Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Ακομη μια με πολυ zoom
attachment.php

Εεεεεεε... η δικιά σου δεν έχει σπασμένο φτερό....

:a0210:

Thank you, είναι τραβηγμένη στο Ελαφονήσι Χανίων.

Στο περίγραμμα του πουλιού ...χμ .. Αρκετά θα έλεγα ....

Είναι και στο 100% έτσι ή στην σμίκρυνση εγινε ??.

Οπως διαπίστωσα σήμερα, το halo στο πουλί προήλθε από το focal blade (με επιλογές Sharpness: High / Surface: Very Strong), το οποίο εφαρμόστηκε μετά τη σμίκρυνση. Με πιο συντηρητικές επιλογές εξαφανίζεται, ενώ ένας άλλος τρόπος που βρήκα είναι ο παρακάτω (αναφέρεται στο usm, αλλά έχει εφαρμογή σε όλα τα φίλτρα):

After using the unsharp mask filter, if you find your image has unsightly halos, choose Edit > Fade Unsharp Mask. Set the mode to Luminosity and lower the Opacity until the halo is gone (50% works for me). This will remove the halos while preserving the sharpness.

Μια βόλτα στο Αττικό Πάρκο είναι αρκετή για να γεμίσουν οι μπαταρίες και να αδειάσουν της μηχανής...

igp0896.jpg

igp0865.jpg

igp0953.jpg

igp1156.jpg

igp1135.jpg

igp1181.jpg

igp1221.jpg

Βασικός υπεύθυνος γι αυτό είναι ο sigma 70-300 και λίγο το photoshop...:D

Οντως πολυ ζωντανα χρωματα... τελικα σαν τον καλο φωτισμο κατα τη ληψη δεν εχει...

Απίστευτες!!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ειδικά αυτές με τα δελφίνια μου άρεσαν πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ παιδιά...

Για το αποτέλεσμα ευθύνονται και οι παλιοί, που με τα post τους ανοίγουν τα μάτια σε μας τους νεότερους...

Μέχρι τώρα τράβαγα με compakt και απλά τράβαγα... Με την dslr όμως ανοίχτηκε ένας νέος μαγικός κόσμος...

εύγε Στέλιο. H k-x (Ο Κιχ όπως βάφτισα τη δικιά μου) φαίνεται να ζωγραφίζει σε καλά χέρια. Αλήθεια πως και προτίμησες τον sogma 70-300 από τον tamron 70-300?

Ευχαριστώ... Τον Sigma (μιλάμε πάντα για τον apo DG) τον βρήκα σε καλή τιμή (μεταχειρισμένο), είχα διαβάσει και καλές κριτικές, δεν χρειαζόταν δεύτερη σκέψη...

Πολύ καλές Στέλιο, ειδικά από χρώμα και οξύτητα! Εχω προγραμματίσει κι εγώ να επισκεφτώ νωρίς το απόγευμα στο πάρκο για τις πρώτες δοκιμές του 70-200.

Πολύ καλές Στέλιο, ειδικά από χρώμα και οξύτητα! Εχω προγραμματίσει κι εγώ να επισκεφτώ νωρίς το απόγευμα στο πάρκο για τις πρώτες δοκιμές του 70-200.

Thanx... Νωρίς το απόγευμα μπορεί να βρεις πολύ κόσμο... Το πρωί του Σαββάτου που πήγα ήμουν εγώ και καμια δεκαριά άτομα σ' όλο το πάρκο, μεγάλη άνεση για φωτό, αλλά και καλός φωτισμός... Άσε που τα ζώα το πρωί είναι και πιο δραστήρια...

@etsap... Hdr?

Well, όντως είχε κόσμο, αλλά είχε και ωραίο απογευματινό φως σχεδόν μέχρι το τέλος της επίσκεψης (αν δεν εμφανιζόταν ένα σύννεφο από το πουθενά και δε μου έκλεβε κανα μισάωρο+ ακόμα καταπληκτικών φωτιστικών συνθηκών).

Χρησιμοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου ο 70-200 VR II με τον οποίο έχω ήδη τρελαθεί παρά τα λάθη που έκανα και παρ'όλο που η χρήση του για 2+ ώρες επιβάλλει συνδρομή στο τοπικό γυμναστήριο.

Στα δελφίνια το 1/500 αποδείχτηκε αργό, και το 1/1000 του steliost ή ακόμα καλύτερα το 1/2500 του χρήστη diol στο dpgr (ψάξτε το) επιβάλλονται. Τέλος πάντων, ανεβάζω μία, έτσι, για το ονόρε...

997302570_NdXf8-XL.jpg

Και μερικές ακόμα, που μου άρεσαν...

997303545_KwV3q-XL.jpg

997304051_Ccsxa-XL.jpg

997306628_udRLA-XL.jpg

997313520_zxuSv-XL.jpg

997310639_SgTYb-XL.jpg

997319732_9NKiV-XL.jpg