Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Αυτό εννοούσα.

Attachments

• attachment.jpg
    attachment.jpg
    66.1 KB · Views: 186
@ Eκτωρας.
Ωραιότατο το shanling. βασισμένο στα κουτιά της esoteric με απλούστευση στην πρόσοψη.
k05.jpg

Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να πατήσεις σε αυτά τα κουτιά, γιατί του Λεμόνια έχει μεγάλη αναλογικά οθόνη και επιπλέον έχει στυλοβάτες στα άκρα.

Δες το συγκριτικά

lemondac v shanling.jpg

Αν του αρέσει οκ, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται πολύ περισσότερες επεμβάσεις για να μην φαίνεται φτηνοκατασκευή ή κιτς.

Το case 3 (η κλασσική οθόνη στο κέντρο της πρόσοψης ή ακόμα και στην μία δεξιά πλευρά) μοιάζει αρκετά πιο ασφαλής αισθητικά επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση το αλουμινέ χρώμα είναι δύσκολο. Με ένα χέρι μαύρη μπογιά και αφαίρεση των καπακιών στην οροφή ώστε να μην πολυφαίνονται οι στυλοβάτες θα εξομάλυνε αρκετά το σχέδιο :-)

Last edited:
Κερατούκλι, τρολάρεις συνεχώς.

Σιγά τη διαφορά, ανάμεσα στα κουτιά. Γράφεις συνεχώς με τους "στυλοβάτες", ορίστε μετακομίζεις τις βάσεις στήριξης και αφαιρείς τα πάνω καπάκια και έχεις μία από τα ίδια...

Attachments

• lemondac v shanling2.jpg
    lemondac v shanling2.jpg
    22.1 KB · Views: 167
Ε αυτό σου είπα βρε.
Αντικτέστησε τα καπάκια τω στυλοβατών της οροφής με βίδες και αλλάζει όλο το σκηνικό!
Αν μετακομήσεις και τις βάσεις το έσωσες. (θέλει και ένα χέρι μαύρο :flipout: )

Μάλλον εσένα θα μετακομίσω, σε άλλη κατηγορία για να ηρεμήσεις μία και καλή.

Αλήθεια, πως σε αντέχει η γυναίκα σου δεν ξέρω, παλιόγερε!

Το θέμα με το φ ειναι πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί συνολικά σε καθε διάσταση και υπόδιάσταση αν εφαρμοστεί αλλιως απλώς δεν ισχύει.
Οπότε πάμε παρακατω.
Σε όλες τις φωτο μεχρι τωρα αυτο που βλέπω εγω ως "πρόβλημα" ειναι το μέγεθος,τα χρώματα και η διχρωμια της γραμματοσειράς. Μικρά,λευκά και διακριτικά θα έβγαζαν τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.
Μανόλο,ακομα και στο 1/4 του μεγέθους διαβάζονται απο τα τρία μέτρα άνετα.

Δε θελουν να ακουσουν... αστους... ας το κανουν για τυφλους... :BDGBGDB55:

Βρε τρομάρα σας, μην κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια....για να καβαντζάρετε τα 50+ και θα σας πω τι χαριτομενιές θα κάνετε με τα μικρά άσπρα γράμματα στα 3-4 μέτρα απόσταση!

Το τελευταίο που θα συζητήσω είναι το μέγεθος της γραμματοσειράς, κυρίως με ενδιαφέρει να τα βλέπω όχι να τα φαντάζομαι!

Οπότε ας καλύψουμε τα γενικά της πρόσοψης...αν και βλέπω ότι το σύνολο έχει δώσει το στίγμα του.

Στα δικά μας ντακ δηλαδή που δεν φαίνεται η λέξη USB και η δειγματοληψία, δεν ακούμε σωστά ;
Με ένα τόσο μεγάλο display θα χωρούσε και το πλήθος των bits

Διακρίνω κάποια πικρία Γιώργο;
Στην πρώτη πρότασή σου, δεν νομίζω κανένας να αναφέρθηκε, δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε γιατί δεν σχετίζονται.
Ως προς το μέγεθος, θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Δεν είναι θέμα το τι μπορείς να χωρέσεις και να τα βλέπεις με το να στέκεσαι στο μισό μέτρο, αλλά με το εάν μπορείς να διακρίνεις την είσοδο καθαρά στα 3-4μέτρα και ταυτόγχρονα και τη δειγματοληψία.
Σαφώς νεότερα άτομα δίχως προβλήματα όρασης θα έβλεπαν εξίσου καθαρά με τη μισή γραμματοσειρά, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν όταν αλλάζουν οι μεταβλητές της ηλικίας και της όρασης.

