Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Χμ.. όχι ακριβώς. Το pdvd έχει πάψει να διαβάζει bluray από φάκελο, από την έκδοση 7. Για να το διαβάσει το pdvd τον φάκελο, πρέπει να τον μετατρέψεις σε αρχείο iso (εικονικό δίσκο) με μια εφαρμογή εγγραφής (που να υποστηρίζει εγγραφή Bluray) και να το ανοίξεις με μια εφαρμογή όπως το virtual clone drive (δωρεάν εδώ: http://www.slysoft.com/el/virtual-clonedrive.html ) . Πρώτα όμως διάβασε οπωσδήποτε αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=477952&postcount=94

Ναι, Μάριε, το έχω διαβάσει, αλλά επειδή έχω καιρό ν' ασχοληθώ με το P.DVD, από την έκδοση 7 όπως λες, δεν πίστευα ότι μέχρι και σήμερα θα είχαν τα ίδια προβλήματα και θα απαιτούσαν μετατροπή σε iso....:slapface::slapface:

Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Ναι, Μάριε, το έχω διαβάσει, αλλά επειδή έχω καιρό ν' ασχοληθώ με το P.DVD, από την έκδοση 7 όπως λες, δεν πίστευα ότι μέχρι και σήμερα θα είχαν τα ίδια προβλήματα και θα απαιτούσαν μετατροπή σε iso....:slapface::slapface:

Γιάννη, λάθος quote έκανα. Οι οδηγίες ήταν για τον φίλο Yodas που ρώτησε πώς μπορεί να παίξει τα αρχεία του από φάκελο.

Δεν έχω ασχοληθεί (κακώς) με το TMT... Κάθομαι και παιδεύομαι με τα iso και τις ιδιοτροπίες του pdvd.....:slapface: Το έχω πληρώσει το ρημάδι και λυπάμαι να το ξηλώσω..

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Pl

Χμ.. όχι ακριβώς. Το pdvd έχει πάψει να διαβάζει bluray από φάκελο, από την έκδοση 7. Για να το διαβάσει το pdvd τον φάκελο, πρέπει να τον μετατρέψεις σε αρχείο iso (εικονικό δίσκο) με μια εφαρμογή εγγραφής (που να υποστηρίζει εγγραφή Bluray) και να το ανοίξεις με μια εφαρμογή όπως το virtual clone drive (δωρεάν εδώ: http://www.slysoft.com/el/virtual-clonedrive.html ) . Πρώτα όμως διάβασε οπωσδήποτε αυτό:
- Στο Root πρέπει να έχουμε 2 φακέλους: BDMV και CERTIFICATE
- Εντός του BDMV πρέπει να έχουμε τους: CLIPINF, PLAYLIST, STREAM, BDJO, JAR, META, AUXDATA, 2 bdmv αρχεία και BACKUP (εντός του τελευταίου πρέπει να έχουμε τους CLIPINF, PLAYLIST, BDJO και 2 bdmv αρχεία)
- Εντός του CERTIFICATE πρέπει να έχουμε τον BACKUP
Έκανα οτι είπες, έκανα ενα .ιso (πέταξα όλα τα αρχεία όπως λέει παραπάνω, τα είχε ετοιμα σε φακέλους), κάνω mount στο virtual CloneDrive αλλα δε μου τα παίζει το PowerDvd :(
Μου βγάζει μία μπάρα Loading Bluray Disc, μόλις τελειώσει βγάζει μια φωτό και να διαλέξω μεταξύ theatrical trailer και Unrated, διαλέγω και στη συνέχεια μου βγάζει ένα παράθυρο BD-J Application certification....bla-bla,content may be unsafe...κλπ. Συνεχίζω και μετά κολάει, δεν ανταποκρίνεται!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC

Έκανα οτι είπες, έκανα ενα .ιso (πέταξα όλα τα αρχεία όπως λέει παραπάνω, τα είχε ετοιμα σε φακέλους), κάνω mount στο virtual CloneDrive αλλα δε μου τα παίζει το PowerDvd :(
Μου βγάζει μία μπάρα Loading Bluray Disc, μόλις τελειώσει βγάζει μια φωτό και να διαλέξω μεταξύ theatrical trailer και Unrated, διαλέγω και στη συνέχεια μου βγάζει ένα παράθυρο BD-J Application certification....bla-bla,content may be unsafe...κλπ. Συνεχίζω και μετά κολάει, δεν ανταποκρίνεται!

