Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Λεωνίδα φοβερές οι φωτογραφίες:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Αν θες γράψε λίγα λόγια για την 7D MkII συγκριτικά με Νίκον..

Παιδια σας ευχαριστω...
Ακομα ειμαι στην προσαρμογη και εχω πολλα να μαθω, να δω και να τεσταρω.
Στον πιασιμο ειναι πολυ καλη, το drive ειναι πραγματικα απολαυση (τα 10fps χρειαζονται σε ορισμενες κατηγοριες), το κλειστο εχει πιο γλυκο θορυβο.
Μεγαλη ευκολια η υπαρξη του gps, την ελλειψη wifi δεν την θεωρω συμαντικη και το οτι δεν εχει touch screen και σπαστη οθονη προσωπικα το θεωρω μεγαλο 'συν'.
Ο θορυβος ειναι οκ για τα μετρα της κατηγοριας και προσωπικα την εχω 'ταβανιασει' στο iso1600max.
Το συστημα εστιασης ειναι εξαιρετικο. Νομιζω οτι ειναι ανωτερο αυτου της 1DX στα σημεια και ειναι τρομερα παραμετροποιησημο!
Εχει 6 ετοιμα presets και το καθενα απο αυτα σου δινει την δυνατοτητα να πειραξεις 3 μεταβλητες. Με εναν τηλεφακο φακο L (δεν εχω τετοιο) πραγματικα θα κανει 'παπαδες'.
Ομως πρεπαι να ξερεις τι κανεις και τι θες. Αν και με την NIKON εχω την αισθηση οτι το κλειδωμα της εστιασης αν και αργο ειναι πιο 'σιγουρο' γενικα η 7d MK2 ειναι εργαλειο για sport &wildlife φωτογραφιση. Τα οποια λαθακια και αστοχιες μαλλον οφειλονται σε λαθος επιλογες δικες μου.
Μου αρεσει πολυ το εικοσκοπιο της το οποιο ειναι πραγματικα μεγαλο για τα μετρα της κατηγοριας.
ΔΕΝ μου αρεσει η αυτονομια της..Για σοβαρη εξορμηση θελω τουλαχιστον 2 μπαταριες μαζι μου κατι που στις ΝΙΚΟΝ δεν ισχυε.
Την εχω 'πακετο' με τον tamron 150-600VC και οι τελευταιες φωτο με τα σπουργιτια που ειδατε ειναι με τον συνδιασμο αυτον και τις περισσοτερες φορες με τριποδο. Για την ακριβεια στην εστιαση δεν ειδα κατι το ασχημο απλα ειδα οτι με ενα +3 ο συνδιασμος ειναι 'καρφι' (μην ξεχνατε οτι μιλαμε για 600μμ*1,6=960mm σε αντιστοιχια στα 35μμ)
Η υστεριση σε DR προς το παρον δεν με εχει ενοχλησει ισως γιατι προσπαθω να δουλεψω την σκηνη και ΟΧΙ μετα στον υπολογιστη που γενικα βαριεμαι και 'απεχθανομαι'
Πολυ καλη & ακριβης φωτομετρηση και πολυ καλο AWB.
Αυτα ως πρωτες εντυπωσεις. Δηλωνω ευχαριστημενος .

Aλλη μια απο την πρωτη 'βολτα γνωριμιας':

ka4KMcH.jpg

Ιso400, 600mm, f8, s1/1250

το οτι δεν εχει touch screen και σπαστη οθονη προσωπικα το θεωρω μεγαλο 'συν'.
Ο θορυβος ειναι οκ για τα μετρα της κατηγοριας και προσωπικα την εχω 'ταβανιασει' στο iso1600max.

Γιατί μεγάλο συν ;

Το 1600 δεν είναι πολύ λίγο για αυτόν τον αισθητήρα ;

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Καλορίζικη Λεωνίδα, αν και τέτοιες προδοσίες δεν μένουν ατιμώρητες! :smash:

Ο ουσιαστικός λόγος της αλλαγής ήταν το AF και το drive;

Η σπαστή οθόνη κι εγώ θα προτιμούσα να μην υπήρχε στην 750. Έχει γίνει πολύ πιο ευπαθής η μηχανή, χωρίς να μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο είδος που κυρίως φωτογραφίζω (μια και το AF σε liveview είναι ουσιαστικά άχρηστο για σπορ).

Όπα όπα έχω χάσει επεισόδια. Πήρε Canon? O Λεωνίδας???????

ΦΙΛΕ μου Τασο....
Πρεπαι κανεις να εχει.. 'ευρυτητα σκεψης' παντα :idea:

Μπανιοοο;;;
Θα μου κανει εξωση μιας και με φιλοξενει στο σπιτι της!:flipout::flipout:

Και αλλη μια
010820144735_zps69024e79.jpg

Και για του λογου το αληθες, ετσι και τολμησω να βαλω τα ποδια μου στην καρεκλα τσαντιζεται και μου παταει και μια προειδοποιητικη...
Αμ πως! τετοιο γατι εχω!:flipout:

Σας ευχαριστω.
Μεχρι στιγμης ΔΕΝ εχω σοβαρες ενστασεις για την μηχανη και τον αισθητήρα. (πολυ καλες οι εργαστήρια κες μετρήσεις αλλα αυτο που μετραει παντα ειναι το τελικο αποτέλεσμα. Τελικα δίνουμε υπερβολικη σημασία σε προδιαγραφές που ουδεποτε χρησημοποιουμε ή αντιλαμβανομαστε την χρησιμοτητα τους περα απο τι θεωρητικο επιπεδο.... Αλλα ετσι ειναι το marketing και οι νομοι της αγοράς)
Όμορφες οι γατες και εντυπωσιακη λήψη η καραβιδα(;)