ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

THEMILOC

AVClub Enthusiast
6 February 2008
1,179
ΕΛΛΑΔΑ
Με αυτό θέλω να σας ενημερώσω για ένα φαινόμενο παραεισαγωγής προιόντων ATC από γνωστό κατάστημα των Αθηνών. Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ποιός το έκανε διότι μου ανακοίνωσαν οτι ήταν ευκαιριακό και δεν θα επαναληφθεί.
Η ATC ενημερώθηκε για το συμβάν και ενοχλήθηκε ιδιαίτερα για το γεγονός οτι βρέθηκε κάποιος Άγγλος dealer να κάνει εξαγωγή σε άλλη χώρα. Μου ανακοίνωσαν οτι μόλις μάθουν ποιός είναι θα σταματήσει πάραυτα η συνεργασία τους.
Βάσει αυτών που μου ανακοίνωσε ο Bob Polley, όσα μηχανήματα δεν έχουν εισαχθεί από την LOCATION SOUND, δεν θα έχουν σχέση με τις εξυπηρετήσεις εγγύησης που προσφέρω εγώ, αλλά μέσω του εν λόγω καταστήματος θα απευθύνονται κατ'ευθείαν στην ATC, δηλώνοντας και το αριθμό σειράς του προιόντος.

Θέμη, θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρεις το κατάστημα που το έκανε, αλλά επίσης να εξηγήσεις και για ποιον λόγο δεν θα ισχύει η εγγύηση από εσένα.
Αν δεν κάνω λάθος, στην ΕΕ πρέπει να ισχύει πανευρωπαϊκή εγγύηση.

Προκαταβολικά να ζητήσω σοβαρότητα και όχι ακρότητες στη συζήτηση.

Και να μη το αναφέρει ο Θέμης το κατάστημα, φαντάζομαι θα το αναφέρουν όσοι αγόρασαν.
Εύχομαι να μην υπάρξουν προβλήματα και θέματα εγγύησης και να μην ταλαιπωρηθούν καταναλωτές…

Re: Απάντηση: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Θέμη, θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρεις το κατάστημα που το έκανε, αλλά επίσης να εξηγήσεις και για ποιον λόγο δεν θα ισχύει η εγγύηση από εσένα.
Αν δεν κάνω λάθος, στην ΕΕ πρέπει να ισχύει πανευρωπαϊκή εγγύηση.

Κανένα πρόβλημα εγγύησης δεν υπάρχει,
νομίζω ήταν σαφές οτι, για όποιο πρόβλημα, το εδώ κατάστημα θα έλθει σε επαφή με τον Άγγλο εξαγωγέα
ο οποίος και θα παραγγείλει το ανταλλακτικό στην ATC.
Θέλω να διευκρινήσω οτι η μη συμμετοχή μου στην διαδικασία εγγύησης δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά μου ζητήθηκε κατηγορηματικά από το εργοστάσιο.

Με αυτό θέλω να σας ενημερώσω για ένα φαινόμενο παραεισαγωγής προιόντων ATC από γνωστό κατάστημα των Αθηνών. Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ποιός το έκανε διότι μου ανακοίνωσαν οτι ήταν ευκαιριακό και δεν θα επαναληφθεί.
Η ATC ενημερώθηκε για το συμβάν και ενοχλήθηκε ιδιαίτερα για το γεγονός οτι βρέθηκε κάποιος Άγγλος dealer να κάνει εξαγωγή σε άλλη χώρα. Μου ανακοίνωσαν οτι μόλις μάθουν ποιός είναι θα σταματήσει πάραυτα η συνεργασία τους.
Βάσει αυτών που μου ανακοίνωσε ο Bob Polley, όσα μηχανήματα δεν έχουν εισαχθεί από την LOCATION SOUND, δεν θα έχουν σχέση με τις εξυπηρετήσεις εγγύησης που προσφέρω εγώ, αλλά μέσω του εν λόγω καταστήματος θα απευθύνονται κατ'ευθείαν στην ATC, δηλώνοντας και το αριθμό σειράς του προιόντος.