Δεν ξέρω τί μπορεί να συμβαίνει. Κάτι με το bd live ίσως. Ποιά έκδοση του Pdvd χρησιμοποιείς? Ρίξε μια ματιά στα θέματα για το pdvd στην κατηγορία software και κάνε κι εκεί μια ερώτηση (μιας και εδώ βγαίνουμε πλέον off-topic) μήπως ξέρει κάτι κάποιος άλλος φίλος.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Pl

δοκιμασε να πατησεις στην μπαρα κατω το 'display more functions' και οταν σου βγαλει το εικονικο πληκτρολογιο να διαλεξεις απο εκει στο μενου τι θελεις
theatrical or unrated, audio,subs, klp

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα θα διερευνηθεί.

Για το άλλο μου πρόβλημα, που κολάει η εικόνα??!!
... ότι μερικές φορές ενώ παιζει η ταινία κολάει σε ενα σημείο, ο ήχος και οι υπότιτλοι συνεχίζουν κανονικά. Ο μόνος τρόπος για ξεκολήσει είναι να πάω με το ποντίκι σε ένα σημείο της μπάρας προόδου, αλλιως δεν ξεκολάει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα θα διερευνηθεί.

Για το άλλο μου πρόβλημα, που κολάει η εικόνα??!!

Μήπως ο υπολογιστής σου δεν "σηκώνει" βαριά hd αρχεία? Τί επεξεργαστή & κάρτα γραφικών έχεις?

Μήπως ο υπολογιστής σου δεν "σηκώνει" βαριά hd αρχεία? Τί επεξεργαστή & κάρτα γραφικών έχεις?
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (core2duo E7600 και Gt8600 νομίζω, δε μπορώ να δω γιατί είμαι σε άλλο pc), ξαφνικά παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα. Δεν το κάνει πάντα, αλλά οταν το κάνει είναι πολύ ενοχλητικό, πρέπει να σηκώνομαι από το κρεβάτι...

Υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην το κάνει καθόλου στη διάρκεια της ταινίας και άλλες φορές να το κάνει 2-3 φορές σε διάστημα 10 λεπτών!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (core2duo E7600 και Gt8600 νομίζω, δε μπορώ να δω γιατί είμαι σε άλλο pc), ξαφνικά παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα. Δεν το κάνει πάντα, αλλά οταν το κάνει είναι πολύ ενοχλητικό, πρέπει να σηκώνομαι από το κρεβάτι...

Υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην το κάνει καθόλου στη διάρκεια της ταινίας και άλλες φορές να το κάνει 2-3 φορές σε διάστημα 10 λεπτών!!

Παρόμοιο πρόβλημα σε κάποια (λίγα) βαριά Mkv μου έκανε το laptop (vaio, core2duo T7500 2.16GHz & Nvidia 8600GSM με 256Mb..) Δεν το έλυσα ποτέ, ούτε με ενεργοποιημένο cuda.. Τελικά χρησιμοποιώ αποκλειστικά το πολύ ισχυρότερο desktop, με το οποίο δεν καλλάει τίποτα..
Αν το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες σκηνές και σε συγκεκριμένες ταινίες, δεν τα καταφέρνει το μηχάνημα. Αν πάλι εμφανίζεται τυχαία, ίσως επιβαρύνει το σύστημα κάποια άλλη διεργασία (antivirus, ή κάποιο άλλο πρόγραμμα). Επίσης, καμιά φορά υπερφορτώνεται ο σκληρός δίσκος (αν κατεβάζεις φουλ με τόρεντ πχ). Δοκίμασε να μην απασχολείς με ανεβοκατεβάσματα τον σκληρό, όταν βλέπεις mkv. Τέλος, δοκίμασε και ένα άλλο καλώδιο μήπως φταίει κάτι εκεί (που δεν νομίζω).

