Οδηγος yaDIS V1.xx

Απάντηση: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Κατι δεν εγινε σωστα στη μεταφορα των αρχειων σου...
Οπως αναφερει παραπανω ο Nodens το Yadis δεν αλλάζει τίποτα στα αρχεία.

Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Στο Media Player της τηλεόρασης που έβαλα τον σκληρό τον είδε κανονικά και τον έπαιξε κανονικά, με αυτές τις μεταβολές που έκανε το Yadis . Δεν καταλαβαίνω τι έγινε στον φίλο μου.

To yadis δεν κάνει αλλαγές, απλά προσθέτει αρχεία που αφορούν το Dune.

Καλησπέρα, έχω σοβαρό πρόβλημα με το πρόγραμμα yadis. Αφού το εγκατέστησα στο pc κατέβασα τους φακέλους στον σκληρό δίσκο που έχω τις ταινίες και τα αρχεία μου (blu ray rip). Το κατέβασμα των εξώφυλλων έγινε ως εξής: Αφού ανοίγω το πρόγραμμα κάνω Αdd το αρχείο μετά processe μου βρίσκει το εξώφυλλο και μετά export και το προσθέτει. Την ταινία την έχω σε έναν φάκελο με υποφάκελο με την ίδια ονομασία. Όταν λοιποόν ανοίγω την ταινία με την επιλογή αναπαραγωγή η ταινία ανοίγει κανονικά με την δομή του blu ray. Όλα καλά ως εδώ. Όταν όμως κάνω άνοιγμα μου βγάζει το εξώφυλλο της ταινίας που έχω κατεβάσει με ένα κείμενο περίληψης και όταν πατάω enter μου εμφανίζει τις εξής επιλογές.
1) δείτε τις φωτογραφίες
2) αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων
3) ακύρωση
πατώντας την 2η επιλογή αυτό που κάνει είναι μια προεπισκόπηση της ταινίας χωρίς όμως να ανοίγει τους φακέλους για να βρω το m2ts αρχείο με τον υπότιτλο και να παίξει η ταινία κανονικά. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να δω ταινία με υπότιτλους.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ανοίγοντας το Dune για να δω τη λίστα με τις ταινίες του σκληρού μου εμφανίζει τους φακέλους κανονικά όπως πάντα κίτρινο φακελάκι αντί να έχει την φωτογραφία της ταινίας.
Για να δω το εξώφυλλο πατάω έντερ μου εμφανίζει το φόντο που έχω επιλέξει και πάνω αριστερά το εξώφυλλο της ταινίας σε μικρογραφία.

Τι δεν κάνω καλά? Στο dune δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα (το dune είναι δυκτιομένο)

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ανοίγοντας το Dune για να δω τη λίστα με τις ταινίες του σκληρού μου εμφανίζει τους φακέλους κανονικά όπως πάντα κίτρινο φακελάκι αντί να έχει την φωτογραφία της ταινίας.
Για να δω το εξώφυλλο πατάω έντερ μου εμφανίζει το φόντο που έχω επιλέξει και πάνω αριστερά το εξώφυλλο της ταινίας σε μικρογραφία.

Οταν πατας εξπορτ επιλεγης basic ή standard;
Αν επιλεξεις basic αφηνει τους φακελους οπως ειναι και πρεπει να μπεις μεσα στον φακελο με την ταινια για να δεις εξωφυλλο.
Αν επιλεξεις standard θα μπορεις να ανοιγης το yadis απο το dune και να επιλεγεις ταινια απο τα εξωφυλλα ανα κατηγορια.

Καλημέρα απο την Κρήτη. Εδώ και μερικές μέρες είμαι ευτυχής κάτοχος του νέου Dune-Max. Περασα και το YADIS και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Αναγνωρίζω ότι προφανώς κάτι δεν κάνω καλα γι αυτό και έχω αρκετές ερωτήσεις =

1. Δεν ξέρω πώς να κάνω το yadis να δείχνει μαζί με την εικόνα της ταινίας , και το τίτλο της. Σε όλα τα screenshots φαίνεται ότι δεν γίνεται αυτό κάτι που θεωρώ εντελώς άβολο. (το Media Browser το κάνει)

2. Στις λίστες μου συχνά προσθέτω , αφαιρώ αλλά και μεταφέρω ταινίες απο τον έναν κατάλογο στον άλλο. Το yadis ενημερώνεται αυτόματα γι αυτές τις αλλαγές? (το Media Browser το κάνει) Αν όχι πως γίνεται η ενημέρωση? Πάλι με ενέργεια δική μας?

