Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Στην Αθήνα δύσκολα τα βλέπεις πλέον, κι αν τα δεις σε κάποιο πάρκο είναι αρκετά ταλαιπωρημένα από την βάναυση εκμετάλευση, ειδικά όταν γερνάνε... Το συγκεκριμένο ξεχώριζε αρκετά από τα υπόλοιπα αλλά του έδωσα αρκετό ρετούς για να δείχνει έστω ακόμη πιο όμορφο...

Πολυ καλο αποτελεσμα με συναισθημα.Οντως πολυ ομορφο το αλογο.

Λεωνίδα μπράβο, τρομερές φωτογραφίες και οι δύο! :worshippy:
Θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με την εστίαση. :ears: Eίναι manual ή auto;
Εαν σου είναι εύκολο να μου εξειγήσης την μεθοδολογία σου, και τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στη μηχανή για να πετύχεις τέτοια εστίαση;

Εγώ με τον 70-300 της νικον στις πάπιες που έβγαλα είχα πολλές ανεστίαστες διότι δεν προλάβαινε ο φακός να εστιάσει, πόσο μάλλον ένα πουλί σε κίνηση και με το φακό στο άνω άκρο του.

Δουλευω με af-c με εστιαση μονο σημειου με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ταχυτητα μου επιτρεπουν οι συνθηκες αναλογα με τον συνδιασμο που εχω.
Βασικη μεριμνα ειναι το ΙΣΟ οσο το δυνατον πιο 'κατω'.
Χρησημοποιω μονοποδο γιατι ο συνδιασμος D700, 300mm+TC,grip στο χερι απλα δεν...
Διαφραγμα στο f7.1/8
VR για ταχυτητες πανω απο 1/500s κλειστο.
Αποφευγω την εστιαση στο απειρο και προσπαθω οσο το δυνατον να ειμαι πιο κοντα για να αποφυγω το μεγαλο κροπαρισμα.
Σε φακο ζουμ αποφευγω να τον τερματιζω.
Αν ο φακος σου δεν ειναι αρκουντος γρηγορος, προ-εστιαζεις.
Και πολλα αλλα αναλογα με τον εξοπλισμο.
Υπομονη Υπομονη Υπομονη Υπομονη Υπομονη

Δουλευω με af-c με εστιαση μονο σημειου με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ταχυτητα μου επιτρεπουν οι συνθηκες αναλογα με τον συνδιασμο που εχω.
Βασικη μεριμνα ειναι το ΙΣΟ οσο το δυνατον πιο 'κατω'.
Χρησημοποιω μονοποδο γιατι ο συνδιασμος D700, 300mm+TC,grip στο χερι απλα δεν...
Διαφραγμα στο f7.1/8
VR για ταχυτητες πανω απο 1/500s κλειστο.
Αποφευγω την εστιαση στο απειρο και προσπαθω οσο το δυνατον να ειμαι πιο κοντα για να αποφυγω το μεγαλο κροπαρισμα.
Σε φακο ζουμ αποφευγω να τον τερματιζω.
Αν ο φακος σου δεν ειναι αρκουντος γρηγορος, προ-εστιαζεις.
Και πολλα αλλα αναλογα με τον εξοπλισμο.
Υπομονη Υπομονη Υπομονη Υπομονη Υπομονη

Λεωνίδα δοκίμασα με af-c και 39 σημεία που δίνει η μηχανή d7000, και 3d παρακολούθηση, και έχασα πολλά focus. Αργούσε πόλύ ο φακός να παρακολουθήση την εστίαση. Θα δοκιμάσω και με μονό σημείο. :music-smiley-005:

Οταν θέλεις να πετύχεις το πτηνό στον ουρανό πως προεστιάζεις; (Δεν υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς). Ο 300 σου είναι prime;

Last edited:

Λεωνίδα να προσθέσω κι εμένα στους θαυμαστές σου! :worshippy:

attachment.php

Attachments

• LIGHTROOM (1 of 1)-7.jpg
    LIGHTROOM (1 of 1)-7.jpg
    58.8 KB · Views: 152

Tιποτα σπουδαιο..ενας αλητακος την ωρα που 'επαιζα' με την μηχανη.
Φακος ο 85μμ

Κούκλος! Σε αντίθεση με την καμήλα, για την οποία κάποιος είχε πεί ότι είναι υποζύγιο σχεδιασμένο από επιτροπή (του δημοσίου, θα προσέθετα εγώ)...

Άσπρος γάτος, μαύρος γάτος ότι να'ναι αρκεί να πιάνει τα ποντίκια !
Ωραίος !! ( το άσπρο φόντο τι είναι; ουρανός μήπως; )
Ο .. αλητάκος του Λεωνίδα γλυκούλης, αλλά μελαγχολικός μήπως;