songless_bird
AVClub Fanatic
Μάλλον είναι γνωστή στην νότια Ελλάδα από τους Αρβανιτες .Αλβανική λέξη είναι, ψάξτε εκεί![]()
Αν και οι προππαπουδες μου ήρθαν από την Βόρεια Ήπειρο δεν την είχα ακούσει ποτέ.
Μάλλον είναι γνωστή στην νότια Ελλάδα από τους Αρβανιτες .Αλβανική λέξη είναι, ψάξτε εκεί![]()
Seriously . Δεν την χρησιμοποιούμε εδώ πάνω ούτε την έχω ακούσει ποτέ.Seriously?
Πεφτω απο τα συννεφα.
Το "αυτος δεν εχει μπεσα" το ακουω τουλαχιστον 40 χρονια εδω πανω στην Θεσσαλονικη !
Και αλλα 18 .... στην Αθηνα.
Αλβανική είναι ;;;
Δεν το ήξερα....![]()
No problemo ..... στον οποιονδηποτε μπορει να συμβει.
40 χρόνια σε Χαλκιδική Κοζάνη και Θεσσαλονίκη δεν έχω ακούσει ποτέ την λέξη.
Τώρα η φράση έτσι πως την διαβάζω ίσως σε καμία ταινία...
Αλλά πάλι δεν ήξερα τι σημαίνει.
Αναφέρεται και σε πολλά ρεμπέτικα από εποχές Μαρκου
Μπορεί να είναι αλβανική -έτσι δείχνει- αλλά είναι στην Ελλάδα 100 χρόνια
"Για τα αναξιόπιστα άτομα, χρησιμοποιείται η λέξη μπαμπέσης (αλβανικά: pabesë, από το pa+besë, δίχως μπέσα)."Mπέσα= τιμή, λόγος
Πχ: Ο Χ δεν έχει μπέσα, είναι πονηρός. Ο Ψ όμως είναι μπεσαλής, κρατάει το λόγο του
Mισές δουλειές Στρατηγέ μου, σε ποιό λεπτό τα γκόλ, ποιός ο διαιτητής, ποιός πουλούσε μαντολάτα στις κερκίδες......Υπήρχε και ομάδα Αλβανική με το όνομα Μπέσα. (Δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα).
Την απέκλεισε ο Πανιώνιος το 1971, όταν πήρε το Βαλκανικό κό κύπελλο.
Σε χθές το θυμάμαι. Δύο γκόλ εδώ ο Πάρις Σαγγορίδης (2-1) κι ένα ο Δέδες στη ρεβάνς στην Αλβανία (1-1).
Μη κοιτάς τώρα που δεν ασχολούμαι….![]()
'Αρειανος' δεν ειναι? που να το ξερει ο συνφορουμιτης..Πεφτω απο τα συννεφα.
Το "αυτος δεν εχει μπεσα" το ακουω τουλαχιστον 40 χρονια εδω πανω στην Θεσσαλονικη !
Και αλλα 18 .... στην Αθηνα.
Το πα μπαίνει μπροστά για να δείξει έλλειψη αυτού που ακολουθει"Για τα αναξιόπιστα άτομα, χρησιμοποιείται η λέξη μπαμπέσης (αλβανικά: pabesë, από το pa+besë, δίχως μπέσα)."
Το "τον έφαγε μπαμπεσικα" το έχω ακούσει αλλά δεν πήγε το μυαλό μου ότι έχει την ίδια ρίζα!
Και που βυσματωνει ?United States of Britain...βασικά....ναι...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.