Για να μας πουν τα παιδιά που ήταν στο σπίτι του ΔημΔημ, τις προάλλες που το είχα κουβαλήσει, έβλεπαν καθαρά την παρακάτω εικόνα; Ρωτήστε τους για το τι μου είπαν για τις γραμματοσειρές...

Η οθόνη δεν είναι μεγάλη, είναι 1,8" και έχει καθαρό πεδίο περίπου στα 29Χ36εκ.

attachment.php

Τι νόημα έχει να βλέπεις τη δειγματοληψία χωρίς να βλέπεις το πλήθος των bits, εννοώντας τα 16,24,32 .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θέλεις τη γνώμη μου, πρέπει να ξαναδεις το θέμα της αισθητικής με κάποιον που δεν είναι ηλεκτρονικός

Να φύγει κσι το κινέζικο look, που παραπέμπει σε φτηνό DAC από το e-bay

Για μένα,το μόνο που παραπέμπει σε κινέζο είναι το χρώμα της γραμματοσειράς.
Τίποτα από τα υπόλοιπα.

Το θέμα της αισθητικής πάντα είναι υποκειμενικό κριτήριο, εμείς κάνουμε diy και μέσα από αυτό δημιουργούμε ακόμη και εκφραζόμαστε.
Σε ειδικό θα πήγαινα μόνο εάν με ενδιέφερε να εμπορευτώ το συγκεκριμένο, οπότε τα κριτήρια θα ήταν άλλα...

Πέτρο, δεν ξέρω τι διαστάσεις χρειάζεσαι αλλά σε rounded στενόμακρα κουτιά κατά πλάτος υπάρχουν τρία διαθέσιμα, το πρώτο είναι αυτό που έχω χρησιμοποιήσει:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Round...713242?hash=item3f67efdf9a:g:PXEAAOSw3xJXnsBT
http://www.ebay.co.uk/itm/3809-Silv...559926?hash=item21184c1476:g:oroAAOSw9eVXVrZU
http://www.ebay.co.uk/itm/Rounded-a...102682?hash=item3f3f7d191a:g:eAEAAOSwKIpV~egt

Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Μανώλη καλημέρα.

Θα χρειαστώ ένα κουτί 2U ύψος και τις άλλες διαστάσεις 43 έως 44 Χ 35cm.
Αν και σκέφτομαι μόνο να σχεδιαστεί και να βρω υλικά σταδιακά εδώ.

Μανόλη ήδη χρησιμοποιώ 2 shoebox του ιταλού και όλα μέσα είναι στριμωγμένα και προγραμματίζω την αγορά ακόμη ενός ίδιου[δηλαδή 3 κουτιά το ένα πάνω στο άλλο] ή τουλάχιστον αυτό πού έχει 4 εκ ύψος [2.5 κουτιά] .Με δεδομένο ότι θα μπούν + 2 reflector για το jlsounds χρειάζεται επιπλέον χώρος .Βέβαια δεν πρόκειται περι βουβαλιού πλέον ,αλλά για Σάλας [7 στον αριθμό] με λίγο βουβάλι ...
Από αισθητική ο ιταλός είναι πάρα πολύ πίσω σε σύγκριση με το δικό σου

Μανόλη ήδη χρησιμοποιώ 2 shoebox του ιταλού και όλα μέσα είναι στριμωγμένα και προγραμματίζω την αγορά ακόμη ενός ίδιου[δηλαδή 3 κουτιά το ένα πάνω στο άλλο] ή τουλάχιστον αυτό πού έχει 4 εκ ύψος [2.5 κουτιά] .Με δεδομένο ότι θα μπούν + 2 reflector για το jlsounds χρειάζεται επιπλέον χώρος .Βέβαια δεν πρόκειται περι βουβαλιού πλέον ,αλλά για Σάλας [7 στον αριθμό] με λίγο βουβάλι ...

Yπάρχουν λύσεις. πχ δύο ξεχωριστά ή ένα διώροφο.

Vertical-full-aluminum-amplifier-chassis-AMP-Enclosure-case-DIY-BOX-220-140-310mm-.jpg

https://www.aliexpress.com/store/pr...DIY-BOX-220-140-310mm/1360518_1982821215.html

HTB16medFVXXXXbHXFXXq6xXFXXX0.jpg

https://www.aliexpress.com/store/pr...is-AMP-case-Enclosure/1291721_1983704484.html

s-l500.jpg

http://www.ebay.com/itm/DIY-New-S16...ase-power-amplifier-box-chassis-/162076796232
(φτιάχνει τέτοια σε διάφορες διαστάσεις ο venar (τα χρησιμοποιεί για μονομπλοκ ενισχυτές και είναι άριστη λύση)

Θα βάλεις και τη πινελιά σου (οθόνη, κουμπια, βάψιμο, logos κτλ - υποθέτω ότι θα βοηθήσουν και τα παιδιά απο εδώ) και θα γίνουν κουκλα.

Νομίζω πάντως πως αν φτιάξεις πρώτα ένα νέο ρακ θα πολλαπλασιαστούν οι επιλογές σου, με την άνεση χώρου που θα δημιουργηθεί.

Kανένα απο τα παραπάνω δεν μου αρέσει ως έχει, αλλά με 'πινελιές, όπως έγραψα μπορούν να γίνουν.
Ειδικά στο στυλ του τελευταίου μπορούν να γίνουν πολλά. Αν θέλει ο Σέρκος ας ανεβάσει φωτό απο αυτό που έφτιαξε και θα καταλάβεις (ο Μανόλης το έχει δει).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδοιπορικό με ένα ντιούικο dac

Μανώλη καλημέρα.

Θα χρειαστώ ένα κουτί 2U ύψος και τις άλλες διαστάσεις 43 έως 44 Χ 35cm.
Αν και σκέφτομαι μόνο να σχεδιαστεί και να βρω υλικά σταδιακά εδώ.

Καλημέρα Πέτρο.
Ο Ιταλός για παράδειγμα χρησιμοποιεί στις σειρές full τη διάσταση των 30-35cm σε βάθος, για ρίξε μια ματιά.
Με λίγα λόγια ψάχνεις κάτι σε full διάσταση πλάτους, 2U σε ύψος, αλλά περιορισμένο βάθος. Είναι ακριβώς όσο είναι η δική μου Artemis που έχω στεγάσει τον προ. Σε μένα το σχέδιο ήταν dissipante για να έχει και πλευρικές ψύκτρες, υπάρχει και σκέτο στον Ιταλό

Kανένα απο τα παραπάνω δεν μου αρέσει ως έχει, αλλά με 'πινελιές, όπως έγραψα μπορούν να γίνουν.
Ειδικά στο στυλ του τελευταίου μπορούν να γίνουν πολλά. Αν θέλει ο Σέρκος ας ανεβάσει φωτό απο αυτό που έφτιαξε και θα καταλάβεις (ο Μανόλης το έχει δει).

Του venar ναι το έχω δει και είναι όντως πάρα πολύ καλή κατασκευή.

Πέτρο, το κουτί είναι πονοκέφαλος, ειδικά εάν θέλεις να ανεβάσεις και τον παράγοντα αισθητική.
Σαφώς υπάρχουν τα τυπικά κουτιά στο ebay, στο γάλλο και ιταλό - αλλά χρειάζεται αρκετή παρέμβαση για να ξεφύγει από τα τυποποιημένα.
Τελευταία, κάνουμε προσπάθειες για κατασκευή δικών μας κουτιών, να είναι καλά τα παιδιά με τα CNC που προσφέρονται, αλλά ακόμη έχουμε προβλήματα με την ανοδίωση και το βούρτσισμα ειδικά για επιφάνειες ασημί αλουμινίου.

Πέτρο, έχεις στριμωχτεί και από χώρο αλλά και από θερμοκρασίες. Άποψή μου ότι για τα ψηφιακά μέρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και dc-dc τοπικά τροφοδοτικά αρκεί το ρεύμα να μην είναι πάνω από 100-200mA δίχως το πρόβλημα της θερμοκρασίας των shunt.