Φίλε Δημήτρη καλησπέρα κι από εμένα!
Θα έλεγα με βεβαιότητα πως πρέπει να είμαι ο πιο άσχετος με το αντικείμενο από την παρέα εδώ!Για να καταλάβετε,δεν είχα ιδέα πως μπορέι κάποιος να
επέμβει στα φίλτρα rendering που χρησιμοποιεί ένας media player!
Τώρα πάμε σε μερικές απο τις ερωτήσεις μου:
Τελικά δεν έχω καταλάβει:Ο coreAVC Pro 2.0 είναι codec...και τον χρησιμοποιούμε σε συνδιασμό με τον media player classic home cinema ή με τον kmplayer.Το πράσινο εικονίδιο για το CUDA σε ποιο σημείο θα ανάβει;
Υπάρχει κάποιος player που έρχεται μαζί με τον coreAVC Pro 2.0 αν τον αγοράσω;
Και η πιο σημαντική μου ερώτηση:Υπομονετικά διάβασα σχεδόν όλο το thread εδώ και είδα πως ο coreAVC 2.0 είναι για 32 bit.Εμένα το σύστημα μου είναι:
Windows 7 Ultimate 64 bit.Πρέπει να κατεβάσω και να εγαταστήσω την 32 bit έκδοση του mpchc ώστε να συνδιαστεί με το coreAVC ??Ακόμα κι αν κατεβάσω την 32 bit έκδοση του mpchc το γεγονός ότι έχω windows 7 ultimate 64 bit αποτελεί πρόβλημα;
Κάτι τελευταίο έχω ένα σετ ηχείων 5.1 Logitech τα οποία συνδέω με τρια χρωματιστά βύσματα στις υποδοχές της μητρικής μου κάρτας.Αυτή η σύνδεση είναι αναλογική έτσι?
1)Μπορώ να τα συνδέσω με ποιοτικότερο τρόπο?
2)Τι ρυθμίσεις πρεπει να βάλω στο ac3filter ώστε να είμαι OK?
Αυτά προς το παρόν!Ειδικά για τον core avc θα ήθελα να μάθω περισσόυτερα πριν τον αγοράσω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια κι από εμένα για τον ιδιαίτερα κατατοπιστικό οδηγό(αν και αρχάριος ότανν βρω βήμα προς βήμα βοήθεια τα καταφέρνω!)
Φιλικά,
Μάνος.

Φίλε Δημήτρη καλησπέρα κι από εμένα!
Θα έλεγα με βεβαιότητα πως πρέπει να είμαι ο πιο άσχετος με το αντικείμενο από την παρέα εδώ!Για να καταλάβετε,δεν είχα ιδέα πως μπορέι κάποιος να
επέμβει στα φίλτρα rendering που χρησιμοποιεί ένας media player!
Τώρα πάμε σε μερικές απο τις ερωτήσεις μου:
Τελικά δεν έχω καταλάβει:Ο coreAVC Pro 2.0 είναι codec...και τον χρησιμοποιούμε σε συνδιασμό με τον media player classic home cinema ή με τον kmplayer.Το πράσινο εικονίδιο για το CUDA σε ποιο σημείο θα ανάβει;

Κάτω δεξιά, κοντά εκεί που φαίνεται η ώρα. Το εικονίδιο του CoreAVC θα πρέπει να είναι πράσινο.

