Οι καλύτερες μας για το 2008

Καταπληκτικό θρεντ. Δυστυχως δεν εχω καλή φωτογραφική για να σας συναγωνιστώ αλλα επειδή λατρεύω το άθλημα, έχω το θράσος να ανεβάσω φωτογραφίες απο μια compact Sony cybershot p200 τριετιας....

Πρωτη μια δροσοσταλίδα στη Χαϊδελβέργη στα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στο κάστρο.

Δευτερη φωτο το Θεατράκι στη μαρίνα της Πατρας, ένα βράδυ με πανσέληνο παρεά με τρίποδο.

Τρίτη φώτο πάλι στην Πάτρα αλλά αυτή το φορά στο Φάρο

Η τέταρτη είναι αποτέλεσμα ελεύθερου χρόνου και κακης φωτομετρησης. Ειναι ενας επεξεργαστης PIC απο ενα παλιο προτζεκτ της σχολης.

Last edited:
φέτος ήταν μια πολύ έντονα "σκληρή" χρονιά, (ελεύθερος χρόνος ανύπαρκτος)
κάτι που μου στέρησε τις βόλτες που θα ήθελα παρέα με την μηχανή μου....
παρόλα αυτά θα βάλω και εγώ 3 φώτο που έβγαλα σε κάποιες από τις
λιγοστές εξορμήσεις και που μου άρεσαν ιδιαίτερα...

η πρώτη είναι ένα ζευγαράκι με φόντο το ηλιοβασίλεμα
AAA1107.jpg

η δεύτερη κατά την διάρκεια μιας βόλτας με μια φίλη έχοντας έναν απίστευτο
συννεφιασμένο ορίζοντα από πάνω μας...
4-5-08094.jpg

και η τελευταία είναι από μια προσπάθεια να προσεγγίσω τα χρώματα όσο έντονα τα έβλεπα μπροστά μου την δεδομένη στιγμή...

2337697867_d8869cd9d6_b2.jpg

Υ.Γ.και στις τρεις δεν έχει πειραχτεί το παραμικρό στο φωτομαγαζο...
απο την παραγωγή στην κατανάλωση:flipout:

Απο αυτές που μου άρεσαν περισσότερο...
Ολες τραβηγμένες με μια απλή Olympus F-210..

Attachments

• 07-08-08_20-17.jpg
    07-08-08_20-17.jpg
    66.3 KB · Views: 26
  • P8080081.jpg
    P8080081.jpg
    58.3 KB · Views: 23
  • P8070157.jpg
    P8070157.jpg
    154.8 KB · Views: 30
  • P8070158.jpg
    P8070158.jpg
    109.6 KB · Views: 26
Μπράβο σ' όλους. Ωραίες φωτογραφίες.
Άν επρόκειτο να επιλέξω μία απ' όλες που μπήκαν μέχρι τώρα εδώ, θα επέλεγα την οικογενειακή του send (και συγχωρήστε με οι υπόλοιποι αλλά... η επιλογή έγινε μέ συναισθηματικά κι όχι με τεχνικά ή άλλα κριτήρια, καθότι κι εγώ είμαι τρίτεκνος) . Ωραίο κάδρο, πετυχημένη γωνία και... κατάλληλη στιγμή. Τα πιτσιρίκια είναι για μένα δύσκολο θέμα.

Βάζω κι εγώ τρείς τοπίου μ' επίσης συναισθηματικά κριτήρια.

Η πρώτη, λήφθηκε στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης - Σταυρούπολης. Απ' την Ξάνθη μέχρι το γεφύρι αυτό πήγαινα τουλάχιστον τρείς φορές τη βδομάδα με το ποδήλατο, όταν στα νιάτα μου ασχολιόμουν με τη γυμναστική. Σκληρή διαδρομή ανέβα- κατέβα, μέσα στο πράσινο.
DSC_1787.jpg

Η δεύτερη, λήφθηκε καθ´ οδόν προς το χωριό της μάνας μου και της συζύγου μου, την Κριθιά Θεσ/νίκης. Αυτά έβλεπα μικρός κάποτε, αυτά (ευτυχώς) υπάρχουν και σήμερα χωρίς αλλαγές.
DSC_1934.jpg

Η τελευταία δείχνει μέρος του τοπίου που βλέπω απ' την αυλή του πατρικού της συζύγου μου. Καθώς το σπίτι βρίσκεται στην άκρη του χωριού, όποτε βρίσκομαι "πάνου" έχω την πολυτέλεια να ξεκουράζω τα (κουρασμένα απο πολυκατοικίες και τσιμέντο) μάτια μου μακρυά στον ορίζοντα, αγναντεύοντας τον κάμπο κι απολαμβάνοντας την ησυχία που επικρατεί.
DSC_1955.jpg

Οι δυό τελευταίες, λήφθηκαν μετά απο έντονη βροχή και με αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Last edited:
@Greg61, ωραίες λήψεις η πρώτη και η δεύτερη. Στη δεύτερη μήπως θα ήταν καλύτερο να κρόπαρες την άσφαλτο στο πρώτο πλάνο;

Στον λόφο αυτό φυλούσα σκοπιά!

Απάντηση: Re: Οι καλύτερες μας για το 2008

@Greg61, ωραίες λήψεις η πρώτη και η δεύτερη. Στη δεύτερη μήπως θα ήταν καλύτερο να κρόπαρες την άσφαλτο στο πρώτο πλάνο;

Στον λόφο αυτό φυλούσα σκοπιά!

Ευχαριστώ για τα σχόλια.
Η δεύτερη όντως μπορεί να κροπαρισθεί ώστε να μή φαίνεται η άσφαλτος. Έτσι όμως θα χαθεί η "μαρτυρία" του πολύ βρεγμένου ακόμα δρόμου, στοιχείο που ήθελα να φαίνεται στην αρχική λήψη.

