Official Συνάντηση ακουστικάριων (Αθήνα)

Μάνο μου αν είναι εύκολο στείλε μας που θα είμαστε γιατί πρέπει να κανονίσω κάποια πράγματα...
Διάολε τύχανε χίλια δυο τελευταία στιγμή...
Δεν το χάνω με τπτ όπως κ να έχει!

Οι πύλες της ακουστικοκολάσεως ανοίγουν αποκλειστικά για εσάς αυτή την Κυριακή στις 23/10

Λαμβάνοντας συμμετοχή αναγνωρίζετε και αποδέχεστε τα κάτωθι:
To avclub.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για
α)Τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από έντονες συγκινήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης
β)Τυχόν αγορές που θα αναγκαστείτε να κάνετε μετά από αυτά που θα ακούσετε στη συνάντηση
γ)Αίτηση διαζυγίου από τη γυναίκα σας λόγω του β

Εφόσον συμφωνείτε με τα παραπάνω σας περιμένουμε στις 11 η ώρα στην τοποθεσία που σας έχουμε στείλει με p.m
Aν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έλαβε την ειδοποίηση μου ας επικοινωνήσει μαζί μου

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση λοιπόν τι περίπου θα έχουμε στη διάθεση μας

Ακουστικά full size: 3x Sennheiser HD600, Audio Techinca R70x, Akg Q701, Akg K701, AKG K-271 Studio (1st gen-made in Austria), Philips Fidelio X2, Blue Mo-Fi, Beyerdynamic Dt990 pro, Focal Spirit One, Sennheiser HD25 Aluminum, Sony MDR-506, Audio Technica ATH-AX1iS, Sennheiser px 200-II, AKG K-77
Iems/Earbuds: Shure SE-215, Tfz Series 5, Audio Technica CKR77, KZ ATE, Ve Monk+, 2x Rock Zircon.
Dac/Amps: Prism Sound Orpheus, 3x Ifi Micro idsd +ipurifier2, iFi nano iDSD, Aune B1, JDS Labs C5d, Project Starlight amp, EMU 0404 USB, Crystal Audio Bluedac-Bluetooth Receiver-DAC, DAP Sansa Clip+,

Aυτά θα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτών που θα έχουμε.
Το avclub εξασφάλισε για εσάς και μερικά επιπλέον ωραία καλούδια σε συνεργασία με την ευγενική χορηγία αντιπροσώπων για το event μας.
Αυτά λοιπόν ας τα αφήσουμε για....
e594306c218acc97_6.gif
.... Eκπληξη

Επαναλαμβάνω ότι laptops/macbooks/tablets έχετε είναι απαραίτητο να τα φέρετε καθώς το υλικό που θα έχουμε είναι για 8 μέρες και όχι 8 ώρες.
Επίσης πάρτε τις φωτογραφικές σας και φορέστε τα πιο sexy ρούχα σας. Θα έχει και φωτό

Αυτά καλή διασκέδαση

Αυτή είναι συλλογή. Μπράβο στο Μάνο και σε όσους βοήθησαν/προσέφεραν για την οργάνωση, πολλά respects.

Προτείνω στη συνάντηση να κάνουμε κι ένα blind test με dacs: jds c5d vs ifi nano vs ifi micro
με τον ίδιο ενισχυτή ακουστικών στην αλυσίδα και τα hd600. Αυτός που ακούει δε θα βλέπει ποιό dac παίζει. Στο τέλος θα κάνει κάποια σχόλια για τις διαφορές που άκουσε και θα τα κατατάξει.