Υπάρχει κάποιος player που έρχεται μαζί με τον coreAVC Pro 2.0 αν τον αγοράσω;

Όχι. Ο CoreAVC είναι μόνο codec. Παίζει με πολλούς players, αλλά δεν έρχεται "πακέτο" με κάποιον.

Και η πιο σημαντική μου ερώτηση:Υπομονετικά διάβασα σχεδόν όλο το thread εδώ και είδα πως ο coreAVC 2.0 είναι για 32 bit.Εμένα το σύστημα μου είναι:
Windows 7 Ultimate 64 bit.Πρέπει να κατεβάσω και να εγαταστήσω την 32 bit έκδοση του mpchc ώστε να συνδιαστεί με το coreAVC ??Ακόμα κι αν κατεβάσω την 32 bit έκδοση του mpchc το γεγονός ότι έχω windows 7 ultimate 64 bit αποτελεί πρόβλημα;

Ο CoreAVC Pro 2 είναι πλέον 32 και 64bit. Κατά την εγκατάσταση σε 64bit Windows περνάει και την 32bit και την 64bit έκδοσή του.

Για να παίξει σωστά η 64bit έκδοση του CoreAVC πρέπει να περάσεις την 64bit έκδοση του MPC-HC.

Κάτι τελευταίο έχω ένα σετ ηχείων 5.1 Logitech τα οποία συνδέω με τρια χρωματιστά βύσματα στις υποδοχές της μητρικής μου κάρτας.Αυτή η σύνδεση είναι αναλογική έτσι?

Σωστά.

1)Μπορώ να τα συνδέσω με ποιοτικότερο τρόπο?
2)Τι ρυθμίσεις πρεπει να βάλω στο ac3filter ώστε να είμαι OK?
Αυτά προς το παρόν!Ειδικά για τον core avc θα ήθελα να μάθω περισσόυτερα πριν τον αγοράσω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια κι από εμένα για τον ιδιαίτερα κατατοπιστικό οδηγό(αν και αρχάριος ότανν βρω βήμα προς βήμα βοήθεια τα καταφέρνω!)
Φιλικά,
Μάνος.

1) Τι ακριβώς εννοείς "ποιοτικότερο τρόπο"; Αν τα ηχεία σου έχουν ως μόνο τρόπο σύνδεσης τα τρία βύσματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ίσως μόνο να αλλάξεις κάρτα ήχου, μιας και οι on board ειδικά στις αναλογικές συνδέσεις δεν είναι ότι καλύτερο. Βέβαια, από την άλλη, φοβάμαι ότι δεν θα κερδίσεις τίποτα ιδιαίτερο σε ποιότητα ήχου με μια καλύτερη κάρτα ήχου, λόγω των ηχείων.

2) Στον ac3filter βάζεις ως έξοδο στο output format την επιλογή 5.1, και δεν επιλέγεις το "Use SPDIF".