'Ασσηρο κι εσύ; ΜΧ ή ΠΒ; Οι ΤΘ δέν το είχαν αυτό το φυλάκιο '91-'93...

Με την έλλειψη κληρωτών όταν υπηρέτησα μόνο οι δύο επιλαρχίες και το μηχανοκίνητο πεζικό είχαν κόσμο για σκοπιές και υπηρεσίες... ΤΘ

Για την άσφαλτο, δεν φαίνεται καλά το βρεγμένο, εάν ήθελες να το δείξεις έτσι θα έπρεπε και να καταλαμβάνει λιγάκι παραπάνω τμήμα στο κάδρο. Τώρα έχει τόσο μικρές διαστάσεις που μου κάνει απλώς για ανθρώπινη παραφωνία στο φυσικό τοπίο.

Το στρατοπεδο στην ασυρο ακομη υπαρχει ? εκει νομιζω ειχανε το αρμα που πηρε μερος στο πολυτεχνειο ειχα παει εκειμε εναν θειο μου που ειταν τοτε στρατηγος . Καπου εχω κατι φωτογραφιες αν της βρω θα της βαλω .

εστω και με καθυστερηση 3 και απο εμενα. Δεν ξερω αν ειναι οι καλυτερες μου για το 2008 αλλα ειναι απο αυτες που μου αρεσει να κοιταω.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Istanbul DSC_5504_2.jpg
    Istanbul DSC_5504_2.jpg
    141.3 KB · Views: 134
  • spring 23 of 56.jpg
    spring 23 of 56.jpg
    164.6 KB · Views: 138
  • 2008-06-08 at 20-04-21 - Version 2.jpg
    2008-06-08 at 20-04-21 - Version 2.jpg
    137.1 KB · Views: 135
Πολύ ωραίες! Καλά για την πρώτη δεν χρειάζεται να πώ πολλά, την είχα wallpaper στο desktop για αρκετούς μήνες...

Η δεύτερη είναι σχεδόν σαν ζωγραφιά του Bob Ross!

Και ο κοιμώμενος στο παγκάκι καταπληκτικός επίσης. Τα περιστέρια που όλα φτερουγίζουν, το σκάλισμα στο παγκάκι στοιχεία που δένουν πολύ δυνατά όλα μαζι!

Εμενα με εντυπωσιασε η δευτερη , θα μπορουσες μηπως να πεις αν χρησιμοποιησες καποιο φιλτρο ND και τα σχετικα με ταχυτητα και διαφραγμα.(Παρακαλω εαν καποιος γνωριζει να μου πει πως μπορω να βλεπω τα exif των φωτογραφιων που ανεβαινουν ? )

Εμενα με εντυπωσιασε η δευτερη , θα μπορουσες μηπως να πεις αν χρησιμοποιησες καποιο φιλτρο ND και τα σχετικα με ταχυτητα και διαφραγμα.(Παρακαλω εαν καποιος γνωριζει να μου πει πως μπορω να βλεπω τα exif των φωτογραφιων που ανεβαινουν ? )

Νίκ, εάν χρησιμοποιείς Firefox κοίτα εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28493&highlight=firefox

Νίκο απλά καταπληκτικές.......................:grinning-smiley-043

Οι δύο πρώτες αληθινά κάδρα. Η τρίτη άκρως ανθρώπινη!
Το ασπρόμαυρο είναι πολύ καλή επιλογή!

thx guys!

Δεν εχω τα exif προχειρα (ειμαι εκτος σπιτιου) αλλα ολλες εχουν τραβηχτει με την d300. Η πρωτη με τον nikon 12-24 και οι αλλες δυο πιθανολογω με τον sigma 17-70.

H πρωτη με τριποδο και polarizer και επεξεργασια στο color efex pro 3.0.

Oι αλλες δυο στο χερι χωρις φιλτρο.

Η go green τραβηχτηκε σε jpeg (δεν θυμαμαι τον λογο) και ανεβασα vibrancy or saturation και προσθεσα και glow απο το color efex. Υποψιαζομαι οτι ειχα μεγαλο διαφραγμα που μου εδωσε και χαμηλη ταχυτητα (εξ ου και το blurry front ground). Ειχε βεβαια και αερακι.

Η dreaming flying ανοιχτηκε στο silver fx και εφαρμοστηκε το pinhole filter. Eκτος οτι μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα που διναν οι pinhole cameras, την συγκεκριμενη την βοηθαει γιατι φωτιζει απευθειας και το λογκο στο παγκακι (Istanbul). Αυτο εντασει την φωτογραφια στο χωρο και της δινει ταυτοτητα.
Και εδω εχουμε slow shutter speed για να πιασουμε το εφφε της κινησης.

thx again!

Κοιτάζοντας πίσω στο 2008 βλέπω ότι μόνο αυτές κατάφερα να ξεχωρίσω:

attachment.php

Δύο θαρραλέα περιστέρια που δεν περίμενα να μην φύγουν όσο τα πλησίαζα, αλλά προφανώς τα έπιασα στον ύπνο...

attachment.php

Ένας άγγελος αγνώστου καλλιτέχνη, που απλά μ' αρέσει να τον χαζεύω όταν περνάω από εκεί, ίσως ελπίζοντας ότι κάτι κρατάει και για μένα!

attachment.php

Και μια "τουριστική", αλλά από μάλλον ασυνήθιστη γωνία.

Attachments

• 2peristeria.jpg
    2peristeria.jpg
    129.8 KB · Views: 71
  • angel.jpg
    angel.jpg
    91.2 KB · Views: 73
  • go2acropolis.jpg
    go2acropolis.jpg
    116.2 KB · Views: 73