Έτσι θα απαντηθεί το ερώτημα: Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα DAC;

Ακομηηηηηη....?
Καποιοι το γλεντανε μου φαινεται και εχω την εντυπωση οτι εφυγα πανω στο καλο...χαχαχα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νιωθω την υποχρεωση μα ευχαριστησω τον Μιχαλη (sonus) για τη φιλοξενια...ανοιξε το σπιτι του και μας εκανε να νιωσουμε σαν το σπιτι μας...χιλια ευχαριστω και για την αποκαλυψη των 271...περισσοτερα για αυτα και για τα αλλα αργοτερα

Πολλα ευχαριστω επισης και στον Μανο για την προσκληση και για την ολη την προσπαθεια...αστειρευτη δυναμη και πηγη ενεργειας (προσωπικα την σκαπουλαρα νωρις και γλυτωσα ολη την αγγαρεια) επιφυλασσομαι για την επομενη φορα

Χαρηκα για τη γνωριμια και με το Αρη και Μιχαλη με τους οποιους πρεπει να τα πουμε ξανα για ανταλλαγη εμπειριων και εντυπωσεων

Εντυπωσεις για τα ακουσματα later αν και προσωπικα δεν επαιξα με τα μεγαλα παιχνιδια (ως ενδειξη εγκρατειας ενεκα οικονομικων σφιξεων...χαχαχα)

Να ευχαριστήσω κι εγώ τον Μιχάλη για τη φιλοξενία, πράγματι νοιώσαμε πολύ άνετα στο σπίτι του!
Όλοι ήμασταν μια πολύ ωραία παρέα και περάσαμε πολύ ωραία ενώ κάναμε ακροάσεις από τις οποίες βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα!

Ένα θα το μαρτυρήσω τώρα:
Χρήστες των HD650 χαρείτε γιατί τα HD650 άρεσαν σε όλους περισσότερο από τα HD600. Ειδικά με τον Questyle έκαναν πολύ καλό scale και εμένα μου δόθηκε η εντύπωση με τον συγκεκριμένο ενισχυτή ότι τα HD600 έχουν πέπλο, όχι τα 650άρια.

Like :2thumb22sup:

Βάζω και γω μερικές φωτό από τα καλούδια που πρόλαβα να βγάλω πριν πέσουμε με τα μούτρα
Γραπτά από αύριο γιατί όλοι είμαστε πτώματα

Prism Orpheus
20161023_112827.jpg
Questyle cma 600i
20161023_104724.jpg
Schiit Jotunheim
20161023_104508_001.jpg
iFI Micro idsd
20161023_105735.jpg
Sennheiser HD650vsHD600
20161023_104625.jpg
Meze 99 Classics
20161023_104813.jpg
Sonus Pryma 01
20161023_105021.jpg
Blue Mo-Fi
20161023_105420.jpg
Beyerdynamic Dt990 Pro
20161023_105313.jpg
Akg K271 made in Austria
20161023_105510.jpg
Audio Technica R70x
20161023_105134.jpg
Akg Q701
20161023_105621.jpg
Toυμπανοεξανιζόμενες λιγουδιές (800 Οhm)
20161023_105218.jpg

Οκ λοιπον ο Μιχαλης το καψε το καλο το χαρτι
Αν καποιος λοιπον αναρωτιεται πως ακουγονται τα audio technica axi1s με τον Questyle ας στειλει πμ....χαχαχα

Και επειδη ο aune b1 δεν ματσαρει με 800 ohm τις λιχουδιες τις απεφυγα...χαχαχα
Δυστυχως επρεπε να φυγω νωρις και ειμαι σιγουρος οτι εχασα τα καλυτερα...

Και μόνο από τα χαμόγελα στην φώτο,καταλάβαμε...
Δεν ξέρω τι εντυπώσεις θα διαβάσω,αλλά όποιος πει κακό για την Prism ή τα SF αλίμονο του!:flipout:

Να ευχαριστήσω κι εγώ τον Μιχάλη για τη φιλοξενία, πράγματι νοιώσαμε πολύ άνετα στο σπίτι του!
Όλοι ήμασταν μια πολύ ωραία παρέα και περάσαμε πολύ ωραία ενώ κάναμε ακροάσεις από τις οποίες βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα!

Ένα θα το μαρτυρήσω τώρα:
Χρήστες των HD650 χαρείτε γιατί τα HD650 άρεσαν σε όλους περισσότερο από τα HD600. Ειδικά με τον Questyle έκαναν πολύ καλό scale και εμένα μου δόθηκε η εντύπωση με τον συγκεκριμένο ενισχυτή ότι τα HD600 έχουν πέπλο, όχι τα 650άρια.