Φίλε Δημήτρη,σε ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σου!Κάποιες ακόμα διευκρινιστικές ερωτήσεις έχω:
1.Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του coreavc Pro 2.0:Στην αρχή του thread έχεις μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις του.Στο coreavc που αγόρασα εγώ μου βγάζει επιπλέον τη ρύθμιση Input Colorspace (πάνω δεξιά) και από default έχει την τιμή
Auto detect.(η παραπάνω ρύθμιση στη φωτογραφία σου απουσιάζει,μάλλον επειδή έχω τη νέα έκδοση)Επίσης η επιλογή Deinterlacing είναι από default στο Single Field,ενώ στη δικία σου εικόνα είναι στο Hardware.
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως έιναι στο defualt νομίζω πως συμφωνούν με τη φωτογραφία σου,αλλά εσύ γνωρίζεις πολύ καλύτερα!
Τι θα πρέπει από αυτά και γενικώς από τις ρυθμίσεις του coreavc να αλλάξω;
Επίσης να ρωτήσω μια ενιαία είναι η έκδοση του coreavc pro 2.0 και για 32 bit kai gia 64 bit?? Δεν πιστεύω να αγόρασα κάτι που δεν μου κάνει...!!
2)Σχετικά επίσης με τον coreavc:Όταν κάνει χρήση CUDA,tο εικονίδιο κάτω δεξιά,δίπλα στο ρολόι μου το εμφανίζει πράσινο και λέει πως κάνει χρήση CUDA.Σε κάποια MKV files (όλα που δοκίμασα τα έχω εξάγει από blu ray με το MAKEMKV) δεν μου εμφανίζει καθόλου κάτω δεξιά το εικονίδιο.Δεν θα έπρεπε να το εμφανίζει και να είναι μπλε;(αφού δεν κάνει χρήση CUDA) Αυτό συνέβη ας πούμε στο MKV από το blu ray της ταινίας CARRIERS.Κάπου είδα εσένα νομίζω να λες πως το CUDA δεν παίζει σε όλα τα αρχεία...Μου θυμίζεις σε ποια παίζει;
3)Επίσης όταν παίζω το MKV τυ blu ray CARRIERS όταν κάνω δεξί κλικ και επιλέξω την επιλογή Filters ΔΕΝ μου εμφανίζει το CoreAVC Video Decoder ,αλλά στη θέση του μου εμφανίζει το WMVideo Decoder DMO.Το ACEfilter όμως το βγάζει.Είναι φυσιολογικό μετά τις ρυμίσεις που έγιναν αυτό;
4)Δεν μπόρεσα να κάνω την κιτρινισμένη επιλογή στον Haali Media Splitter,Enable MPEG-PS support ,που λες στην αρχή,αφού δεν μου έβγαλε κάποιο πλαίσιο για εγκατάσταση του Haali μετά την εγκατάσταση του coreavc...Απλά παρατήρησα πως μετά είχε εγκατασταθεί και o Haali
(να σημειώσω εδώ πως στις επιλογές στο install του coreavc επέλεξα εγώ επιπλέον την εγκατάσταση του Haali (από default δεν την είχε)Τι πρέπει να κάνω τώρα;
4)Πάμε τώρα στο ac3filter,για τον ήχο.Όπως προείπα έχω Logitech 5.1 και συνδέονται με τα χρωματακια(αναλογικά).Μου είπες στην καρτέλα Main στο Output format να επιλέξω 5.1.Επέλεξα 3/2+SW 5.1 channels (δεν έχει κάτι άλλο σχετικό με 5.1,απ'όσο νομίζω)και ΔΕΝ επέλεξα το Use SPDIF.Μετά λες να γίνουν ακόμα 2-3 επιλογές στις καρτέλες Mixer και SPDIF.Εγώ που έχω την αναλογική σύνδεση πρέπει να κάνω αυτές τις επιπλέον επιλογές;;;
5)Πάμε τώρα στην εγκατάσταση του mpchc:Εχώ λειτουργικό windows 7 Ultimate 64 bit.Πρέπει να πάω στη διεύθυνση που δίνεις στις οδηγίες και να κατεβάσω το 64 bit mpchc το .zip και όχι το .exe?
Στην επιλογή DirectShow Video αφήνω όπως λες στις οδηγίες την επιλογή EVR Custom pres??
Επίσης είδα κάποιον σε αυτό το thread να πηγαίνει στα External Filters και να προσθέτει το coreavc 2.0 και το ace3filter.Για ποιό λόγο δεν συστήνεις κάτι παρόμοιο στις οδηγίες που λες??Κάτι είδα και έλεγες για το overlay που δεν το πολυκατάλαβα...!
Νομίζα είναι ήδη πολλά για ένα post.Αν είμαι με αυτά οκ ήθελα να ρωτήσω αυτό που λες και στισ οδηγίες σχετικά με την αποκωδικοποίηση ήχου τύπου
DTS HD Master Audio και Dolby TrueHD που μέχρι αυτή τη στιγμή όπως λες οι players δεν μπορούν να βγάλουν...Διάβαζα ένα σχετικό άρθρο στο Hitech αυτού του μήνα,αλλά θα επανέλθω σε επόμενο μου post σχετικά!
Ελπίζα να μη σε κούρασα πολύ φίλε Δημήτρη...!Όπως βλέπεις αν και αρχάριος έχω αφιερώσει χρόνο και ώρες διαβάσματος και προσπαθώ να τα παλέψω!!