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν η ATC προβεί στα παραπάνω θα έχει τρομερό πρόβλημα με το υπουργείο εμπορίου (άρνηση πώλησης ?)
Άλλωστε η έξαγωγή σε άλλη χώρα νοείται έκτος ΕΕ (η ΕΕ υποτίθεται ΕΙΝΑΙ μια χώρα)
Παντού τα ίδια??

DF

Να το θέσω λίγο διαφορετικά.

Εχουμε λοιπόν ένα Ελληνικό εξειδικευμένο κατάστημα hi fi (προφανώς όχι retail αλυσίδα, αφού αυτοί δεν ασχολούνται με το target group πελατών που αγοράζουν ATC) το οποίο παρότι, προφανώς, γνωρίζει ποιός είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα , αντί να κάνει μία συμφωνία μαζί του ώστε να πουλάει και αυτός ATC, προτιμά να τα εισάγει από έναν Εγγλέζο dealer της ATC ! (δεν μπορώ να φανταστώ ότι οικονομικά έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος, εκτός αν ο Εγγλέζος ξεστοκάρει)

Business ethics zero !!!!

Ετσι το βλέπω εγώ......

Last edited:

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν η ATC προβεί στα παραπάνω θα έχει τρομερό πρόβλημα με το υπουργείο εμπορίου (άρνηση πώλησης ?)
Άλλωστε η έξαγωγή σε άλλη χώρα νοείται έκτος ΕΕ (η ΕΕ υποτίθεται ΕΙΝΑΙ μια χώρα)
Παντού τα ίδια??

DF

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, η ATC δεν αρνείται να καλύψει την εγγύηση του μηχανήματος, εγώ δεν θα έχω σχέση με αυτό. Σχέση θα έχει το κατάστημα και ο Άγγλος εξαγωγέας. Έγινε σαφές?

Μάλλον θέλει να πει ότι δεν μπορείτε να του αρνηθείτε κάποιο πρόβλημα άσχετα από που το εχει αγοράσει και σωστό μου ακούγετε
Δηλαδή αν αγοράσω σε μια επίσκεψη μου στην Ιταλία κάποιο μηχάνημα και μου χαλάσει στην Ελλάδα και υπάρχει εδω αντιπρόσωπος πρέπει να του το επισκευάσει χωρίς κανένα πρόβλημα η σχόλιο
Τώρα παραπτώματα τις εταιρίας η του εδώ dealer δεν έχουν να κάνουν με τον πελάτη εκτος αν αποδειχτεί αν αυτό που αγόρασε δεν είναι γνήσιο

Νίκο το ερώτημα που μπαίνει από την πλευρά μου είναι, οι πελάτες είχαν ενημερωθεί από το κατάστημα ότι τα ATC που αγόρασαν δεν ήταν της επίσημης αντιπροσωπείας αλλά από παράλληλη εισαγωγή από Αγγλία (προφανώς με Αγγλικές προδιαγραφές) ?

Αν γνώριζαν, κατ' εμέ, δεν έπρεπε να αγοράσουν, αν δεν γνώριζαν δεν φταίνε σε τίποτε (είπα και προηγουμένως την άποψή μου για τέτοιες τακτικές εκ μέρους εμπόρων)

Νίκο το ερώτημα που μπαίνει από την πλευρά μου είναι, οι πελάτες είχαν ενημερωθεί από το κατάστημα ότι τα ATC που αγόρασαν δεν ήταν της επίσημης αντιπροσωπείας αλλά από παράλληλη εισαγωγή από Αγγλία (προφανώς με Αγγλικές προδιαγραφές) ?