Στα έλεγε ο παλιός χε χε χε...

Ρε ....φαλες ποιος έχει τον jotunheim και δεν μιλάει ε?

Κι εγώ εκεί κολλησα.
Μάλλον τον τσίμπησε ο Μάνος με τη γνωστή πολιτικη επιστροφής της εταιρίας. Το θέμα είναι θα επιστρέψει ή όχι;
Και για τα meze πείτε :)

Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, κουβαλώντας πλήθος καλούδια στις αποσκευές τους. 😊

Χάρηκα διότι γνώρισα από κοντά το Δημήτρη και τον Άρη που ως σήμερα γνωριζόμαστε μόνο από το πληκτρολόγιο. Με τους υπόλοιπους ήδη γνωριζόμαστε! :smile:

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ και ένα μεγάλο Εύγε στο Μάνο, που χωρίς να λογαριάσει, κόπο, χρόνο, κούραση, οργάνωσε και συντόνισε αυτή τη συνάντηση που όλοι τη χαρήκαμε! ☺
Ένα μόνο θα σας πω: Αεικίνητος, δε σταμάτησε ούτε για μιά στιγμή. Κουβάλησε, σύνδεσε, αποσύνδεσε, πρέπει να έκανε δεκάδες δεκάδων συνδέσεις και αλλαγές!

Παρεμπιπτόντως ελπίζω να σας άρεσε η ρακή μας!

Να σας πω τώρα περιληπτικά, τι κάναμε όλη τη μέρα και πως περάσαμε. Ασφαλώς ανυπομονείτε για λεπτομέρειες! 😉
.
Κατ' αρχήν είχαμε συγκεντρώσει τόσα πολλά πράγματα που ήταν αδύνατο να τα ακούσουμε όλα! Χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να κάνουμε μια μικρούλα Έκθεση με όσα είχαμε μαζέψει. Ακουστικά, DAC's και κάρτες ήχου, ενισχυτές ακουστικών, καλώδια Hi-End, γεννήτρια USB regenerator, βύσματα, αντάπτορες, υπολογιστές, laptops, υπήρχαν όλα!

Και έγινε ένα μεγάλο πλήθος δοκιμών. Αποκτήσαμε εμπειρίες, λύσαμε απορίες, ανταλλάξαμε απόψεις.
Μερικά παραδείγματα:

-Έγινε επιτέλους με σχεδόν ιδανικές συνθήκες το συγκριτικό μεταξύ Sennheiser HD-600 και 650! Μάλλον είμαι ο μόνος που προτίμησε τα 600άρια. Περισσοτερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις σε επόμενα posts.

-Δοκιμές και σύγκριση όλων των ακουστικών που είχαμε στη διάθεση μας. Μερικά ξεχώρισαν πάντως για διάφορους λόγους και πρωταγωνίστησαν στις δοκιμές.

-Δοκιμές ενισχυτών ακουστικών.

-Δοκιμές για να διαπιστωθεί πόσο επηρρεάζει το τελικό αποτέλεσμα η αλλαγή και μόνο ενός DAC. Και άλλα πολλά.

Πήραμε και είχαμε στη διάθεση μας για δοκιμή και παρουσίαση και μάλιστα απ' όσο ξέρω για πρώτη φορά στη χώρα μας τα εξής:

Από την Aurion (Τζων Δήμος) τον Questyle CMA600i DAC και Ενισχυτή Ακουστικών και τα ακουστικά Meze-99.

Από τη Sonus Hi-Fi (Σάκης Χατζηδημητρίου) τα ακουστικά της Sonus Faber Pryma.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους αντιπροσώπους για την καλή τους διάθεση.

Από τα παραπάνω ειδικά ο Questyle μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας! Κυριολεκτικά. Ο Μάνος δεν κοιμήθηκε το πρώτο βράδυ που τον πήρε στα χέρια του. Ούτε εγώ το επόμενο. Και οι δύο ξενυχτήσαμε κάνοντας δοκιμές και προπαντός ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ Μουσική! Είναι ένα σπουδαίο μηχάνημα. Περισσότερα με την παρουσίαση.
Για τα ακουστικά αναμείνατε και γι' αυτά τις παρουσιάσεις!