Αναμένω για να δω πως τελικά θα ρυθμίσω το τρίδυμο:
mpchc + coreavc pro 2.0 + ac3filter

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Μάνος.

Φίλε Δημήτρη,σε ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σου!Κάποιες ακόμα διευκρινιστικές ερωτήσεις έχω:
1.Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του coreavc Pro 2.0:Στην αρχή του thread έχεις μια φωτογραφία με τις ρυθμίσεις του.Στο coreavc που αγόρασα εγώ μου βγάζει επιπλέον τη ρύθμιση Input Colorspace (πάνω δεξιά) και από default έχει την τιμή
Auto detect.(η παραπάνω ρύθμιση στη φωτογραφία σου απουσιάζει,μάλλον επειδή έχω τη νέα έκδοση)Επίσης η επιλογή Deinterlacing είναι από default στο Single Field,ενώ στη δικία σου εικόνα είναι στο Hardware.
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως έιναι στο defualt νομίζω πως συμφωνούν με τη φωτογραφία σου,αλλά εσύ γνωρίζεις πολύ καλύτερα!
Τι θα πρέπει από αυτά και γενικώς από τις ρυθμίσεις του coreavc να αλλάξω;

Βάλε όλες τις ρυθμίσεις στο auto, εκτός από το Deinterlacing το οποίο ρυθμίζεις σε hardware, εφόσον έχεις σύγχρονη κάρτα γραφικών (1-2 ετών, μπορεί και παλιότερη..).

Επίσης να ρωτήσω μια ενιαία είναι η έκδοση του coreavc pro 2.0 και για 32 bit kai gia 64 bit?? Δεν πιστεύω να αγόρασα κάτι που δεν μου κάνει...!!

Ναι, ο CoreAVC Pro 2 έρχεται σε ένα αρχείο το οποίο περιλαμβάνει 32bit και 64bit εκδόσεις του codec.

2)Σχετικά επίσης με τον coreavc:Όταν κάνει χρήση CUDA,tο εικονίδιο κάτω δεξιά,δίπλα στο ρολόι μου το εμφανίζει πράσινο και λέει πως κάνει χρήση CUDA.Σε κάποια MKV files (όλα που δοκίμασα τα έχω εξάγει από blu ray με το MAKEMKV) δεν μου εμφανίζει καθόλου κάτω δεξιά το εικονίδιο.Δεν θα έπρεπε να το εμφανίζει και να είναι μπλε;(αφού δεν κάνει χρήση CUDA) Αυτό συνέβη ας πούμε στο MKV από το blu ray της ταινίας CARRIERS.Κάπου είδα εσένα νομίζω να λες πως το CUDA δεν παίζει σε όλα τα αρχεία...Μου θυμίζεις σε ποια παίζει;

O CoreAVC (και κατ' επέκταση το CUDA) αποσυμπιέζει συγκεκριμένα φορμά αρχείων, αυτά που έχουν να κάνουν με H.264 συμπίεση. Αν το Blu Ray που λες έχει συμπιεστεί με άλλο φορμά, π.χ. MPEG-2, δεν θα ενεργοποιηθεί το CoreAVC pro και άρα δεν θα έχεις CUDA acceleration. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία MKV.

Οπότε, δεν είναι θέμα τύπου αρχείου, αλλά εσωτερικού CODEC που έχει χρησιμοποιηθεί στην συμπίεση.