και γιατί ο πελάτης πρέπει να ρωτήσει η ο έμπορος που έχει λερωμένη την φώλια του πρέπει να ενημερώσει
Δηλαδή αν πας και παρεις κατι καινουργιο απο οποιονδήποτε dealer θα ρωτησεις αν ειναι απο τον εδω αντιπρόσωπο η οχι
δεν νομιζω λεω εγω τωρα ................
Αλωστε οπως προ ειπα το προβλημα δεν το εχει ο πελατης και πρεπει να εξυπηρετηθεί και απο τους δυο σε όποια περιπτωση
Ο αντιπρόσωπος εδω πρεπει να κανει τις οποιες κινήσεις για την διαφύλαξη του προϊόντος του
Αλλα γιατι αραγε το πηρε απο καποιον δευτερο και οχι απο την εδω επισημη ανγτιπρωσοπεια μηπως ηταν θεμα τιμης αν και κανονικα δεν θα επρεπε να υφίσταται τετοιο θεμα
στην μια περίπτωση μεσολαβούν 2 μεταπωλητές και στη άλλη 1 ενας

Last edited by a moderator:
Από όσο γνωρίζω, σύμφωνα με το Νόμο, ο πελάτης οφείλει να απευθυνθεί στο κατάστημα από όπου αγόρασε το μηχάνημα για υποστήριξη.

Το τι θα κάνει το κατάστημα στη συνέχεια δεν αφορά τον πελάτη.. αρκεί να του παρασχεθούν οι ζητούμενες υπηρεσίες.

ερωτηση κρισεως - υπαρχει αποκλειστικη αντιπροσωπεια η και αποκλειστικη διαθεση οποιουδηποτε προιοντος εντος της ευρωπαικης ζωνης?

Απάντηση: Re: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

ερωτηση κρισεως - υπαρχει αποκλειστικη αντιπροσωπεια η και αποκλειστικη διαθεση οποιουδηποτε προιοντος εντος της ευρωπαικης ζωνης?

Ασφαλώς κι υπάρχει...

Αυτοκίνητα,όπλα,ταχύπλοα-κότερα,ηλεκτρικά λευκά.................

Εργαλειομηχανές,μηχανές παραγωγής,αεροπλάνα,....................

Στον τομέα μας δεν συνηθίζονται συμφωνητικά για αποκλειστική διάθεση.
Ποιό έγκυρο όμως και από αυτό είναι η διάθεση και εμπιστοσύνη μιας εταιρίας
προς τον αντιπρόσωπό της και η προστασία της προς αυτόν.

Καλή πίστη...Σήμερα Θέμη...Μετά τα βάζεις με τις λάμπες...:Banane0:

Πιό...ρομαντικός είσαι εσύ...

Καλή πίστη...Σήμερα Θέμη...Μετά τα βάζεις με τις λάμπες...:Banane0:

Πιό...ρομαντικός είσαι εσύ...

Διονύση, είμαι πράγματι ρομαντικός, αλλά για καλή μου τύχη είναι και οι Εγγλέζοι ρομαντικοί, και το ...κρασί είναι σοδειάς 1985.

Μακάρι να είναι έτσι Θέμη γιατί είσαι καλός επαγγελματίας...

Συγνώμη που θα διαφωνήσω, αλλά δεν νομίζω ότι οι Εγγλέζοι είναι ρομαντικοί αλλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!

Και σωστά σαν επαγγελματίες δεν ανέχονται κάποιους (ο Αγγλος dealer) να καταπατούν τις συμφωνίες που έχουν κάνει .

Ο αντιπροσωπος κακα τα ψεματα εινα ασφαλεια για τον καταναλωτη τελεια και παυλα. (Αρκει να ειναι σοβαρος και οργανομενος!)
Αλλα!!

Τι γινεται οταν εγω σαν καταναλωτης πηγαινω σε ενα καταστημα και αγοραζω ενα προιον νομιζοντας οτι ο καταστηματαρχης κανει μεταπωληση και δεν ξερω οτι κανει παραεισαγωγη;

Εγω τι φταιω αν ο παραεισαγωγεας κανει τη πονηρια του και εγω δεν το γνωριζω;

Ο καταναλωτης σε καμια περιπτωση δεν φταιει και δε πρεπει να τη πληρωνει σε καμια περοπτωση για κατι που εχει να κανει μονο με την κατασκευαστρια εταιρια και εμπορους της κακιας ωρας. (Εξαιρουνται οι αντιπροσωποι που δεν φταινε κι αυτοι σε τετοιες περιπτωσεις).