Κι' ακόμα είχαμε και δοκιμάσαμε ένα ολοκαίνουργιο Balanced ενισχυτή ακουστικών! Αλλά γι' αυτόν ας μιλήσει καλύτερα ο ευτυχής κάτοχος! 😎

Μ' αυτά και μ' αυτά ούτε που το καταλάβαμε πως πέρασε η μέρα. Δε σταματήσαμε λεπτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα επόμενα. Άλλωστε όλοι αποκομίσαμε τόσες εμπειρίες που μπορούμε να γράφουμε για μέρες! :blink:

Το λοιπόν απο τα χειλάκια μου (ή καλύτερα απο τα δακτυλάκια μου) δεν θα βγείτε και τόσο εμπειρότεροι...
ειδικότερα όσον αφορά στην μητέρα των μαχών....hd 600 vs hd650
Αρχικά να πώ οτι λόγω έκτακτης υποχρεώσης, χρειάστηκε να φύγω νωρίτερα, με αποτέλεσμα πάνω που είχαν
ζεσταθεί τα αίματα (και τα μηχανήματα) έπρεπε να την κάνω...

Οπότε οι εντυπώσεις μου θα αρκεστούν κυρίως στην ακρόαση του δικού μου set up με όλα σχεδόν τα ακουστικά που ήταν διαθέσιμα
το set up μου απλό και φορητό....sansa clip+ ---> aune b1 -----> έκαστο ακουστικό

το λοιπόν πάμε αλφαβητικά

AKG Q 701 (over ear - open back)
ως κάτοχος των K701 είμαι ήδη εξοικειωμένος με τον ήχο, απλά για λόγους πειραματισμού είπα μήπως
αντιληφθώ καμία μικρό διαφορά....ε δεν αντιλήφθηκα κάτι....ή μάλλον αντιλήφθηκα οτι η AKG ήταν πλουσιοπάροχη
και "προίκισε" και αυτό το ζευγάρι με τα καρούμπαλα στη στέκα, αλλά και εσάς με μια ελαφρά αίσθηση ημικρανίας
θεωρώ τέλος οτι τα Q ως μαύρα είναι πολύ πιο όμορφα απο τα Κ λευκά

Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα που σε κάνουν να ξεχνάς τον πόνο εκεί...απίστευτη σκηνή, ανατριχιαστική λεπτομέρεια
(σε σημείο που να ξέρεις εάν ο τραγουδιστής χρησιμοποίησε το οδοντικό νήμα το πρωϊ ή απλά το προσπέρασε...χαχαχα)
και μεσοϋψηλές ποίημα ( οι οποίες όπως διαπίστωσα δεν ξυρίζουν...εφόσον ταιριαστούν με ενα ζεστό σχετικά set up)
Οπότε ο aune στρώνει αρκετά τα πράγματα, καθώς με χρήση του high gain αλλά και της τάξης Α, το ακουστικό γεμίζει
μεσοχαμηλά (ναί έχει και μπάσο...!!!) και ισορροπεί όλο το άκουσμα

Άποψη προσωπική δική μου...στην τιμή που κυκλοφορούν, θεωρώ οτι ενα ζευγαράκι πρέπει να υπάρχει (έστω και για
λόγους σύγκρισης και διερευνητικών ακροάσεων στο σύστημα σας, καθώς είναι ξεβρακωτήρια)

Audio technica R70x (over ear - open back)

Θεέ μου...πόσο ελαφριά και πόσο ΑΝΕΤΑ ακουστικά
χρειάστηκε να τα ακούσω δύο φορές λόγω αυτής της άνεσης
τεχνικά ο aune δεν δυσκολεύτηκε να τα οδηγήσει και σαν άκουσμα, η πρώτη αίσθηση
που αποκομίζει κάποιος είναι ισσοροπίας....σε προσεκτικότερη ακρόαση, κάτι με ψιλοχάλασε
στις μεσουψηλές του (δυστυχώς δεν μπορώ να το προσδιορίσω) ενώ διαπίστωσα οτι παρ' όλο
που είναι open back υπάρχει ελάχιστη διαρροή προς τα έξω (σε αντίθεση με τα akg που λειτουργούν
και ως .... ΗΧΕΙΑ)

Καλό ακουστικό και θεωρώ οτι κάποιος πρέπει να το ακούσει και μόνος του για να δεί εάν του ταιριάζουν
δεν γνωρίζω την ταξή της τιμής του, αλλά για την άνεση και την μή διαρροή, αξίζει μιας ακρόασης

Blue Mofi (over ear - closed back με ενσωματωμένο ενισχυτή...!!!)

