Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!
Παιδια σας ευχαριστω...
Ακομα ειμαι στην προσαρμογη και εχω πολλα να μαθω, να δω και να τεσταρω.
Στον πιασιμο ειναι πολυ καλη, το drive ειναι πραγματικα απολαυση
(τα 10fps χρειαζονται σε ορισμενες κατηγοριες), το κλειστο εχει πιο γλυκο θορυβο.
Μεγαλη ευκολια η υπαρξη του gps, την ελλειψη wifi δεν την θεωρω συμαντικη και το οτι δεν εχει touch screen και σπαστη οθονη προσωπικα το θεωρω μεγαλο 'συν'.
Ο θορυβος ειναι οκ για τα μετρα της κατηγοριας και προσωπικα την εχω 'ταβανιασει' στο iso1600max.
Το συστημα εστιασης ειναι εξαιρετικο. Νομιζω οτι ειναι ανωτερο αυτου της 1DX στα σημεια και ειναι
τρομερα παραμετροποιησημο!
Εχει 6 ετοιμα presets και το καθενα απο αυτα σου δινει την δυνατοτητα να πειραξεις 3 μεταβλητες. Με εναν τηλεφακο φακο L
(δεν εχω τετοιο) πραγματικα θα κανει 'παπαδες'.
Ομως πρεπαι να ξερεις τι κανεις και τι θες. Αν και με την NIKON εχω την αισθηση οτι το κλειδωμα της εστιασης αν και αργο ειναι πιο 'σιγουρο' γενικα η 7d MK2 ειναι
εργαλειο για sport &wildlife φωτογραφιση. Τα οποια λαθακια και αστοχιες μαλλον οφειλονται σε λαθος επιλογες δικες μου.
Μου αρεσει πολυ το εικοσκοπιο της το οποιο ειναι πραγματικα μεγαλο για τα μετρα της κατηγοριας.
ΔΕΝ μου αρεσει η αυτονομια της..Για σοβαρη εξορμηση θελω τουλαχιστον 2 μπαταριες μαζι μου κατι που στις ΝΙΚΟΝ δεν ισχυε.
Την εχω 'πακετο' με τον tamron 150-600VC και οι τελευταιες φωτο με τα σπουργιτια που ειδατε ειναι με τον συνδιασμο αυτον και τις περισσοτερες φορες με τριποδο. Για την ακριβεια στην εστιαση δεν ειδα κατι το ασχημο απλα ειδα οτι με ενα +3 ο συνδιασμος ειναι 'καρφι'
(μην ξεχνατε οτι μιλαμε για 600μμ*1,6=960mm σε αντιστοιχια στα 35μμ)
Η υστεριση σε DR προς το παρον δεν με εχει ενοχλησει ισως γιατι προσπαθω να δουλεψω την σκηνη και ΟΧΙ μετα στον υπολογιστη που γενικα βαριεμαι και 'απεχθανομαι'
Πολυ καλη & ακριβης φωτομετρηση και πολυ καλο AWB.
Αυτα ως πρωτες εντυπωσεις. Δηλωνω ευχαριστημενος .
Aλλη μια απο την πρωτη
'βολτα γνωριμιας':
Ιso400, 600mm, f8, s1/1250