Οι καλύτερες μας για το 2008

attachment.php

D60 Iso 100 f/8 1/400

attachment.php

D60 ISO 800 f/4.2

Και οι δύο απο Πειραιά την ώρα που την έκανα για σπίτι και σταμάταγα σαν τον μουρλό, για να τραβήξω κάτι που μου τράβηξε το μάτι.

Φυσικά τράβαγα μέχρι να καταλάβω πως δουλεύει η μηχανή και τι κάνουν τα διάφορα κουμπάκια που έχει πάνω.:flipout::flipout:

Y.Γ Στις photo είναι το παλιό εργοστάσιο των τσιμέντων ΗΡΑΚΛΗΣ στην Δραπετσώνα.

Attachments

• B_WPeireus B.jpg
    B_WPeireus B.jpg
    54.2 KB · Views: 142
  • Peiraiasb.jpg
    Peiraiasb.jpg
    72.8 KB · Views: 141
Από τήν μοναδική φορά πού χρησιμοποίησα φωτογραφική μηχανή(δανεική) τό 2008, τόν Ιούλιο στή Νέα Σκήτη (Άγιο Όρος).
Στήν πρώτη είναι ό πύργος τής Ουρανούπολης - κάτω από τόν οποίο διανυκτερεύσαμε..
Οί τρείς καλύτερές μου λοιπόν γιά πέρσι...(αφού οί πιό έμπειροι ντρέπονται).
Ελπίζω τώρα νά φαίνονται.

Attachments

• DSC08667a.jpg
    DSC08667a.jpg
    62.2 KB · Views: 79
  • DSC08673a.jpg
    DSC08673a.jpg
    161.8 KB · Views: 67
  • DSC08750a.jpg
    DSC08750a.jpg
    98.8 KB · Views: 71
Re: Απάντηση: Οι καλύτερες μας για το 2008

Από τήν μοναδική φορά πού χρησιμοποίησα φωτογραφική μηχανή(δανεική) τό 2008, τόν Ιούλιο στή Νέα Σκήτη (Άγιο Όρος).
Στήν πρώτη είναι ό πύργος τής Ουρανούπολης - κάτω από τόν οποίο διανυκτερεύσαμε..
Οί τρείς καλύτερές μου λοιπόν γιά πέρσι...(αφού οί πιό έμπειροι ντρέπονται).
Ελπίζω τώρα νά φαίνονται.

Όλα τα λεφτά η πρώτη...μπράβο.

D60 Iso 100 f/8 1/400

D60 ISO 800 f/4.2

Και οι δύο απο Πειραιά την ώρα που την έκανα για σπίτι και σταμάταγα σαν τον μουρλό, για να τραβήξω κάτι που μου τράβηξε το μάτι.

Φυσικά τράβαγα μέχρι να καταλάβω πως δουλεύει η μηχανή και τι κάνουν τα διάφορα κουμπάκια που έχει πάνω.:flipout::flipout:

Y.Γ Στις photo είναι το παλιό εργοστάσιο των τσιμέντων ΗΡΑΚΛΗΣ στην Δραπετσώνα.

Ωραίες!

Το "μουρλός" θα το συνηθίσεις...Έτσι κάνουν οι πιό πολλοί...όσο για τα κουμπάκια, είπαμε... AVclub!!Μαθαίνεις πολλά!!:lehrer:

@ AKIS : Τώρα τις βλέπουμε κανονικά! Η 1η μου αρέσει αρκετά πιό πολύ απο όλες. Έχει κάτι το μυστηριώδες όπως το φώς πέφτει έτσι πάνω στους πέτρινους τοίχους, την νυχτα!

Για το μουρλός, έτσι είναι όπως λέει και ο Νίκος. Και πού 'σαι ακόμα θα πρόσθετα εγώ...Άρχισε να την βγάζεις βραδιάτικα έξω σε μπαρ με ένα φλάς να δείς τότε πώς σε κοιτάνε! Νομίζουν οτι είσαι απο κανα ciao...

Αιμίλιε η πρώτη είναι απλά καταπληκτική.........................

Akis96 Η πρώτη έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Μπράβο σας!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Οι καλύτερες μας για το 2008

3D για να διχνει πρεπει η γεφυρα να ξεχωριζει ενω στην ορισμενη φωτογινεται ενα με το υπολειπο κοματι.
Για αισθητηρα δεν ξερω αν δινει 3D και ουτε το εχω ψαξει αλλα νομιζω πεζει ρολο ο φακος για να σου δωσει 3D .

δίνει αίσθηση ψευτοτρισδιάστατη. Δεν νομίζω να φταίνε τα μάτια μου... έχουν γραφτεί πολλά για αυτό τον συγκεκριμένο γνώρισμα του foevon. Eγώ το βλέπω ακόμα και στην συμπιεσμένη μορφή του, ειδικά στο πως διαγράφεται το ποτάμι.