3)Επίσης όταν παίζω το MKV τυ blu ray CARRIERS όταν κάνω δεξί κλικ και επιλέξω την επιλογή Filters ΔΕΝ μου εμφανίζει το CoreAVC Video Decoder ,αλλά στη θέση του μου εμφανίζει το WMVideo Decoder DMO.Το ACEfilter όμως το βγάζει.Είναι φυσιολογικό μετά τις ρυμίσεις που έγιναν αυτό;

Βλέπε παραπάνω..

4)Δεν μπόρεσα να κάνω την κιτρινισμένη επιλογή στον Haali Media Splitter,Enable MPEG-PS support ,που λες στην αρχή,αφού δεν μου έβγαλε κάποιο πλαίσιο για εγκατάσταση του Haali μετά την εγκατάσταση του coreavc...Απλά παρατήρησα πως μετά είχε εγκατασταθεί και o Haali
(να σημειώσω εδώ πως στις επιλογές στο install του coreavc επέλεξα εγώ επιπλέον την εγκατάσταση του Haali (από default δεν την είχε)Τι πρέπει να κάνω τώρα;

Στην v.2 του CoreAVC Pro έχει ενσωματωθεί ο installer του Haali, και δεν σου δίνει επιλογές για ρυθμίσεις κατά την εγκατάσταση. Δεν υπάρχει πρόβλημα - έχει εγκατασταθεί σωστά.

4)Πάμε τώρα στο ac3filter,για τον ήχο.Όπως προείπα έχω Logitech 5.1 και συνδέονται με τα χρωματακια(αναλογικά).Μου είπες στην καρτέλα Main στο Output format να επιλέξω 5.1.Επέλεξα 3/2+SW 5.1 channels (δεν έχει κάτι άλλο σχετικό με 5.1,απ'όσο νομίζω)και ΔΕΝ επέλεξα το Use SPDIF.Μετά λες να γίνουν ακόμα 2-3 επιλογές στις καρτέλες Mixer και SPDIF.Εγώ που έχω την αναλογική σύνδεση πρέπει να κάνω αυτές τις επιπλέον επιλογές;;;

Πρέπει να κάνεις μόνο αυτές στην καρτέλα Mixer. Στην καρτέλα S/PDIF είτε τις κάνεις, είτε δεν τις κάνεις δεν επηρεάζουν κάτι στην περίπτωσή σου.

5)Πάμε τώρα στην εγκατάσταση του mpchc:Εχώ λειτουργικό windows 7 Ultimate 64 bit.Πρέπει να πάω στη διεύθυνση που δίνεις στις οδηγίες και να κατεβάσω το 64 bit mpchc το .zip και όχι το .exe?

Καλύτερα το x64 .exe. Είναι πιο εύκολο στην εγκατάσταση.

Στην επιλογή DirectShow Video αφήνω όπως λες στις οδηγίες την επιλογή EVR Custom pres??

Ναι.

Επίσης είδα κάποιον σε αυτό το thread να πηγαίνει στα External Filters και να προσθέτει το coreavc 2.0 και το ace3filter.Για ποιό λόγο δεν συστήνεις κάτι παρόμοιο στις οδηγίες που λες??Κάτι είδα και έλεγες για το overlay που δεν το πολυκατάλαβα...!

Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου σε "καθαρό" σύστημα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα στο External Filters. Αν όμως έχεις εγκατεστημένα και άλλα codecs, ή ακόμα χειρότερα codec packs (φτού φτού φτού μακριά από 'μας..), μπορεί κάποιο άλλο codec να φορτώνει αντί του CoreAVC Pro και του AC3filter. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πηγαίνεις στα external filters και κάνεις αυτό που λες. Μην ασχοληθείς με το overlay - είναι λύση ανάγκης αν έχεις σοβαρά προβλήματα με τους άλλους renderers.