3. Κάνοντας ενημέρωση των ταινιών μου (έχω περίπου 6 TB ) στο yadis για να βρει τα στοιχεία απο το site passion-xbmc του πήρε τεράστιο χρόνο (κάτι αναμενόμενο μέν) αλλά με 2 βασικά προβλήματα : Στις μισές (σωστά ονοματισμένες) ταινίες της συλλογής μου δεν βρήκε στοιχεία αλλά το πιο κουραστικό ήταν ότι κάθε 15 - 20 λεπτά έχανε την σύνδεση με το site και μου ζητούσε να κάνω έλεγχο της σύνδεσης μου στο ιντερνετ. Ενώ ταυτόχρονα εγώ απο άλλο pc του δικτύου μου είχα κανονική σύνδεση. Η μόνη λύση που ανακάλυψα ήταν να κάνω reset στο modem και μετά για άλλα 15-20 λεπτά όλα καλά.
(Πριν έγραψα σωστά ονοματισμένες ταινίες επειδή μέσω του Media Browser , έχω δώσει τα σωστά ονόματα , βέβαια όπως τα ζητάει το IMDB , και το πρόγραμμα έχει βρεί όλα τα άλλα στοιχεία).

4. Σε ταινίες που έχει βρεί λάθος στοιχεία το yadis , υπάρχει μέν η επιλογή να κάνεις edit και να διορθώσεις διάφορα. Αλλά πώς γίνεται edit στο cast των ηθοποιών?

Για τους ανωτέρω λόγους το έβαλα στον παγο και έχω επιστρέψει στο καλό και δοκιμασμένο Media Browser. Αν υπάρχει λύση για τα ανωτέρω και ειδικά για τα 2 πρώτα που θεωρώ απαραίτητα , βλέπουμε.

Ευχαριστώ και αναμένω τις απαντήσεις σας.

παιδιά μια ερώτηση:

Έχω ταινίες σε διαφορετικούς δίσκους και pc. Μπορώ να τις εμφανίζω σε ένα ενιαίο κατάλογο του yadis στο Dune. Μπορώ και το κάνω για κάθε δίσκο χωριστά βέβαια, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να τις εμφανίσει όλες μαζί σε ένα κατάλογο μαζεμένες και ωραίες :)

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

παιδιά μια ερώτηση:

Έχω ταινίες σε διαφορετικούς δίσκους και pc. Μπορώ να τις εμφανίζω σε ένα ενιαίο κατάλογο του yadis στο Dune.

Ευχαριστώ!

Οχι φιλε μου αυτο που λες δε γινετε...

(Πριν έγραψα σωστά ονοματισμένες ταινίες επειδή μέσω του Media Browser , έχω δώσει τα σωστά ονόματα , βέβαια όπως τα ζητάει το IMDB , και το πρόγραμμα έχει βρεί όλα τα άλλα στοιχεία).

Για το Media Browser να παίρνεις τα ονόματα από το www.themoviedb.org γιατί από εκεί τα διαβάζει.
Τα περισσότερα ταιριάζουν και από το IMDB αλλά κάποιες θα σου δημιουρηήσουν προβλήματα, ειδικά οι ξενόλωσσες, πχ "The Wave (2008)" αντί για "Die Welle (2008)".

Aνδρεα εχεις ακουσει κατι για yadis 2?

Οντως κυκλοφορει εδώ και λιγες μερες και μαλιστα βρίσκεται στην 2.0.3 version με επιπλεον διορθώσεις…
Αν και εχει βελτιωθει σημαντικά δινοντας επιπλεον εργαλεια παρολα αυτά εχει αφαιρεθεί η δυνατοτητα ενημέρωσης στους υποφακελους ( basic export) πραγμα που με κανει να παραμείνω στη προηγούμενη..
Ετσι οπως εχω στήσει την ταινιοθηκη μου( βλεπε στις πρωτες σελιδες του τοπικ) μου είναι αδυνατον να χρησιμοποιήσω την τελευταια version.

backgroundusu.jpg

Ιδου η νεα εμφανιση της σύνοψης που πλεον μπορει να κανει edit οσον αφορα της πληροφοριες γλώσσας της ταινιας και υποτιτλων χωρις να χρειάζεται να πειραξουμε τα xml αρχεια με το XML NotePad

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

γίνεται με το advanced export και αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του yadis

Μπορείς να κάνεις ενα οδηγό βημα-βήμα πως γίνεται?

Cinemusic-Aνδρέα μπορείς σε παρακαλώ να ξαναεξηγήσεις πως φτιάχνουμε background & υποφακέλους? Δεν το κατάλαβα απο το 1ο σου post.
Δημιουργώ τους υποφακέλους απο εδώ http://bop.free.fr/dune folder/ αλλά τα εξώφυλλα είναι μέσα στους υποφακέλλους & όχι όπως τα δικά σου.