Y.Γ. προς Kosh, θέλω φροντιστήριο για το φλας της σιγμα.

Re: Απάντηση: Re: Οι καλύτερες μας για το 2008

δίνει αίσθηση ψευτοτρισδιάστατη. Δεν νομίζω να φταίνε τα μάτια μου... έχουν γραφτεί πολλά για αυτό τον συγκεκριμένο γνώρισμα του foevon. Eγώ το βλέπω ακόμα και στην συμπιεσμένη μορφή του, ειδικά στο πως διαγράφεται το ποτάμι.

Y.Γ. προς Kosh, θέλω φροντιστήριο για το φλας της σιγμα.

Για να ειναι τρισδιαστατη τουλαχιστο καποιο μερος πρεπει να διχνειαποκολημενο απο το υπολειπο πραγμα που η φωτογραφια σου δεν εχει κανενα στιχειο ουτε καν ιχνος 3D . Η γεφυρα με το υπολειπο κοματι της φωτογραφιας σου γινεται ενα.
Αν θες βαλε αλλα δειγματα να το μελετησουμε καλυτερα.
Οσο για την συμπιεση δεν πεζει ρολο και αν θες συμπιεσαι οσο μπορεις τον γλαροη το δεντρο να δεις .

Δες εδω μερικα δειγματα παρατηρησε ο γλαρος εχεις την αισθηση οτι θα πεταχτει απο την οθονη και επισης δες το δεντρο πως ειναι .
Με 3D φωτογραφιες εχω μεγαλη τρελα και εχω ριξει πολυ χρημα για κατι leica , nikon φακους .

Last edited:
Φίλε pixelfun είναι πολύ ωραίες (και αυτές!) οι φωτογραφίες που παραθέτεις, και πράγματι δίνουν πολύ πετυχημένα την ψευδαίσθηση του βάθους. Και λόγο χρωμάτων και λόγω των υπόλοιπων στοιχείων τους (εστίαση, DοF, εκμετάλευση προοπτικής, κτλ).

Παρόλα αυτά το παρόν νήμα αφορά τις καλύτερες φωτογραφίες του καθενός μας και κυρίως την αιτιολόγηση, ώστε να μάθουμε όλοι κάτι ο ένας για τον άλλον, αλλά και να βάλουμε έναν πύχη που πρέπει να ξεπεράσουμε το 2009.

Οπότε θα παρακαλούσα για το πολύ ενδιαφέρων θέμα του τί κάνει μια φωτογραφία εχει την ψευτοτρισδιάσταη εμφάνιση, να το συζητήσουμε σε άλλο νήμα.
Ευχαριστώ

ΥΓ. Τα "βαριά χαρτιά" του φόρουμ ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί! Περιμένουμε με πολύ αγωνιά!

Δεν έχω κάτσει ποτέ να "αξιολογήσω" τις φωτογραφίες που βγάζω, έστω συγκρίνοντας αυτές αναμεταξύ τους, και οι περισσότερες είναι σε raw στον άλλο υπολογιστή... οπότε θα κάνω την επιλογή μου μεταξύ αυτών που έχω ήδη ανεβάσει στο φόρουμ. Με εντελώς υποκειμενικά και μη τεχνικά κριτήρια.

Τρεις είπαμε, έτσι;

Θα διάλεγα αυτή, από τα θαλασσινά ηλιοβασιλέματα
attachment.php

αυτή, γιατί μου μιλάει για πράγματα ευφήμερα και φευγαλέα
attachment.php

και αυτή, ίσως η αγαπημένη μου από τοπία, ίσως πάλι απλώς να είναι το αγαπημένο μου τοπίο
attachment.php

Άντε και επειδή είμαι γενικός διαχειριστής (:p ) θα καταχραστώ τη θέση μου για να βάλω και δύο προσωπικές προτιμήσεις, δύο οικογενειακές, για μπαλαντέρ:

attachment.php

attachment.php

Last edited:
Τάσο όλες πραγματικά πολύ καλές! Οι δύο οικογενειακές ειδικά θεωρώ οτι είναι καταπληκτικές! Η πρώτη με ποιόν φακό είναι? (η δεύτερη ξέρω...!)

Τάσο όλες πραγματικά πολύ καλές! Οι δύο οικογενειακές ειδικά θεωρώ οτι είναι καταπληκτικές! Η πρώτη με ποιόν φακό είναι? (η δεύτερη ξέρω...!)

1. Asahi Super-Takumar 24/3.5
2. Asahi S-M-C Takumar 300/4
3, 4. Sigma EX 15-30/3.5-4.5
5. Carl Zeiss (Jena) Flektogon 20/4 (Exakta)