Νομίζα είναι ήδη πολλά για ένα post.Αν είμαι με αυτά οκ ήθελα να ρωτήσω αυτό που λες και στισ οδηγίες σχετικά με την αποκωδικοποίηση ήχου τύπου
DTS HD Master Audio και Dolby TrueHD που μέχρι αυτή τη στιγμή όπως λες οι players δεν μπορούν να βγάλουν...Διάβαζα ένα σχετικό άρθρο στο Hitech αυτού του μήνα,αλλά θα επανέλθω σε επόμενο μου post σχετικά!

Όντως, για την ώρα κανένα free φίλτρο δεν μπορεί να κάνει σωστό DTS HD-MA decoding (ώστε να παίξει από αναλογικές εξόδους), και δεν είμαι σίγουρος και για το TrueHD. Πες μας τι έγραψαν στο HiTech. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον.

Ελπίζα να μη σε κούρασα πολύ φίλε Δημήτρη...!Όπως βλέπεις αν και αρχάριος έχω αφιερώσει χρόνο και ώρες διαβάσματος και προσπαθώ να τα παλέψω!!

Αναμένω για να δω πως τελικά θα ρυθμίσω το τρίδυμο:
mpchc + coreavc pro 2.0 + ac3filter

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Μάνος.

Στη διάθεσή σου. :smile:

Φίλε Δημήτρη,αν και δεν τα έκανα ακόμα τα βήματα που μόλις μου είπες(το βραδάκυ που θα είμαι χαλαρός θα κάτσω μάλλον) κάτι στα γρήγορα να σε ρωτήσω που με ανησυχεί:Απ'όσο θυμάμαι δεν έχω εγκαταστήσει κάτι αλλο από codecs(τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι) και είπες πως δεν είναι ότι καλύτερο να φορτώει άλλα codecs...Αν πρόσεξες όμως παραπάνω σου ανέφερα για την περίπτωση του MKV που έχω εξάγει από το blu ray της ταινίας CARRIERS και στο οποίο εκτός του ότι δεν κάνει χρήση CUDA(μάλλον για τους λόγους που μοθ περιέγραψες παραπάνω) όταν κάνω δεξί κλικ πάνω στο παράθυρο του mpchc και στην επιλογή filters ποθ ωγάζει το φίλτρο
WMVideo Decoder DMOκαι το acefilter.Είναι φυσιολογικό αυτό;;
Θα έπρεπε να βγάζει το συγκεκριμένο φίλτρο ,ενώ έχω βάλει το coreavc pro 2.0???
Με ανησυχεί πολύ το συγκεκριμένο γεγονός!!
Ευχαριστώ και πάλι,περισσότερα το βραδάκυ!!
Φιλικά,
Μάνος.

Απ' ότι φαίνεται, το Carriers χρησιμοποιεί VC-1 encoding για την εικόνα. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον CoreAVC για να το κάνεις decode, καθότι δεν υποστηρίζει VC-1. Αναγκαστικά θα μείνεις με τον WMVideo Decoder DMO, ο οποίος είναι και ο προτιμητέος.

Καλησπέρα

Είμαι καινούριος στο Φορουμ και βρήκα εξαιρετικό το θέμα...

Μια ερωτηση:

Στα Xp το ιδιο ειναι?Ή εχει καμιά διαφορά στις ρυθμίσεις?

Φίλε Gamer καλωσόρισες στην παρέα μας!

Απ' ότι θυμάμαι, η μόνη διαφορά στις ρυθμίσεις για τα XP είναι ο renderer, όπου πρέπει να διαλέξεις τον VMR9. Έχε όμως κατά νου, ότι τα XP είναι πολύ πιο επιρρεπή σε tearing (στα 24Hz) από τα 7, οπότε είναι καιρός εφόσον έχεις τη δυνατότητα να περάσεις σε 7.

Καλησπερα.Θελω να κατεβασω το CoreAVC Pro.Ενα link γιατι στο google δεν ξερω πιο να κατεβασω.Ευχαριστω.