Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Ωραία εστίαση ! Νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλο το κάδρο και μικρό το θέμα.

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Σε ευχαριστω που σταθηκες...
Το ζητουμενο για μενα ακριβως δεν ηταν η 'σαφης' απεικονιση του σπουργιτιου αλλα ακριβως οι πασαλοι του φρακτη και ποσο γλυκο ειναι το ανεστιαστο μπρος-πισω σε σχεση με τον κεντρικο οπου και εκατσε το πουλακι

Τι λες τώρα! Τρομερές φωτογραφίες. Ειδικά την τελευταία την βλέπω δισέλιδη στο NG. Στην δεύτερη αν έχεις το RAW παίζει να διορθώνεται το κάψιμο?

Η τελευταία είναι προφανώς κροπ, άρα όχι απαραίτητα μπαζούκας. Ε ρε τι σου είναι τα 24mp....

Εμένα μου άρεσε πολύ αυτή με το πουλάκι πάνω στον φράχτη...

Χαιρομαι που σας αρεσαν!
Τασο καλυτερα ας μην μαθεις μεχρι που εφτασα....το θεμα ειναι σε τι κατασταση γυρισα σπιτι...:flipout:
Οι φωτογραφιες ειναι ολες απο nef και δυστυχως το 'καμμενο' δεν σωζεται...Φταιει λιγο εγω και λιγο το σχετικα περιορισμενο DR της D7100 σε σχεση με αισθητηρα ff.
Oι φωτο ειναι ολες με τον 300mm/f2.8+Tc1.4. Στην τελευταια βοηθησαν πολυ τα 24mp του dx αισθητηρα. Σε ολες επεσε πολυ crop αλλα στην τελευταια το 'παραξηλωσα'. Η αποσταση απο την φωλια ηταν περιπου 15-20m αν θυμαμαι καλα. Περισσοτερο δεν ηθελα να πλησιασω (και δεν ειχα και χρονο) και ολες ειναι χωρις κανενα Nr, τα exif τα εχω ανοικτα.
Ηταν ενα γεγονος που απλα θελει και τυχη για να καταγραφει. Με εναν μεγαλυτερο φακο θα τα πηγαινα πολυ καλυτερα αλλα 'παλευουμε με αυτα που εχουμε'....
Εχω καταγραψει και την γεννηση ενος μικρου απο τα συνολικα 3 αυγα αλλα δεν θα την ανεβασω γιατι παραειναι μπλεγμενη η φωτο με τα κλαδιακια, τα τσοφλια κτλ και ειναι λιγο 'δυσνοητη'....
Συνολικα ηταν 2 μικρα, 1 νεογεννητο μερικων λεπτων και 3 αυγα.

ΣΑν γενικο σχολιο για την αποδoση των μηχανων (D600/D7100). Τα πηγαν μια χαρα αλλα η αποκαλυψη ηταν η D600 με το νεο λογισμικο.
Τα 24mp κανουν δουλεια αλλα θελει και υπομονη και τεχνικη, και ο θορυβος λιιιγο 'τσιμπαει'....ομως ειναι καλη μηχανη τελικα. Το af μια χαρα για την κατηγορια της. Η μονη ελλειψη ειναι η απουσια του Af-on και το μικρο buffer.
Σε λιγες μερες θα δοκιμασω και μια νεα μηχανη και θα αναφερω...

Last edited:
Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Χαιρομαι που σας αρεσαν!
Τασο καλυτερα ας μην μαθεις μεχρι που εφτασα....το θεμα ειναι σε τι κατασταση γυρισα σπιτι...:flipout:
Οι φωτογραφιες ειναι ολες απο nef και δυστυχως το 'καμμενο' δεν σωζεται...Φταιει λιγο εγω και λιγο το σχετικα περιορισμενο DR της D7100 σε σχεση με αισθητηρα ff.
Oι φωτο ειναι ολες με τον 300mm/f2.8+Tc1.4. ..

Λεων, αριστουργήματα !!.

Το "καμμένο" raw θέλω να το παλέψω με RawTherapee ... Πιστεύω οτι μέχρι και το μισό κάψιμο μπορεί να το γλυτώσουμε ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

ok Ηλια θα το ετοιμασω κατα το βραδι για να κανεις τα μαγικα σου...

Όλες οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές!!

Μερικές φορές τα ζώα μπορούν να συμπεριφερθούν καλύτερα απο τους ανθρώπους!

Λεωνιδα ευγε..χαρα στο κουραγιο σου και στην υπομονη σου για να συλλαβεις αυτες τις μαγικες στιγμες.Και μια ενδιαφερουσα αποψη για το ποσο το DX μπορει να σταθει απεναντι στο FX απο ενα μεγαλο δασκαλο.http://www.dpreview.com/forums/post/50406318

Απάντηση: Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Σας ευχαριστω παιδια.
Τελικα θα την ανεβασω και την 'κομενη' φωτογραφια, δειτε τον μικρο μολις βγηκε απ'το αυγο και προσπαθει-με λιγη βοηθεια-να ανεβει στην πλατη της μανα του:

Λεων, αριστουργήματα !!.

Το "καμμένο" raw θέλω να το παλέψω με RawTherapee ... Πιστεύω οτι μέχρι και το μισό κάψιμο μπορεί να το γλυτώσουμε ..

Παρτο Ηλια
https://www.dropbox.com/s/ddfupy1sk6660hc/DSC_1528.NEF

Last edited: