το ακούει πολύ καλά και έχω 5 έως 10fps αύξηση αν και με το gpu acceleration (on) δεν βλέπω την κάρτα να φορτώνει σημαντικά (όπως με το lav και cuda). για κάποιους που παίζουν οριακά με intel συνίσταται. δέχονται πολύ πουσάρισμα οι συγκεκριμένοι αν και για όλα αυτά καλό είναι να υπάρχει μια aftermarket ψύκτρα.

4) έχει γίνει τεράστια δουλειά στην μείωση των artifacts. στην αρχική σκηνή του poseidon όπου η κάμερα πανάρει γύρω από το πλοίο το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο από το ifc (μεσαίο μέγιστο) στην πανασονικ s30. επίσης και στην αρχική σκηνή του dark knight με το αριστερό κτίριο.

5) σε όλες τις περιπτώσεις που δοκίμασα η cpu είναι μεταξύ 30% - 45%. είναι πολύ λιγότερο από την προηγούμενη έκδοση αλλά δεν ξέρω αν οι default ρυθμίσεις τις 3.1 είναι αντίστοιχες με τις default της 3.06. είναι προφανές ότι στην περίπτωση μου με φρενάρει η κάρτα που γεμίζει στο 60% ενώ μάλλον δεν πρέπει να με βοηθάει και η μνήμη της 512mb (γεμίζουν 400).

6) σε 1920 χ 1080 ταινίες με default ρυθμίσεις δεν την παλεύει. αν πετάξω την κάρτα off από τον lav βελτιώνονται τα πράγματα αλλά και πάλι είναι θέμα του bitrate της ματρόσκας. πάντως είμαι οριακά με τις default ρυθμίσεις. σε 1920χ800 κλπ ειναι οκ τα πράγματα αν και πάλι στην περίπτωση μου είναι προτιμότερο να πετάξω την κάρτα έξω. από 40 η cpu πάει κάπου στο 65 αλλά μου φαίνεται καλύτερο.

θα ακολουθήσουν δοκιμές στον προβολέα στα 60fps (εκεί το θέλω το svp βασικά γιατί να στρεσάρω την cpu στην πάννυ με ifc δεν έχει νόημα - έστω και άν δουλεύειο ο compressor - turbo) με κάποιες ταινίες που τις έχω σπουδάσει (top gun - les chevaliers du ciel) και με την αρχική σκηνή του red. επίσης και με 48hz - αν δουλέψει bingo.

Τα ίδια πράγματα βλέπουμε Μπίλ!!!

Ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις είχε και το δικό μου σετ απ. Το 1920χ1080 θέλει επεξεργαστή. Το 800άρι το παλεύουμε μια χαρά στις περισσότερες περιπτώσεις. Λες να αφαιρέσω από το Dark Knight τις φάσεις που είναι γυρισμένες σε 16:9??:idea:

Έτσι και αλλιώς, την έχουμε ξαναδεί την ταινία, ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος!!!:D

εγω την έχω δεί 127352687690328474764793698736987 φορές. μέχρι το 10 λεπτό. στο τέλος δεν έχω φτάσει ποτέ!!!!! δοκιμές του svp στην αρχή, δοκιμές των μαύρων στην πάννυ. χθές την έβαλα στον διπύρηνο για κάτι δοκιμές που έκανα σε 16:9 στην πανασόνικ και είδα σεισμό στην αρχική σκηνή. λέω τι έγινε σε ποιό pc παίζω (έχω και τα 2 στο καθιστικό). μετά κατάλαβα ότι ήταν το ifc της παννυ.