ο οποίος και δεν ήταν ενεργοποιημένος, καθώς δεν ήθελα να περιπλέξω και άλλο τα πράγματα
μόλις τοποθετήθηκαν στο κεφάλι, ναι καταλαβαίνεις οτι δεν είναι και το πιο απλό πράγμα (θέλει
μια μικρή εξοικείωση με τη διαδικασία) και σίγουρα καταλαβαίνεις το βάρος τους (εμένα προσωπικά
δεν με ενόχλησε...δεν ξέρω ωστόσο σε πολύωρες ακροάσεις τί γίνετε...)

μόλις έπαιξαν τα κομμάτια, αυτόματα ενα χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου....ναί μου αρέσουν
σαν ακουστικά και μου αρέσει αρκετά το ταίριασμα με τον aune....πάντως δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά
στα συνοδά (και σίγουρα θα επεδίωκα άμεση ακρόαση με την LOLA της BLUE αλλά ο οικοδεσπότης (Sonus
Naturalis) είχε άλλη άποψη....επέμεινε να δοκιμάσω έστω και στο πόδι τα akg k271 (αλλά μεγαλωμένα στην
Αυστρία και όχι στην Μακρινή Κίνα)

τα ακουστικά είναι έρωτας....είναι τόσο flat αλλά και τόσο μουσικά (εάν σου αρέσει αυτό το στύλ) που δεν
έχει καμία σχέση με όλα όσα έχω ακούσει εως τώρα...σίγουρα το χαμόγελο ευτυχίας με τα blue, έγινε χαμόγελο
απορίας (όχι αυτό που έχω στην ακρόαση των ax1is....χαχαχα) και ψέλιζα πως είναι δυνατόν, τα akg να κάνουν
τα blue να ακούγονται θολά και με ενα ευδιάκριτο πέπλο? (το οποίο δεν μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος εάν
δεν ακούσει έπειτα τα 271 και δεν ξέρω εάν θέλει να το κάνει...με την έννοια μπορει να μην τον αφορούν τέτοιου
είδους ακουστικά...δλδ Monitor)

BeyerDynamic Dt 990pro (over ear open back)

Τα πιο δυσκολοοδήγητα της παρέας...!!! οριακά τα οδήγησε ο aune
σαν άκουσμα....ναι....χμ σίγουρα δεν λειπει η λεπτομέρεια, σίγουρα
έχει και ενα μπάσο (όχι όμως τόσο κοντρολαρισμένο ή έστω τόσο γεμάτο
όσο το fidelio χ2 του οποίου ως κάτοχος γνωρίζω καλά) οπότε μάλλον δεν υπήρχε
επάρκεια οδήγησης απο τον aune και δεν πήρανε μεγάλο χρόνο ακρόασης
εάν πρέπει να γράψω κάτι που μου έκανε εντύπωση, αυτό είναι η αίσθηση στιβαρούς
κατασκευής και οτι έχει πολύ ωραία (και εμφανισιακά αλλά και σαν αίσθηση μαξιλαράκια)

to be continued με sonus pryma, meze classic και sennheiser

Μπράβο παίδες ! Πάντα τέτοια !

Αυτός ο Questyle μου έχει ταλαιπωρήσει το θυμικό (σαν προσδοκία) εδώ και κάτι μήνες που διαβάζω για πάρτη του ... άντε, πεσ 'τε κάτι γι' αυτόν ... επίσης, σε τι τιμή τον διαθέτει ο Έλληνας αντιπρόσωπος ;;;